Linux Eğitimi Başladı - İstanbul Bilgi Üniversitesi

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü koordinasyonunda Linux eğitimlerine başladı. Sektörde uzun yıllar çalışmış uzmanlar ve bölümün deneyimli eğitmenlerinden oluşan bir kadroyla yürütülecek eğitimlerin ilki 12 Nisan 2003'de başlayacak.
Tüm dünyada kabul edilen standartlara uygun olarak hazırlanan eğitim programının ilk iki ayağı Linux Temelleri ve İleri Seviye Linux(Sistem Yönetimi) adlarını taşıyor. Her biri 20 saatten oluşan bu iki eğitim sonunda Linux bilginiz İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek bir sertifika ile belgelendirilecek. BT sektöründe gelişen Linux iş hacminde önemli bir yer edinmenizi varolan eğitim programlarından çok daha uygun fiyatlara sağlayacak bu eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Boran Puhaloğlu
e-posta : boranp@bilgi.edu.tr
Telefon : (212) 2162222 - 272

Görüşler

0
anonim
aldığım bir duyuma göre Nisan PCWorld'ü alanlara %25 gibi bir indirim uygulanacakmış ve hatta Sundance ile FZ eğitmen kadrosundaymışlar...
0
oktay
Sertifika LPI mi ozel mi?

oktay
0
FZ
Şu anda LPI değil, belki süreç içinde olur. Şimdilik
özel. Bildiğim kadarı ile (butch daha iyi bilir) LPI, VUE ve bağlantılı kurumlar şu anda mantıklı bir işbirliğine yanaşmadılar Türkiye´de böyle bir işin yapılabilmesi için. Bu yüzden de üniversite daha fazla vakit kaybetmek istemedi ve kolları sıvayıp işe girişti.
0
sundance
FZ'nin dediği gibi, LPI hedeflerine yönelik, onların programına paralel bir eğitim. Fakat MS tabanlı bir kurum olan VUE ile bu konuda bir anlaşma sağlanamadı. Hoş LPI bile VUE ile olan çalışmasını (Windows makinalar üstünde LPI sınavlarının yapılmasını) sorguluyor ama...

Güzel olacak, imkanınız varsa gelin :)
0
Necrodome
ben gelmek istiyorum ama 200 milyonum yok..
0
sametc
herkes davetlimi acaba ????
0
alper
FZ bey, eski calisanlariniza % kac indirim var? ;=)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Busy Box - Minimalist Linux meraklılarına

sundance

Hep merak etmişimdir madem Windows`a alternatif, neden Linux`da devamlı şişiyor diye. Glibc, KDE filan derken dev gibi bir sistem karşımıza çıkıyor. Herşey bir yana temel *nix komutları için bile mblarca yer ve Lib5, Lib6 kullanmamız gerekiyor.

Benzer bir kaygı ile BusyBox ekibi, hemen hemen bütün temel Linux komutlarını tek bir dosyada toplamışlar, hem de UPX`lendikten sonra sadece 130K`a inen bir tek dosyada.

Hangi komutlar mı var bu 130K`nın içinde ? ...

MS Windows´ta GNU/Linux Çalıştırmak İçin Yeni Bir Yöntem: coLinux

FZ

Cooperative Linux (coLinux), MS Windows 2000/XP üzerinde GNU/Linux çalıştırmak isteyen bilgisayarcılara oldukça etkili ve pratik bir yöntem sunuyor. Bu sistemi çalıştırmak için VMware gibi ticari bir ürüne para vermenize ya da User Mode Linux sistemindeki gibi bir şeyler yapmanıza gerek yok. "Acaba ne kadar yetenekli ki bu sistem?" diye soranlarara kısaca şunu söylemek yeterli olacaktır herhalde: Sistem şu anda MS Windows içindeki bir pencerede KNOPPIX çalıştırabiliyor.

coLinux, modifiye edilmiş bir Linux çekirdeğini MS Windows üzerindeki özel bir sürücü aracılığı ile ayrıcalıklı modda (ring 0 veya supervisor modu olarak da bilinir) çalıştırıyor.

coLinux´un açık kodlu bir MS Windows uyumlu işletim sistemi olan ReactOS´la da uyumlu hale getirilme çalışmaları devam ediyor. Ekran görüntülerine buradan erişebilirsiniz.

Editörün notu: Gidip ofisteki Win2000 Server makinama bir DOS penceresi içinde Debian kurayım, zamanı geldi artık :)

Linux How To: Videolu Belgeler

talat

GNU/Linux altında HOW-TO belgelerinin çokluğu ve bunların başarısı hepimiz tarafından biliniyor. Ben de bu "HOW-TO" belgelerine farklı bir yaklaşımla, video formatında belgeleme gibi bir çalışma yapmayı planlıyorum. Çalışmamımın ilk denemeleri Linux Video Öğrenme.

GNU/Linux 2.6 Çekirdeğinde Yüksek Performanslı Etkileşim

FZ

Linux çekirdek geliştirme ekibi gene yaptı yapacağını! Linux yaratıcısı Linus Torvalds son sunduğu "patch" ile etkileşimli proseslerin performansını artırdığını böylece X masaüstü ortamlarının çok daha iyi çalışacağını belirtti. Tabii buna müzik ve sinema uygulamaları da dahil.ost, greatly benefiting the X desktop, as well as music and movie players. O(1) karmaşıklığındaki zamanlayıcıyı geliştiren Ingo Molnar, Linus'un patch'ini kendi etkileşim çabaları ile bütünleştirince ortaya çıkacak sonucun yani 2.6 çekirdek sürümünün masaüstü kullanıcısının rüyasının gerçekleşmesi gibi bir şey olacağı tahmin ediliyor.

Mandrake 9.2 ISOları hazır!

ckaptan

Mandrake 9.2 ISOları 13.11 itibarı ile nihayet hazır! Bazı LG CD-ROM sürücülerinde kurulum esnasında yaşanan sorunların giderilmesine ait çalışmalardan dolayı uzayan public ISO'lar artık kullanıma açıldı...
Daha nice sürümlere!