Yeni Bir Harita Sitesi

0
FZ
Bilgiye benzersiz ve rakipsiz erişim alternatifleri sunan internetin gözde konu başlıklarından biri de haritalar. Google ve Microsoft başta olmak üzere birçok hizmet sağlayıcı web sitelerine eklediği uydu destekli haritalarla dünyanın neredeyse her köşesini birkaç tıklama uzağımıza kadar taşıdı. Ancak ABD dışındaki hemen hiçbir ülkede bu haritalar yerel bilgilerle donanmış değil.

İki Nokta ve Orsa adlı iki Türk bilişim şirketinin ortaklığıyla geliştirilen haritasitesi.com bu boşluğu doldurmayı başarıyor. Türkiye'yi sokak sokak, şehirden köylere kadar kapsayan hizmet benzer hizmetlerle hemen hemen aynı arayüze sahip. Dilediğiniz yeri sokak ismi girerek 'Haritada Bul' başlığı altında arayabildiğiniz gibi 'Nokta Bul' başlığında Türkiye genelinde ya da odaklandığınız noktadaki belediye binası, itfaiye amirliği, vergi dairesi, hastane, pastane gibi özel ilgi alanlarını da bulabiliyorsunuz.

Kaynak: Radikal

Görüşler

0
bm
Bakamadim ki? Server too busy diyor. Radikal'den mi bilelim bunu, FM'den mi acaba?
0
FZ
Ben Radikal'de gördüm, siteye girdim biraz inceledim hemen ardından da haberini geçtim buraya. Ardından "Server too busy" cevabı gelmeye başladı bir süre sonra. Manidar. ;-) FM effect!
0
sefalet
Geçen taksimde bir taksiye bindim, arabada konum belirleme için tasarlanmış bir bilgisayar vardı. Sokak sokak veya sadece bina numarasına göre adres tespit edip, yol güzergahını ekranda gösteriyordu. Yanlış yola saparsan kibar bir hanım sesi uyarıyor filan, taksicilik de cebe girmiş gibi duruyor.
0
conan
Sonunda iki nokta... SONUNDA! :)
0
SHiBuMiGo
Harita siteleri işin eğlencelik kısmı. Harita üzerine çalışan firmaların asıl rekabeti satıiş dağıtım ağı olan ve lojistik işi yapan firmalara yönelik ürünlerde. İstanbul'daki onbinlerce ticari değer içeren nokta harita üzerinde "geocode" edilmiş durumda. Bu harita bilgilerini kullanarak sevkiyat planlarını otomatik oluşturan yazılımlar mevcut. Öte yandan "geomarketing" adı altında yeni bir sektör gelişiyor, bu iş modeli başarılı olduğu takdirde bugünün 2 boyutlu metin raporlarının yerini harita tabanlı görsel raporlar alıyor olacak...
0
celalo
Harika bir online uygulama olmuş, kullanıcılar için. Google Maps'ten daha (az) pratik olsa da kullanımı ve uydu görüntüleri olmasa da, (emin değilim ama) tüm Türkiye'yi kapsaması ve arama(!) yapabilme imkanı bence açığı kapatacaktır. Sanırım biraz da olgunlaşması gerekecek, bazı hatalar gördüm ben.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Küçük Dünya Projesi

FZ

Bir insanın dünyadaki herhangi bir başka insanla iletişim kurması için kaç insanla temas etmesi gerekir? 100? 200? 6? Vakti zamanında sosyolog Milgram'ın mektup ile gerçekleştirdiği deneyden sonra bu konu ile ilgili empirik bir çalışma yapılmamıştı. Ta ki Small World Project isimli deneye kadar.

İsterseniz siz de bu deneye kolayca katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Columbia Üniversitesinin Sosyoloji Bölümündeki ilgili siteye gidip kaydolmak. Hemen ardından adamlar size bir kişi ile ilgili bilgileri gönderiyorlar (mesela bana Norveç'li bir veteriner çıktı :) ve o kişiye ulaşmak için size yardımcı olacak bir arkadaşınıza bir e-mail göndermenizi istiyorlar sitenin ilgili web formu üzerinden (mesela Norveç'te bir tanıdığınız, ya da Norveç'te bir arkadaşı olan bir tanıdığınız olabilir).

Internet üzerinde iş yapmak

ganzo66

Her geçen gün bir ".com" bir ".bom"'a dönüşürken neler yapılmalı, nasıl para kazanmalı. Fazlamesai`nin bir kitlesi var ve bu kitle sanırım bu konuya bir çok cevap verebilir. Ben yine de bazı önerilerde bulunmak isterim.

Tembelim Ama Sorumsuz Değilim - odevim.com

FZ

Tembelim ama sorumsuz değilim diyen yurdum genci, okuldaki ödevlerle boğuşmak ve bu boğuşmadan yüzünün akı ile çıkabilmek için yepyeni bir kaynağa kavuştu! Şimdiye dek benzerlerini yurtdışında gördüğümüz, genellikle İngilizce olan ödev sitelerine benzeyen bir site olan odevim.com nihayet Türk gençlerinin hizmetinde.

`Satranç´ta Yenilmek İsteyenlere

sundance

Seti@home ve diğer dağıtık bilgisayar projelerinden sonra ilk defa mesaj kaygısı olmayan ;) bir dağıtık bilgisayar gridi; www.chessbrain.net

Amaç malum 200 lü yıllardan beri oynanan Satranç oyununu en iyi şekilde oynayabilecek bir sistem kurmak.

Yakın zamanda büyük ustalar ile bu gridin maçını göreceğimiz kesin, siz ne dersiniz bir denemeye ?

Cisco’dan Web’i genişleten yazılım

pulsar

Cisco, internete daha fazla cihazın bağlanmasını sağlayan yeni IP standardını destekleyen yazılımı ay sonunda çıkarıyor.
Dünyanın en büyük ağ ekipmanı sağlayıcısı Cisco Systems, Internet Protocol version 6 (IPv6) kullanan router ve sunucular için geliştirdiği yeni yazılımları mayıs sonunda çıkaracağını duyurdu.