Fazlamesai çözümleri!

0
anonim
Devamlı FM aşağı FM yukarı bahsediyoruz, peki bu güne kadar gerçek fazlamesai problemi konusunda ne yaptık? Bilirsiniz canım hani şu Ben 40 yaşına kadar cumartesi neymiş pazarları bile çalıştım. veya Ne fazlamesaisi iş bitene kadar çalışacaksınız o kadar? ya da Patrondan önce işten çıkan arkaşı kovmaaak istiyorum yaklaşımları konusunda bir okurumuz bazı yapıcı öneriler getirmiş:

1. Hayır demeyi öğreniniz
2. Hayır demeyi öğreniniz
3. Hayır demeyi öğreniniz
4. Sitede java mı yoksa .net mi iyi tartışmak yerine, patronlara karşı nasıl etkili biçimde organize olunur ve karşı konulabilir onu tartışınız.
5. Haftalık maksimum çalışma süresinin 45 saatten 40 saate indirilmesi için lobi yapınız.
6. Uydurma bir yöneticilik etiketi aldığınızda kendinizi sınıf değiştirmiş zannetmeyiniz. Kendi şirketinizi kurmadığınız sürece isterseniz genel müdür olun, siz bir işçisiniz.
7. İstanbul trafiğinin çözümü için fikir üretiniz. Bu şehirde günde insanların 2 saati trafikte geçiyor. Bu durum, fazla mesaiyi bir kenara bırakalım, normal mesai saatlerinin bile fazlasıyla yorucu olmasında önemli bir etken.
8. Bakara suresi 65. ayette belirtildigi üzere, cumartesi gününün çalışma günü olarak ilan edilmesi 3 büyük ilahi dine aykırıdır. Ramazan ayını fırsat bilerek hafta içi günlerden kesip cumartesi gününe "iyi niyetle" mesai kaydıran ve bunu Ramazan bittikten sonra da -hafta içi mesaisi eski haline döndüğü halde- sürdüren iki yüzlü sözde müslüman yöneticilerinize hatırlatınız.
9. Fazla mesai ücretini ödemeyen şirketleri bu sitede afişe ediniz.
10. Cumartesi günlerinin zaten yıllık 12 günden ibaret olan yıllık izin süresinden tam gün olarak düşülmesini protesto ediniz.

Görüşler

0
deathline

8. maddede belirtilen ve Bakara Suresinin 65. ayetinde geçen Cumartesi günü çalışmamak sadece Hz.Musa nın dininde yasaktır.Üç dinde de tatil diye bişe yoktur!!!

Ayrıca İslam anlayışında çalışmak ibadettir.Üstelik belkide hiç tatil yapmadan çalışmak, çalışmaktan kasıt miskin miskin durmamaktır.

Fz ismiyle ve misyonu ile bunun için kurulmuştu çalışmaktan niçin kaçıyoruz acaba??

Fazla mesai ücretlerine gelince sonuna kadar haklısınız.

Ayrıca "sözde müslüman" tabiri çok ağır bir tabir lütfen kırıcı olmayalım.

Bu nedenle böyle bir yazı hazırlarken lütfen biraz araştırma yapalım.

0
yagmur7
Cumartesi günü çalışılmaması gerektiğine dair Yahudilere indirilen bu hükmün sonradan kaldırıldığına dair herhangi bir işaret yok. Bu nedenle her 3 ilahi din için de geçerlidir. İslam anlayışında çalışmak ibadettir ama, insanları sömürmek ve kölelik yasaklanmıştır. Hafta sonu çalışmak isteyen oturup kitap okusun, bilgisini genişletsin. Durmadan program yazarak biryere varılmaz. Siz daktilocu değil mühendissiniz.
0
ttk
Siz yanlış anlamışsınız. En iyisi müftülüğe ya da diyanete bir söyleyin ben böyle anladım doğru mu deyin de işin uzmanından gerekli cevabı alın.
İşi inanç tartışmasına dökmek istemiyorum herkesin kendi inancı var ve müdahale edilmez ama İslamiyet inancına göre daha önceki dinler ve kitaplar İslam'ın gelmesi ile geçerliliğini yitirmiştir, yani durum böyledir, önceki dinlerdeki hükümler ayrıca İslam'da da geçerlidir diye bildirilmedikçe müslümanlar için bağlayıcı değildir.
Ayrıca cumartesi ve pazarın tatil olması da Osmanlı'dan sonradır.
0
experience
kampanya ba$latsin bu arkada$ en iyisi
forward cilginligi olabilir mesela.
hakkimizi istiyoruz fazlamesai yapiyoruz vidi vidi vidi... bik bik bik...
sonuna da bi cumle eklersin: "bunu i$-guc sahibi en az 10 arkada$ina gonder yoksa msn parali olacak"
bitti.
0
sundance
Pes valla, oturup şu haberi din düzlemine yatırıp ondan sonra da "ağır ithamdan vs. " dem vuruyorsunuz.

Gülümseyin biraz, çok ihtiyacımız var.
0
sundance
Yaşadığından olacaktı :)
0
yagmur7
Birileri bizi sömürüp köle yerine koyuyorsa ortada bir savaş gerekçesi var demektir ve bu durumda amaca ulaşmak için her yöntem ve düzlem makuldür. Tabi bu arada moralinizi yükseltmek için gülümseyebilirsiniz. Her allahın günü somurtan ölü ruhlar hiçbirşey beceremez.
0
ismailasci
Hafta ici 3 gun sabahtan aksama kadar dersim var,diger iki gun ise sabahtan ogleye kadar.Bu iki ogleden sonra ve cumartesi gunu tam gun ise gidiyorum.Pazar gunlerini ise kiz arkadasima ayiriyorum.Buna gore : 1)Ben kapitalist duzende yok olmaya mahkum muyum? 2)Girdigim bunca dersi gecebilecek miyim? 3)"Haram" gunde calistigim icin yanacak miyim ? :)) Bence bu cok eglenceli yorumlar gelebilecek yaziyi din tartismasina ya da baska birseye suruklemeyelim.Sundance'a katiliyorum,gulelim biraz :)
0
sundance
Hayır, kapitalizm sana dokunmayacak, daha çok sen haftanın beş günü maaşlı olarak işe gitmeye başladığında ve fena diil bir maaşla çalıştığından dolayı suçluluk duyarak işten vazgeçemediğinde "ulan şimdi üniversitede olmak vardı" diyeceksin muhtemelen :)

Yanma ve benzeri konulara diğer departman bakıyor ben fikir beyan etmeyeyim, şaka yaptığım anlaşılmayabilinir.
0
anonim
Konu içeriğinde kısmi bir meslek kısıtlaması olmasına rağmen, ben bir turizmci olarak kendi penceremden bir yorum sunayım dedim.
Bir kere fazla mesai de neymiş! diyen, mesaisi 21:00 hatta 22:00 de biten Bankalar (Türkiye'nin ilk bankası) olan yurdumda, bu banka(lar) çalışanlarına mesai ücreti ödemiyor. Şube karı düşmesin diye...
Hele ki turizme gelince konu içler acısı. Hayatınız bir mesaidir, haftalık izin mi hehe o da neymiş. Tek avuntunuz piyasaya göre yüksek görünen maaşınız kışın kesintiye uğrar. (%50) Ya da ücretsiz izne gönderilirsiniz. Daha bu örnekler koca bir sayfa boyunca çoğaltılabilir.
Demek istediğim, düşünülenin aksine Anonim arkadaşımıza can-ı gönülden katılıyorum. Ama sıra Turizm sektörüne gelene kadar, birçok sektörün bunu öncelikli olarak aşması gerekliliği. Turizm sektörü bu konuda birşeylerin yapılabileceği en son sekörlerden bir tanesi. Ama kişisel olarak "Hayır demeyi öğrenme" meselesi gerçekten de çok doğru. Bunu hatırlatman bile güzel, sağolasın Anonim :)
0
towsonu2003
11. 8'inci madde yerine 12. maddeyi kullaniniz.

12. Avukat tutunuz.

0
feran
Siz- Sayın towsonu2003 avukat mısınız? Murphy'nin hala (a'lar şapkalı okunsun lütfen) anımsanması hoş!
0
feran
http://www.murphys-laws.com/murphy/murphy-true.html
0
Zebani
Brains x Beauty x Availability = Constant. This constant is always zero.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DBR Yayın Grubunun Tercihi FreeBSD

FZ

Eski çalışma arkadaşlarımdan biri (ki aynı zamanda inf0 isimli FM üyesi oluyor kendileri) ile geçen gün ICQ'da karşılaştım, konu konuyu açtı derken kendisi DBR (Doğan Burda Rizzoli) yayın grubunda çalıştığını söyledi. Geleneksel bir bilgisayar muhabbetine aramızda devam ederken, MS Windows'u bırakıp FreeBSD'ye geçtiklerini söylemesi nazar-ı dikkatimi celbetti ;-) Bunun üzerine kendisi ile bir röportaj yapmam farz oldu, buyrun okuyun:

Yeni Bir Galaksi Keşfedildi

FZ

Hubble teleskobu ile gerçekleştirilen gözlemler ve incelenen uydu fotoğrafları sonucunda yeni bir galaksi keşfedildi: galaksi.fazlamesai.org

İlk raporlara göre "her insan bir dünya, her insan bir gezegen, o halde gezegenleri, güneş sistemlerini ve pek çok şeyi bir araya getiren galakside buluşalım" düşüncesi ile yola çıkan FM editörleri bloglarını birleştirip Voltran'ı (ya da başka bir şeyi, her ne ise, kimileri Web 2.0 filan da diyor :) oluşturmaya karar verdiler, kolları sıvadılar, 1 hafta boyunca test ettiler ve sonra da büyük patlama ile cümle aleme gerekli duyuruyu yaptılar.

6 aylığına T.C. askeri kuvvetlerine emanet ettiğimiz sevgili arkadaşlarımız ve FM editörleri Larweda ve coskung simdilik galaksiye daha zayıf radyo sinyalleri yollayacaklar, sayılı gün çabuk geçer diyor ve gözlerimizi galaksiye doğru çevirip bir sonraki sürpriz için (asıl bomba, pek yakında!) çalışmalarımıza olanca hızı ile devam ediyoruz...

HELIX: Hızlı Şifreleme ve Doğrulama

butch

Şifreleme üstadı Bruce Schneier ve Niels Ferguson tarafından geliştirilen HELIX sistemi hakkında detaylı bilgiyi bulabileceğiniz makale Emre Sevinç tarafından dilimize çevirildi. Hepimize hayırlı olsun. Makalenin orjinalini Dr.Dobb's Journal 2003, Kasım sayısında bulabilirsiniz.

Sendika Savaşları Boşuna Değilmiş

sundance

Daha düne kadar sigortanın karşısındaydım. Devlet benim adıma güvence yaratacak da ne olacak diye düşünüyordum.

Tabi bu Kokoreç sektöründen gelme bir Internet firması, kura ile gözünün bile yaşına bakmadan 200 kişiyi işten çıkartmadan önceydi...

''Televizyonlarındaki İlk GNU/Linux Reklamı'', Senaryo Önerileri

butch

Geçtiğimiz hafta fm'e konu olan Türk Televizyonlarındaki İlk GNU/Linux Reklamıönerisi hakkındaki gelişmelerden bu haftaki FM TV'de bahsetmiştik.

Özetle, Teknoloji Televizyonu Fazlamesai.net ile işbirliği içerisinde böyle bir reklam çalışması yapabileceğini ve bunu başlangıç olarak kendi kanallarında yayınlayabileceğini belirtti.