199$'lık Asus EeePC Notebook PC Yakında Piyasalarda

0
anonim

Görüşler

0
pvc
Mükemmel bir ürün. Size bir Ferrari kasası vereyim. O kasanın içine bir Murat 124 motoru yerleştirin. Herkes sizin bir Ferrari kullandığınızı düşünecektir. Tabi hız yapmadığınız sürece. Yanlış anlamayın makine gayet güzelmiş. 4 GB flash bellek bile takılabiliyormuş! Daha ne olsun? Internet'e bağlanır mı bağlanır. Pahalı bir alet izlenimi bırakıyormu? Evet bırakıyor. Dizinizde görenler güzel makineymiş diyorlar mı? Tabi ki... Taşınabilirlik yönünden de güzel. Bit kadar ekranı varmış 7 inch. Ama tabi bu kötü değil ki. Taşınabilirlik daha önemli canım. O zaman mesele yok. Bence başarılı bir ürün. Asus'u ve bu makineyi alacak olan tüketicileri şimdiden tebrik ediyorum. Hem böylelikle Windows'un kölesi olmamış olacağız. Kaplumbağa bilgisayarımız ve Xandros'umuz ile mobilite olayında çığır açacağız. Hem biliyorum ki, Linux ve türevi işletim sistemleri Windows gibi şeytani işler çevirip, sistem kaynaklarını boşa harcamıyor. Evet doğru. Bu makinede Xandros çalışıyor! Demek ki kaplumbağa gibi değil. Gayet hızlı ve şık bir makine. Bende bir tane almalıyım. Teşekkürler...
0
yetgin2
Ne yapmalarını istiyorsunuz, kasayı daha çirkinleştirsinler mi?

Pekala bilgisayarla uzaktan yakından alakası olamayan eşe dosta hediye edilebilir, giriş seviyesi için tavsiye edilebilir.

Son model oyunları oynamasınlar, bir de usb disk alsınlar olsun bitsin. Avuçiçi bilgisayardansa kendi adıma bu tarz bir makine kullanmayı tercih ederim.
0
pvc
Bence kasayı daha da güzelleştirsinler. Dışını altın kaplasınlar, kasa titanyum olsun, ekran Ultramega parlak olsun. Klavye Macbook'a benzesin ama mutlaka beyaz olsun. (Apple'a benzemezse zaten güzel olmaz kimse almaz) İçine Pentium M 700 koysunlar. Xandros kursunlar. 4 gb flashdisk zaten makineyle birlikte veriliyormuş. Bu yüzden hiç yer sıkıntısı çekmeyiz. Hangar gibi depolama alanı daha ne isteriz?

Şık bir hesap makinesi için iyi bir fiyat. Bence donanımsal özelliklerden biraz daha kısmaları gerekir. Kısıp kasa için harcasınlar.

Pentium M 700 gayet kuvvetli bir işlemci. Benim evimde kullandıgım 3 bilgisayarım var. Biri desktop diğeri Pentium M diğeri Core Duo T2300.

Pentium M 1.6 3.0 GHZ'lik bir Pentium 4 3.0 HT performansini veriyor rahatlikla. O makine bunun yarısı kadar saat hızına sahip olursa 1.5 GHZ'lik bir Pentium 4 ayarında çalışabilir tahminimce.

Ambar gibi diske sahip bir Hesap makinesi için çok kuvvetli bir işlemci kanımca. İşlemciden biraz daha kısıp kasaya harcasınlar. Milliyet Brother Laptop'a dönsün. Bence daha çok satılır. Alay filan etmiyorum ne haddimize düşmüş?

Ben bu makineyi çok tuttum. Yalnız model numarası biraz uzun gibi. Ben bilgisayarlarıma isim takmayı severim. Bu yazıyı gönderdigim bilgisayarın adı Mahmut mesela iş yerindeki AMD'nin adi Ahmet Pentium M'in adi Mehmet.

Bunun adi da kaplumbaga Selami olur ben alinca. Gercekten kafa yapmiyorum ciddiyim. O makineden alacagim.
0
realist
Çalışmak için ihtiyaclarım:

Windows Remote Desktop
SSH Client
Firefox
0
Challenger
Aynı görüşteyim. Bir metin editörüm olsun, e-posta istemcim (gerçi webmail de olur), SSH istemcim ve Firefox olsun, bana da yeter.
0
pvc
Evet bu durumda söyleneyecek bir şey yok. Tabi fiyatı ucuz oldugu için alınabilir belki. Yani 3 tane şeye ihtiyacınız varsa neden daha fazlasına para vereceksiniz? Evet dogru.
0
erika
Piyasaya çıkmış. Yok satıyormuş. Acaba ne zaman Türkiye'ye gelir bu alet?
0
Betelgeuse
Ben de hevesle bekliyorum ki ıvır zıvırlarıyla 5 kiloya ulaşan laptop çantasını taşımaktan kurtulayım.

Bu alet çok güçlü değil şöyle böyle diye dalga geçenler bu aletin ne işe yarayacağını anlamamışlar. Mobil haldeyken kimin ihtiyacı oluyor süper işlem gücüne? hem işlem gücü diye diye yıllarca oyalandık, bilgisayarımda iş yaptığım zamanlar yani oyun vb. ile vakit öldürmediğimde p3 500 bile fazla fazla geliyor, ne de olsa program yazarken ultra siper hızda yazmıyorum. Bu alette de firefox olsun, ssh client olsun yeter, bir de python çalıştırsın, basit bir metin editörü olsun daha ne isteyeyim ki. Türkiyeye gelmez sanırım, Asus ithalatçısı firmalardan en çok bilinen bir tanesinin patronu biz ithal etmeyeceğiz demiş kendi web sitesinin forumlarında soran birine demek ki diğer iki dandik ithalatçı getirecek, umarım çabuk bozulan bir ürün değildir de asus laptoplarla yaşanan servis sıkıntılarını yaşamayız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Elektro-Çocuk Bilgisayarları Bozuyor

FZ

İlla ki hacker olmaya gerek yok!

Romanya'daki bir öğrenci, bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların biraz yakınına geldiğinde bu aletleri otomatik olarak çalışamaz hale getiriyor.

Linux 2.6, Debian ve nVidia: Güzel Grafikler için Hacking

FZ

Debian GNU/Linux çalıştırıyorsunuz. Güzel bir nVidia grafik kartınız var. 2.6 sürüm numaralı çekirdeğe geçmek istiyorsunuz ama resmi nVidia sürücülerinin 2.6 çekirdeği ile uyumlu olmadığını öğreniyorsunuz. Peki üzülüyor musunuz? Hayır, çünkü biliyorsunuz ki Linux demek çözüm demek! Dünyanın diğer ucunda bir grup ``geek´´ size yardımcı olmak için çalışıyor ve 2.6 çekirdeği ile nasıl pırıl pırıl grafiklere kavuşacağınızı anlatıyor.

31 Aralık 2003 tarihli bu taze makale daima uç noktada yaşamayı seven keskin Debian GNU/Linux kullanıcıları için ;-)

Şöyle ortaya birbuçuk karışık Mouse / Klavye

butch

Slashdot a yollanmış ilginç bir klavye/mouse haberi daha emrinizde. Bu kez söz konusu şahış klavyeyi ikiye bölmüş ve sağdaki parçasına mouse özelliğini ekleyivermiş. Patent mevzusunu da ihmal etmemiş. Ne kadar nasıl yaptığını, verimli olduğunu gerek videolarla gerekse şemalarla anlatıyor. Buyrun inceleyin, oldukça eğlenceli...

Yeni Squeezebox : Ağ Radyosu

darkhunter

slimdevices'in squeezebox adlı ürünü bilgisayarınızdaki şarkılar için bir arayüz oluşturma kaygısı güdmekteydi. Bu arayüz sayesinde şarkılarınızı diğer dijital eğlence sistemlerine yönlendirebiliyordunuz. Bir tür müzikseti konforu...

Donanımda yeni madde antimon-tellür

Soulblighter

Royal Philips Electronics araştırmacıları, mevcut belleklerin yerine geçebilecek yeni bir maddenin oluşturulduğunu açıkladı. Bu maddenin kullanıldığı teknik sayesinde DRAM ve flaş bellekler tarihe karışacak.

Philips laboratuvarlarında geliştirilen yeni madde antimon ve tellürün (tellurium) bileşiminden oluşuyor. CD’lerdeki düzeneğe benzer bir şekilde çalışan yöntemde, lazer, maddenin üzerinde bir noktaya yönlendiriliyor ve maddenin yüzeyi ışını geri yansıtıyor. Geri yansıma, lazerin değdiği yüzey noktasındaki moleküllerin dağılımına göre farklılık arzediyor. Molekül dağılımındaki farklar, bu yansımada da çeşitlilik yaratıyor. Lazer yansıması daha sonra, dijital dilde sıfır ve bire dönüştürülüyor.