%100 güvenlik mümkün değil

0
daegil
Önemli güvenlik organizasyonlarından Information Systems Security Association'ın İngiltere şubesi, web sunucularının saldırıya uğradığını ve ana sayfanın değiştirildiğini belirtti. Yetkililere göre 2004 Aralık tarihinde ana sunucu başka bir makinaya taşındıktan ve güncellendikten sonra, bazı yamaların yüklenmesinin unutulması yüzünden böyle bir şey mümkün olabildi.

7 Ocak 2005 - 19:39 tarihinde gerçekleşen olaya dair bir web sitesinden alınan bilgiye göre eylemin sorumlusu "iskorpitx" takma isimli kötü niyetli bir bilgisayarcı. Aynı haber sitesinde yer alan ve vakayı gösteren görüntüde büyük Türk bayrakları vardı ve "HACKED By iSKORPiTX (Turkish Hacker)" yazıyordu, ardından tarayıcı kullanıcıyı yunus resimleri ile dolu bir siteye yönlendiriyordu.

Kaynak: http://news.zdnet.co.uk/0,39020330,39185308,00.htm

Görüşler

0
sefalet
iskorpitten korkulur birde sitesini yenilese pek güzel olucak.
0
bm
Valla korkulur, baksaniza FZ kiligina girip haberini buraya koymus.
0
FZ
:o ??? Nasıl yani?
0
bm
Yayinlayip tesvik etmezsin diye dusunmustum de.
0
ttk
Merhaba

Haberin olduğu adrese (Zdnet) gidince gördüğüm advertisement'in içeriği ve adresi şu idi :
http://www.microsoft.com/uk/getthefacts/default.mspx
0
bahadirkandemir
RSS kaynağına bakıyorsunuz, güvenlik ile ilgili faydalı bir makale olduğunu düşünerek FM'i ziyaret ediyorsunuz... Bir de bakmışsınız ortada kayda değer birşey yok.

Böyle haberleri hacker ve geek'lerin değil, cracker ve lamer'ların takıldığı bir siteye gönderseniz daha iyi olurdu.
0
Geryon
+99999.....
yani burasında bozulacak sonunda !
0
daegil
Yeni bir haber için dönünce eski yorumları okudum. Hmmmm, haklısınız walla ama niyetim "Türklerin gururu" vurgusu değil ISSA gibi bir organizasyonun bile sadece sunucu taşıması sırasında yamaların atlanması ile saldırıya uğrayabileceğini vurgulamaktı, sanırım bunu "açık" olarak ifade etmem gerekirdi... Tabii FM'in bir güvenlik sitesi olmadığını da unuttum :(
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Yamana Yamana Ne Hale Geldi ?

sundance

Outlook`da bir açık daha. Zaten Lovebug ve Anna wormlarından sonra, artık önüne gelen Vbasic`çi virüs yazmaya başladı `Nasıl olsa Outlook`da bir şekilde çalışır` diye :)

Son virüs benim hep illet olduğum (Outlook kullanmadığımdan olsa gerek) maillara eklenen VCARD dosyası sayesinde yayılmakta. Artık ne yapacağı yaratıcılığa kalmış, ekrana bir yazı çıkartabilir, harddiskinizi formatlar, sharinglerinizi full açar vs.
Allahtan MS hemen bir patch yayınlamış. Detaylı haber Wired'da

Bir efsane: Phrack

sundance

Hatırlıyorum da ilk Phrack Magazine'i okuduğumda Amiga kulanıyordum. Elemanın teki BlueBox kullanarak yabancı bir BBS`ten indirmişti (Jason of Bronx) Okudum ve bayıldım.

Phrack taaa 1985`te başlamış, temel olarak telefon sistemlerinin özelliklerini keşfetmeyi ve bu bilgileri paylaşmayı hedef edinmiş bir underground dergi. Sadece dijital ortamda dağıtılıyor, taa 1985'te akustik kuplör kullanan (300 bps) BBS`lerden beri...

MS Windows İçin Açık Kodlu Antivirüs Yazılımı - ClamWin

ebola

Siz de benim gibi bir işyerinde istemeyerek de olsa MS Windows sistem yöneticiliği yapıyorsanız eminim virusler en önemli sorunlarınızdandır. İşyeriniz her sene "kapalı kodlu" yazılımlara dünyanın parasını saymaktadır.

Pek çok şeyin bir açık kodlu çözümü var ama bu antivirüs meselesinin yok diyorsanız yanılıyorsunuz. Eski dost ClamAV'nin MS Windows sürümü var. Adı ClamWin. Ben test amacı ile bir iki makineye kurdum ilk izlenimlerim olumlu, size de tavsiye ediyorum.

Windows XP kullanıcılarına hodri meydan!

sundance

Geçtiğimiz günlerde FZ`nin yorumlarından birinde inanılmaz irkildiğimiz bir yazıya:` Windows XP Microsoft`un Nereye Gittiğinin İşareti!` rastladık. Yorumlarda kaybolup gitmesine gönlümüzün razı olmadığı bu yazının büyük bir bölümünü Türkçe`ye çevirip yayınlama ihtiyacı duyduk. Bu yazıda

-Windows XP`nin Internet`e birçok sebeple kullanıcının kontrolü dışında bağlandığı
-Eğer bu bağlantılara izin verilmezse fonksionların bir kısmının kapandığını
-Lisans anlaşması gereği herhangibir MS patchi install eden kullanıcıların makinalarının yönetim haklarını yasal olarak MS`a devrettiği
gibi saçmasapan iddialar var. FM`i takip eden Microsoft Profesyonelleri`nden bu yazıyı okuyup bizleri aydınlatmalarını rica ediyoruz. İnanıyoruz ki bu kadar yoğun kullanılan, başarılı bir işletim sistemi hakkında böyle asılsız ithamlar yapılıyorsa gerektiği şekilde cevap verilmeli ;)

CIA Analiz Yapmayı Bir Türk'ten Öğreniyor

FZ

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) dünyaca ünlü analizcileri, bilgi toplama ve bilgiyi değerlendirme konularında bir Türk'ün geliştirdiği yöntemi kullanıyorlar. Cenk Gazen adlı Türk bilgisayar bilimcisinin iki arkadaşıyla geliştirdiği Argus Projesi, terörizmle savaşta çok önemli olarak görülüyor.