Tom`s Hardware Guide Türkiye Açıldı

0
tongucyumruk
Donanım ile yakından ilgilenenlerin adını en azından bir kere duymuş olduğu, donanım üreticilerinin ürünlerinin prestijini sağlamak için ürünlerinin üzerine logosunu bastığı, çeşitli dillerde yayın yapan donanım sitesi Tom's Hardware Guide'ın türkçe versiyonu da 1 Haziran 2002 itibariyle açıldı.

Volkan Ersoy'un bu ayki PC Magazine dergisinde yaptığı açıklamaya bakılırsa çeviri incelemeler dışında kendi yaptıkları testleri de yayınlayacaklar. Bu da içerik açısından inanılmaz derecede zengin ve türkçe bir siteye kavuşmamız demek oluyor.
Bilmeyenler için siteden kısaca bahsetmek gerekirse Tom's Hardware Guide (ya da benim sevdiğim ismiyle Tom Amca) yaptığı incelemelerle dünya çapında prestije sahip, kullanıcıların donanım tercihlerini büyük oranda etkileme kapasitesine sahip bir donanım sitesi. Açıkçası bence bir donanımın üzerinde Tom Amcadan onaylı olduğuna dair bir logo görmek o donanımı alırsam başımın ağrımayacağından emin olmak anlamına geliyor. Özellikle RTÜK kanunu gibi olaylarla türkçe içerik kaygısının arttığı bir dönemde böyle bir sitenin yayına girmesi benim açımdan oldukça moral verici oldu. Böyle bir ortamda bu siteyi hazırlayan Volkan Ersoy ve ekibine yayın hayatlarında başarılar dileyerekte yazıyı bitirelim.

İlgili Yazılar

Linux Duracell CPU Kullanım Monitörü

anonim

Son zamanlarda karşılaştığım en ilginç donanım hacklerinden biri: Linux Duracell CPU Load Monitor. Hepimiz, Duracell pillerin üzerindeki, pil durumunu kontrol etmemezi sağlayan sarı barı biliyoruzdur herhalde. (Bu arada, onun da nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, bu adresten gerekli bilgileri alabilirsiniz.) Hani iki beyaz noktaya bastırdığımızda, pilin doluluğuna göre renk veren bar. İşte, bu hacki gerçekleyen kardeşimiz, bu yapıyı kullanarak Linux üzerinden CPU kullanımını göstermeyi başarmış. Sistemi çalışır halde gösteren bir video için buraya tıklayabilirsiniz.

Mac mi PC mi ?

anonim

Diyelim ki 128 mb ram, PIII 800, 20 gb hdd vb. bir PC'yi monitörü ile birlikte 1500 $'a satın alıyorsunuz. Ama 6 ay sonra almış olduğunuz bu PC, monitör hariç en fazla 700-800 $ ediyor. Çünkü P4 veya başka bir teknoloji çıkıyor. Üstelik MS Windows, durup dururken gereksiz yere göçebiliyor veya mavi ekran canavarı karşınıza çıkıyor.

Şöyle ortaya birbuçuk karışık Mouse / Klavye

butch

Slashdot a yollanmış ilginç bir klavye/mouse haberi daha emrinizde. Bu kez söz konusu şahış klavyeyi ikiye bölmüş ve sağdaki parçasına mouse özelliğini ekleyivermiş. Patent mevzusunu da ihmal etmemiş. Ne kadar nasıl yaptığını, verimli olduğunu gerek videolarla gerekse şemalarla anlatıyor. Buyrun inceleyin, oldukça eğlenceli...

Geleceğin Bilgisayarları Türklerden

zorkun

Bilkent Üniversitesi geleceğin Bilgisayar teknolojisi olarak öngörülen nanooptik devreler geliştiriyor.

Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, projenin Türkiye ayağının yürütücüsü olarak görev alıyor.

Kingstondan yeni bir bellek: HyperX

polat

En büyük bağımsız bellek ürünleri üreticisi KingstonTechnology Company, Inc. oyun tutkunlarına ve PC meraklılarına yönelik yüksek performanslı yeni HyperX™ ürün grubunu tanıttı