Debian 3.0 (Codename Woody) Ertelendi

0
anonim
Dört gözle bekledigimiz (en azindan benim icin bu öyle) debian'in 3.0 sürümü cikis tarihi olarak 1 mayis'i duyurmustu - aslinda bu taa o zamanda da soylenmisti kesin olarak 1 mayis degil tahmini olarak 1 mayis diye - fakat bugun ise debian duyuru listesinden gelen ertelendi basligindaki bir mail ile heveslerimiz kursagimizda kaldi.

Kesin cikis tarihi mi? Kararli hale ve olmasi gereken yere gelince...(aman DukeNukem4Ever olmasın da: Ed)
Ayrintili bilgi icin Slashdot ve debian duyuru listesi

Görüşler

0
sundance
Hakkında bu kadar az bilgim olup da bu kadar takdir ettiğim bir dağıtım daha yok sanırım :) Özellikle Freshmeat de efsanevi paket yönetim sistemi APT hakkındaki yazılardan ve birçok geliştiricinin gururla Debian Potato kullandıklarını belirtmelerinden ciddi bir merak uyandı ama Slack`dı, Vectordü FreeBSD`di derken koptum gittim.

Bir de şunu okuyun, edonkey Linux clientının guisinin sayfasından, Livin on the edge :) `Eger debian unstable kullanıyorsanız, cronjob ile sisteminiz gunde uc defa en son deneysel yamaları yükleyip update oluyorsa ve bu sırada bitirme tezinizin son bir kaç sayfasını yazıyor olmak sizi rahatsız etmiyorsa, bu sayfadakiler sizin için :)`
0
anonim
woody will probably not release with xfree86 4.2 or kde 3
0
m1a2
Yaw, Allah sizi inandırsın Woody`nin 1 Mayıs`ta çıkışını heyecanla bekliyor ve hatta bunu haber yaparak Debian hakkında fırsattan istifade bir iki yorum yaparak gündem oluşsun istiyordum. Hevesimiz kursağımızda kaldı :( Ama en azından şu gündem kendiliğinden çıktı ;)

1 Mayıs`ı beklememin en önemli sebebi hazır Woody ISO`suna ulaşmaktı. Gerçi adamlar `jigdo` diye bir sistem koymuşlar, her gün update edilen raw jigdo`larla kendi ISO`nuzu yansılardan tertip edebiliyorsunuz, fakat işyerinde bir türlü istediğim sonuçları alamadım ve sonunda pes ettim, 1 Mayıs`a erteledim...

Debian`ı daha önce hiç denemedim. Fakat kurmadığım halde sevmem için kendimce bir çok gerekçe gördüm. Bir kere özenle hazırlanmış, standartlara ve Opensource felsefesine uygun bir başka dağıtım bilmiyorum. Debian yansılarına gidin inceleyin. Son derece şık bir `debian policy`, `file hierarchy standarts (fhs)`, `debian maintainer guides` vb. bulacaksınız. Meselâ bir debian listesinde adamların uzun bir thread`de işte `backupları /var/backups`a mı, `/var/local/backups`mı yapalım?` diye tartıştıklarını gördüm. Sistemde herşeyin bir yeri var. Yani her şeyi kitabına uygun götürüyorlar. Sürüm mantığı da fevkâlade. `System Critical Bugs` diye bi şey var (grafik olarak da görebiliyorsunuz bunu). Bu tip buglara göre release kararı veriyorlar ve asla da -üzerlerinde ticarî bir baskı olmadığından- kullanıcıların `nerde kaldı yeni sürüm?` çığlıklarına aldırmıyorlar. Paket seçimleri de bu minval üzre. XF86 4.2`nin maintainer`ı `4.1i daha yeni adam ettim, boşuna çırpınmayın, Woody`de 4.2 olmayacak` diyor. KDE 3`te benzer şekilde. Başka bir çok sebepten sadece hemen aklıma gelenleri saydım. Kalanları siz eklersiniz...
0
m1a2
Slahdot`tan yaptığım şu alıntı durumu daha iyi anlatıyor galiba:

Currently there are 47 release-critical bugs;
woody will presumably released when these bugs
are closed... so help debuging !
0
anonim
basligi dun ben attim ve bu yuzden baska yorumlar gelmeden hemen kendi yorumumu koymam aptalca olur diyip ciktim, sabreden dervis misali hedefi bu kadar iyi vuramazdim

ilk once sunu soyleyeyim - koyun ideolojisi gutmek istemiyorum ama - dedikleriniz aynen katiliyorum
bende bir slackware kullanicisiyim ama 1 kez (basarisizlik kokan bir) debian kurulumunun ardindan tekrar slack'a dondum. cunku paket secim sistemi bana cok ama cok karisik gelmisti

aman burada yanlis anlasilma olmasin apt demiyorum dpackage mi dinstall mi ney iste kurulum esnasindaki paket secimi

gerci yabanci kaynaklar bunun icin cozum uretiyorlarmis ama tahminimce debian asla kullanmaz stabilitesine inanmadan

bir de debian 2.2.r4 kurdugumda rahatsiz oldugum noktalardan birisi ise cok ama cok eski stable surumleri kullanmalari
tamam haklilar guvenlik aciksiz cok kararli bir isletim sistemi ama sanki biraz isi abartmislar
gnome 1.0
gimp 1.0 (bundan pek emin degilim ama bayagi eskiydi)
kisacasi kendimi linux'un dogusundaki yillarda hissettim

neyse su 3.0 ile adam akilli bir seyler gelir umarim (laf aramizda aslinda mozilla 1.0 'ida icine alip ciksa hic fena olmaz ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AT&T GNU/Linux'u deniyor...

Soulblighter

Dünyanın en büyük bilgisayar, iletişim ve yazılım şirketlerinden AT&T, 70,000 çalışanı tarafından kullanılan PC'lerdeki Windows işletim sistemine alternatif olarak GNU/Linux'u denemeye başladı. Denemeler sonunda firma GNU/Linux kullanıp kullanmayacağına karar verecek.

Eğer bu karar verilirse, Microsoft, GNU/Linux'a karşı en büyük yenilgisini alacak. Özellikle son zamanlarda artan virüsler ve maliyetler, kullanıcıları Windows'a alternatif işletim sistemleri kullanmaya itiyor.

Bir röportajda, ''Ülkedeki her yönetici gibi biz de güvenlik, üretkenlik ve düşük maliyetler konusunda sıkıntı yaşıyoruz.'' diyen AT&T'nin bilgi yöneticisi Hossein Eslambolchi, kararı 2005 yılı sonunda verecek.

Kaynak: bloomberg.com

Editörün Notu: Görülen o ki UNIX´i geliştiren şirket köklerine geri dönüşe hazırlanıyor. Buna karar verecek olan adam ise dünyadaki en çok kazanan bilgi işlem müdürü (geçen seneki yıllık maaşı 4.3 milyon $ + 1.5 milyon $'lık şirket hissesi) ve bu adamın akıllıca hareket edeceğini var saymak çok yanlış olmaz diye düşünüyorum.

SUSE Novell tarafından satın alındı!

sundance

Dünyanın önde gelen IT firmalarından Novell, Ağustos ayında Ximian'ı satın almasının ardından bugün SUSE ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Böylelikle ilk defa milyar dolar seviyesinde sermayeye sahip bir firma kendi Linux dağıtımını geliştirip yaymaya başlayacak. Anlaşmanın bedeli olan 210 milyon doların mali yılın ilk çeyreği içinde SUSE'ye verilmesi bekleniyor.

Linux Çekirdeğinin Hata Oranı Düşüyor

Soulblighter

Aralık 2004 ile Temmuz 2005 arasındaki sürede Linux çekirdeğinde "hata yoğunluğu" 0.17'den 0.16'ya düştü. Kod analiz firması Coverty'nin son raporuna göre tüm ciddi hatalar da düzeltildi.

Slackware 8.0 çıktı

conan

Slackware'in en yeni sürümü dün piyasaya çıktı. Dağıtım XFree86 4.1.0, kernel olarak 2.2.19 ve 2.4.5, KDE 2.1.2, GNOME 1.4, glibc 2.2.3 gibi paketleri içinde barındırıyor.
Detaylı bilgi için:
Slackware sitesi
Linuxtoday

RedHat 7.2 çıktı

conan

RedHat 7.2 piyasaya çıkmış bulunmakta. (Hatta ilk patch'i bile çıktı hehe) Sürümün kod adı: ENIGMA ;) Hadi bakalım downloadlara kuvvet.

Yeni versiyonda daha çok görsel gelişimlere ağırlık vermiş görünüyor. ayrıca Linux kernel 2.4'ün güzellikleri de Redhat 7.2'ye dahil edilmiş.
(Editörün notu: bu son cümleyi yazı onaylarken ben eklemiştim, yazı anasayfada çok kısa görünmesin diye Redhat sitesine göz atıp ufak bişeyler eklemek gerekmişti. Dikkatsizlik yaparak yanlış bir bilgi eklemişim, Doğrusu: Linux 2.4 Kernel'i Redhat 7.0'dan beri Redhat dağıtımı içindeydi.)

- Redhat 7.2 - RedHat yansıları