XPcilere XPde

0
anonim
XPde, Windows XP kullanıcılarının alışık oldukları XP arayüzünü Linux'a taşımış olan bir masaüstü ve pencere yöneticisi. Amacı ise, tüm işini XP üzerinde yapmaya alışmış "son kullanıcı"yı; canını fazla yakmadan Linux'a geçirmek.
Ekran görüntülerine baktığımızda, bunu başarabileceğine inanmamak zor.
x

Görüşler

0
anonim
Walla bu harika bir şey.Her ne kadar M$ Windows'ın bir sürü açığı da olsa göçüğü de olsa masaüstünde en ileri işletim sistemlerinden biri.Zaten dünya üzerinde bu kadar çok kullanılmasının en önemli sebebi de bu göze hoş gelen allı pullu görüntülere sahip olması.Bu konuda XPde Linux'un açığını kapaptacak bir Desktop Manager.
0
anonim
!!??

KDE 3.1 ve/veya Enlighmtement'i filan hic gormedin herhalde :)
0
sametc
beyler bu iş tehlikeli olmazmı nedenmi :)
millet bilgisayarı kullanırken gelip win xp zannetme tehlikesi kullanıp mahvetme olasılığı :)
0
FZ
Valla FluxBox gibi minimalist bir pencere yöneticisine bile masaüstü ikonları eklendiğini gördükten sonra susuyor ve tefekküre dalıyorum :)

İstemiyorum kardeşim, bana öyle cicili bicili ortam verme. Yüklediğim program sorunsuz çalışsın, dokümantasyonu düzgün olsun, çökmesin, göçmesin, patlamasın, sistemi hantallaştırmasın. Başka bi şeycikler istemem gari :)

Yine de tabii takdir ediyoruz bu işi yapan programcıları :-P
0
Challenger
Al benden de o kadar. Tamam bazen insanın simgeleri yiyesi geliyor ama monitöre yiyecekmiş gibi bakarken sistem veryansın edince kafayı yemek de başka bir der.
0
anonim
çok güzel olmuş bence hem ilk başlayanlar hemde sürekli iki işletim sistemini makinesinde barındırmak zorunda kalanlar için. umarım redhat veya diğerleri bunları paket listelerine alırlar.
0
redogre
XP de bütün görsellik özellikleri açıkken yaptığım bir render 26 sn sürerken, bunları kapatınca 22 ye düşüyor. Bilenler bilir, render süresi tam bir performans ölçümü gibidir, matematiksel hesaplamaya dayalıdır. Ekran kartınızın kalitesiyle ilgisi yoktur. Yani saf işlemci ve hafıza gücü. Yani kabaca XP nin o süsü %15 kayba sebep oluyor.
0
sleytr
bende önüme gelen her winxp makinede ilk fırsatta tüm görsel fazlalıkları kapatıp ondan sonra kullanmaya başlarım. ama o süslerin sen windows arayüzünü kullanmazken işlemci kullanmasının mantığını anlamadım. yani arabirimin üzerine yapıştırılmış bitmapler bellekte yer kaplar ama eğer hiçbirşey yapmadan programın render etmesini bekliyorsan işlem süresini etkilememesi gerekmezmi?
0
tongucyumruk
XP'nin görsellerini kapatmak mı? ASLA! O görseller de olmazsa insan bir Windows'a nasıl katlanabilir ki?
0
anonim
Eğer bahsettiğin 3DSMax, AutoCAD, LightWave de bir sahne renderi ise o renderı ATI RAGE Pro64 le yapıp arkasından birde Radeon 9800 Pro yada GeforceFX Quadro ile yapıp farkı bize aktarabilir misin. Hatta aynı kartta major versyon numaraları farklı driverlarla da deneyebilirsin sanırım ciddi fark edecektir. Ama MathLAB vs gibi bir programdan bahsediyorsak ok.
Görsellik özelliklerini açmak bir maliyettir (Donanım maliyeti olarak sana geri döner) aynen bir araba alırken birde deri koltuk olsun diyince nasıl bir 4 Milyar daha vermen gerekiyorsa bu da aynı durumdur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gnome 2.0 Alpha hazır

anonim

Gnome 2.0`ın alpha sürümü dün itibari ile hazır hale geldi. Fakat bu sürüm son kullanıcıdan ziyade yazılım geliştirenlere hitap ediyor, ve Gnome1.X üstüne kurulamıyor. Yine de Gnome 2.0 alpha`yı alıp test edebilirsiniz. İndirmek için: ftp://ftp.gnome.org

GNOME 2.8 Çıktı

Challenger

Popüler masa üstü ortamı GNOME' un 2.8 sürümü duyurduldu. Bu sürümün yenilikleri arasında yeni MIME sistemi, CD, DVD, USB bellek gibi taşınabilir kayıt aygıtlarını otomatik bağlama, Windows' takine benzer Bilgisayarım ara yüzü, uzak masa üstü bağlantısı için VNC istemcisi gibi özellikler yer alıyor.

GNOME 2.8 sürüm notları için: http://www.gnome.org/start/2.8/notes/index.html
Sürümdeki yenilikler için: http://www.gnome.org/start/2.8/notes/rnwhatsnew.html
Ekran görüntüleri için: http://ftp.gnome.org/pub/GNOME/teams/marketing/en/2004/two-eight-screenshots/html/index.html

Fluxbox: Blackbox`dan da öteye

sundance

Kimin hangi pencere yöneticisini ya da text editörü tercih ettiği nispeten `dinsel` bir konudur, kolay kolay başkasının tercihini değiştirtemezsiniz. Ama yine de bahsetmeden geçemeyeceğim Fluxbox çooook güzel :)

Çok şık bir web sitesine sahip olmanın yanısıra, başta Blackbox taraftarlarına :) hitap etmekle birlikte, dört dörtlük, çok başarılı bir pencere yöneticisi. Blackbox`ın bütün iyi özelliklerini almış, yanına özel tuş komutları, tab özellikleri vs. gibi bir çok pratik özellik getirmiş, dahası dockapplar ve KDE programları da destekeniyor. Bence bir deneyin. Bu arada vi rules :)

Fluxbox dökümanı

warex

Fluxbox pencere yöneticisinin kurulum ve konfigürasyonunu anlatan, örnek konfigürasyon dosyalarının da bulunduğu bir döküman hazırladım.
İçerisinde "terminal emülatörü, dosya yöneticisi vb. olarak ne kullanabilirim?" sorusunu cevaplamaya yönelik bir bölüm de var.

Minimalist Esintiler

misafir

Biz GNU/Linux kullanıcıları artık ticari bir işletim sistemi kullanmadığımızı bazen unutuyoruz. Oysa özgür bir işletim sistemi kullanıyoruz. Bu da diğer pek çok şeyin yanında seçme özgürlüğü demek.