IRC de seminerler dizisi!

0
sundance
Piyasa, geyik, p2p, #zurna derken unuttuğumuz IRC'nin en efendi fonksionu olan bilgi paylaşımını hatırlatmaya vesile olarak yaptığımız Malatya Üniversitesi sohbeti ve Umeet 2002 online konferansı gibi örneklere yenileri ekleniyor.

GPL uygulamalar konusunda, avcılar kıraathanesi görevi gören irc.freenode.net'de dün akşam Screen semineri vardı. Oldukça yararlı ve dört dörtlük bu seminerin loglarını ve programdaki diğer seminerleri Learning On IRC sayfasında bulabilirsiniz. Boşverin ICQ'u, MSN'i her akşam IRC'de #fazlamesai'de buluşalım.

Görüşler

0
conan
Iyi de semineri neden olduktan sonra soyluyorsunuz ki? Bilsem ben de gelirdim :(
0
oktay
http://www.linuks.mine.nu/irc/ adresinde sonraki seminerlerin de listesi var.

sundance'den knoppix seminerine dikiz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DARBE 2

redogre

#fazlamesai IRC semineri: nmap ve hping ile ağ haritacılığı

conan

18 Mart 2006 Cumartesi Türkiye saati ile 22:00'de irc.freenode.org IRC sunucusundaki #fazlamesai kanalinda nmap ve hping'in kullanımı ve bu araçlarla nasıl ağ haritalandırılması yapılabileceğini anlatan bir seminer verecegim. İlgilenenleri beklerim.

Gereksinimler:
Bilgi: Temel ağ bilgisi, temel işletim sistemi bilgisi.
Seviye: Orta/ileri

IRC'de Nmap ve Hping Semineri

sundance

Yıllar önce #fazlamesai kanalında başlayan seminer/röportaj geleneği Emre "Conan" Sağlam'ın Nmap ve Hping üzerine verdiği sunumla tekrar hayata döndü.

İki saat aralıksız devam eden sunum için kendisine teşekkür ediyor. FM okurlarından bu konu hakkındaki merak ettikleri mevzuları yorum olarak girmelerini istiyoruz.

fazlamesai.net'e Soralım: Erdös Sayısını Hesaplayan Program Yazabilir Misiniz?

FZ

Macar matematikçi Paul Erdös gelmiş geçmiş en üretken matematikçilerdendir. Hayatı boyunca yaklaşık 1500 makale yazmış olan Erdös, bu makalelerin çoğunu başka matematikçilerle birlikte yazmıştı. Erdös'ü onurlandırmak amacı ile ortaya atılmış Erdös sayısı diğer matematikçilerle Erdös arasındaki işbirliği mesafesini gösterecek şekilde tanımlanır.

Paul Erdös'ün Erdös sayısı sıfırdır. Başka bir matematikçinin (bu kişiye M diyelim) Erdös sayısı ise şöyle hesaplanır: M'nin birlikte makale yazdığı matematikçilerin Erdös sayılarından minimum olanını al ve buna 1 ekle. Çıkan sayı M'nin Erdös sayısıdır. Yani Erdös ile bir makale yazdı iseniz Erdös sayınız 1, Erdös ile doğrudan makale yazmayıp onunla yazmış biri ile makale yazdı iseniz Erdös sayınız 2, ... şeklinde gider.

Gelelim soruya:

IRC`de online röportaj: Mustafa Karakaplan

sundance

Dün beni çok şaşırtan bir şey öğrendim. Malatya İnönü Üniversitesi`nde hayra alamet olmayan şeyler oluyormuş! :)

Bir kere, Üniversite`nin sahip olduğu yaklaşık 500 bilgisayarın %100`ü Linux işletim sistemi yüklüymüş (499 Redhat 1 Debian galiba :)Dahası 1Mbit`lik hatlarını 34Mbit`e çıkartmışlar

O zaman dedim kendi kendime bu müslüman mahallesinde salyangoz tüketen kendini bilmezleri BSA`a ihbar etmeden önce, bir konuşalım, edelim bakalım dertleri neymiş :))))
Bu akşam Türkiye saati ile 22:00'da irc.freenode.net serverında #fazlamesai kanalında İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Mustafa KARAKAPLAN ile, GNU/Linux, Türkiye, Üniversite, ve benzer konularda bir sohbet yapacağız. Hepimiz davetliyiz..