Zemberek Web Hizmeti

0
FZ
Zemberek Türkçe NLP projesi artık web tabanlı olarak da hizmet veriyor.

Zemberek e-postasındaki son e-postalardan birine göre Zemberek işlevselliğine artık http://pisi.uludag.org.tr:8080/zemberek_web/ adresinden erişmek mümkün. Yazılanlara göre "işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor" (bu son cümleyi o sayfadaki Ascii->Tr işlevselliği ile halletim! ;)

Zemberek ve Uludağ ekibine teşekkür eder, söz konusu sayfanın en kısa sürede daha da işlevsel hale gelmesini temenni ederiz.

Görüşler

0
Challenger
Adrese ulaşılamıyor. Acaba FM effect' e mi uğradı?
0
yilmaz
proxy server varsa ona takılıyo olabilirsin.
0
roktas
Bu arkadaşların yaptığı çalışmaları ne kadar taktir etsek azdır, sağolsunlar!
0
yilmaz
"işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor"
kim bilir o jar dosyasının içinde kaç satır emek vardır. 1 jar 2 jsp ye takılmayalım.
0
resilence
Oraya takılınılmıyor efendim, zemberek demo'nun yapısından bahsediliyor.
0
FZ
O cümleyi kuran ben değilim ki, Zemberek geliştiricilerinden Ahmet Akın. Kim neye takılıyor? Anladığım kadarı ile A. Akın elinde zemberek sistemi varken bunu bir Internet sayfası olarak sunmanın ne kadar kolay olduğundan bahsetmiş, yanılıyorsam düzeltin (tabii arka planda o JSPleri yorumlayacak Java Aplication Server kurmak, ayarlamak, vs. gibi şeylerden bahsetmemiş, onları verili kabul ediyoruz ;-)
0
ahmetaa
Merhaba, Mesajda sadece web uygulamasinin basit bir yapisi oldugunu vurgulamak istemistim. sonucta asil isi Zemberek yapiyor. Bu henuz ilk hali oldugu icin cok eksigi var elbette. Kisa zamanda gelistirebilecegimizi umuyorum. Aslinda projede TDK'nin kilavuz hizmetinin arama motoru Lucene ile gerceklestirilmis bir hali de vardi (kelimeyi yazarken uygun sonuclari getiren) ama onu henuz aktif hale gecirmedik.
0
yilmaz
bende aynı şeyden bahsediyorum işte. emekten.
0
mdakin
Bugün "saçmala" seçeneğini de ekledik. Düğmeye basınca zemberek bir sürü üç kelimelik saçma cümlecikler üretiyor.
0
examachine
bu harika hizmet icin tesekkurler! gercekten cok guzel olmus. bir de konqueror'da calissa tadindan yenmeyecek.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pavuk???

m1a2

Hemen söyleyelim, bu `Pavuk` ne oluyor? Pavuk özellikle son haliyle `wget`e ciddi bir rakip oluyor... Malum, `wget` Linux`taki temel araçlardan birisidir. Bendeniz de lynx, wget vb. kod tabanı iyice oturmuş, mature programları değiştirme taraftarı değilimdir. Alışkanlıklar bu tip temel araçların değiştirilmesine de çoğunlukla engeldir. 1-2 yıl önce ismini duyduğum fakat `wget`e duyduğum saygıdan ötürü incelemeye kalkışmadığım :)`pavuk`u bir süredir deniyorum. Pek te memnun kaldım. Siz de bir deneyin isterseniz. Nereden mi? İşte şuradan.

C-Kodunda Güvenlik Açıklarını Bulan Program

sundance

Freshmeat`de bulduğumuz ganimetlere bir yenisi eklendi. Flawfinder

Python ile yazılmış olan bu program C kodundaki, muhtemel buffer overflow problemlerini tespit etmekte ve bunları tehlike derecelerine göre sıralayıp raporlamakta.

Şu an için Unix sistemlerde çalışan bu program, Python tabanlı olduğundan çok kolaylıkla Windows`a uyumlu hale getirilebiliyor.

4`üncü Fonksiyonel Programcılar Konferasyonu

anonim

4`üncü Fonksiyonel Programcılar Konferasyonu 3-5 Eylül tarihlerinde Floransa'da başlıyor, Türk yazılımcıları da oralarda görmek isteriz, umarım katılan olur. Detaylı bilgi için: http://cristal.inria.fr/ICFP2001/prog-contest/
(Editörün notu: ICPF, International Conference on Functional Programming 2001 bünyesinde bir de programlama yarışması var.)

Rakun XML Uygulama Platformu 0.3.2 Çıktı

evolution

Web tabanlı kurumsal uygulamaları (ERP, MRP, CRM, v.b.) XML yapısında geliştirme altyapısını sunan Rakun Platformu 0.3.2 sürümüne ulaştı. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Renklendirme Algoritması

kris

Eski siyah beyaz filmleri nasil renklendirdikleri aklım almıyordu. Kimyasal ya da bilgisayarlı bir yöntem olsun 1,5 saatlik film olsa 25x60x90 = 135000 kare eder. Her kare ile yarım saat uğraşılsa en az 67500 saat eder. Keşke o zamanlar böyle bir uygulama olsaydı... Bu israilliler deli:

Colorization using optimization.