Fazlamesai´deki ilk online röportaj

0
sundance
Perşembe akşamı Türkiye saati ile 22:00'dan 24:00'a kadar irc.freenode.net'de #fazlamesai kanalında, İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Mustafa Karakaplan ile online röportaj yaptık. Konu malum; Universite de Linux kullanımı

IRC üzerinden röportaj konusunda her ne kadar tercübesiz olsak da, güzel bir sohbet oldu, birçok güzel şey öğrendik, Fazlamesai kullanıcıları ile afterhours party bile yaptık :) Bundan sonra hemen her akşam bizi irc.freenode.net'de #fazlamesai kanalında bulabilirsiniz.

İyi okumalar... Bizle o gece beraber olan kullanıcılarımıza ve özellikle, geceyi kurtaran Foo_Bar'a ekstradan teşekkürler:)

Görüşler

0
oktay
Tekrar okuyunca daha da hosuma gitti. Cok profesyonel bir roportaj olmus. Ellerinize saglik.

Oktay
0
conan
Gusel :) benle de roportaj yapin hehe :)
Cok begendim, ellerinize saglik. Mustafa hocami da bir kere daha tebrik ediyorum.
0
tongucyumruk
http-equiv=Content-Type content=text/html; charset=iso-8859-1 olmuş yalnız... Haliyle TR karakterler olmuyor...
0
larweda
gözden kaçmış, tamamdır...
0
o_ozardic
Bir dahaki online roportaj ne zaman ? simdiden beklemeye basladik :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e Soralım: Erdös Sayısını Hesaplayan Program Yazabilir Misiniz?

FZ

Macar matematikçi Paul Erdös gelmiş geçmiş en üretken matematikçilerdendir. Hayatı boyunca yaklaşık 1500 makale yazmış olan Erdös, bu makalelerin çoğunu başka matematikçilerle birlikte yazmıştı. Erdös'ü onurlandırmak amacı ile ortaya atılmış Erdös sayısı diğer matematikçilerle Erdös arasındaki işbirliği mesafesini gösterecek şekilde tanımlanır.

Paul Erdös'ün Erdös sayısı sıfırdır. Başka bir matematikçinin (bu kişiye M diyelim) Erdös sayısı ise şöyle hesaplanır: M'nin birlikte makale yazdığı matematikçilerin Erdös sayılarından minimum olanını al ve buna 1 ekle. Çıkan sayı M'nin Erdös sayısıdır. Yani Erdös ile bir makale yazdı iseniz Erdös sayınız 1, Erdös ile doğrudan makale yazmayıp onunla yazmış biri ile makale yazdı iseniz Erdös sayınız 2, ... şeklinde gider.

Gelelim soruya:

Üniversite öğrencilerinin dikkatine!

FZ

Hocalarınıza yardımcı olun. Yardıma ihtiyaçları olduklarının bile farkında değiller. Üniversitede son yılımda seçmeli bir ders almıştım. Hocası zamanın ABD'deki en ünlü psikologlarındandı. Tek dersini kaçırmadım. İmtihanlardan ve projeden tam not olan 'A' aldım. Dönem sonu notum 'B' geldi. Hocaya nedenini sordum. "Derslerde uyudun" dedi. "Uyumadım, siz uyuttunuz" diye cevap verdiğimi hatırlıyorum.

DARBE 2

redogre

Toplum olarak başımız arşa mı değiyor? Yoksa nereye değiyoruz?

Tarık

Her akşam yaptığım gibi yine internet te hedefsiz gezindiğim bir sırada karşıma web uygulamalarının güvenliğiyle ilgili bilgisine güvendiğim ferruh' un sitesi çıktı. Uzun süre bakmamıştım merakla sayfalar, bağlantılar içerisinde dolaşırken ilgimi "SQL Injection Dersleri bölümü çekti.

CGSociety Gelmiş Geçmiş En iyi 100 3D Film Oylaması Sonuçlandı

Tarık

CGSociety, uzun süredir beklenen en iyi 100 3-D filmi oylaması sonuçlandı.