Debian 3.0 (Codename Woody) Ertelendi

0
anonim
Dört gözle bekledigimiz (en azindan benim icin bu öyle) debian'in 3.0 sürümü cikis tarihi olarak 1 mayis'i duyurmustu - aslinda bu taa o zamanda da soylenmisti kesin olarak 1 mayis degil tahmini olarak 1 mayis diye - fakat bugun ise debian duyuru listesinden gelen ertelendi basligindaki bir mail ile heveslerimiz kursagimizda kaldi.

Kesin cikis tarihi mi? Kararli hale ve olmasi gereken yere gelince...(aman DukeNukem4Ever olmasın da: Ed)
Ayrintili bilgi icin Slashdot ve debian duyuru listesi

Görüşler

0
sundance
Hakkında bu kadar az bilgim olup da bu kadar takdir ettiğim bir dağıtım daha yok sanırım :) Özellikle Freshmeat de efsanevi paket yönetim sistemi APT hakkındaki yazılardan ve birçok geliştiricinin gururla Debian Potato kullandıklarını belirtmelerinden ciddi bir merak uyandı ama Slack`dı, Vectordü FreeBSD`di derken koptum gittim.

Bir de şunu okuyun, edonkey Linux clientının guisinin sayfasından, Livin on the edge :) `Eger debian unstable kullanıyorsanız, cronjob ile sisteminiz gunde uc defa en son deneysel yamaları yükleyip update oluyorsa ve bu sırada bitirme tezinizin son bir kaç sayfasını yazıyor olmak sizi rahatsız etmiyorsa, bu sayfadakiler sizin için :)`
0
anonim
woody will probably not release with xfree86 4.2 or kde 3
0
m1a2
Yaw, Allah sizi inandırsın Woody`nin 1 Mayıs`ta çıkışını heyecanla bekliyor ve hatta bunu haber yaparak Debian hakkında fırsattan istifade bir iki yorum yaparak gündem oluşsun istiyordum. Hevesimiz kursağımızda kaldı :( Ama en azından şu gündem kendiliğinden çıktı ;)

1 Mayıs`ı beklememin en önemli sebebi hazır Woody ISO`suna ulaşmaktı. Gerçi adamlar `jigdo` diye bir sistem koymuşlar, her gün update edilen raw jigdo`larla kendi ISO`nuzu yansılardan tertip edebiliyorsunuz, fakat işyerinde bir türlü istediğim sonuçları alamadım ve sonunda pes ettim, 1 Mayıs`a erteledim...

Debian`ı daha önce hiç denemedim. Fakat kurmadığım halde sevmem için kendimce bir çok gerekçe gördüm. Bir kere özenle hazırlanmış, standartlara ve Opensource felsefesine uygun bir başka dağıtım bilmiyorum. Debian yansılarına gidin inceleyin. Son derece şık bir `debian policy`, `file hierarchy standarts (fhs)`, `debian maintainer guides` vb. bulacaksınız. Meselâ bir debian listesinde adamların uzun bir thread`de işte `backupları /var/backups`a mı, `/var/local/backups`mı yapalım?` diye tartıştıklarını gördüm. Sistemde herşeyin bir yeri var. Yani her şeyi kitabına uygun götürüyorlar. Sürüm mantığı da fevkâlade. `System Critical Bugs` diye bi şey var (grafik olarak da görebiliyorsunuz bunu). Bu tip buglara göre release kararı veriyorlar ve asla da -üzerlerinde ticarî bir baskı olmadığından- kullanıcıların `nerde kaldı yeni sürüm?` çığlıklarına aldırmıyorlar. Paket seçimleri de bu minval üzre. XF86 4.2`nin maintainer`ı `4.1i daha yeni adam ettim, boşuna çırpınmayın, Woody`de 4.2 olmayacak` diyor. KDE 3`te benzer şekilde. Başka bir çok sebepten sadece hemen aklıma gelenleri saydım. Kalanları siz eklersiniz...
0
m1a2
Slahdot`tan yaptığım şu alıntı durumu daha iyi anlatıyor galiba:

Currently there are 47 release-critical bugs;
woody will presumably released when these bugs
are closed... so help debuging !
0
anonim
basligi dun ben attim ve bu yuzden baska yorumlar gelmeden hemen kendi yorumumu koymam aptalca olur diyip ciktim, sabreden dervis misali hedefi bu kadar iyi vuramazdim

ilk once sunu soyleyeyim - koyun ideolojisi gutmek istemiyorum ama - dedikleriniz aynen katiliyorum
bende bir slackware kullanicisiyim ama 1 kez (basarisizlik kokan bir) debian kurulumunun ardindan tekrar slack'a dondum. cunku paket secim sistemi bana cok ama cok karisik gelmisti

aman burada yanlis anlasilma olmasin apt demiyorum dpackage mi dinstall mi ney iste kurulum esnasindaki paket secimi

gerci yabanci kaynaklar bunun icin cozum uretiyorlarmis ama tahminimce debian asla kullanmaz stabilitesine inanmadan

bir de debian 2.2.r4 kurdugumda rahatsiz oldugum noktalardan birisi ise cok ama cok eski stable surumleri kullanmalari
tamam haklilar guvenlik aciksiz cok kararli bir isletim sistemi ama sanki biraz isi abartmislar
gnome 1.0
gimp 1.0 (bundan pek emin degilim ama bayagi eskiydi)
kisacasi kendimi linux'un dogusundaki yillarda hissettim

neyse su 3.0 ile adam akilli bir seyler gelir umarim (laf aramizda aslinda mozilla 1.0 'ida icine alip ciksa hic fena olmaz ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrake Linux 9.1 ve Knoppix’li PC Extra bayilerde

pcextra

Mandrake Linux 9.1’in 3 CD’lik tam sürümü ve Knoppix 3.2 CD’si PC Extra dergisi ile birlikte satışa çıktı. Fazlamesai.Net’ten Kıvılcım Hindistan, Ömür Özoral ve Boran Puhaloğlu’nun özverili katkıları sayesinde hazırlanan bu yeni dergi ile Mandrake Linux 9.1’in kurulumdan kullanımına kadar hemen hemen tüm özellikleri gözler önüne seriliyor. Mandrake Linux 9.1 CD’leri 3’lü jewelbox içine yerleştirilmiş olan toplam 4 CD’lik bu özel sayı hakkındaki görüş ve önerilerinizi merakla bekliyoruz.

Galatasaray Üniversitesi Linux’a Geçti

charissma

Galatasaray Üniversitesi sessiz sedasız ağ sistemini linux'a çevirdi. Artık 600 adet bilgisayarda fedora core 6 ve fedora core 4 dağıtımları kullanılıyor. Geçiş ihalesini alan Sentim Bilişim Teknolojileri seminerler düzenlemiş ve kullanıcıları linux konusunda bilgilendirmiş. Haberde söylendiğine göre bu Türkiye'nin en büyük linux ağı olmuş.

Bakkalda Süt Varken Neden İnek Satın Alalım?

velista

Uludağ Projesinin ilk ürünü Pardus Çalışan CD'nin görücüye çıkmasıyla, ortalık karışmışa benziyor. Benim de içinde bulunduğum bir grup, Pardus'u ileriye doğru atılmış çok olumlu bir adım olarak görürken; bazıları da projenin sitesinin yetersizliğine ve ortaya çıkan "ilk ürünün" CD üzerinden çalışmasına içerledi...

Benim için sorun, Uludağ'cıların neden Microsoft Türkiye'ninki gibi bir site yapamadıklarından daha önemli... Sorulması gereken asıl soru şu: "Biz Türkler bir kilo kumdan ne üretebiliyoruz?"

Byzantine OS: Belki de işletim sistemlerinin geleceği

tongucyumruk

Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce sundance'e bir fikrimden bahsetmiştim... Bir işletim sistemi. Daha doğrusu bir gui. Tamamen Web browser tabanına dayanan tüm işlemlerin browser içinden yapıldığı bir sistem.

Birileri icq'yu dinlemeye almış olacakki bugün mozdev.org'da gezinirken iPilot diye bir linke denk geldim. Önce PDA ile Mozilla arasında bir bağlantı olabileceği aklıma geldi. Ama sayfa açılınca dumurdan dumura koştum diyebilirim.

Gel vatandaş geeell... BEDAVA Linux Mainframe´e gel...

sidar

IBM, Linux'a kur yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda başlatılan büyük çaplı Linux destek operasyonunun bir parçası olarak herkese Linux'u tanıtmayı/sevdirmeyi misyon edinen IBM, zSerisi'den 10 işlemcili bir mainframe'i tüm kullanıcılara açacak. Kayıt olan kullanıcılar 2.1 terabyte'lık disk kümesine sahip olan bu dev Linux makinesine Telnet/SSH aracılığı ile bağlanarak web'de surf edebilecek, program geliştirip test edebilecek; kısacası istediği herşeyi yapabilecek. Kayıt olan herkese sanal sunucular verilmesi sayesinde kullanıcılar herhangi bir makineden Telnet/SSH aracılığı ile IBM'in bu dev makinesine girip top oynatılabilecek.