Zemberek Web Hizmeti

0
FZ
Zemberek Türkçe NLP projesi artık web tabanlı olarak da hizmet veriyor.

Zemberek e-postasındaki son e-postalardan birine göre Zemberek işlevselliğine artık http://pisi.uludag.org.tr:8080/zemberek_web/ adresinden erişmek mümkün. Yazılanlara göre "işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor" (bu son cümleyi o sayfadaki Ascii->Tr işlevselliği ile halletim! ;)

Zemberek ve Uludağ ekibine teşekkür eder, söz konusu sayfanın en kısa sürede daha da işlevsel hale gelmesini temenni ederiz.

Görüşler

0
Challenger
Adrese ulaşılamıyor. Acaba FM effect' e mi uğradı?
0
yilmaz
proxy server varsa ona takılıyo olabilirsin.
0
roktas
Bu arkadaşların yaptığı çalışmaları ne kadar taktir etsek azdır, sağolsunlar!
0
yilmaz
"işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor"
kim bilir o jar dosyasının içinde kaç satır emek vardır. 1 jar 2 jsp ye takılmayalım.
0
resilence
Oraya takılınılmıyor efendim, zemberek demo'nun yapısından bahsediliyor.
0
FZ
O cümleyi kuran ben değilim ki, Zemberek geliştiricilerinden Ahmet Akın. Kim neye takılıyor? Anladığım kadarı ile A. Akın elinde zemberek sistemi varken bunu bir Internet sayfası olarak sunmanın ne kadar kolay olduğundan bahsetmiş, yanılıyorsam düzeltin (tabii arka planda o JSPleri yorumlayacak Java Aplication Server kurmak, ayarlamak, vs. gibi şeylerden bahsetmemiş, onları verili kabul ediyoruz ;-)
0
ahmetaa
Merhaba, Mesajda sadece web uygulamasinin basit bir yapisi oldugunu vurgulamak istemistim. sonucta asil isi Zemberek yapiyor. Bu henuz ilk hali oldugu icin cok eksigi var elbette. Kisa zamanda gelistirebilecegimizi umuyorum. Aslinda projede TDK'nin kilavuz hizmetinin arama motoru Lucene ile gerceklestirilmis bir hali de vardi (kelimeyi yazarken uygun sonuclari getiren) ama onu henuz aktif hale gecirmedik.
0
yilmaz
bende aynı şeyden bahsediyorum işte. emekten.
0
mdakin
Bugün "saçmala" seçeneğini de ekledik. Düğmeye basınca zemberek bir sürü üç kelimelik saçma cümlecikler üretiyor.
0
examachine
bu harika hizmet icin tesekkurler! gercekten cok guzel olmus. bir de konqueror'da calissa tadindan yenmeyecek.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Design Patterns: Tasarım Şablonları ve Programlama Dillerinin Kötü Yönleri

FZ

Geçen sene Eylül ayında, Volkan Yazıcı programlama dünyasının sıcak konularından biri olan tasarım şablonlarına yani 'design patterns' konusuna değinmişti:

Merhaba, comp.lang.lisp listesinde "This may be a nonsensical question, but I was wondering if it is idiomatic to apply common design patterns to lisp applications." kaşıntısı ile başlayan bir tartışmalar dizisi oldukça ilgimi çekti -- şüphesiz ki bunda bu dönem almaya başladığım Aspect-Oriented Software Development dersinin de etkisi olmuştur -- ve sizin ile oradan çok ufak bir mesajı paylaşmak istedim.


Tasarım Şablonları, nam-ı diğer Design Patterns mevzusu epey bir süredir sıcak konular arasında. Bu gibi durumlarda sık sık karşılaştığımız gibi konu basit bir teknik konu olmaktan çıkıp pek çok yanlış anlamayı, çok çeşitli felsefi bakış açılarını, alakasız yerlere dallanıp budaklanmayı, düpedüz mantıksal hataları, politik ve ekonomik savaşları bünyesinde barındırmaya başlıyor. Acaba neden?

Trolltech QT4'ü Piyasaya Sürdü

vst

Trolltech QT4'ün beklenen duyurusunu yaptı. Tam söz verdikleri gibi 2005 yılının ikinci çeyreğinin sonuna yetişen QT4'ün özgür yazılım dünyasına en büyük katkısı X11 platformundan başka Win32 platformunda da GPL olarak sürülmesi olacak.

ENSps Programlama Sistemi

ensps

ENSps, kolay kod yazım teknikleri ile platform bağımsız çalışan bir geliştirme -programlama- sistemidir.

Advantage Veri Tabanı Beta 7.1

anonim

Advantage Sürüm 7.1 Beta kullanıma sunuldu. Tamamen türkçe ilk veritabanı olan kullanıcılardan gelen istekler çerçevesinde yeni eklemelerin ve optimizasyonların yapıldığı Advantage Sürüm 7.1 BETA hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Advantage Veri Tabanı, 1991 yılından bugüne dek tüm dünyada kullanılan ve sağladığı yüsek performans, güvenlik ve kararlılık ile bir çok ödülün sahibi olan ilişkisel veri tabanı yönetim sistemidir.

Üstün özelliklerinin ülkemizde uygun lisanslama modelleri ile birleştirilmesiyle Advantage, bugün bir çok yazılım evi ve kurum tarafından tercih edilmiş ve aktif olarak kullanılmaktadır.

Tüm dokümantasyonun ( hata kodları dahil ) Türkçe olması da bir başka avantaj.

Xynth 0.8.40 ve Java

darkhunter

Xynth surum 0.8.40'i yayınladik. Bu sürümde yeni özellik getirilmemesine rağmen birçok kücük hata düzeltildi ve alt yapı da iyileştirilme yapıldı, özellikle de server tarafında hızlanma sağlandı. Bununla birlikte, paketle birlikte gelen çeşitli kütüphane ve program patchleri de iyileştirildi. changelog'a buradan ulaşabilirsiniz.