Z Magazine Kapanmamak İçin Bağış Toplamaya Başladı

0
FZ
Noam Chomsky, Howard Zinn, Edward S. Herman, Robert Fisk gibi isimlerin de düzenli olarak katkıda bulunduğu ve yaklaşık 20 yıldır çıkan Z Magazine hayatına devam edebilmek için bağış toplamaya başladı.
http://www.zcommunications.org/ adresinde yeni bir tasarım ile okurlarının karşısına çıkan Z, Internet üzerinden yayın yapan en prestijli ve güvenilir yayın organlarından ve tartışma platformlarından biri. 120.000$'a ihtiyaç duyan dergi okur bağışları sayesinde 65.000$ kadarlık miktarı toplayabilmiş durumda. Duyuru sayfasında Noam Chomsky'nin de bağış çağrısı ve gerekçeleri okunabilir.

Derginin yeni arayüzü üzerinden Türkçe versiyonuna ve videolara erişim de kolaylaştırılmış.

İlgili Yazılar

Darbe

redogre

fazlamesai.net'e Soralım: Erdös Sayısını Hesaplayan Program Yazabilir Misiniz?

FZ

Macar matematikçi Paul Erdös gelmiş geçmiş en üretken matematikçilerdendir. Hayatı boyunca yaklaşık 1500 makale yazmış olan Erdös, bu makalelerin çoğunu başka matematikçilerle birlikte yazmıştı. Erdös'ü onurlandırmak amacı ile ortaya atılmış Erdös sayısı diğer matematikçilerle Erdös arasındaki işbirliği mesafesini gösterecek şekilde tanımlanır.

Paul Erdös'ün Erdös sayısı sıfırdır. Başka bir matematikçinin (bu kişiye M diyelim) Erdös sayısı ise şöyle hesaplanır: M'nin birlikte makale yazdığı matematikçilerin Erdös sayılarından minimum olanını al ve buna 1 ekle. Çıkan sayı M'nin Erdös sayısıdır. Yani Erdös ile bir makale yazdı iseniz Erdös sayınız 1, Erdös ile doğrudan makale yazmayıp onunla yazmış biri ile makale yazdı iseniz Erdös sayınız 2, ... şeklinde gider.

Gelelim soruya:

Satrancın Büyük Ustasından Veda

FZ

Amerikalı eski dünya satranç şampiyonu Bobby Fischer, İzlanda'da öldü. 64 yaşındaki Fischer'in uzun süredir hasta olduğu biliniyordu. 1943 doğumlu usta, 1972 Ağustosu'nda SSCB'li rakibi Rus Boris Spasski'yi Reykjavik'te yenerek dünya şampiyonu olmuştu.

Toplum olarak başımız arşa mı değiyor? Yoksa nereye değiyoruz?

Tarık

Her akşam yaptığım gibi yine internet te hedefsiz gezindiğim bir sırada karşıma web uygulamalarının güvenliğiyle ilgili bilgisine güvendiğim ferruh' un sitesi çıktı. Uzun süre bakmamıştım merakla sayfalar, bağlantılar içerisinde dolaşırken ilgimi "SQL Injection Dersleri bölümü çekti.

Darbe 3

redogre