96 Kbyte'lık tam sürüm FPS! (kodlama mucizesi)

0
anonim
Almanya'da 6 kişi tarafından hobi amaçlı üretilen beta demo iki gündür meraklıları için indirilebiliyor. İki günde milyonlarca kez indirilen oyun yapılabileceklerin sınırı hakkında müthiş bir örnek. Fikrin asıl çıkış noktası tabii ki 64 kbyte demolar. Sonradan bu moda 32 kbyte oyunlara dönüşmüş ve şimde 96 kbyte'a kadar genişletilmiş.
Oyun Doom yada Quake tarzı karanlık mağaralarda canvarlarla çarpışarak geçiyor. Tüm bunların canlı olarak yapabilmesi ve müzikten ses efektlerine kadar herşeyi yapabilmesi oldukça hoş. Oyun şimdiden bir çok silahı ve canavarı destekliyor. Tüm bunları yapabilen en iyi oyun kabul edilen FarCry'ın sadece DVD sürümünün çıkması ve bir kaç gb tutan kurulumunu düşündükçe olayın ciddiyeti anlaşılıyor.

Ancak oyunun tek kötü yanı minimum DirectX 8.0 sürümünü destekleyen ekran kartlarını istemesi buda 128 Mb'lı Nvidia Ge-Force Ti ve Ati Radeon 8500 ve yukarısı demek oluyor. Sistem en azından 512 Mb ramlı, 1.5 Ghz'lik bir Pentium 4'ede ihtiyaç duyuyor. Bunlar biraz yüksek ama canlı oluşturduğu için çok normal.
Toplam iki yıl süren çalışmanın bir yılı oyunun içeriğini hazırlamakla geçmiş. Yazılımın 60 kbyte'yı 104,363 satır C++ kodundan oluşuyor. Kod tekstürlerden geometrilere kadar herşeyi canlı olarak oluşturuyor. Geriye kalan 30 kbyte ise içeriği oluşturuyor. Ayrıca oyun DirectX 9.0b'yi ve Pixel Shaders 1.3'ide varsa destekliyor.

Oyuna buradan erişebilirsiniz: www.theprodukkt.com

Görüşler

0
resilence
ecnebiler neler yaptılar.. vay beee... biz hala 128k internet bağlantısı için sürünüyoruz...
0
malkocoglu
Aman., lutfen.. Meraklisi icin Wolfenstein kodlarindan baslayarak bedava oyun kodlari etrafta hep mevcuttu. Merakiniz varsa atlar, parcalari birlestirir, siz de yaparsiniz....
0
conan
> Merakiniz varsa atlar, parcalari birlestirir, siz de yaparsiniz....

Merakiniz "ve vaktiniz" varsa atlar, parcalari birlestirir, siz de yaparsiniz....

:)
0
mentat
he he.. evet tabe..

ayrica linux'un da kodlari ortalikta mevcut, merakiniz varsa 96k'lik bir isletim sistemi de yazabilirsiniz..
0
pirx
"Bunlar biraz yüksek ama canlı oluşturduğu için çok normal."

canlı oluşturmak=realtime rendering?
0
mentat
degil, realtime rendering baska, tum oyunlar ve demolar realtime rendering sonucta. video olmayan hersey realtime rendering.

burada ise mesela 3d objeleri, dokulari (kaplamalari/texture vs), sesleri falan kod ile yaratma anlamina geliyor. sonucta amac daha az yer kaplamasini saglamak.

tabi farbrausch amcalarin ozellikle nefis bir sIkIstirma sistemleri var. 64k demolarinin birinin sonunda kalan bos yerde anlatiyolardi scrolling text seklinde kac giga veri gomduklerini demoya.. bakilasi, imrenilesi, gaza gelinesi, ya da bu isleri birakip dondurmaci actiracisi grup, farbrausch..

not: ben bu oyunu yaklasik iki ay kadar once oynadigimi hatirliyorum, iki gun diye geciyor haberde?
0
yuxel
Ben de bir buçuk ay kadar önce edinmiş, hayretler içersinde ite kaka(oyun heyvani makine istiyor :), gözlerimden yaş gelerek oynamıştım.

http://games.slashdot.org/games/04/04/15/1239203.shtml?tid=127&tid=186&tid=204
0
pirx
hmm.. ok, yani örneğin ses için sample yok, textureler için bitmap yok falan gibi.

ben de 2 ay kadar önce indirmiştim ama güzide gforce 2mx'imde çalışmayı reddetmişti, halen saklıyorum bigün elime sağlam bi ekran kartı geçer elbet :)
0
WoLoLo
bende bugün çalıştırma imkanı buldum.
windows me sistem üzerinde, geforce 4 mx 128 mb ekran kartı ile açılmadı malesef.
0
FZ
Bir arkadaşımın tepkisi:

``Yahu şu ekran görüntüsünü dondurarak alsam sonra da bir grafik sıkıştırma algoritması ile sıkıştırıp kaydetmeye kalksam 96 KB´dan çok daha yer kaplar! Nasıl yapmış bu adam bunu yaaa!´´ :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

XGameStation (Video Game System Development Kit)

inoxus

Andre Lamothe ’un kitaplarını okumuş olanlar belki duymuştur. XGameStation, elektronik ve video programcılığı hakkında hobi düzeyinde ilgilenenler ya da bu konuları yeni öğrenenler için hazırlanmış bir platform. 80 MIP RISC işlemcili bu makinede, tıpkı eski günlerdeki gibi PONG, centipede, space invaders gibi oyunlar hazırlayıp televizyonumuza takıp oynayabiliyoruz. Atari 2600 joystick desteği de olan geliştirme konsoluna 130$’a sahip olabiliyorsunuz.

The Escapist

cemuzunlar

The Escapist: Oyunlar ve oyun kültürü üzerine, endüstri içinden ve dışından pek çok tanınmış kişi tarafından yazılmış makale ve köşe yazılarının bulunduğu, dijital olarak yayımlanan, ücretsiz, haftalık bir dergi.

c-jump : Programlamayı Öğreten Oyun

ebola

Özellikle çocuklara C, C++ ve Java temellerini öğretmeye yardımcı bir oyun olan c-jump hakkında detaylar burada.

Xbox 360 özgürleşiyor!

anonim

Micros~1, Xbox 360'ın çok güvenli olduğunu söylemişti ama cihazın satışa sunulmasının üzerinden bir hafta geçmedi ve hack sesleri duyulmaya başlandı. İlgili habere göre hackerlar makine kodlarının bir kısmını çözerek özgürleştirme harekatı için ilk adımı da atmış oldular. Hack edilerek oynanabilen oyunların listesi de bu grup tarafından ayınlanmış. Listedeki oyun sayısı giderek artıyor.

Pusu Oyunu Çıkıyor

deniza

Yıllardır beklediğimiz, ülkemizin oyun yapımı alanında yegane övünç kaynağı olmaya aday yerli malı oyun "Pusu: Uyanış" 13 Mayısta raflardaki yerini alıyor. 20 milyon gibi oldukça makul bir fiyattan satışa çıkacak olan oyunu çeşitli kitapçı ve kırtasiyelerden veya internet üzerinden weblebi ve Ideefixe sitelerinden satın alabileceksiniz.

Tebrikler 3tegames.. Demek gerçekten istenirse olabiliyormuş.

http://www.pusuoyunu.com
http://www.3tegames.com