BeOS'un Devamı Zeta

0
zilog
Be Inc. firmasının dağılmasından sonra Palm Inc.'e satılan BeOS'u temel alan, yeni bir işletim sistemi geliştirildi. Bir Alman firması olan yellowTAB tarafından 2002 yılından beri geliştirilen Zeta, BeOS'u kaldığı yerden devam ettiriyor. Zeta için yazılmış bir incelemeyi, OSviews sitesinde okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
sleytr
Altındaki yorumlar incelemenin kendisinden çok daha bilgilendirici geldi bana.
0
zekeriya_akyildiz
yakında kuracağım elime bir geçsin. burada tanıtımını yaparımda.

Not türkçe desteği var.
0
lazarus
www.turkbug.org zeta ve beos türk kullanıcıları gurubu Bu konuyla ilgili arkadaşlar arıyoruz , site yönetiminde de yardıma ihtiyacımız var , Bu kış bir kaç üniv. de zeta tanıtımı olacak , ilgili arkadaşlar irtibata geçebilir. İlgili arkadaşlara Zeta da gönderilir .

ismail@turkbug.org

0
yilmaz
bizim unide belli tarihlerde yazılım günleri oluyor yardımcı olmaya çalışırım.
0
lazarus
o halde lütfen benimle irtibata geçin :)
0
yilmaz
size yolladığım mailler geri dönüyor. siz bana ulaşın :D yilmaz@capartakus.com
0
TurkBUG
Linux Mailserverimizin donanım sorunları vardı.
Bunlar gidderildi.

İlgilniz için teşekkürler.
0
yilmaz
size önce bir mail server lazım.
0
zilog
İlgilenenler için bir başka inceleme. Bu daha kapsamlı:
http://haikunews.org/projects/zeta-1.0-review/
0
TurkBUG
Zeta'nın eksik yerelleştirme kısımları var.
Bunlar için ingilizcesi veya almancası sağlam eleman aranmakta....
0
TurkBUG
TurkBUG'un yeni Zeta Portali için yardım aranıyor.

Mambo PHP CMS'i üzerinde kurulu olan bu portal'in derlemesinde yetenekli eleman araniyor.

Bilgi için:
ismail@turkbug.org
atilla@turkbug.org
webmaster@turkbug.org
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Laptop Ver Bir Laptop Al

FZ

12 Kasım ile 26 Kasım tarihleri arasında OLPC "Give One Get One" isimli bir kampanya sürdürüyor. ABD ve Kanada için geçerli olan bu kampanyaya 399$ bağışladığınız takdirde bir XO laptop bilgisayar gelişmekte olan ülkelerden birindeki bir çocuğa verilirken bir laptop sizin yakınınızda seçeceğiniz bir çocuğa yollanıyor.

Kanada ya da ABD'de bir tanıdığınız var ise sizin de bu kampanyaya destek vermeniz mümkün.

Türkiye, tarihinde ilk kez 'Dünya Süperbilgisayar' listesine girdi

ess

Hürriyet'in haberinde, Dünyanın en güçlü bilgisayarını kullanan ülkeler arasında artık Türkiye de var. İstanbul Teknik Üniversitesi (İ.T.Ü) ve DPT tarafından kurulan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi’ndeki süperbilgisayar, önceki gün açıklanan TOP 500’de 353'üncü oldu.

Tcl/Tk 8.5 Çıktı

anonim

Açık kaynak kodlu betik dillerinin atası Tcl/Tk nın kararlı yeni sürümü 8.5 duyuruldu. Yeni sürüm TCL dili için birçok güncelleme ve performans iyileştirmesinin yanında popüler grafik arayüz kütüphanesi TK için de yeni arayüz bileşenleri ve yeni bir tema sistemi gibi birçok yenilik içeriyor. Bilgi ve kaynak kodları aşağıdaki adreslerde:

http://www.tcl.tk
http://www.sourceforge.net

Eskişehir'de Yazılım Üssü İçin İlk Adım

FZ

1971 yılından bu yana Türkiye’nin bilişim uygulamalarını daha çağdaş bir düzeye taşıyarak toplumsal fayda yaratmayı hedefleyen Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) Eskişehir Şubesi, kenti Türkiye’nin ve Avrupa’nın bilişim merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda Eskişehir Valiliği ve KOSGEB ile işbirliği yaptı. Bu işbirliğinin sonucunda, 15 Şubat günü taraflar arasında Eskişehir Yazılım Üssü’nün kurulması için bir ön protokol imzalandı.

Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Uğur Akkuş, KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan ve Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı tarafından imzalanan ön protokole göre, Eskişehir’de sadece yazılım Ar-Ge ve ihracatına yönelik faaliyet göstermek isteyen KOBİ’ler, genç girişimciler ve çok uluslu büyük firmalar için bir yazılım üssü kurulacak. Ancak çok uluslu firmaların üsten yararlanabilmeleri için, Eskişehir’e doğrudan yatırım yaparak, ürünün Türkiye’de üretildiğini ve geliştirildiğini belirtmeleri, geliştirilen ürünün ihracatını Türkiye üzerinden yapmaları, personelin en az %30’unu Eskişehir’den istihdam etmeleri, yeterli yetişmiş insan kaynağı bulunmaması halinde eğitim vermeleri gerekecek. Bu sayede, çok uluslu yabancı firmalar aracılığıyla da Türkiye’nin tanıtımına, ekonomik kalkınmasına ve bilgi toplumuna dönüşmesine katkı sağlanmış olacak.

Kaynak: http://www.eskisehir.tbd.org.tr