%100 güvenlik mümkün değil

0
daegil
Önemli güvenlik organizasyonlarından Information Systems Security Association'ın İngiltere şubesi, web sunucularının saldırıya uğradığını ve ana sayfanın değiştirildiğini belirtti. Yetkililere göre 2004 Aralık tarihinde ana sunucu başka bir makinaya taşındıktan ve güncellendikten sonra, bazı yamaların yüklenmesinin unutulması yüzünden böyle bir şey mümkün olabildi.

7 Ocak 2005 - 19:39 tarihinde gerçekleşen olaya dair bir web sitesinden alınan bilgiye göre eylemin sorumlusu "iskorpitx" takma isimli kötü niyetli bir bilgisayarcı. Aynı haber sitesinde yer alan ve vakayı gösteren görüntüde büyük Türk bayrakları vardı ve "HACKED By iSKORPiTX (Turkish Hacker)" yazıyordu, ardından tarayıcı kullanıcıyı yunus resimleri ile dolu bir siteye yönlendiriyordu.

Kaynak: http://news.zdnet.co.uk/0,39020330,39185308,00.htm

Görüşler

0
sefalet
iskorpitten korkulur birde sitesini yenilese pek güzel olucak.
0
bm
Valla korkulur, baksaniza FZ kiligina girip haberini buraya koymus.
0
FZ
:o ??? Nasıl yani?
0
bm
Yayinlayip tesvik etmezsin diye dusunmustum de.
0
ttk
Merhaba

Haberin olduğu adrese (Zdnet) gidince gördüğüm advertisement'in içeriği ve adresi şu idi :
http://www.microsoft.com/uk/getthefacts/default.mspx
0
bahadirkandemir
RSS kaynağına bakıyorsunuz, güvenlik ile ilgili faydalı bir makale olduğunu düşünerek FM'i ziyaret ediyorsunuz... Bir de bakmışsınız ortada kayda değer birşey yok.

Böyle haberleri hacker ve geek'lerin değil, cracker ve lamer'ların takıldığı bir siteye gönderseniz daha iyi olurdu.
0
Geryon
+99999.....
yani burasında bozulacak sonunda !
0
daegil
Yeni bir haber için dönünce eski yorumları okudum. Hmmmm, haklısınız walla ama niyetim "Türklerin gururu" vurgusu değil ISSA gibi bir organizasyonun bile sadece sunucu taşıması sırasında yamaların atlanması ile saldırıya uğrayabileceğini vurgulamaktı, sanırım bunu "açık" olarak ifade etmem gerekirdi... Tabii FM'in bir güvenlik sitesi olmadığını da unuttum :(
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

#1 Numaralı Hacker Klübünün Kurucusu Öldü

sundance

Dünyaca ünlü Chaos Computer Club'ın başkanı Wau Holland geçirdiği bir kalp krizi sonucu öldü.

CCC 1981 yılında Almanya'da kurulmuş ve o tarihten bu yana kendine bilgisayar kültürünün gelişmesini amaç edinmiş bir grup. İlk eylemlerini çok ucuza ve kolayca üretilebilecek modem şemaları yayma şeklinde gerçekleştiren grup, daha sonra bir çok White Hat (İyinin yanında, doğrunun koruyucusu :) Hack eylemine imzasını atmıştır.

Netsec Güvenlik Bülteni: Sayı 30 – 18.07.2010

anonim

Netsec ağ ve bilgi güvenliği listesi üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 30. sayısı çıktı.

NetSec Güvenlik Bülteni: Sayı 3

onal

Ağ güvenliği listesi (NetSec) üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 3. sayısı çıktı. Buradan okuyabilirsiniz.

Ayın Klasiği: UNIX'in Mucidinden Güvenlik Üstüne Düşünceler

kemalguvenli

Ken Thompson'un meşhur ACM ödül töreni konuşma metnini Türkçeye çevirdim.

Siz siz olun kendi yazmadığınız koda güvenmeyin!

Ağ güvenliğiniz için, m0n0wall kurun

Soulblighter

m0n0wall, Manuel Kasper tarafından FreeBSD üzerinde geliştirilmiş açık kaynak bir ateşduvarı ve kablosuz yönlendirici. m0n0wall, Check Point Firewall-1 ve Cisco PIX gibi ticari ateşduvarlarının sunduğu özelliklerin bir çoğunu sunuyor.