%100 güvenlik mümkün değil

0
daegil
Önemli güvenlik organizasyonlarından Information Systems Security Association'ın İngiltere şubesi, web sunucularının saldırıya uğradığını ve ana sayfanın değiştirildiğini belirtti. Yetkililere göre 2004 Aralık tarihinde ana sunucu başka bir makinaya taşındıktan ve güncellendikten sonra, bazı yamaların yüklenmesinin unutulması yüzünden böyle bir şey mümkün olabildi.

7 Ocak 2005 - 19:39 tarihinde gerçekleşen olaya dair bir web sitesinden alınan bilgiye göre eylemin sorumlusu "iskorpitx" takma isimli kötü niyetli bir bilgisayarcı. Aynı haber sitesinde yer alan ve vakayı gösteren görüntüde büyük Türk bayrakları vardı ve "HACKED By iSKORPiTX (Turkish Hacker)" yazıyordu, ardından tarayıcı kullanıcıyı yunus resimleri ile dolu bir siteye yönlendiriyordu.

Kaynak: http://news.zdnet.co.uk/0,39020330,39185308,00.htm

Görüşler

0
sefalet
iskorpitten korkulur birde sitesini yenilese pek güzel olucak.
0
bm
Valla korkulur, baksaniza FZ kiligina girip haberini buraya koymus.
0
FZ
:o ??? Nasıl yani?
0
bm
Yayinlayip tesvik etmezsin diye dusunmustum de.
0
ttk
Merhaba

Haberin olduğu adrese (Zdnet) gidince gördüğüm advertisement'in içeriği ve adresi şu idi :
http://www.microsoft.com/uk/getthefacts/default.mspx
0
bahadirkandemir
RSS kaynağına bakıyorsunuz, güvenlik ile ilgili faydalı bir makale olduğunu düşünerek FM'i ziyaret ediyorsunuz... Bir de bakmışsınız ortada kayda değer birşey yok.

Böyle haberleri hacker ve geek'lerin değil, cracker ve lamer'ların takıldığı bir siteye gönderseniz daha iyi olurdu.
0
Geryon
+99999.....
yani burasında bozulacak sonunda !
0
daegil
Yeni bir haber için dönünce eski yorumları okudum. Hmmmm, haklısınız walla ama niyetim "Türklerin gururu" vurgusu değil ISSA gibi bir organizasyonun bile sadece sunucu taşıması sırasında yamaların atlanması ile saldırıya uğrayabileceğini vurgulamaktı, sanırım bunu "açık" olarak ifade etmem gerekirdi... Tabii FM'in bir güvenlik sitesi olmadığını da unuttum :(
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LKD listeleri yeniden düzenleniyor

rootshell

Linux.org.tr´da Mustafa Akgül hocamızın imzasıyla yayınlanan açıklamaya göre LKD listeleri çıkan bir problem yüzünden yeniden oluşturulmuştur, eski üyeler ve yenileri lütfen müdüriyete ;)

Rootshell´e not: Lütfen bir dahaki sefere metni aldığın yerin urlini yazarsan, haberine müdahale etmek zorunda kalmayız.

Bayrağı yakalamaya çalışanları yakalayın!

conan

Her sene DEF CON dünyanın en büyük "hacking party"sini düzenliyor. Capture the flag ismi verilen bu partiye dünyanın dört bir yanından hackerlar katılıyor. Göreviniz 72 saat içerisinde bir sisteme girebilmek!

İşte bu kargaşada da The Shmoo Group da oluşan bütün trafiği loglamış ve de online olarak internet ortamına sunmuş. 5.8 GB'lik herhalde dunyanın en büyük IDS testinin sonucunu indirmek isteyenlere kolay gelsin! :)))

Not: ben baktığımda site sanırım slashdot etkisinden down olmuştu ;) Yine de referans olarak linkleri vereyim dedim.

Gmail Kırıldı

sonereker

Buradan orjinal dökümana ulaşılabilir.

Google bu durumun muhtemel saldırgana bilgi veren kullanıcılar için geçerli olduğunu savundu. Açık kapatıldı, Google bu durum üzerine resmi bir açıklama yapmadı ve Full-disclosure'da da aynı sitede yakında yayınlanacak olan --tüm online banka sistemlerinin barındırdığı- benzer türde bir açığın duyurusu yapıldı :)

Güvenlik uzmanlarına göre kullanılan sistemlerin %98'inde benzer türde rapor edilmemiş açıklar mevcut.

Oyun mu oynamak istiyorsun?: Auditor Security Collection

darkhunter

Auditor, Knoppix temelli bir live-cd. Buraya kadar her şey normal değil mi? Peki, size bu saatli bombanın içinde neler olduğunu yazana kadar bekleyin :)

Tehlikeli Modüllerin Tespiti

FZ

Tacettin Karadeniz´in GNU/Linux sistemlere sızabilecek tehlikeli ve kötü niyetli modüllerin tespit edilmesini konu alan yazısı ileriseviye.org sitesinde yayına girmiştir.