BeOS'un Devamı Zeta

0
zilog
Be Inc. firmasının dağılmasından sonra Palm Inc.'e satılan BeOS'u temel alan, yeni bir işletim sistemi geliştirildi. Bir Alman firması olan yellowTAB tarafından 2002 yılından beri geliştirilen Zeta, BeOS'u kaldığı yerden devam ettiriyor. Zeta için yazılmış bir incelemeyi, OSviews sitesinde okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
sleytr
Altındaki yorumlar incelemenin kendisinden çok daha bilgilendirici geldi bana.
0
zekeriya_akyildiz
yakında kuracağım elime bir geçsin. burada tanıtımını yaparımda.

Not türkçe desteği var.
0
lazarus
www.turkbug.org zeta ve beos türk kullanıcıları gurubu Bu konuyla ilgili arkadaşlar arıyoruz , site yönetiminde de yardıma ihtiyacımız var , Bu kış bir kaç üniv. de zeta tanıtımı olacak , ilgili arkadaşlar irtibata geçebilir. İlgili arkadaşlara Zeta da gönderilir .

ismail@turkbug.org

0
yilmaz
bizim unide belli tarihlerde yazılım günleri oluyor yardımcı olmaya çalışırım.
0
lazarus
o halde lütfen benimle irtibata geçin :)
0
yilmaz
size yolladığım mailler geri dönüyor. siz bana ulaşın :D yilmaz@capartakus.com
0
TurkBUG
Linux Mailserverimizin donanım sorunları vardı.
Bunlar gidderildi.

İlgilniz için teşekkürler.
0
yilmaz
size önce bir mail server lazım.
0
zilog
İlgilenenler için bir başka inceleme. Bu daha kapsamlı:
http://haikunews.org/projects/zeta-1.0-review/
0
TurkBUG
Zeta'nın eksik yerelleştirme kısımları var.
Bunlar için ingilizcesi veya almancası sağlam eleman aranmakta....
0
TurkBUG
TurkBUG'un yeni Zeta Portali için yardım aranıyor.

Mambo PHP CMS'i üzerinde kurulu olan bu portal'in derlemesinde yetenekli eleman araniyor.

Bilgi için:
ismail@turkbug.org
atilla@turkbug.org
webmaster@turkbug.org
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yahoo mail servisinde yenilikler başladı

e2e

Gmail'in duyurulmasının ardından Yahoo da mail servisini yenileyeceğini ve ücretsiz hesaplarda disk alanını 100 MB'a çıkaracağını duyurmuştu.

Bugün itibariyle bahsedilen değişiklik gerçekleşti. Yahoo mail servisi yeni arayüzü, 100 MB'lık kullanım alanı ve 10 MB'lık mesaj transfer limitiyle faaliyete geçti.

Osliving.com - Açık Kaynak Yazılım Arşivi

parsifal

Henüz dokuz gün önce kurulmuş olmasına rağmen itinalı bir çalışmanın ürünü olduğu belli olan Open Source Living adlı sitede, birçok açık kaynak, kaliteli ve bedava yazılım tanıtımını bulabilirsiniz.

Özellikle windows işletim sistemi kullanıyor olup açık kaynağın tadına bakmak isteyen bilgisayar kullanıcıları için güzel bir arşiv. Zira hala pekçok kullanıcı açık kaynağın sadece GNU/Linux sistemlerine özgü olduğunu sanıyor.

SUSE Linux Enterprise Server 10 Eğitimleri

anonim

Yeni dönem SUSE Linux Enterprise Server 10 eğitimleri, 10 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde başlıyor.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgiye bu adresten , eğitim takvime ise bu adresten ulaşabilirsiniz.

Yeni bir işletim sistemi için 2.500.000 €

FZ

MINIX 3'ün geliştiricisi ve tüm zamanların en önemli bilgisayar bilimleri kitaplarından birkaçının yazarı Andrew Tanenbaum, sağlam ve güvenli işletim sistemleri geliştirmek için Avrupa Araştırma Konseyi İleri Seviyeli Araştırmalar fonundan 2.5 milyon € fon aldı.

Çalışmanın temel sebebi mevcut işletim sistemleri çok büyük ve kötü yapılandırılmış olmaları, bu durumun her sene daha da kötüleşmesi. Araştırma kapsamında çok daha küçük, modüler, hatalara dayanıklı, çoklu sunucu tabanlı işletim sistemleri tasarlanacak ve test edilecek. Tanenbaum kendi liderliğinde bu konuda çalışacak ve yazılım konusunda doktorasını yapmış araştırmacılara bir çağrıda bulunmuş durumda (proje ile ilgili doktora pozisyonları ve programcı pozisyonları dolmuş).

E-ticaret filan bize fazla, bkz. Aria

anonim

Aria`nın konturlü telefonlarında kontür bitince yükleme nasıl yapılıyor biliyor musunuz ? 9333 veya 555`i arayıp kontür yükletmeniz lazım. Ama olmuyor çünkü kontur bitmiş arama yapamıyorsunuz :))

Ben yüklemeyi başardım ama tam 3 kere fax çektim kontür kartını nüfus kağıdımı dilekçemi falan, yazık boşuna, o kadar deli gibi 2 küsur milyar dolar harcanmış, o para bence daha iyi işlerde kullanılırdı, böyle teknolojik olarak bizleri geri götürecek fax makinası ile işlem yaptıracak sistemlere harcanan paraya yazık...