QUAKE II bilen mimar aranıyor.

0
parsifal
Bırak Oyun Oynamayı da çizimini yap evladım.
Bilgisayar destekli çizim yapan her mimarlık öğrencisi hayatında kaç kez duymuştur acaba bu sözü annesinden veya babasından... Esasında bilgisayar başında oturan her öğrenci çoğu kez bu gibi uyarılar almıştır. Ama mimarlık öğrencilerine gün doğdu. Quake II artık tasarımlarda da kullanılmaya başlanmış.
İngiltere'de Cambridge universitesi ve Microsoft'un işbirliği ile proje sunumları Quake'de canlanacak.

İşin temelinde "müşteriye projeyi en iyi şekilde anlatabilmek" var. Proje tamamiyle çözülmüş, mükemmel bir proje olsa bile müşteriye anlatamadıktan sonra ...

Bırakın müşteriyi öğrenciyken proje hocalarınıza bile tam ifade edemediğiniz o kadar çok nokta olurki bazen (genelde zaman yetişmez de ondan) "Ulen" dersiniz, "Şöle DARK CITY de olduğu gibi iki düşünce gücü yapsamda yokdan maket bi anda oluşsa masanın üstünde"

Üç boyutlu ifade bile yetmez bazen. Hiç düşünülmedik bir yerden görmek isterler projeyi bir anda ve tek cevap vardır o anda: "Kem küm, ehem,..."

Projeyi QUAKE'de çiziyorsunuz artık. CD'yi de yakıp atıyorsunuz jürinin veya müşterinin önüne bitiyor. Karşı taraf QUAKE oynamayı öğrenmek zorunda artık. O da kendi problemleri artık.

Şu anda hala fantazi tadında gözükse de, yakın zaman içinde gerçekleşek bir sunum tekniği gibi gözüküyor QUAKE.

Her şey hoş güzel de, oyunda ne düşman var ne de patlatacak her hangi bir nesne. Hatta müşteri (!) binanın tepesinden yere çakılmasın diye korkuluk bile yapmışlar. Ama asansörü beklerken ezilme tehlikesi hala varmış.

"Oyun oynamıyorum ki, proje çalışıyorum anne. Yarın görüşmem var."

İlgili Yazılar

BroodWar 1.08 En sonunda Çıktı

sundance

Aylardır beklediğimiz, InGameVoiceChat, GameReplay ve ComputerAlly gibi inanılmaz özellikleri olan Starcraft BroodWar 1.08 çıktı. Hem de tam benim tatile çıktığım gün :)))

Tabi BroodWar`ın başlangıcından itibaren devam eden Terran sempatizanlığı (Turret`ler 75 mineral!) ve Zerg düşmanlığı (Spawning Pool 200 mineral) burada da ayyuka çıkmış, ama öyle de yeneriz böyle de :)))
Son olarak eğer siz de bizim gibi CD`siz oynuyorsanız BroodWar Cracks asıl gitmeniz gereken yer. Beni aramayın `telefonu çalan ölür` oynuyoruz...

Javascript ile Lemmings!

larweda

Çocukluğumuzun gecelerini yemiş, gözlerimize miyop/hipermotrop numara eklemiş bir efsane Lemmings, başka bir efsane olan ve artık aramızda olmayan Psygnosis'in o zamanlar hayatımıza armağan ettiği bir çok güzellikten biriydi, şimdi de bazı arkadaşlar uğraşmışlar, Lemmings'i DHTML ile yazmışlar, mozilla bir browser'la oynadım ve başarılı ötesi buldum. Bir göz atın, eski günleri yadedin!

SDL İçin Türkçe Döküman

Ragnor

Sitede daha önce de adı geçen SDL hakkında türkçe detaylı bir döküman hazırladım. İlgilenenler metin dosyası halinde olan versiyonunu buradan ve html formatında olan versiyonuna da buradan ulaşabilirler.

Not: HTML versiyonu için bu siteninde üyesi olan deniz'e (oyunyapimi.org'un kurucusudur kendisi) teşekkür ederim. Sağol deniz :).

Starcraft 1.09 patch

ZINDIK

Blizzard Starcraft ve Brood War için 1.09 patch`i çıkartı. Game Replay ile ilgili problemler, Windows 2000 performans problemleri ve bazı ufak tefek hatalar düzeltilmiş. İlginen arkadaşlar www.blizzard.com dan bakabilirler...

Bir Satranç Ustasının Bilgisayarı

FZ

Büyük Usta (GM) John Nunn daha ciddi satranç çalışabilmek için eski sistemini yenilemeye karar veriyor ve çift 2.8 GHz Xeon mikroişlemcili, 1 GB ana hafızalı bir bilgisayar kurmaya karar veriyor.

Efsanevi Fritz satranç yazılımı üzerinden iki sistemi kıyaslayan Nunn yeni sistemin, beklediği performansın altında bir performans verdiğini belirtiyor ve bunu da yeni işlemcilerin satrançta çok kullanılan tamsayı hesaplamaları için yeterince optimize edilmemiş oluşlarına bağlıyor.