World Cyber Games Türkiye Finalleri Sona Erdi

0
anonim
(hurriyetim.com) Önümüzdeki ay Güney Kore´de yapılacak olan Dünya finalleri öncesinde Türkiye´yi temsil edecek olan oyuncular, Maslak Princess Otel´de gerçekleşen turnuvada belirlendi. Geçen yılın şampiyonu Vendetta takımının üst üste iki kere yenilerek elenmesi herkes için sürpriz oldu.
Samsung sponsorluğunda düzenlenen ve Level tarafından organize edilen World Cyber Games Türkiye finalleri 8-12 Eylül tarihlerinde İstanbul`da gerçekleştirildi. Türkiye genelinden 300`den fazla oyuncunun katıldığı turnuvada 5 gün boyunca süren elemeler sonucunda 12 Ekim`de G. Kore`de yarışacak olan Türk Milli oyuncuları belirlendi.

30 finaliste sponsor firmaların ödüllerinin verildiği turnuva, Intel, Microsoft, Sennheiser gibi firmalar tarafından desteklendi.

Temmuz ayında başlayan World Cyber Games 2003 elemelerine 12 ilden 4000`e yakın oyuncu katıldı. Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan 320 oyuncu 5 gün süren Türkiye finalleri boyunca kıyasıya mücadele ettiler. 12-18 Ekim tarihlerinde G. Kore`nin Seoul kentinde gerçekleşecek olan dünya finallerinde Türkiye`yi temsil edecek olan ekip belirlendi. Counter Strike birincisi olan ve Mert Kabadayı, Ozan Arıcı, Cengiz Çelik, Tayfun Baydar ve Oğuz Tuğrul`dan oluşan VNC Takımı, Age Of Mytology birincisi Eren Memişoğlu, Unreal Tournament 2003 birincisi Serdar Demir ve ikincisi Emre Birinci, StarCraft birincisi Hazım Yalçın, WarCraft 3 birincisi Şafak Sağlam ve FIFA 2003 birincisi Fatih Ensari zorlu mücadelenin sonucunda kupaya ulaşan oyuncular oldular.

Counter Strike oyununda favori gösterilen Vendetta takımı aynı turda iki defa üst üste yenilerek turnuvaya veda etti. Diğer Ankara takımı VNC ise finalde DGTH`ı yenerek turnuva birincisi oldu. Turnuvaya iki oyunda katılan Serdar "Squee" Demir, hem Unreal Tournament birincisi hem de Warcraft 3 ikincisi olarak çeşitli ödüller kazandı. Geçen yılın Fifa şampiyonu Fatih Ensari ise yine birinci olarak ünvanını korudu.

Dereceye giren oyuncular, Samsung ve etkinlik sponsoru firmalardan ödüller kazandılar. Turnuvanın birincileri Samsung`dan monitor, Sennheiser kulaklık ve 1 yıllık AvaTürk aboneliği, ikinciler Samsung hard disk ve Microsoft`tan hediyeler, üçüncüler Samsung Combo (CD Writer ve DVD Rom) ile Microsoft`tan hediyeler kazandılar. Turnuvanın "En Değerli Oyuncusu" seçilen Timuçin Argıllı´ya ise Samsung yazıcı hediye edildi.

"Dünya bilgisayar oyunu olimpiyatları" olarak tanımlayabileceğimiz World Cyber Games etkinliği 2000 yılından beri G. Kore´de gerçekleştiriliyor. Bu yıl 57 ülkenin katıldığı turnuva da 600´den fazla oyuncu büyük ödül için yarışacak. Türkiye´nin ilk defa geçen yıl katıldığı turnuva önümüzdeki yıldan itibaren farklı ülkelerde düzenlenecek. 2004 yılında Amerika´nın California eyaleti WCG finallerine ev sahipliği yapacak.

İlgili Yazılar

Kabusta Kaybolmak Çıktı!

anonim

Türk yapımı bir korku/macera oyunu olan Kabusta Kaybolmak çıktı.

Ahmet "CoolBlue-Gord10" Keleş'in geliştirdiği oyunda Karabalta adındaki bir kasabanın ormanında kamp yaparken kaybolan 3 genci araştıran bir dedektifi canlandırıyoruz.

V2 Tanıtım Videosu Çıktı

sansured

Ankaralı oyun yapım ekibi Vector Games'in oyun motoru V2'nin yeni tanıtım videosu çıktı. Daha önce de oynanabilir bir demo çıkartan ekip motordaki gelişmeleri göstermek amacıyla ufak bir video yayınladı.

Motora dinamik ışıklandırma ve gölge sisteminin eklenmiş olması çok daha gerçekçi bir hava katmış.

Videoya http://www.vector-games.com adresinden ya da doğrudan http://rapidshare.de/...avi.html adresinden ulaşabilirsiniz.

U.H.A.C.K

sansured

Uzun süredir Vector Games tarafından geliştirilmekde olan V2 Oyun Motoru ile geliştirilen oyunun duyurusu nihayet yapıldı. Duyuru ile birlikte küçük bir oynanabilir demo da yayınlandı. Oyun türünün bilim kurgu konulu bir fps olacağı da açıklamalar arasında yer almakda. Oyun ile ilgili detaylı bilgiye oyunun resmi sitesi olan projectuhack.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Katliamın Oyunu!

PCc0d3r

Bildiğimiz gibi televizyondaki çizgi filmlerin ve bilgisayar oyunlarının içerdikleri şiddetten dolayı sansürlenip sansürlenmemesi uzun süre konuşulmuştu. Peki ya böyle bir şeyin oyun haline geldiğini düşünürsek ?
\r Akli dengesi bozuk Mamoru Takuma, geçen hafta Japonya´nın Osaka kentindeki İkeda İlkokulu´nu basmış ve 8 küçük çocuğu 15 santim uzunluğudaki büyük bir bıçakla vahşice katletmişti. Bunu oyun yapan oyun firmasının peşinde artık polis var =)
\r Ayrintili Bilgi:http://www.hurriyet.com.tr/tekno/turk/01/06/15/15haz3.htm\r

Efsanenin Dönüşü (The Settlers)

Agony

Dünya'da özellikle de Almanya'da geniş bir hayran kitlesine sahip The Settlers serisi içinde, 2. oyunun ayrı bir önemi vardır.

Şimdiye kadar çıkan tüm seriler içinde en güzeli ve en detaylı olanıdır.

Oyunun yapımcı firması BlueByte, Settlers: Heritage of Kings ile sadece Almanya'da büyük başarı yakalamıştı. Ama, bir çok Settlersseveri de üzmüştü. (Bilenler bilir, Settlers:HOK, serideki diğer oyunlarla uzaktan yakından alakası olmayan apayrı bir oyundu.) Bunun farkında olan BlueByte, bizleri üzmeyerek, Settlers2'yi yeniden yarattı. Hem de 3D olarak.