Zemberek Web Hizmeti

0
FZ
Zemberek Türkçe NLP projesi artık web tabanlı olarak da hizmet veriyor.

Zemberek e-postasındaki son e-postalardan birine göre Zemberek işlevselliğine artık http://pisi.uludag.org.tr:8080/zemberek_web/ adresinden erişmek mümkün. Yazılanlara göre "işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor" (bu son cümleyi o sayfadaki Ascii->Tr işlevselliği ile halletim! ;)

Zemberek ve Uludağ ekibine teşekkür eder, söz konusu sayfanın en kısa sürede daha da işlevsel hale gelmesini temenni ederiz.

Görüşler

0
Challenger
Adrese ulaşılamıyor. Acaba FM effect' e mi uğradı?
0
yilmaz
proxy server varsa ona takılıyo olabilirsin.
0
roktas
Bu arkadaşların yaptığı çalışmaları ne kadar taktir etsek azdır, sağolsunlar!
0
yilmaz
"işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor"
kim bilir o jar dosyasının içinde kaç satır emek vardır. 1 jar 2 jsp ye takılmayalım.
0
resilence
Oraya takılınılmıyor efendim, zemberek demo'nun yapısından bahsediliyor.
0
FZ
O cümleyi kuran ben değilim ki, Zemberek geliştiricilerinden Ahmet Akın. Kim neye takılıyor? Anladığım kadarı ile A. Akın elinde zemberek sistemi varken bunu bir Internet sayfası olarak sunmanın ne kadar kolay olduğundan bahsetmiş, yanılıyorsam düzeltin (tabii arka planda o JSPleri yorumlayacak Java Aplication Server kurmak, ayarlamak, vs. gibi şeylerden bahsetmemiş, onları verili kabul ediyoruz ;-)
0
ahmetaa
Merhaba, Mesajda sadece web uygulamasinin basit bir yapisi oldugunu vurgulamak istemistim. sonucta asil isi Zemberek yapiyor. Bu henuz ilk hali oldugu icin cok eksigi var elbette. Kisa zamanda gelistirebilecegimizi umuyorum. Aslinda projede TDK'nin kilavuz hizmetinin arama motoru Lucene ile gerceklestirilmis bir hali de vardi (kelimeyi yazarken uygun sonuclari getiren) ama onu henuz aktif hale gecirmedik.
0
yilmaz
bende aynı şeyden bahsediyorum işte. emekten.
0
mdakin
Bugün "saçmala" seçeneğini de ekledik. Düğmeye basınca zemberek bir sürü üç kelimelik saçma cümlecikler üretiyor.
0
examachine
bu harika hizmet icin tesekkurler! gercekten cok guzel olmus. bir de konqueror'da calissa tadindan yenmeyecek.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenGL 3 (Long Peak) Duyuruldu

Tarık

OpenGL Long Peak (OpenGL 3) 8 Ağustos 2007 tarihinde, San Diago'da yapılan "Siggraph Birds of a Feather (BOF)" toplantısında resmi olarak duyuruldu.

Kaynak: OpenGL

POCO C++ Kütüphanesi Örnekleri

mustafa_

POCO C++ kütüphanesi açık kaynak kodlu, daha basit ve hızlı olarak ağ merkezli(network-centric) portatif uygulamalar geliştirmeyi sağlar.

C++ dilinin geliştiricisi Bjarne Stroustrup'un belirttiği gibi:
"İyi bir kütüphane olmadan,çoğu ilginç görevlerin C++'da yapılması zordur, ancak iyi bir kütüphane ile hemen hemen herhangi bir görevin yapılması kolaydır."

CD Player ararken...

conan

Demin monster`ıma CD Player arıyordum (monster benim penguenin adi) console based olmayan, grafik arabirimli, CDDB ozelliği olan ekranda da fazla yer tutmayacak bi program bakınıyordum. grip ile karşılaştım. Çok cici bir arabirimi var. Sonra bir baktım CD-RiP, RiP+Encode gibi özellikleri de varmış. lame, cdparanoia gibi toolları toparlayıp, güzel bir arabirimde sunmuşlar. binary dosya stripped halde 454 K. GUI yaratmak için GTK kullanılmış. İçinde built-in Help menüsü de çıkıyor ki bu beni şaşırttı biraz :) Help`i çalıştırdım şimdi... Nautilus açıldı! Ne alakaysa. :)) [Naklen yayın oldu biraz]

Neyse en sevdiğim yönü ise küçük bir şekilde bi kenara koyup da sakin sakin çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Bence oldukça güzel bir program. Herkeslere tavsiye ediyorum. Özellikle benim gibi CD dinlemeyi seviyorsanız. blackbox menüme hemen ekledim :) Sayfada screenshot`lar var.

Müzikli günler.

MacOS X için Microsoft Office 10

anonim

MS Unix'ler için Office'i çıkarmaya artık iyice karar vermiş gibi gözüküyor. MS'den Kevin Browne New York'daki Mac World'de Mac OS X için MS Office'i anons etti. Darısı Linux a :)

detaylı bilgi için...

2 Günde İşletim Sistemi Yazabilir Misiniz?

FZ

Programlamaya bir şekilde girmiş hemen herkesin aklından bir ara geçmiş sorulardan biridir, "işletim sistemi nasıl yazılır?". İşletim sistemleri bilgisayar dünyasının en popüler, en gizemli, en çok tartışılan ve piyasayı belirleyen konularından biri olagelmiştir. Kimisine göre basit, kimisine göre karmaşık olan bu işte kavram karmaşası da az değildir, çekirdek ile dağıtımı karıştıranlar mı istersiniz, neyin temel işlevsellik olduğu üstüne sabaha dek tartışanlar mı yoksa hangi donanımların esas alınması ve hangi sürücülerin desteklenmesi gerektiğine dair kavga edenler mi istersiniz... BSD, Solaris, Linux, BeOS, VMS, MS Windows ve daha pek çok geliştirme ekibine bakınca konunun popülaritesini ve karmaşıklığını anlamak mümkündür.

Pekiyi bu konuda birkaç günlük bir çalışma ile işin temellerini öğrenmek mümkün müdür? 2 günde işletim sistemi yazabilir misiniz?