IRC'de Nmap ve Hping Semineri

0
sundance
Yıllar önce #fazlamesai kanalında başlayan seminer/röportaj geleneği Emre "Conan" Sağlam'ın Nmap ve Hping üzerine verdiği sunumla tekrar hayata döndü.

İki saat aralıksız devam eden sunum için kendisine teşekkür ediyor. FM okurlarından bu konu hakkındaki merak ettikleri mevzuları yorum olarak girmelerini istiyoruz.
Çünkü bu yorumlar doğrultusunda önümüzdeki günlerde yeni bir sunum söz konusu olabilir.

Bu arada tabi ki istedikleri konularda bu tür sunum yapmak isteyenler için her zaman #fazlamesai'nin soketlerinin açık olduğunu belirtmekte fayda var.

Şu-şu-şu konularda sunum isteriz şeklinde istek almaya, sunumlar için yer yetmeyip #fazlamesai-2 kanalını açmak zorunda kalırsak başlayacağız :)

Görüşler

0
conan
Sunumun basinda yaptigim SYN, SYNACK, ACK okuzlugumu lutfen hos gorun, heyecanima verin...

Dogrusu asagidaki gibi olacaktir,

| SYN -> ||
| ||
0
conan
GRRR...

SYN | SYN,ACK | ACK
seklinde yani...
0
ttk
Teşekkürler emeğiniz ve verdiğiniz faydalı bilgiler için.
Başka konularda devamını bekleriz.
0
conan
Bir ikinci log da bu adreste
0
anhanguera
selam,

ozel bir isim oldugu icin katilamadim ben, ama loglari okudum. vakit ayirip anlattigin icin tesekkurler conan ;)

alper akcan "anhanguera"
0
sefalet
Nmap'in geliştirici ile yapılan bir söyleşi: http://www.securityfocus.com/columnists/384
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Toplum olarak başımız arşa mı değiyor? Yoksa nereye değiyoruz?

Tarık

Her akşam yaptığım gibi yine internet te hedefsiz gezindiğim bir sırada karşıma web uygulamalarının güvenliğiyle ilgili bilgisine güvendiğim ferruh' un sitesi çıktı. Uzun süre bakmamıştım merakla sayfalar, bağlantılar içerisinde dolaşırken ilgimi "SQL Injection Dersleri bölümü çekti.

irc.ttnet.net.tr #fazlamesai

sundance

IRC, belki de Internet'in en yararlı protokollerinden biri, ama kullanmasını bilene...

Bundan yaklaşık bir dört beş yıl önce IRC`de bayağı bir dolaşmış, file serverlarda filan uykusuz geceler geçirmiştim. Ama zamanla bu ilgi söndü, zaten ortalarda birbirini ayartmak için cirit atanlar dışında pek fazla kimse yoktu, bıraktım IRC ortamını.
Şimdilerde ise teknik bir problemim olduğunda, birilerine bir şeyler danışmam gerektiğinde ilk başvurduğum ortamlardan biri IRC, çünkü...

#fazlamesai'de LaTeX-Beamer sunumu

tongucyumruk

Son dönemin parlayan yıldızı, değişmez bilgi kaynağı irc.freenode.net sunucusundaki #fazlamesai kanalında uzun bir aradan sonra ilk defa bir IRC sunumu yapılmak üzere. Sunumda fazlamesai.net editörlerinden ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü asistanlarından Can Burak Çilingir tarafından sunum hazırlamak zorunda kalanları Powerpoint / OpenOffice.org bağımlılığından kurtaracak olan güzel bir teknoloji, LaTeX-beamer anlatılacak.

Sunum ne zaman mı? Hemen, şimdi! Saat 22:45'te herkesi (eğer halihazırda orada değilseniz) #fazlamesai'ye bekliyoruz.

fazlamesai.net'e Soralım: Erdös Sayısını Hesaplayan Program Yazabilir Misiniz?

FZ

Macar matematikçi Paul Erdös gelmiş geçmiş en üretken matematikçilerdendir. Hayatı boyunca yaklaşık 1500 makale yazmış olan Erdös, bu makalelerin çoğunu başka matematikçilerle birlikte yazmıştı. Erdös'ü onurlandırmak amacı ile ortaya atılmış Erdös sayısı diğer matematikçilerle Erdös arasındaki işbirliği mesafesini gösterecek şekilde tanımlanır.

Paul Erdös'ün Erdös sayısı sıfırdır. Başka bir matematikçinin (bu kişiye M diyelim) Erdös sayısı ise şöyle hesaplanır: M'nin birlikte makale yazdığı matematikçilerin Erdös sayılarından minimum olanını al ve buna 1 ekle. Çıkan sayı M'nin Erdös sayısıdır. Yani Erdös ile bir makale yazdı iseniz Erdös sayınız 1, Erdös ile doğrudan makale yazmayıp onunla yazmış biri ile makale yazdı iseniz Erdös sayınız 2, ... şeklinde gider.

Gelelim soruya:

Dilbiligisi

redogre