%100 güvenlik mümkün değil

0
daegil
Önemli güvenlik organizasyonlarından Information Systems Security Association'ın İngiltere şubesi, web sunucularının saldırıya uğradığını ve ana sayfanın değiştirildiğini belirtti. Yetkililere göre 2004 Aralık tarihinde ana sunucu başka bir makinaya taşındıktan ve güncellendikten sonra, bazı yamaların yüklenmesinin unutulması yüzünden böyle bir şey mümkün olabildi.

7 Ocak 2005 - 19:39 tarihinde gerçekleşen olaya dair bir web sitesinden alınan bilgiye göre eylemin sorumlusu "iskorpitx" takma isimli kötü niyetli bir bilgisayarcı. Aynı haber sitesinde yer alan ve vakayı gösteren görüntüde büyük Türk bayrakları vardı ve "HACKED By iSKORPiTX (Turkish Hacker)" yazıyordu, ardından tarayıcı kullanıcıyı yunus resimleri ile dolu bir siteye yönlendiriyordu.

Kaynak: http://news.zdnet.co.uk/0,39020330,39185308,00.htm

Görüşler

0
sefalet
iskorpitten korkulur birde sitesini yenilese pek güzel olucak.
0
bm
Valla korkulur, baksaniza FZ kiligina girip haberini buraya koymus.
0
FZ
:o ??? Nasıl yani?
0
bm
Yayinlayip tesvik etmezsin diye dusunmustum de.
0
ttk
Merhaba

Haberin olduğu adrese (Zdnet) gidince gördüğüm advertisement'in içeriği ve adresi şu idi :
http://www.microsoft.com/uk/getthefacts/default.mspx
0
bahadirkandemir
RSS kaynağına bakıyorsunuz, güvenlik ile ilgili faydalı bir makale olduğunu düşünerek FM'i ziyaret ediyorsunuz... Bir de bakmışsınız ortada kayda değer birşey yok.

Böyle haberleri hacker ve geek'lerin değil, cracker ve lamer'ların takıldığı bir siteye gönderseniz daha iyi olurdu.
0
Geryon
+99999.....
yani burasında bozulacak sonunda !
0
daegil
Yeni bir haber için dönünce eski yorumları okudum. Hmmmm, haklısınız walla ama niyetim "Türklerin gururu" vurgusu değil ISSA gibi bir organizasyonun bile sadece sunucu taşıması sırasında yamaların atlanması ile saldırıya uğrayabileceğini vurgulamaktı, sanırım bunu "açık" olarak ifade etmem gerekirdi... Tabii FM'in bir güvenlik sitesi olmadığını da unuttum :(
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SecureProgramming.com: Güvenli Programlama Teknikleri

FZ

Süper bir uygulama geliştitiriyorsunuz, keskin bir C/C++ (ya da Java, PHP, vs.) programcısı olduğunuzu düşünüyorsunuz, uygulamanızı diğerleri ile de paylaşıyor ve bununla gurur duyuyorsunuz.

Birkaç gün sonra defalarca ıncığına cıncığına dek test ettiğiniz uygulamadaki açıklar SecurityFocus gibi sitelerde yayınlanıyor... Klasik ve kulağa tanıdık gelen bir senaryo değil mi?

Ciddi anlamda uygulama geliştiren ve abuk sabuk güvenlik açıklarına yazılımlarında yer vermek istemeyen programcıların, Secure Programming Cookbook for C and C++ kitabının yazarları tarafından kamuya açılan http://www.secureprogramming.com sitesini ziyaret etmelerinde fayda var.

Sadmind/IIS 9 bin sunucuyu vurdu

pulsar

Computer Emergency Response Team’in (CERT) bu hafta başında duyurduğu Solaris/IIS solucanı, kısa süre içinde ‘büyük iş’ başardı. Attrition.org’un verilerine göre solucan üç hafta içinde 8 bin 800 web sitesini otomatikman etkisiz hale getirdi.

Türk Telekom´u da hack´lediler

anonim

www.ttrehber.gov.tr Digital-Angels tarafından hacklendi.
Digital-angels grubu, www.ttrehber.gov.tr`nin yerine konulan sayfada web adreslerini yazmışlar, ki bu da dikkatsizlik olarak algılanabilir, belki whois bilgisinden geçerli bir isim çıkmaz ama ödeme şeklinden kredi kartı yada banka havalesi araştırması sonucu o arkadaşları yakında mahkemede görebiliriz.

www.ttrehber.gov.tr`nin değişmiş halinin görüntüsü için:
http://users.vr9.com/digitalangels/telekom.jpg


Editörün notu: www.ttrehber.gov.tr adresi, saldırıdan kısa süre sonra kurtarıldı, bizim farkedebildiğimiz, site sadece birkaç saat kadar kapalı kaldı.

Çalışanların 2/3'ü şifrelerini not ediyor

anonim

Searchsecurity.com tarafından yapılan araştırmada kullanıcılar IT şifrelerini en az bir defa kağıt kalem ile not ettiklerini itiraf ettiler. Bunun başlıca sebebi olarak firmaların yüzde 75'inin şifreleri en az 13 haftada bir değiştirmeleri cevabını verdiler.

Şirketler şifre seçiminin önemini yavaş yavaş kavramaya başladı fakat güvenli sağlam şifre ile akılda kalması çok zor şifre arasındaki ince çizgiyi fark etmek gerekiyor aksi takdirde kullanıcı şifreyi not almak ve hatta bu notu ekranın köşesine iliştirmek zorunda kalıyor.
Zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür sözünü bir kez daha hatırlatıyorum.
Haberin Kaynağı

Hacker´lar California´nın Elektrik Şebekesindeler

PCc0d3r

Hacker'lar bu sefer ABD'nin California eyaletinin elektrik şebekesine dadandı. 25 Nisan'da şebekenin ana bilgisayarına giren sanal korsanlar 11 Mayıs'a kadar fark edilmemişler. Neyse ki sisteme önemli bir hasar verilmemiş (ki bunu yapabilecekleri noktalara dahi erişmiş hacker'lar).

FBI'ın yaptığı araştırmalara göre saldırının Çin'in Guangdong bölgesinden yapıldığı tahmin edilmekte. Ayrıca Santa Clara ve Tulsa'dan da olabileceğini söyledi yetkililer...