CGSociety Gelmiş Geçmiş En iyi 100 3D Film Oylaması Sonuçlandı

0
Tarık
CGSociety, uzun süredir beklenen en iyi 100 3-D filmi oylaması sonuçlandı.
Oylama sonuçları bana bir hayli ilginç geldi. Matrix'in birinciliği göğüslediği oylamada Yüzüklerin Efendisi filminin geride kalması ve 300 filminin üstlerde olmasını garipsedim doğrusu. Bana göre Maske filmi de birçok açıdan dönüm noktası olmasına rağmen gerilerde yer aldı.

Belki konuya, oylamaya katılanlar kadar derin bakamayışımın da etkisi vardır.

Görüşler

0
ZZombie
Liste sanki daha çok kişisel görüşlere göre kurulu. Özellikle üst sıralarda yer alan filmlerin son dönem filmler olduğunu görüyoruz.

Toy Story gibi bir film bile 4. sırada.

Buna ilavetten Hayao Miyazaki'nin filmlerine de yer verilmiş. Ki burada 3D den çok 2D anime söz konusu (Adama taparım, orası ayrı konu :) ).

Tabii böye bir listeye insan neden bir Robotech ilave etmez şaşarım. Film olmasada, zamanın çok öncesindeydi.
0
Tarık
zaten bu liste gavur 3d forumlarında yerden yere vuruluyormuş şu anda. yalnız değiliz yani :)
0
anonim
iyi iyi :)
Hem CGSociety diye karizma bir ismin olacak.
Hem de böyle bir liste yayınlayacan.
Topa tutarlar tabii :)
Dövmediklerine şükretsinler. ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Reklam

redogre

Üniversite öğrencilerinin dikkatine!

FZ

Hocalarınıza yardımcı olun. Yardıma ihtiyaçları olduklarının bile farkında değiller. Üniversitede son yılımda seçmeli bir ders almıştım. Hocası zamanın ABD'deki en ünlü psikologlarındandı. Tek dersini kaçırmadım. İmtihanlardan ve projeden tam not olan 'A' aldım. Dönem sonu notum 'B' geldi. Hocaya nedenini sordum. "Derslerde uyudun" dedi. "Uyumadım, siz uyuttunuz" diye cevap verdiğimi hatırlıyorum.

Z Magazine Kapanmamak İçin Bağış Toplamaya Başladı

FZ

Noam Chomsky, Howard Zinn, Edward S. Herman, Robert Fisk gibi isimlerin de düzenli olarak katkıda bulunduğu ve yaklaşık 20 yıldır çıkan Z Magazine hayatına devam edebilmek için bağış toplamaya başladı.

#fazlamesai IRC semineri: nmap ve hping ile ağ haritacılığı

conan

18 Mart 2006 Cumartesi Türkiye saati ile 22:00'de irc.freenode.org IRC sunucusundaki #fazlamesai kanalinda nmap ve hping'in kullanımı ve bu araçlarla nasıl ağ haritalandırılması yapılabileceğini anlatan bir seminer verecegim. İlgilenenleri beklerim.

Gereksinimler:
Bilgi: Temel ağ bilgisi, temel işletim sistemi bilgisi.
Seviye: Orta/ileri

fazlamesai.net'e Soralım: Erdös Sayısını Hesaplayan Program Yazabilir Misiniz?

FZ

Macar matematikçi Paul Erdös gelmiş geçmiş en üretken matematikçilerdendir. Hayatı boyunca yaklaşık 1500 makale yazmış olan Erdös, bu makalelerin çoğunu başka matematikçilerle birlikte yazmıştı. Erdös'ü onurlandırmak amacı ile ortaya atılmış Erdös sayısı diğer matematikçilerle Erdös arasındaki işbirliği mesafesini gösterecek şekilde tanımlanır.

Paul Erdös'ün Erdös sayısı sıfırdır. Başka bir matematikçinin (bu kişiye M diyelim) Erdös sayısı ise şöyle hesaplanır: M'nin birlikte makale yazdığı matematikçilerin Erdös sayılarından minimum olanını al ve buna 1 ekle. Çıkan sayı M'nin Erdös sayısıdır. Yani Erdös ile bir makale yazdı iseniz Erdös sayınız 1, Erdös ile doğrudan makale yazmayıp onunla yazmış biri ile makale yazdı iseniz Erdös sayınız 2, ... şeklinde gider.

Gelelim soruya: