IRC de seminerler dizisi!

0
sundance
Piyasa, geyik, p2p, #zurna derken unuttuğumuz IRC'nin en efendi fonksionu olan bilgi paylaşımını hatırlatmaya vesile olarak yaptığımız Malatya Üniversitesi sohbeti ve Umeet 2002 online konferansı gibi örneklere yenileri ekleniyor.

GPL uygulamalar konusunda, avcılar kıraathanesi görevi gören irc.freenode.net'de dün akşam Screen semineri vardı. Oldukça yararlı ve dört dörtlük bu seminerin loglarını ve programdaki diğer seminerleri Learning On IRC sayfasında bulabilirsiniz. Boşverin ICQ'u, MSN'i her akşam IRC'de #fazlamesai'de buluşalım.

Görüşler

0
conan
Iyi de semineri neden olduktan sonra soyluyorsunuz ki? Bilsem ben de gelirdim :(
0
oktay
http://www.linuks.mine.nu/irc/ adresinde sonraki seminerlerin de listesi var.

sundance'den knoppix seminerine dikiz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dilbiligisi

redogre

Fm Kare'ye Ne Oldu ?

redogre

#fazlamesai'de LaTeX-Beamer sunumu

tongucyumruk

Son dönemin parlayan yıldızı, değişmez bilgi kaynağı irc.freenode.net sunucusundaki #fazlamesai kanalında uzun bir aradan sonra ilk defa bir IRC sunumu yapılmak üzere. Sunumda fazlamesai.net editörlerinden ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü asistanlarından Can Burak Çilingir tarafından sunum hazırlamak zorunda kalanları Powerpoint / OpenOffice.org bağımlılığından kurtaracak olan güzel bir teknoloji, LaTeX-beamer anlatılacak.

Sunum ne zaman mı? Hemen, şimdi! Saat 22:45'te herkesi (eğer halihazırda orada değilseniz) #fazlamesai'ye bekliyoruz.

Z Magazine Kapanmamak İçin Bağış Toplamaya Başladı

FZ

Noam Chomsky, Howard Zinn, Edward S. Herman, Robert Fisk gibi isimlerin de düzenli olarak katkıda bulunduğu ve yaklaşık 20 yıldır çıkan Z Magazine hayatına devam edebilmek için bağış toplamaya başladı.

Fazlamesai´deki ilk online röportaj

sundance

Perşembe akşamı Türkiye saati ile 22:00'dan 24:00'a kadar irc.freenode.net'de #fazlamesai kanalında, İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Mustafa Karakaplan ile online röportaj yaptık. Konu malum; Universite de Linux kullanımı

IRC üzerinden röportaj konusunda her ne kadar tercübesiz olsak da, güzel bir sohbet oldu, birçok güzel şey öğrendik, Fazlamesai kullanıcıları ile afterhours party bile yaptık :) Bundan sonra hemen her akşam bizi irc.freenode.net'de #fazlamesai kanalında bulabilirsiniz.

İyi okumalar... Bizle o gece beraber olan kullanıcılarımıza ve özellikle, geceyi kurtaran Foo_Bar'a ekstradan teşekkürler:)