Dilbiligisi

0
redogre

Görüşler

0
MGzzY
Peki...
0
simor
:D
0
ripper
du buna da bi kulp bulalım diyebilirler mesela çok şiddet var +18 uyarınız niye yok kardeşim?
lol
0
101
ah biri kulp mu dedi..
İkinci karede soldaki dostumuz niye sağlam.
Ayrıca penguenlerin dişi olur mu :p
0
gnnaahh
Bir dili bahtiyar eden öğeler, o dili kullanan sanatçı ve bilim insanlarının insanlığa kattıkları değerlere eşdeğerdir.
0
anonim
Hoş :)
0
redogre
Bir önceki karikatürden sonra bunu gönderecektim salında, yanlış anlaşılır diye yazayım dedim, daha kötü yanlış anlaşıldı :) Neyse ki sonunda tatlıya bağlandı, bu karikatürü hoşgörünüze sığınarak yolladım...
0
Tarık
:D Bunu hakkaten çok beğendim. çotanka!@
0
T-u-N-i-X
LAPTOP kelimesinin de Türkçe'de ne kadar yeri var, onu da tartışmak lazım bence.. :)
0
newman
Dersimiz "Dilbil*i*gisi", oz turkce savaslari ayri bir cotanka konusu :)...
0
butch
test
0
butch
test2
0
ripper
test3 :)
0
punky
her seferinde nasıl bu kadar kötü espri yapabiliyorsunuz anlamıyorum.
0
evr
karikatür çizmekteki amaçlarının espri yapmak değil, eleştirmek olabileceğini düşünmediğiniz için anlamıyor olabilir misiniz acaba?
0
punky
sen şuna iyi espri yapanları eleştiriyoruz desene..
0
linuxista
amacı eleştiri yapmakmış zaten yahu bu editör cilacılığı motivasyonu nedir? ne biçim adamlardır bunlar.. punky katılıyorum karenin tamamı berbat espricikliklerle dolu
0
sleytr
peki tamamı "berbat espriciklerle dolu" bir bölümü hala takip edip, yorumları okuyup cevap vermenin motvisayonu nedir?
beğenmiyorsanız bakmazsınız bu bölüme olur biter. amaç yererek yok etmek mi?
0
linuxista
her yorumu okumadım birincisi bu. ikincisi sizin amacınız berbat esprileri överek var etmek mi?...
saçma sapan yazıp durma git işine gücüne
0
sleytr
Bu karikatür için söylemiyorum ama size göre berbat olan bana göre hoş olabilir. Kare'de bana ve birçoklarına göre gayet hoş esprilerlerde çıkabiliyor. Yani asıl siz gereksiz muhalefet yapacağınıza işinize gücünüze bakın! Hem böylece Kare'deki kötü esprilerden rahatsız olmazsınız.

0
redogre
arkadaşım bu "kötü" esprilerin çoğunun sorumlusu benim, niye yükleniyorsun elaleme?

Benim de Selçuk Erdem olmak gibi bir iddiam yok, bazen güzel şeyler çıkıyor, bazen de herkesin beğenmediği şeyler çıkıyor. Ama beğenen de var. Bazen ben bile kendi yaptığıma sinir oluyorum, bazen benim beğendiğimi kimse beğenmiyor... Özellikle FM in anasayfasına sokmadık ki, istemeyen, beğenmeyen rahatsız olmasın.

Tamam yaptığım Dilbert kalitesinde bir şey değil, ama onu da beğenmeyen var.

Mesela ben de Dikkat Şahan Çıkabiliri beğenmiyorum, beğenmediğim için de izlemiyorum.

Şimdi ben her hafta o programı izlesem beğenmeye beğenmeye, sonra da mektup atsam "programınız berbat" diye bana ne dersiniz? Ben söyliyim "deli".

FM karenin tek farkı eski patonumun deyimiyle iki tık tık, bir şık şık ile mesaj atabilmeniz.

FM kareyi kaldırsak içiniz rahat mı edecek? Sonuçta bu rasyonel bir konu değil ki, uğraşıp didinip size göre daha komik olalım.

Ben FM de yorumlara girip, berbat yorum yazıyorsunuz demiyorum kimseye, yorumda bir hata varsa onu yazıyorum, e bu karikatür denen nanenin doğrusu da yanlışı da rasyonel anlamda ölçülebilen bir şey değil ki...

Var işte mesela bir tane FM iğrençtir diye 3 öğün yorum yazan, e ben anladım zaten punky beğenmiyor, her karikatürün altına beğenmedim yazıp, beğenene de yalaka demek mantıklı mı sizce?
0
anonim
redogre :) bu yanıta harcadığın zaman ve emeği (bence değmez ki) yeni KARE'ler için harcasaydın keşke!
0
redogre
bence önemli, çünkü aynı şey FM in genelinde var.

-Biz pardus diye bir şey yazıyoruz
-ıyy çok kötü gereksiz vs vs

-Efendim özgür yazılım
-Olmaz aç kalırsınız nefesiniz kokar

-Efendim biz aya gidiyoruz
-Ihh olmaz gidemezsiniz, gittiniz ama bu nasıl gitmek..

İnsanın yaptığı yorumun bir işe yaraması lazım, biz hala kıraathane ağzıyla neyin olduğunu anlamadığım bir kavga/ağız dalaşındayız. Sonra efendim dış mihraklar bizi engellemese hüüü, efendim petrol de var ama amerika izin vermio, yahu başkasına ne gerek var, biz kendi ipimizi çekme konusunda bir numarayız.
0
punky
redogre kardeşim, yazmışsın içini dökmüşsün de biraz da olaya şu açıdan bak, sen bi emek harcamışsın bazı kişiler yaptığın işi beğenmemiş, bence bu beğenmeyen kişilerin yorumlarını eleştirmek yerine önce bi kendini eleştir. "acaba neden beğenmediler?" diye sor kendine, başkalarının yaptığı işleri incele, elbette herkesin zevki farklıdır, kimse herkesin seveceği bir şeyi yapamaz ama karikatür dediğin olayda karikatürü gören ya da okuyan kişi oradaki o zekice düşünceyi algılayabilmeli ve karikatürü beğenebilmeli. ama inan dil bilgisi kurallarına özen göstermediği için birbirlerine dalan penguenler çok da zekice bir düşünce değil. çok amatörce ve sıradan olmuş. amatörce olması normaldir ama amatörce olup da beni çok eğlendiren karikatürler vardır. mesela bu:
http://xkcd.com/c149.html

eğer amacım eğlendirmek değil eleştirmek diyorsan -ki sanırım öyle- bence tarzını değiştirmeli ve yaptığın işe biraz daha özen göstermelisin, ama unutma insanlar eleştirildikleri vakit hatalarını daha iyi anlarlar ve yaptığı işin daha iyisini yapmaya çalışır. insanlarımız çoğunlukla bu nedenle birbirini eleştiriyor, kavga ortamı yaratmak için değil, ama kabul etmek gerekir ki ufak bir eleştiriden kolayca kavga yaratan bir toplumuz. neyse, eğer yaptığın işe çok da özen göstermiyor "amaan şunu ekleyeyim de birileri yorum yazsın" diyorsan eleştirilere açık olmalısın.
0
redogre
İşte benim söylemek istediğim bu, ben en başından beri, eleştiriye açık olduğumu, beğenmediyseniz de sebebini soruyorum.

İlk yorumda kötü demek yerine sadece, burada ayzdığınız gibi amötörce ve sıradan olmuş deseydiniz ben bu satırları yazmazdım.

Kendini eleştir kısmına gelince, ben kendimi hep eleştiriyorum ama doğaldır ki insan kendi yaptığı şeydeki hatayı bir yere kadar görebiliyor, istediğim eksik gördüğünüz beğenmediğiniz şeyleri söylemeniz.

Ben bu karikatürleri Fm camiası dışında kime gösterebilirim ki? Bilgisayar ile, FM ile ilgili olmayan biri için yorum "aa ne şirin penguen" den öteye gidemiyor.

Nedense insanlar eleştirilmek istemediğimi düşünüyor, ama "bu kötü" bir eleştiri değil, insanların anlamadığı nokta bu. Eleştiri bir şeyin yanlış olan kısmını göstermek için yapılır, "bu kötü" eleştiri değil, yargı cümlesidir. Bundan beğenmediğinizi anlıyabilirim ama niye beğenmediğinizi anlayamam, ama "buna özen göstermemişsiniz" bir eleştiridir, bir sonrakini daha özenli yapmaya çalışırım, bir noktada "özensiz" olma durumundan kurtulurum.

Ufak bir not, ben mimarım, tüm okul hayatım düzenli eleştiri alarak geçti hocalardan, şimdi de müşterilerden alıyorum. Bundan 9 sene önce yeni mezun bir mimarken yaptığıma göre çok daha iyi işler yapıyorum, bu da eleştiri ile oldu, ben de bu eleştiriyi bekliyorum. Tek derdim bu, Fm kare daha iyi bir hale gelecekse yolu da bu sanırım. (ilk üç karikatüre baktım da, gelişme var sanırım en azından çizimlerde)
0
majesty
Dil-bi-li-gi-si
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sürükle, Bırak

butch

Tatil Rehaveti

butch

IRC'de Nmap ve Hping Semineri

sundance

Yıllar önce #fazlamesai kanalında başlayan seminer/röportaj geleneği Emre "Conan" Sağlam'ın Nmap ve Hping üzerine verdiği sunumla tekrar hayata döndü.

İki saat aralıksız devam eden sunum için kendisine teşekkür ediyor. FM okurlarından bu konu hakkındaki merak ettikleri mevzuları yorum olarak girmelerini istiyoruz.

Haritala Beni

redogre

Binbir Gece Mesaileri

butch