Zemberek Web Hizmeti

0
FZ
Zemberek Türkçe NLP projesi artık web tabanlı olarak da hizmet veriyor.

Zemberek e-postasındaki son e-postalardan birine göre Zemberek işlevselliğine artık http://pisi.uludag.org.tr:8080/zemberek_web/ adresinden erişmek mümkün. Yazılanlara göre "işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor" (bu son cümleyi o sayfadaki Ascii->Tr işlevselliği ile halletim! ;)

Zemberek ve Uludağ ekibine teşekkür eder, söz konusu sayfanın en kısa sürede daha da işlevsel hale gelmesini temenni ederiz.

Görüşler

0
Challenger
Adrese ulaşılamıyor. Acaba FM effect' e mi uğradı?
0
yilmaz
proxy server varsa ona takılıyo olabilirsin.
0
roktas
Bu arkadaşların yaptığı çalışmaları ne kadar taktir etsek azdır, sağolsunlar!
0
yilmaz
"işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor"
kim bilir o jar dosyasının içinde kaç satır emek vardır. 1 jar 2 jsp ye takılmayalım.
0
resilence
Oraya takılınılmıyor efendim, zemberek demo'nun yapısından bahsediliyor.
0
FZ
O cümleyi kuran ben değilim ki, Zemberek geliştiricilerinden Ahmet Akın. Kim neye takılıyor? Anladığım kadarı ile A. Akın elinde zemberek sistemi varken bunu bir Internet sayfası olarak sunmanın ne kadar kolay olduğundan bahsetmiş, yanılıyorsam düzeltin (tabii arka planda o JSPleri yorumlayacak Java Aplication Server kurmak, ayarlamak, vs. gibi şeylerden bahsetmemiş, onları verili kabul ediyoruz ;-)
0
ahmetaa
Merhaba, Mesajda sadece web uygulamasinin basit bir yapisi oldugunu vurgulamak istemistim. sonucta asil isi Zemberek yapiyor. Bu henuz ilk hali oldugu icin cok eksigi var elbette. Kisa zamanda gelistirebilecegimizi umuyorum. Aslinda projede TDK'nin kilavuz hizmetinin arama motoru Lucene ile gerceklestirilmis bir hali de vardi (kelimeyi yazarken uygun sonuclari getiren) ama onu henuz aktif hale gecirmedik.
0
yilmaz
bende aynı şeyden bahsediyorum işte. emekten.
0
mdakin
Bugün "saçmala" seçeneğini de ekledik. Düğmeye basınca zemberek bir sürü üç kelimelik saçma cümlecikler üretiyor.
0
examachine
bu harika hizmet icin tesekkurler! gercekten cok guzel olmus. bir de konqueror'da calissa tadindan yenmeyecek.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

sWM - small Window Manager

conan

small Window Manager az hafizalı küçük bilgisayarlar için yazılmış bir pencere yöneticisi. Sayfasında iddia edilene göre PDAler için biçilmiş kaftanmış. Minimum 12KB sabit disk yeri gerektiren program rxvt`den bile az bellek harcıyormuş. Şu anki versiyonu 1.3.x.

JavaScript ile çizim yapmanın kolay yolu: <canvas>

cbc

canvas, Apple'ın Dashboard ile çıkarttığı bir HTML elemanı.

Safari ve Gecko 1.8 tabanlı tarayıcıların (mesela Firefox) da desteklediği bu elemana son destek Google'dan geldi.

DeepBlue, IBM ve GO

redial

... “Ne istiyorsanız kullanın. 250 paralel işlemci yetmezse 500 tanesini kullanın, o da yetmediyse bin tane. Eğer o da yetmiyorsa benim `laptop´ıma ve oğlumun `PlayStation´ına el koyabilirsiniz. İşe yarayacak her insanı işe alın, eğer tanrı Zeus size fikir verecekse Yunanların ne dediğini umursamadan ben gidip onu Olimpos’tan sizin için getiririm ama bir büyük GO ustasını yenin yoksa...”

Tamamı için...

Editörün Notu: Mükemmel bir yazı, yazarın eline ve ruhuna sağlık.

DCP-Portal Gelişiyor... v4.5

anonim

Tamamen Türk içerik yönetimi uygulaması DCP-Portal'ın yeni sürümü çıktı. Yönetici alanı yeniden geliştirilen DCP-Portal, 4.5. sürümünde benzerlerinden çok daha kolay ve konfigüre edilebilir bir sistem yönetimi imkanı sunuyor. İçerisinde dosya yükleme, WYSIWYG tarzı bir HTML editör bulunduran yazılım, içerikler eklenirken ve/veya güncellenirken hiçbir HTML bilgisine gerek duymuyor.

Dikkat Edilmesi Gereken 10 Semantik Uygulama

FZ

Web 3.0 ve semantik web laflarını artık FM'de de daha sık duyar hale geldik.

Read / Write Web'deki güncel bir yazı yakından takip edilmesi gereken 10 semantik web uygulamasından bahsediyor. Bunların arasında Hakia, PowerSet ve FreeBase gibi isimler de göze çarpıyor.

Belki de artık ontoloji gibi kavramları öğrenmenin, SPARQL, OWL gibi dilleri kurcalamanın ve AllegroGraph ve TopBraid Composer gibi araçlarla haşır neşir olmanın zamanı gelmiştir, ne dersiniz?