World Cyber Games Türkiye Finalleri Sona Erdi

0
anonim
(hurriyetim.com) Önümüzdeki ay Güney Kore´de yapılacak olan Dünya finalleri öncesinde Türkiye´yi temsil edecek olan oyuncular, Maslak Princess Otel´de gerçekleşen turnuvada belirlendi. Geçen yılın şampiyonu Vendetta takımının üst üste iki kere yenilerek elenmesi herkes için sürpriz oldu.
Samsung sponsorluğunda düzenlenen ve Level tarafından organize edilen World Cyber Games Türkiye finalleri 8-12 Eylül tarihlerinde İstanbul`da gerçekleştirildi. Türkiye genelinden 300`den fazla oyuncunun katıldığı turnuvada 5 gün boyunca süren elemeler sonucunda 12 Ekim`de G. Kore`de yarışacak olan Türk Milli oyuncuları belirlendi.

30 finaliste sponsor firmaların ödüllerinin verildiği turnuva, Intel, Microsoft, Sennheiser gibi firmalar tarafından desteklendi.

Temmuz ayında başlayan World Cyber Games 2003 elemelerine 12 ilden 4000`e yakın oyuncu katıldı. Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan 320 oyuncu 5 gün süren Türkiye finalleri boyunca kıyasıya mücadele ettiler. 12-18 Ekim tarihlerinde G. Kore`nin Seoul kentinde gerçekleşecek olan dünya finallerinde Türkiye`yi temsil edecek olan ekip belirlendi. Counter Strike birincisi olan ve Mert Kabadayı, Ozan Arıcı, Cengiz Çelik, Tayfun Baydar ve Oğuz Tuğrul`dan oluşan VNC Takımı, Age Of Mytology birincisi Eren Memişoğlu, Unreal Tournament 2003 birincisi Serdar Demir ve ikincisi Emre Birinci, StarCraft birincisi Hazım Yalçın, WarCraft 3 birincisi Şafak Sağlam ve FIFA 2003 birincisi Fatih Ensari zorlu mücadelenin sonucunda kupaya ulaşan oyuncular oldular.

Counter Strike oyununda favori gösterilen Vendetta takımı aynı turda iki defa üst üste yenilerek turnuvaya veda etti. Diğer Ankara takımı VNC ise finalde DGTH`ı yenerek turnuva birincisi oldu. Turnuvaya iki oyunda katılan Serdar "Squee" Demir, hem Unreal Tournament birincisi hem de Warcraft 3 ikincisi olarak çeşitli ödüller kazandı. Geçen yılın Fifa şampiyonu Fatih Ensari ise yine birinci olarak ünvanını korudu.

Dereceye giren oyuncular, Samsung ve etkinlik sponsoru firmalardan ödüller kazandılar. Turnuvanın birincileri Samsung`dan monitor, Sennheiser kulaklık ve 1 yıllık AvaTürk aboneliği, ikinciler Samsung hard disk ve Microsoft`tan hediyeler, üçüncüler Samsung Combo (CD Writer ve DVD Rom) ile Microsoft`tan hediyeler kazandılar. Turnuvanın "En Değerli Oyuncusu" seçilen Timuçin Argıllı´ya ise Samsung yazıcı hediye edildi.

"Dünya bilgisayar oyunu olimpiyatları" olarak tanımlayabileceğimiz World Cyber Games etkinliği 2000 yılından beri G. Kore´de gerçekleştiriliyor. Bu yıl 57 ülkenin katıldığı turnuva da 600´den fazla oyuncu büyük ödül için yarışacak. Türkiye´nin ilk defa geçen yıl katıldığı turnuva önümüzdeki yıldan itibaren farklı ülkelerde düzenlenecek. 2004 yılında Amerika´nın California eyaleti WCG finallerine ev sahipliği yapacak.

İlgili Yazılar

Parçalanmış Yakut: Yeni Bir Oyun Geliştirme Çatısı

FZ

Shattered Ruby, Ruby kullanarak oyun programları geliştirilmesini sağlayan bir programlama çatısı.

Sistemle ilgili öğretici belgeler, teknik destek forumları ve API belgelerine erişmek mümkün.

Playstation 'Kırmak' Avusturalya'da Artık Yasal...

loker

BBC'nin haberine göre: Avusturalya'da bir satıcı, Sony tarafından, Playstation oyun konsoluna ülke dışından alınan ya da kırılmış oyunlardan kopyalanan diskleri okuma becerisi kazandıran çip taktığı için mahkemeye verilmiş ve dava sonunda çıkan tartışmaya Danıştay benzeri bir mercii son noktayı koymuş:

En iyi online ASP oyun! Bedava!!

Evil_Empire

Planetarion diye bi olay var, binlerce kişinin üye olduğu ASP ile yazılmış, text based bir strateji oyunu. Oyunu 2-3 aydir falan oynuyorum, ilk başlarda sıkılmıştım ama şimdi oldukca iyi...

Oyun birkaç ayda bir yeniden başlıyor. Herhangi bir işlem (bina, gemi, ar-ge vb.) en az 4 saat sürüyor. Yapılmasi 72 saat süren işlemler de var.

Planetarion'da tek bir gezegen ile işe başlıyorsunuz, daha sonra astreoidleri ele geçiriyorsunuz vs... Strateji sevenlerin bir göz atmasını öneririm. www.planetarion.com

2005'in en iyi on bağımsız oyunu!

sundance

Kapağında D.Wade ya de T.Henry'nin fotoğrafı olan, DVD'ler dolusu videolara sahip, ama birkaç saat sonunda bir kenara attığınız oyunlardan bıktınız mı? Bir oyunu oyun yapanın oynanabilirliği olduğunu mu düşünüyorsunuz.

Öncelikle benzer düşüncede olan oyun geliştiricilerinin oluşturduğu Scratchware Manifesto'yu okumanızı, o eski keyfi yeniden yakalamaya çalışanların oluşturduğu RetroRemakes'e bir göz atmanızı, ardından da Game Tunnel'ın bu sene için seçtiği en iyi On Bağımsız Oyun'u incelemenizi tavsiye ederim. Bunlardan dördünün Linux'da çalıştığını da ayrıca belirtmekte fayda var.

XGameStation (Video Game System Development Kit)

inoxus

Andre Lamothe ’un kitaplarını okumuş olanlar belki duymuştur. XGameStation, elektronik ve video programcılığı hakkında hobi düzeyinde ilgilenenler ya da bu konuları yeni öğrenenler için hazırlanmış bir platform. 80 MIP RISC işlemcili bu makinede, tıpkı eski günlerdeki gibi PONG, centipede, space invaders gibi oyunlar hazırlayıp televizyonumuza takıp oynayabiliyoruz. Atari 2600 joystick desteği de olan geliştirme konsoluna 130$’a sahip olabiliyorsunuz.