Linux Eğitimi Başladı - İstanbul Bilgi Üniversitesi

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü koordinasyonunda Linux eğitimlerine başladı. Sektörde uzun yıllar çalışmış uzmanlar ve bölümün deneyimli eğitmenlerinden oluşan bir kadroyla yürütülecek eğitimlerin ilki 12 Nisan 2003'de başlayacak.
Tüm dünyada kabul edilen standartlara uygun olarak hazırlanan eğitim programının ilk iki ayağı Linux Temelleri ve İleri Seviye Linux(Sistem Yönetimi) adlarını taşıyor. Her biri 20 saatten oluşan bu iki eğitim sonunda Linux bilginiz İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek bir sertifika ile belgelendirilecek. BT sektöründe gelişen Linux iş hacminde önemli bir yer edinmenizi varolan eğitim programlarından çok daha uygun fiyatlara sağlayacak bu eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Boran Puhaloğlu
e-posta : boranp@bilgi.edu.tr
Telefon : (212) 2162222 - 272

Görüşler

0
anonim
aldığım bir duyuma göre Nisan PCWorld'ü alanlara %25 gibi bir indirim uygulanacakmış ve hatta Sundance ile FZ eğitmen kadrosundaymışlar...
0
oktay
Sertifika LPI mi ozel mi?

oktay
0
FZ
Şu anda LPI değil, belki süreç içinde olur. Şimdilik
özel. Bildiğim kadarı ile (butch daha iyi bilir) LPI, VUE ve bağlantılı kurumlar şu anda mantıklı bir işbirliğine yanaşmadılar Türkiye´de böyle bir işin yapılabilmesi için. Bu yüzden de üniversite daha fazla vakit kaybetmek istemedi ve kolları sıvayıp işe girişti.
0
sundance
FZ'nin dediği gibi, LPI hedeflerine yönelik, onların programına paralel bir eğitim. Fakat MS tabanlı bir kurum olan VUE ile bu konuda bir anlaşma sağlanamadı. Hoş LPI bile VUE ile olan çalışmasını (Windows makinalar üstünde LPI sınavlarının yapılmasını) sorguluyor ama...

Güzel olacak, imkanınız varsa gelin :)
0
Necrodome
ben gelmek istiyorum ama 200 milyonum yok..
0
sametc
herkes davetlimi acaba ????
0
alper
FZ bey, eski calisanlariniza % kac indirim var? ;=)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NASA En Önemli Simülasyonlarından Birini GNU/Linux ile Tamamladı

FZ

NASA okyanus hareketleri ile ilgili çok karmaşık bir simülasyonu Linux çalıştıran 256 işlemcili Silicon Graphics Altix sistemi ile gerçekleştirdi.

GNOME 2.6 beta1

roktas

GNU/Linux masaüstü cephesinde gelişmeler devam ediyor. Kısa bir süre önce yapılan KDE 3.2 duyurusundan sonra şimdi de GNOME 2.6 beta1 duyuruldu. Bu yeni sürümde benim bilgim dahilindeki en göze çarpıcı yenilik GtkFileChooser widget değişiklikleri. (2.6`yı kuran arkadaşların görsel deneyimlerini bekliyorum.)

PhpEd Amerika Yollarında

anonim

Eh .. Ne diyelim haftalardır hatta daha uzun zamandır, bilişim yazarlarının üzerine basa basa söyledikleri "Beyin Göçü.." tartışmasına örnek olacak şekilde yeni bir macera daha eklendi.Evet, Bir Türk doktor (Ergin Soysal) tarafından yazılmış olan PHP editörü PHPED, ünlü MYSQL firmasinin üreticisi olan Nusphere tarafından satın alındı!!.Hadi bakalım hayırlısı olsun.Daha fazlası için http://www.nusphere.com adresine faremizi tıklatalım.

Editörün notu:Aslında bu gelişme Mayıs ayı başında yaşandı. Ama haber yapmayı ihmal etmişiz. Burayı da ziyaret edelim http://www.soysal.com/PHPEd/

Linux eğitimi kayıtları devam ediyor, Sertifikasyon sınavı 28 Haziran'da

butch

Bilgi Üniversitesi Open Source Enterprise Centre tarafından düzenlecek Linux Eğitimleri 1.Kuru 21 Haziran 2002 tarihine ertelendi. Yani katılmak için hala vaktiniz var :)

Sertifikasyon sınavı için de bugün itibariyle kayıtlar başladı. Sınava katılmak için herhangi bir ön şart yok. Linux bilgi ve becerinizi belgeleyecek olan, 28 Haziran tarihinde yapılacak sınava kayıt için bizimle iletişime geçin. Eğitim programı ve sınav içeriği hakkında bilgi için open.bilgi.edu.tr adresini mutlaka ziyaret edin.

Linux gibi Windows

sundance

Sizde mi commandline kullandığınız günleri özlüyorsunuz, veya Windows Commander da zaman zaman rahat edemeyip, Command.exe yazıp dos ekranına düşenlerden misiniz ? Yoksa "Ah şöyle Unix'deki gibi commandline ortamı olsa mı diyorsunuz ?"

GNU Utilities for Windows böyle bir proje işte. Cygnus layerına ihtiyaç duymayan, Linux komutlarının büyük bir kısmını kapsayan bu paket tam size göre. Hatta isterseniz ZShell bile var :)