#fazlamesai IRC semineri: nmap ve hping ile ağ haritacılığı

0
conan
18 Mart 2006 Cumartesi Türkiye saati ile 22:00'de irc.freenode.org IRC sunucusundaki #fazlamesai kanalinda nmap ve hping'in kullanımı ve bu araçlarla nasıl ağ haritalandırılması yapılabileceğini anlatan bir seminer verecegim. İlgilenenleri beklerim.

Gereksinimler:
Bilgi: Temel ağ bilgisi, temel işletim sistemi bilgisi.
Seviye: Orta/ileri

Görüşler

0
ttk
Güzel konu. Aksilik olmazsa oradayım.
Bu arada, kanal bilgi alışverişi açısından gayet güzel ve faydalı gelmeyenlere de tavsiye ederim.
0
sametc
aha seminere bak tam aradigim seminer :D ben demistim kanal ahalisine "conan nmap semineri verse" diye lutfen fikrin benden olmadigini soyleyin :P
0
selam
Acaba bu tür toplantı, seminer, muhabbet gibi durumlarda katılamayan yada daha sonra tekrar bilgileri tazelemek adına okumak için logların bir yerlere konması mümkün mü?
0
onurulgen
Evet, bence butun konusmalar kaydedilip icinden guzel olanlar belli bir yerde yayimlansa cok guzel olur. Bu yayimladiginiz adresi de sitenin en ustune koysaniz daha da guzel olur.
0
East
Bu ırc kanalında seminer işi gerçektende iyi fikir.
0
simor
Ben hiç irc ortamlarında bulunmadım, mırc ile birkaç deneme haricinde.. Bu yavrucağa bi irc istemcisi tavsiye edebilirmisiniz?
0
tongucyumruk
Damardan Emacs kullanıcıları için: ERC
Herşeyde de Emacs olmaz ki kardeşim diyenler için: XChat
Gnome beyinsizler içindir diyenler için: KSirc
Delikanlı adam GUI kullanmaz diyenler için: BitchX, irssi
Delikanlı adam bilgisayar kullanmaz diyenler ise benim evimin çevresine gelip meditasyon yaparak havadaki Wireless sinyallerini "hissetmeyi" deneyebilirler.
0
simor
:)

Şimdilik winfos ortamında olduğum için hızlıca xchat yükledim. Mozilla eklentisi chatzilla da güzelmiş.

İlerleyen fazlamesai seminerleri boyunca irc kültürümün zenginleşmesi ve kullanım alışkanlılarımın yönlendirmesi ile en bi delikanlı yazılımlara doğru tuş açacağım.


teşekkürler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Haritala Beni

redogre

CGSociety Gelmiş Geçmiş En iyi 100 3D Film Oylaması Sonuçlandı

Tarık

CGSociety, uzun süredir beklenen en iyi 100 3-D filmi oylaması sonuçlandı.

IRC de seminerler dizisi!

sundance

Piyasa, geyik, p2p, #zurna derken unuttuğumuz IRC'nin en efendi fonksionu olan bilgi paylaşımını hatırlatmaya vesile olarak yaptığımız Malatya Üniversitesi sohbeti ve Umeet 2002 online konferansı gibi örneklere yenileri ekleniyor.

GPL uygulamalar konusunda, avcılar kıraathanesi görevi gören irc.freenode.net'de dün akşam Screen semineri vardı. Oldukça yararlı ve dört dörtlük bu seminerin loglarını ve programdaki diğer seminerleri Learning On IRC sayfasında bulabilirsiniz. Boşverin ICQ'u, MSN'i her akşam IRC'de #fazlamesai'de buluşalım.

IRC`de online röportaj: Mustafa Karakaplan

sundance

Dün beni çok şaşırtan bir şey öğrendim. Malatya İnönü Üniversitesi`nde hayra alamet olmayan şeyler oluyormuş! :)

Bir kere, Üniversite`nin sahip olduğu yaklaşık 500 bilgisayarın %100`ü Linux işletim sistemi yüklüymüş (499 Redhat 1 Debian galiba :)Dahası 1Mbit`lik hatlarını 34Mbit`e çıkartmışlar

O zaman dedim kendi kendime bu müslüman mahallesinde salyangoz tüketen kendini bilmezleri BSA`a ihbar etmeden önce, bir konuşalım, edelim bakalım dertleri neymiş :))))
Bu akşam Türkiye saati ile 22:00'da irc.freenode.net serverında #fazlamesai kanalında İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Mustafa KARAKAPLAN ile, GNU/Linux, Türkiye, Üniversite, ve benzer konularda bir sohbet yapacağız. Hepimiz davetliyiz..

Fazlamesai´deki ilk online röportaj

sundance

Perşembe akşamı Türkiye saati ile 22:00'dan 24:00'a kadar irc.freenode.net'de #fazlamesai kanalında, İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Mustafa Karakaplan ile online röportaj yaptık. Konu malum; Universite de Linux kullanımı

IRC üzerinden röportaj konusunda her ne kadar tercübesiz olsak da, güzel bir sohbet oldu, birçok güzel şey öğrendik, Fazlamesai kullanıcıları ile afterhours party bile yaptık :) Bundan sonra hemen her akşam bizi irc.freenode.net'de #fazlamesai kanalında bulabilirsiniz.

İyi okumalar... Bizle o gece beraber olan kullanıcılarımıza ve özellikle, geceyi kurtaran Foo_Bar'a ekstradan teşekkürler:)