Debian 3.0 (Codename Woody) Ertelendi

0
anonim
Dört gözle bekledigimiz (en azindan benim icin bu öyle) debian'in 3.0 sürümü cikis tarihi olarak 1 mayis'i duyurmustu - aslinda bu taa o zamanda da soylenmisti kesin olarak 1 mayis degil tahmini olarak 1 mayis diye - fakat bugun ise debian duyuru listesinden gelen ertelendi basligindaki bir mail ile heveslerimiz kursagimizda kaldi.

Kesin cikis tarihi mi? Kararli hale ve olmasi gereken yere gelince...(aman DukeNukem4Ever olmasın da: Ed)
Ayrintili bilgi icin Slashdot ve debian duyuru listesi

Görüşler

0
sundance
Hakkında bu kadar az bilgim olup da bu kadar takdir ettiğim bir dağıtım daha yok sanırım :) Özellikle Freshmeat de efsanevi paket yönetim sistemi APT hakkındaki yazılardan ve birçok geliştiricinin gururla Debian Potato kullandıklarını belirtmelerinden ciddi bir merak uyandı ama Slack`dı, Vectordü FreeBSD`di derken koptum gittim.

Bir de şunu okuyun, edonkey Linux clientının guisinin sayfasından, Livin on the edge :) `Eger debian unstable kullanıyorsanız, cronjob ile sisteminiz gunde uc defa en son deneysel yamaları yükleyip update oluyorsa ve bu sırada bitirme tezinizin son bir kaç sayfasını yazıyor olmak sizi rahatsız etmiyorsa, bu sayfadakiler sizin için :)`
0
anonim
woody will probably not release with xfree86 4.2 or kde 3
0
m1a2
Yaw, Allah sizi inandırsın Woody`nin 1 Mayıs`ta çıkışını heyecanla bekliyor ve hatta bunu haber yaparak Debian hakkında fırsattan istifade bir iki yorum yaparak gündem oluşsun istiyordum. Hevesimiz kursağımızda kaldı :( Ama en azından şu gündem kendiliğinden çıktı ;)

1 Mayıs`ı beklememin en önemli sebebi hazır Woody ISO`suna ulaşmaktı. Gerçi adamlar `jigdo` diye bir sistem koymuşlar, her gün update edilen raw jigdo`larla kendi ISO`nuzu yansılardan tertip edebiliyorsunuz, fakat işyerinde bir türlü istediğim sonuçları alamadım ve sonunda pes ettim, 1 Mayıs`a erteledim...

Debian`ı daha önce hiç denemedim. Fakat kurmadığım halde sevmem için kendimce bir çok gerekçe gördüm. Bir kere özenle hazırlanmış, standartlara ve Opensource felsefesine uygun bir başka dağıtım bilmiyorum. Debian yansılarına gidin inceleyin. Son derece şık bir `debian policy`, `file hierarchy standarts (fhs)`, `debian maintainer guides` vb. bulacaksınız. Meselâ bir debian listesinde adamların uzun bir thread`de işte `backupları /var/backups`a mı, `/var/local/backups`mı yapalım?` diye tartıştıklarını gördüm. Sistemde herşeyin bir yeri var. Yani her şeyi kitabına uygun götürüyorlar. Sürüm mantığı da fevkâlade. `System Critical Bugs` diye bi şey var (grafik olarak da görebiliyorsunuz bunu). Bu tip buglara göre release kararı veriyorlar ve asla da -üzerlerinde ticarî bir baskı olmadığından- kullanıcıların `nerde kaldı yeni sürüm?` çığlıklarına aldırmıyorlar. Paket seçimleri de bu minval üzre. XF86 4.2`nin maintainer`ı `4.1i daha yeni adam ettim, boşuna çırpınmayın, Woody`de 4.2 olmayacak` diyor. KDE 3`te benzer şekilde. Başka bir çok sebepten sadece hemen aklıma gelenleri saydım. Kalanları siz eklersiniz...
0
m1a2
Slahdot`tan yaptığım şu alıntı durumu daha iyi anlatıyor galiba:

Currently there are 47 release-critical bugs;
woody will presumably released when these bugs
are closed... so help debuging !
0
anonim
basligi dun ben attim ve bu yuzden baska yorumlar gelmeden hemen kendi yorumumu koymam aptalca olur diyip ciktim, sabreden dervis misali hedefi bu kadar iyi vuramazdim

ilk once sunu soyleyeyim - koyun ideolojisi gutmek istemiyorum ama - dedikleriniz aynen katiliyorum
bende bir slackware kullanicisiyim ama 1 kez (basarisizlik kokan bir) debian kurulumunun ardindan tekrar slack'a dondum. cunku paket secim sistemi bana cok ama cok karisik gelmisti

aman burada yanlis anlasilma olmasin apt demiyorum dpackage mi dinstall mi ney iste kurulum esnasindaki paket secimi

gerci yabanci kaynaklar bunun icin cozum uretiyorlarmis ama tahminimce debian asla kullanmaz stabilitesine inanmadan

bir de debian 2.2.r4 kurdugumda rahatsiz oldugum noktalardan birisi ise cok ama cok eski stable surumleri kullanmalari
tamam haklilar guvenlik aciksiz cok kararli bir isletim sistemi ama sanki biraz isi abartmislar
gnome 1.0
gimp 1.0 (bundan pek emin degilim ama bayagi eskiydi)
kisacasi kendimi linux'un dogusundaki yillarda hissettim

neyse su 3.0 ile adam akilli bir seyler gelir umarim (laf aramizda aslinda mozilla 1.0 'ida icine alip ciksa hic fena olmaz ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

College Linux 2.3 İncelemesi

anonim

LinuxTurkey.org College Linux u masaüstü kullanımı açısından incelemiş:

College Linux 2.3 Darth Vader (evet sürüm ismi olarak Star Wars karakter isimleri kullanıyor, bir sonraki sürüm ise Obi Van adını taşıyor) aslen İsviçre'deki Robert Kenedy College öğrencileri ve genel olarak üniversite öğrenci popülasyonuna hitab eden bir dağıtım. Dağıtım Linux dünyasının en sert ve en Unixvari dağıtımı olan Slackware üzerine kurulmuş.

gnuLinEx ile 'Bilgi Toplumu' Hedefleri

anonim

İspanya'nın federe eyaletlerinden biri olan Extremadura, özgür ve açık kaynak yazılımları üniversite, özel sektör, ve kamu işbiriliği ile destekleyen, geliştiren ve uyarlayan ilk yerel yönetimlerden biridir. 1997'den beri tekno-politik bir kararla süreç resmi yönetimin insiyatifi ile başlatılmış ve başarı ile sürdürülmüştür.

PhpEd Amerika Yollarında

anonim

Eh .. Ne diyelim haftalardır hatta daha uzun zamandır, bilişim yazarlarının üzerine basa basa söyledikleri "Beyin Göçü.." tartışmasına örnek olacak şekilde yeni bir macera daha eklendi.Evet, Bir Türk doktor (Ergin Soysal) tarafından yazılmış olan PHP editörü PHPED, ünlü MYSQL firmasinin üreticisi olan Nusphere tarafından satın alındı!!.Hadi bakalım hayırlısı olsun.Daha fazlası için http://www.nusphere.com adresine faremizi tıklatalım.

Editörün notu:Aslında bu gelişme Mayıs ayı başında yaşandı. Ama haber yapmayı ihmal etmişiz. Burayı da ziyaret edelim http://www.soysal.com/PHPEd/

Linux için Web Browser Karşılaştırması

conan

Şurada Linux altında çalışan browserların bir karşılaştırmasını okuyabilirsiniz. Render zamanlarından kolay kullanılırlığa kadar bir çok yönden karşılaştırma yapılmış. Burada da bu konu hakkında okuyucuların yorumlarını ve de karşılaştırmayı yapanın bu yorumlara cevaplarını görebilirsiniz.

Linux Hediyeli Yarışma

oktay

Linux34.com ve Turk-PHP.com aracılığıyla hazırlanan Linux CD hediyeli bilgi yarışmasının ikinci ayağı başladı. Her hafta kazanan bir kişiye RedHat 8 CD'si hediye ediliyor.

Soruları ve yarışma hakkında daha fazla bilgiyi http://www.linux34.com/yarisma.php adresinde bulabilirsiniz.

Hepinize bol şanslar.