Debian 3.0 (Codename Woody) Ertelendi

0
anonim
Dört gözle bekledigimiz (en azindan benim icin bu öyle) debian'in 3.0 sürümü cikis tarihi olarak 1 mayis'i duyurmustu - aslinda bu taa o zamanda da soylenmisti kesin olarak 1 mayis degil tahmini olarak 1 mayis diye - fakat bugun ise debian duyuru listesinden gelen ertelendi basligindaki bir mail ile heveslerimiz kursagimizda kaldi.

Kesin cikis tarihi mi? Kararli hale ve olmasi gereken yere gelince...(aman DukeNukem4Ever olmasın da: Ed)
Ayrintili bilgi icin Slashdot ve debian duyuru listesi

Görüşler

0
sundance
Hakkında bu kadar az bilgim olup da bu kadar takdir ettiğim bir dağıtım daha yok sanırım :) Özellikle Freshmeat de efsanevi paket yönetim sistemi APT hakkındaki yazılardan ve birçok geliştiricinin gururla Debian Potato kullandıklarını belirtmelerinden ciddi bir merak uyandı ama Slack`dı, Vectordü FreeBSD`di derken koptum gittim.

Bir de şunu okuyun, edonkey Linux clientının guisinin sayfasından, Livin on the edge :) `Eger debian unstable kullanıyorsanız, cronjob ile sisteminiz gunde uc defa en son deneysel yamaları yükleyip update oluyorsa ve bu sırada bitirme tezinizin son bir kaç sayfasını yazıyor olmak sizi rahatsız etmiyorsa, bu sayfadakiler sizin için :)`
0
anonim
woody will probably not release with xfree86 4.2 or kde 3
0
m1a2
Yaw, Allah sizi inandırsın Woody`nin 1 Mayıs`ta çıkışını heyecanla bekliyor ve hatta bunu haber yaparak Debian hakkında fırsattan istifade bir iki yorum yaparak gündem oluşsun istiyordum. Hevesimiz kursağımızda kaldı :( Ama en azından şu gündem kendiliğinden çıktı ;)

1 Mayıs`ı beklememin en önemli sebebi hazır Woody ISO`suna ulaşmaktı. Gerçi adamlar `jigdo` diye bir sistem koymuşlar, her gün update edilen raw jigdo`larla kendi ISO`nuzu yansılardan tertip edebiliyorsunuz, fakat işyerinde bir türlü istediğim sonuçları alamadım ve sonunda pes ettim, 1 Mayıs`a erteledim...

Debian`ı daha önce hiç denemedim. Fakat kurmadığım halde sevmem için kendimce bir çok gerekçe gördüm. Bir kere özenle hazırlanmış, standartlara ve Opensource felsefesine uygun bir başka dağıtım bilmiyorum. Debian yansılarına gidin inceleyin. Son derece şık bir `debian policy`, `file hierarchy standarts (fhs)`, `debian maintainer guides` vb. bulacaksınız. Meselâ bir debian listesinde adamların uzun bir thread`de işte `backupları /var/backups`a mı, `/var/local/backups`mı yapalım?` diye tartıştıklarını gördüm. Sistemde herşeyin bir yeri var. Yani her şeyi kitabına uygun götürüyorlar. Sürüm mantığı da fevkâlade. `System Critical Bugs` diye bi şey var (grafik olarak da görebiliyorsunuz bunu). Bu tip buglara göre release kararı veriyorlar ve asla da -üzerlerinde ticarî bir baskı olmadığından- kullanıcıların `nerde kaldı yeni sürüm?` çığlıklarına aldırmıyorlar. Paket seçimleri de bu minval üzre. XF86 4.2`nin maintainer`ı `4.1i daha yeni adam ettim, boşuna çırpınmayın, Woody`de 4.2 olmayacak` diyor. KDE 3`te benzer şekilde. Başka bir çok sebepten sadece hemen aklıma gelenleri saydım. Kalanları siz eklersiniz...
0
m1a2
Slahdot`tan yaptığım şu alıntı durumu daha iyi anlatıyor galiba:

Currently there are 47 release-critical bugs;
woody will presumably released when these bugs
are closed... so help debuging !
0
anonim
basligi dun ben attim ve bu yuzden baska yorumlar gelmeden hemen kendi yorumumu koymam aptalca olur diyip ciktim, sabreden dervis misali hedefi bu kadar iyi vuramazdim

ilk once sunu soyleyeyim - koyun ideolojisi gutmek istemiyorum ama - dedikleriniz aynen katiliyorum
bende bir slackware kullanicisiyim ama 1 kez (basarisizlik kokan bir) debian kurulumunun ardindan tekrar slack'a dondum. cunku paket secim sistemi bana cok ama cok karisik gelmisti

aman burada yanlis anlasilma olmasin apt demiyorum dpackage mi dinstall mi ney iste kurulum esnasindaki paket secimi

gerci yabanci kaynaklar bunun icin cozum uretiyorlarmis ama tahminimce debian asla kullanmaz stabilitesine inanmadan

bir de debian 2.2.r4 kurdugumda rahatsiz oldugum noktalardan birisi ise cok ama cok eski stable surumleri kullanmalari
tamam haklilar guvenlik aciksiz cok kararli bir isletim sistemi ama sanki biraz isi abartmislar
gnome 1.0
gimp 1.0 (bundan pek emin degilim ama bayagi eskiydi)
kisacasi kendimi linux'un dogusundaki yillarda hissettim

neyse su 3.0 ile adam akilli bir seyler gelir umarim (laf aramizda aslinda mozilla 1.0 'ida icine alip ciksa hic fena olmaz ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kernel geliştirici topluluğu büyüyor

coskung

Haber, itworld.com'dan; Linux Foundation yöneticisi Jim Zemlin, 2005'ten bu yana yaklaşık 3700 kişinin kernel koduna katkı yaptığını, en çok katkı yapan 10 geliştiricinin tüm katkının %15'lik kısmını sağladığını söylemiş. Öne çıkan isim 1571 katkı ile Al Viro.

2.Linux Şenliği: Bin atlı o gün çocuklar gibi şen miydi ?

sundance

Çok yoğun geçen dört günden sonra, dünkü kapanış töreni ile ikinci Linux Şenliği sona erdi. Şenlikte neler oldu, neler olmadı, artıları eksileri nelerdi bir değerlendirelim istedim.

Herşeyden önce, yılın Pengueni, Doruk Fişek başta olmak üzere, organizasyon ekibi, canını dişine takarak her türlü soruna koşuşturarak, sabahın 7-7:30'undan itibaren okula gelip düzenlemeleri yaparak, insanüstü bir çaba gösterdi.

Linux Çekirdeği 2.5.1 Beta Huzurlarınızda....

anonim

Linux çekirdek serisinden 2.5.1 beta indirip kullanmamız için hazır www.kernel.org.
Ne gibi değişiklikler mi var? Bilgi için buraya.
Linux fanatiklerine kolay gelsin...

Penguence'nin 3. sayısı çıktı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik yayını, penguen yaşam biçimi dergisi Penguence'nin 3. sayısı yayınlandı. Bir teknik bilgisayar dergisi olmanın ötesinde özgür yazılımı, açık kaynak felsefesini ve paylaşımı yaşam biçimi olarak algılayan duruşu ile Penguence önemli bir boşluğu dolduruyor.

Linux'da Fransa ve Çin Ortaklığı

Soulblighter

Fransız Atom Enerjisi Kurumu (CEA), Linux üzerinde çalışacak bir yazılım için Çin'in Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak çalışmaya başlayacak.
Devlet kurumları, beraber çalışarak PC, PDA, Sunucular gibi çeşitli ortamlarda çalışacak Linux temelli bir platform oluşturmak için örgütlenecek. Ayrıca oluşturulacak sistem çevrimiçi hizmetleri ve iletişim uygulamalarını da destekleyecek.

Henüz ayrıntılar verilmese de CEA, Fransız teknoloji şirketi Bull ve Fransız kökenli Avrupalı şirket ST Microelectronics ile beraber de çalışacak.
Fransız Hükümeti son zamanlarda Linux'a ilgisini arttırdı. Son olarak Fransız Danışmanlık şirketi Unilog'dan, Pariste'ki 17.000 devlet bilgisayarına Linux yüklenmesi ile ilgili çalışma yapmasını istemişti.

Kaynak: C|NET Asia