Linux Eğitimi Başladı - İstanbul Bilgi Üniversitesi

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü koordinasyonunda Linux eğitimlerine başladı. Sektörde uzun yıllar çalışmış uzmanlar ve bölümün deneyimli eğitmenlerinden oluşan bir kadroyla yürütülecek eğitimlerin ilki 12 Nisan 2003'de başlayacak.
Tüm dünyada kabul edilen standartlara uygun olarak hazırlanan eğitim programının ilk iki ayağı Linux Temelleri ve İleri Seviye Linux(Sistem Yönetimi) adlarını taşıyor. Her biri 20 saatten oluşan bu iki eğitim sonunda Linux bilginiz İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek bir sertifika ile belgelendirilecek. BT sektöründe gelişen Linux iş hacminde önemli bir yer edinmenizi varolan eğitim programlarından çok daha uygun fiyatlara sağlayacak bu eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Boran Puhaloğlu
e-posta : boranp@bilgi.edu.tr
Telefon : (212) 2162222 - 272

Görüşler

0
anonim
aldığım bir duyuma göre Nisan PCWorld'ü alanlara %25 gibi bir indirim uygulanacakmış ve hatta Sundance ile FZ eğitmen kadrosundaymışlar...
0
oktay
Sertifika LPI mi ozel mi?

oktay
0
FZ
Şu anda LPI değil, belki süreç içinde olur. Şimdilik
özel. Bildiğim kadarı ile (butch daha iyi bilir) LPI, VUE ve bağlantılı kurumlar şu anda mantıklı bir işbirliğine yanaşmadılar Türkiye´de böyle bir işin yapılabilmesi için. Bu yüzden de üniversite daha fazla vakit kaybetmek istemedi ve kolları sıvayıp işe girişti.
0
sundance
FZ'nin dediği gibi, LPI hedeflerine yönelik, onların programına paralel bir eğitim. Fakat MS tabanlı bir kurum olan VUE ile bu konuda bir anlaşma sağlanamadı. Hoş LPI bile VUE ile olan çalışmasını (Windows makinalar üstünde LPI sınavlarının yapılmasını) sorguluyor ama...

Güzel olacak, imkanınız varsa gelin :)
0
Necrodome
ben gelmek istiyorum ama 200 milyonum yok..
0
sametc
herkes davetlimi acaba ????
0
alper
FZ bey, eski calisanlariniza % kac indirim var? ;=)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SUSE Novell tarafından satın alındı!

sundance

Dünyanın önde gelen IT firmalarından Novell, Ağustos ayında Ximian'ı satın almasının ardından bugün SUSE ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Böylelikle ilk defa milyar dolar seviyesinde sermayeye sahip bir firma kendi Linux dağıtımını geliştirip yaymaya başlayacak. Anlaşmanın bedeli olan 210 milyon doların mali yılın ilk çeyreği içinde SUSE'ye verilmesi bekleniyor.

Mono + Knoppix = Monoppix !

demolish

Monoppix, Knoppix tabanlı bir çalışan cd dağıtımı. Adından da anlaşılacağı üzere Mono teknolojisini tanıtmak ve yaymak için oluşturulmuş. Mono, .Net teknolojisinin sadece framework kısmının özgür alternatifi ve daha fazlası. Cd içerisinde:
Mono runtime environment,complier and class libraries.
Mono enabled IDE.
ASP.NET web server.
MySQL DB.
ve Mono ile ilgili dokümanlar mevcut.

Haberci Güvercinler Üzerinden IP Erişimi

anonim

Olay 2001 yılında geçiyor ama yeni haberim oldu. 1 Nisan 1990'da yayınlanan haberci güvercinler üzerinden IP erişim RFC belgesi (Carrier Piegon Internet, CPIP) temel alınarak Linux üzerinde gerçekleştirilmiş. Ortalama ping süreleri başlangıç için ümit verici :)

UMPC segmenti için yeni bir dağıtım: LinPus

anonim

Linpus tamamen küçük ve ucuz bilgisayarlar için üretilmiş bir işletim sistemi. Linpus kullanarak sizde Asus Eee PC benzeri cihazları kendiniz üretebilirsiniz. :)

Linpus Linux Lite

Linux´ta aygıt sürücüsü yazma üzerine

urxalit

Başlığa bakıp acele etmeyin. Driver yazmayacak olsanız bile Serdar Köylü'nün yazdığı bu yazıyı mutlaka okuyun. Windows-Unix farklarına, mimarilerine, OLE ve Pipe'lara, Linux'un donanımları kullanışına vs değinen güzel bir makale. Biraz da M$'a taş var... ;)

http://www.acikkod.org/savunma/linuxenv.html