199$'lık Asus EeePC Notebook PC Yakında Piyasalarda

0
anonim

Görüşler

0
pvc
Mükemmel bir ürün. Size bir Ferrari kasası vereyim. O kasanın içine bir Murat 124 motoru yerleştirin. Herkes sizin bir Ferrari kullandığınızı düşünecektir. Tabi hız yapmadığınız sürece. Yanlış anlamayın makine gayet güzelmiş. 4 GB flash bellek bile takılabiliyormuş! Daha ne olsun? Internet'e bağlanır mı bağlanır. Pahalı bir alet izlenimi bırakıyormu? Evet bırakıyor. Dizinizde görenler güzel makineymiş diyorlar mı? Tabi ki... Taşınabilirlik yönünden de güzel. Bit kadar ekranı varmış 7 inch. Ama tabi bu kötü değil ki. Taşınabilirlik daha önemli canım. O zaman mesele yok. Bence başarılı bir ürün. Asus'u ve bu makineyi alacak olan tüketicileri şimdiden tebrik ediyorum. Hem böylelikle Windows'un kölesi olmamış olacağız. Kaplumbağa bilgisayarımız ve Xandros'umuz ile mobilite olayında çığır açacağız. Hem biliyorum ki, Linux ve türevi işletim sistemleri Windows gibi şeytani işler çevirip, sistem kaynaklarını boşa harcamıyor. Evet doğru. Bu makinede Xandros çalışıyor! Demek ki kaplumbağa gibi değil. Gayet hızlı ve şık bir makine. Bende bir tane almalıyım. Teşekkürler...
0
yetgin2
Ne yapmalarını istiyorsunuz, kasayı daha çirkinleştirsinler mi?

Pekala bilgisayarla uzaktan yakından alakası olamayan eşe dosta hediye edilebilir, giriş seviyesi için tavsiye edilebilir.

Son model oyunları oynamasınlar, bir de usb disk alsınlar olsun bitsin. Avuçiçi bilgisayardansa kendi adıma bu tarz bir makine kullanmayı tercih ederim.
0
pvc
Bence kasayı daha da güzelleştirsinler. Dışını altın kaplasınlar, kasa titanyum olsun, ekran Ultramega parlak olsun. Klavye Macbook'a benzesin ama mutlaka beyaz olsun. (Apple'a benzemezse zaten güzel olmaz kimse almaz) İçine Pentium M 700 koysunlar. Xandros kursunlar. 4 gb flashdisk zaten makineyle birlikte veriliyormuş. Bu yüzden hiç yer sıkıntısı çekmeyiz. Hangar gibi depolama alanı daha ne isteriz?

Şık bir hesap makinesi için iyi bir fiyat. Bence donanımsal özelliklerden biraz daha kısmaları gerekir. Kısıp kasa için harcasınlar.

Pentium M 700 gayet kuvvetli bir işlemci. Benim evimde kullandıgım 3 bilgisayarım var. Biri desktop diğeri Pentium M diğeri Core Duo T2300.

Pentium M 1.6 3.0 GHZ'lik bir Pentium 4 3.0 HT performansini veriyor rahatlikla. O makine bunun yarısı kadar saat hızına sahip olursa 1.5 GHZ'lik bir Pentium 4 ayarında çalışabilir tahminimce.

Ambar gibi diske sahip bir Hesap makinesi için çok kuvvetli bir işlemci kanımca. İşlemciden biraz daha kısıp kasaya harcasınlar. Milliyet Brother Laptop'a dönsün. Bence daha çok satılır. Alay filan etmiyorum ne haddimize düşmüş?

Ben bu makineyi çok tuttum. Yalnız model numarası biraz uzun gibi. Ben bilgisayarlarıma isim takmayı severim. Bu yazıyı gönderdigim bilgisayarın adı Mahmut mesela iş yerindeki AMD'nin adi Ahmet Pentium M'in adi Mehmet.

Bunun adi da kaplumbaga Selami olur ben alinca. Gercekten kafa yapmiyorum ciddiyim. O makineden alacagim.
0
realist
Çalışmak için ihtiyaclarım:

Windows Remote Desktop
SSH Client
Firefox
0
Challenger
Aynı görüşteyim. Bir metin editörüm olsun, e-posta istemcim (gerçi webmail de olur), SSH istemcim ve Firefox olsun, bana da yeter.
0
pvc
Evet bu durumda söyleneyecek bir şey yok. Tabi fiyatı ucuz oldugu için alınabilir belki. Yani 3 tane şeye ihtiyacınız varsa neden daha fazlasına para vereceksiniz? Evet dogru.
0
erika
Piyasaya çıkmış. Yok satıyormuş. Acaba ne zaman Türkiye'ye gelir bu alet?
0
Betelgeuse
Ben de hevesle bekliyorum ki ıvır zıvırlarıyla 5 kiloya ulaşan laptop çantasını taşımaktan kurtulayım.

Bu alet çok güçlü değil şöyle böyle diye dalga geçenler bu aletin ne işe yarayacağını anlamamışlar. Mobil haldeyken kimin ihtiyacı oluyor süper işlem gücüne? hem işlem gücü diye diye yıllarca oyalandık, bilgisayarımda iş yaptığım zamanlar yani oyun vb. ile vakit öldürmediğimde p3 500 bile fazla fazla geliyor, ne de olsa program yazarken ultra siper hızda yazmıyorum. Bu alette de firefox olsun, ssh client olsun yeter, bir de python çalıştırsın, basit bir metin editörü olsun daha ne isteyeyim ki. Türkiyeye gelmez sanırım, Asus ithalatçısı firmalardan en çok bilinen bir tanesinin patronu biz ithal etmeyeceğiz demiş kendi web sitesinin forumlarında soran birine demek ki diğer iki dandik ithalatçı getirecek, umarım çabuk bozulan bir ürün değildir de asus laptoplarla yaşanan servis sıkıntılarını yaşamayız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Game Boy Advance üzerinde UNIX

anonim

Köşedeki bakkaldan bir zaman makinası satın alıp 1970'lere bir yolculuk yaptığınızı düşünün. Orada üzerinde UNIX R5 çalşan 20mhz, 32bit işlemcili, 240x160 çözünürlükte renkli LCD ekrana sahip bilgisayarınızdan bahsettiğinizde büyük olasılıkla hiçkimse size inanmayacaktır, ne de olsa hiç kimse o kadar zengin olamaz. Fakat sanıyorum en büyük şoku bu bilgisayarı cebinizden çıkarttığınızda yaşayacaklardır.

Efsane Nokia 770 için yeni OS 2006 update çıktı!

banger

Nokia'nın internet tableti 770 için yeni update kullanıcılara sunuldu. Önemli değişikler mevcut. Daha fazla bilgi için bu adresi download içinde bu adresi kullanbilirsiniz.

Kuantum Noktaları ve Programlanabilir Madde

FZ

Başlık yeterince garip geldi ve dikkat çekti ise okumaya devam: "Programlanabilir madde," birkaç hareketle "kurşun" gibi davranan sonra yine birkaç parametresini değiştirebileceğiniz ve "altın" gibi davranmasını sağlayabileceğiniz bir madde. Bütün bunlar malzeme bilimleri ile ilgili ve kuantum mekaniği ile elektroniğin arakesitinde yer alıyor.

21. yüzyıla hoşgeldiniz! Kuantum noktaları etrafındaki küçük elektrik alanlarını kontrol ederek elektronlar içeri ya da dışarı pompalanabiliyor, birer birer, ikişer ikişer ya da bir seferde binlercesi. Bunların oluşturduğu bulutların boyunu ve şeklini kontrol etmek dahi mümkün. Böylece söz konusu yapının doğal atomları taklit etmesi sağlanabiliyor ya da doğada mevcut olmayan yapay maddeler oluşturmak mümkün olabiliyor.

Bu dudak uçuklatıcı makaleyi okuduktan sonra FAQ: Quantum Dots and Programmable Matter sayfasına göz atabilir ve Hacking Matter: Levitating Chairs, Quantum Mirages, And The Infinite Weirdness Of Programmable Atoms isimli kitabı ısmarlayabilirsiniz. Tüm bunlardan sonra da Wil McCarthy´nin O´Reilly bünyesinde vereceği konferansa katılabilir ve bu yüzyılı şekillendirecek teknolojilerden birini daha yakından tanıyabilirsiniz.

Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor

FZ

Türkiye, son 25 yılda bilişim sektöründeki gelişmeler karşısında genel olarak "tüketici" konumunda kalmıştır. Aslen üniversitelerimiz ve diğer teknik okullarımız, bu süreci gerektiği gibi hem bilimsel hem de sanayi anlamında takip etmiş olmakla birlikte toplum, sadece teknolojiyi kullanan, bunun eğitimini alan ve veren konumda olmuştur. Teknolojik eğitimde, bir nebze olsun daha yaratıcı olabilmek adına ve doğrudan bilgisayar tasarımının kullanıcılar, teknik elemanlar ve mühendisler tarafından daha yakın irdelenmesi amacı ile bu yarışma düzenlemiştir. Türkiye'nin işlemcisini tasarım sürecinde insanların sayısal devrelere, bilgisayar organizasyonu ve mimarisine, işlemcilere daha ilgili olabilmeleri ve daha iyi bir eğitim amaçlanmıştır.

İlk Pocket PC Süperbilgisayarı (!)

FZ

Spb Software House dünyada bir ilki gerçekleştirdi ve 12 Pocket PC bilgisayarı birbirine bağlayarak bir PDA "kümesi" (cluster) kurdu. Söz konusu PDA bilgi işlem kümesinin performansı bir masaüstü P-II bilgisayar ile kıyaslandı.

Söz konusu deney dağıtık bilgi işlemle uğraşan uzmanların da dikkatini çekti ve pek çok yoruma yol açtı.

Not: Bu fantastik deneyden beni haberdar eden değerli FM editörü ve PDA, Bluetooth, vs. sevdalısı butch´a teşekkürler.