#fazlamesai'de LaTeX-Beamer sunumu

0
tongucyumruk
Son dönemin parlayan yıldızı, değişmez bilgi kaynağı irc.freenode.net sunucusundaki #fazlamesai kanalında uzun bir aradan sonra ilk defa bir IRC sunumu yapılmak üzere. Sunumda fazlamesai.net editörlerinden ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü asistanlarından Can Burak Çilingir tarafından sunum hazırlamak zorunda kalanları Powerpoint / OpenOffice.org bağımlılığından kurtaracak olan güzel bir teknoloji, LaTeX-beamer anlatılacak.

Sunum ne zaman mı? Hemen, şimdi! Saat 22:45'te herkesi (eğer halihazırda orada değilseniz) #fazlamesai'ye bekliyoruz.

Görüşler

0
anonim
Takip etmedim sunumu ama kaçırmadım da bari ilk logu ben vereyim :).
Burada :)
Karakterler bozuk çıkarsa encoding'i düzeltin...
0
Anduril
Keşke 6 d önceden haber verilmeseydi de bundan yararlanabilseydik. Ben kaçırdım, üzgünüm bir dahakine inşallah böyle olmaz.
Amin.
0
tongucyumruk
Sunumun yapılması biraz ani kararlaştırılan bir olay oldu. Bu nedenle ancak 6 dakika önceden haber verebildik. #fazlamesai'de sıkça rastlanan birşey bu şekilde sunum formatında olmasa da her an her konuda çok detaylı teknik muhabbetlerin dönmesi. Onları buradan duyuramıyoruz bile çünkü tam anlamıyla "aniden" başlıyorlar. Bu nedenle tavsiye m gözünüzün 7/24 kanalın üzerinde olması.

Bugüne kadar aniden ortaya çıkan bazi derin muhabbetlerin konu başlıkları şöyle:
- Türkçe'nin Morfolojik Analizi
- GCC'nin bir C derleyicisi kullanılmadan yazılması
- OCAML, SML
- LVM, RAID, ZFS, XFS ve diğer dosya sistemi konuları
- Common Lisp/Scheme ile her türden programlama
- UNIX komut satırı araçları
- Her IRC kanalının olmazsa olmazı: Emacs vs VI
- Günümüzün yeni moda kavgası: Python vs Ruby

Tabii bunlar sadece bazı konular, daha müzikten felsefeye birçok konuda da tonla muhabbet dönüyor. Evet, bu konuların tamamı spontane bir şekilde ortaya çıkıyor ve derinlemesine tartışılıyor.

Not: Bu vesileyle, Can Burak'a bize OO.o Impress ve PowerPoint gibi şeylerle uğraşmadan, alışık olduğumuz yollarla etkileyici sunumlar hazırlamanın yolunu gösterdiği bu güzel sunumu için tekrar çok teşekkürler.
0
conan
Bir logu da buraya koydum dileyen bakabilir

Guzel seminerdi eline saglik Can Burak.

0
FZ
Can Burak Çilingir'in eline sağlık! Bir sonraki IRC seminerinde görüşmek ümidiyle.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

#fazlamesai@freenode artık SECURE

sundance

2002'den beri önemli bir buluşma noktası olan, son zamanlarda eski canlılığını tekrar kazanmaya başlayan, Freenode üzerindeki IRC kanalımız #fazlamesai bu günden itibaren SECURE modda çalışacak.

Yani Freenode IRC Sunucusu'na ismini kaydettirip, daha sonra da parolaları ile kendilerini doğrulamamış kullanıcılar kanala alınmayacak.

Not: Dün akşam aralarında #gentoo, #perl, #rubyonrails'in de olduğu yüzlerce kanala bot sokup #fazlamesai diye bağırttırılması bizi bu önlemi almaya itti. Conan kardeşimize bu konudaki hassasiyeti ve çabaları için FM camiası adına ayrıca teşekkür ederiz.

Fm Kare'ye Ne Oldu ?

redogre

Üniversite öğrencilerinin dikkatine!

FZ

Hocalarınıza yardımcı olun. Yardıma ihtiyaçları olduklarının bile farkında değiller. Üniversitede son yılımda seçmeli bir ders almıştım. Hocası zamanın ABD'deki en ünlü psikologlarındandı. Tek dersini kaçırmadım. İmtihanlardan ve projeden tam not olan 'A' aldım. Dönem sonu notum 'B' geldi. Hocaya nedenini sordum. "Derslerde uyudun" dedi. "Uyumadım, siz uyuttunuz" diye cevap verdiğimi hatırlıyorum.

Darbe

redogre

Fazlamesai´deki ilk online röportaj

sundance

Perşembe akşamı Türkiye saati ile 22:00'dan 24:00'a kadar irc.freenode.net'de #fazlamesai kanalında, İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Mustafa Karakaplan ile online röportaj yaptık. Konu malum; Universite de Linux kullanımı

IRC üzerinden röportaj konusunda her ne kadar tercübesiz olsak da, güzel bir sohbet oldu, birçok güzel şey öğrendik, Fazlamesai kullanıcıları ile afterhours party bile yaptık :) Bundan sonra hemen her akşam bizi irc.freenode.net'de #fazlamesai kanalında bulabilirsiniz.

İyi okumalar... Bizle o gece beraber olan kullanıcılarımıza ve özellikle, geceyi kurtaran Foo_Bar'a ekstradan teşekkürler:)