Linux Eğitimi Başladı - İstanbul Bilgi Üniversitesi

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü koordinasyonunda Linux eğitimlerine başladı. Sektörde uzun yıllar çalışmış uzmanlar ve bölümün deneyimli eğitmenlerinden oluşan bir kadroyla yürütülecek eğitimlerin ilki 12 Nisan 2003'de başlayacak.
Tüm dünyada kabul edilen standartlara uygun olarak hazırlanan eğitim programının ilk iki ayağı Linux Temelleri ve İleri Seviye Linux(Sistem Yönetimi) adlarını taşıyor. Her biri 20 saatten oluşan bu iki eğitim sonunda Linux bilginiz İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek bir sertifika ile belgelendirilecek. BT sektöründe gelişen Linux iş hacminde önemli bir yer edinmenizi varolan eğitim programlarından çok daha uygun fiyatlara sağlayacak bu eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Boran Puhaloğlu
e-posta : boranp@bilgi.edu.tr
Telefon : (212) 2162222 - 272

Görüşler

0
anonim
aldığım bir duyuma göre Nisan PCWorld'ü alanlara %25 gibi bir indirim uygulanacakmış ve hatta Sundance ile FZ eğitmen kadrosundaymışlar...
0
oktay
Sertifika LPI mi ozel mi?

oktay
0
FZ
Şu anda LPI değil, belki süreç içinde olur. Şimdilik
özel. Bildiğim kadarı ile (butch daha iyi bilir) LPI, VUE ve bağlantılı kurumlar şu anda mantıklı bir işbirliğine yanaşmadılar Türkiye´de böyle bir işin yapılabilmesi için. Bu yüzden de üniversite daha fazla vakit kaybetmek istemedi ve kolları sıvayıp işe girişti.
0
sundance
FZ'nin dediği gibi, LPI hedeflerine yönelik, onların programına paralel bir eğitim. Fakat MS tabanlı bir kurum olan VUE ile bu konuda bir anlaşma sağlanamadı. Hoş LPI bile VUE ile olan çalışmasını (Windows makinalar üstünde LPI sınavlarının yapılmasını) sorguluyor ama...

Güzel olacak, imkanınız varsa gelin :)
0
Necrodome
ben gelmek istiyorum ama 200 milyonum yok..
0
sametc
herkes davetlimi acaba ????
0
alper
FZ bey, eski calisanlariniza % kac indirim var? ;=)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir LKG yaratmak

conan

GSULinuX kurulalı yaklaşık 6 sene oldu. 97 yılının başlarında 6 kafadarın o zaman varolan yegane bilgisayar lab'inde redhat 4.0'ı indirmeye çalışırkenki halleri hala gözümün önünde. Hele ki o CD'nin yakılması için gerekli donanımların bulunamaması, FAT partitionlardan kurmaya çalışmalar, vs... bunlar değil bu yazıda bahsedilecek olanlar. :) Bu yazıda bir Linux Kullanıcıları Gurubu'nun (LKG) kurulması için neler yapılmalı, biz neler yaptık, onları anlatmaya çalışacağım. Bakalım becerebilecek miyim?

Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi Semineri

caglar_onur

"Linux Kullanıcıları Derneği", 10 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın ilk özgür ve açık kaynak kodlu kütüphane otomasyon sistemi olan Koha anlatılacaktır. Koha sistemi; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satın alma modüllerinden oluşur. Şube kütüphaneleri de destekleyen Koha, dünya çapında halk, özel, okul, üniversite ve araştırma kütüphanelerinde kullanılmaktadır.

Knoppixe Kardeş Geldi...

anonim

Hepimizin tanıyıp sevdiği Knoppix'e nihayet bir kardes geldi... Üstelik bu kardeş abisinden daha yetenekli ve daha eğlenceli görünüyor.
http://morphix.sourceforge.net adresinden pre-made 4 tane ISO'su indirilebilen(Morphix Game, Morphix HeavyGUI, Morphix KDE, Morphix LightGUI) bu cd den calisan penguencik, gerek linuxla yeni tanışmak isteyen kullanıcılar için gerekse "du bakalim tux hakikatten uçabiliyor mu?" diye merak eden kullanicilar icin eğlenceli bir deneyim olacacaktir..
ufak bir not; Morphix Game (550MB) Quake 3 Arena, Unreal Tournament 2 ve Nvidia driverlari ile birlikte geliyor... e ne duruyorsunuz :P daha fazla bilgi ve dowload linkleri için http://morphix.sourceforge.net adresine uğramayı ihmal etmeyin

Klaus Knopper ile röportaj

raistlinthewiz

Knoppix'in yaratıcısı ile yapılmış olan bir röportaj.
Knoppix hakkında oldukça yararlı bilgiler içermekte.
www.osnews.com/story.php?news_id=2305

Linux Kernel 2.6: Nasıl buraya gelindi ?

sundance

On yılı aşkın yolculuğunda 2.6 kernel ile önemli bir aşamaya gelen Linux, ticari Unixlerden ileri olan ve şirketlerin önemli ihtiyaçlarına cevap veren özellikleriyle (64Gb Ram adresleme, terabytelarca dosya alanı vs.) ölçeklenme problemini de geride bırakmışa benziyor.

Taş gibi sağlam 2.2, yepyeni özellikleri ile 2.4 derken sunucu piyasasına olduğu kadar masaüstüne yönelik yenilikleri de bünyesinde barındıran 2.6 kernel nasıl geliştirilmiş, öncekilerden farklı ne gibi araçlar ve yöntemler uygulanmış konusunda IBM DeveloperWorks yine muhteşem bir makale hazırlamış.