QUAKE II bilen mimar aranıyor.

0
parsifal
Bırak Oyun Oynamayı da çizimini yap evladım.
Bilgisayar destekli çizim yapan her mimarlık öğrencisi hayatında kaç kez duymuştur acaba bu sözü annesinden veya babasından... Esasında bilgisayar başında oturan her öğrenci çoğu kez bu gibi uyarılar almıştır. Ama mimarlık öğrencilerine gün doğdu. Quake II artık tasarımlarda da kullanılmaya başlanmış.
İngiltere'de Cambridge universitesi ve Microsoft'un işbirliği ile proje sunumları Quake'de canlanacak.

İşin temelinde "müşteriye projeyi en iyi şekilde anlatabilmek" var. Proje tamamiyle çözülmüş, mükemmel bir proje olsa bile müşteriye anlatamadıktan sonra ...

Bırakın müşteriyi öğrenciyken proje hocalarınıza bile tam ifade edemediğiniz o kadar çok nokta olurki bazen (genelde zaman yetişmez de ondan) "Ulen" dersiniz, "Şöle DARK CITY de olduğu gibi iki düşünce gücü yapsamda yokdan maket bi anda oluşsa masanın üstünde"

Üç boyutlu ifade bile yetmez bazen. Hiç düşünülmedik bir yerden görmek isterler projeyi bir anda ve tek cevap vardır o anda: "Kem küm, ehem,..."

Projeyi QUAKE'de çiziyorsunuz artık. CD'yi de yakıp atıyorsunuz jürinin veya müşterinin önüne bitiyor. Karşı taraf QUAKE oynamayı öğrenmek zorunda artık. O da kendi problemleri artık.

Şu anda hala fantazi tadında gözükse de, yakın zaman içinde gerçekleşek bir sunum tekniği gibi gözüküyor QUAKE.

Her şey hoş güzel de, oyunda ne düşman var ne de patlatacak her hangi bir nesne. Hatta müşteri (!) binanın tepesinden yere çakılmasın diye korkuluk bile yapmışlar. Ama asansörü beklerken ezilme tehlikesi hala varmış.

"Oyun oynamıyorum ki, proje çalışıyorum anne. Yarın görüşmem var."

İlgili Yazılar

Artık Türkiye`de de bir oyun firması var

redogre

Artık Türkiye'de yeni bir oyun firması var. Adı Momentum. Geçen hafta Hürriyet insan kaynaklarında çıkan bir haber sonucu varlığını öğrendiğim bu firma 3d Modeler and Artist ve C++ Programmer arıyormuş. CV göndermek isteyenler için adres "momentum@e-kolay.net".

Maalesef firmanın bir web sitesi yok!

Fabrika'dan Halka! Zararına Satışlar Başladı!

parsifal

iSuppli firmasının yaptığı incelemeye göre, Xbox 360'ların içinde kullanılan parçaların fiyatların toplamı 525 USD iken piyasa satış fiyatı 299 USD.

Arabalar için geçerli olan "parça parça satılınca daha çok para etmesi" Xbox 360'lar içinde mi geçerli acaba?

2 Oyun Haberi

redogre

Oyunlardan ilki Türk yapımı amatör bir oyun, grafikler basit, konu basit ama ben bitirene kadar oynadım açıkçası. İsmi "Hell of Fear"

Bu oyun hakkında daha detaylı bilgi ve yapan arkadaşın yorumlarıysa LEVEL dergisi forumunda.

İkincisiyse FM de 2005'in en iyi on bağımsız oyunu! haberinde geçen New Star Soccer 3. Bir gecede 4 saatimi çalan bu oyun gözden kaçsın istemedim. Sadece bir futbolcuyu yönettiğimiz bu futbol similasyonu inanılmaz keyifli. Oyuncunun idmanından özel hayatına kadar herşeyini yönettiğimiz oyunda Sensible Soccer tadında ki maç bölümlerinde de oyuncuyu biz yönetiyoruz. Arcade ve simülasyonun harika bir bileşimi.

Türk Malı Yeni Bir Oyun

anonim

Lanetin Hikayesi adlı yerli bir oyun birkaç gün içinde piyasaya çıkıyor. Dinç İnteraktif'in desteği ile İdris Çelik'in hazırladığı tamamen Türkçe olan 3 boyutlu aksiyon oyunu "Lanet'in Hikayesi" 4 Temmuz'da Alsan Elektronik tarafından piyasaya sunulacak.

Playstation-X Japonya semalarında!

sundance

StreetTech´in haberine göre Playstation´ın yeni versionu olan Playstation-X 13 Aralık´tan beri Japonya´da satılmaya başlanmış.

Basitçe harddiski olan bir Playstation 2 diye adlandırılabilecek cihaz, Tivo gibi kişisel video kaydedici, mp3 jukebox, ya da dvd çalıcı/kaydedici olarak kullanılabilmekte.

Şu an için 160 Gb harddiskli olanı $750, 250Gb harddiski olan ise $950´a satılmakta olan bu cihazı yan taraftaki ankete eklememiz gerektiğini düşünmekteyim.
Nice mutlu yıllar!