XPcilere XPde

0
anonim
XPde, Windows XP kullanıcılarının alışık oldukları XP arayüzünü Linux'a taşımış olan bir masaüstü ve pencere yöneticisi. Amacı ise, tüm işini XP üzerinde yapmaya alışmış "son kullanıcı"yı; canını fazla yakmadan Linux'a geçirmek.
Ekran görüntülerine baktığımızda, bunu başarabileceğine inanmamak zor.
x

Görüşler

0
anonim
Walla bu harika bir şey.Her ne kadar M$ Windows'ın bir sürü açığı da olsa göçüğü de olsa masaüstünde en ileri işletim sistemlerinden biri.Zaten dünya üzerinde bu kadar çok kullanılmasının en önemli sebebi de bu göze hoş gelen allı pullu görüntülere sahip olması.Bu konuda XPde Linux'un açığını kapaptacak bir Desktop Manager.
0
anonim
!!??

KDE 3.1 ve/veya Enlighmtement'i filan hic gormedin herhalde :)
0
sametc
beyler bu iş tehlikeli olmazmı nedenmi :)
millet bilgisayarı kullanırken gelip win xp zannetme tehlikesi kullanıp mahvetme olasılığı :)
0
FZ
Valla FluxBox gibi minimalist bir pencere yöneticisine bile masaüstü ikonları eklendiğini gördükten sonra susuyor ve tefekküre dalıyorum :)

İstemiyorum kardeşim, bana öyle cicili bicili ortam verme. Yüklediğim program sorunsuz çalışsın, dokümantasyonu düzgün olsun, çökmesin, göçmesin, patlamasın, sistemi hantallaştırmasın. Başka bi şeycikler istemem gari :)

Yine de tabii takdir ediyoruz bu işi yapan programcıları :-P
0
Challenger
Al benden de o kadar. Tamam bazen insanın simgeleri yiyesi geliyor ama monitöre yiyecekmiş gibi bakarken sistem veryansın edince kafayı yemek de başka bir der.
0
anonim
çok güzel olmuş bence hem ilk başlayanlar hemde sürekli iki işletim sistemini makinesinde barındırmak zorunda kalanlar için. umarım redhat veya diğerleri bunları paket listelerine alırlar.
0
redogre
XP de bütün görsellik özellikleri açıkken yaptığım bir render 26 sn sürerken, bunları kapatınca 22 ye düşüyor. Bilenler bilir, render süresi tam bir performans ölçümü gibidir, matematiksel hesaplamaya dayalıdır. Ekran kartınızın kalitesiyle ilgisi yoktur. Yani saf işlemci ve hafıza gücü. Yani kabaca XP nin o süsü %15 kayba sebep oluyor.
0
sleytr
bende önüme gelen her winxp makinede ilk fırsatta tüm görsel fazlalıkları kapatıp ondan sonra kullanmaya başlarım. ama o süslerin sen windows arayüzünü kullanmazken işlemci kullanmasının mantığını anlamadım. yani arabirimin üzerine yapıştırılmış bitmapler bellekte yer kaplar ama eğer hiçbirşey yapmadan programın render etmesini bekliyorsan işlem süresini etkilememesi gerekmezmi?
0
tongucyumruk
XP'nin görsellerini kapatmak mı? ASLA! O görseller de olmazsa insan bir Windows'a nasıl katlanabilir ki?
0
anonim
Eğer bahsettiğin 3DSMax, AutoCAD, LightWave de bir sahne renderi ise o renderı ATI RAGE Pro64 le yapıp arkasından birde Radeon 9800 Pro yada GeforceFX Quadro ile yapıp farkı bize aktarabilir misin. Hatta aynı kartta major versyon numaraları farklı driverlarla da deneyebilirsin sanırım ciddi fark edecektir. Ama MathLAB vs gibi bir programdan bahsediyorsak ok.
Görsellik özelliklerini açmak bir maliyettir (Donanım maliyeti olarak sana geri döner) aynen bir araba alırken birde deri koltuk olsun diyince nasıl bir 4 Milyar daha vermen gerekiyorsa bu da aynı durumdur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slicker

tongucyumruk

Son yıllarda özellikle KDE ve GNOME gibi masaüstü ortamlarının iyice olgunlaşmasıyla Linux'un masaüstü pazarında payını arttırdığı ortada (bunun getirileri, götürüleri bambaşka bir konu hiç değinmiyorum). Bu masaüstü ortamları sayesinde Windows kullanıcıları için adaptasyon sorunu büyük oranda ortadan kalkıyor. Ancak şimdiye kadar bu tip masaüstü ortamlarında Linux'un yaptığı Windows'u takip etmek olmuştu.

Slackware XFree86 yerine X.org'u tercih etti!

Challenger

Slashdot' ta yayınlanan habere göre, en sağlam dağıtımlardan biri olan Slackware artık XFree86 yerine X.org kullanacakmış. Daha önce de Mandrake, XFree86 lisansının değiştirilmesi nedeniyle XFree86 4.4 sürümünden vazgeçip, 4.3' e geri dönmüş. Konuyla ilgili olarak Debian, OpenBSD ve Gentoo listelerinde de tartışmalar başlamış. OpenBSD grubundan Theo de Raadt yazdığı mesajda, yeni XFree86 lisansının "kabul edilemez" olduğunu belirtiyor.

Raadt' ın mesajı
Debian listesindeki mesaj
Gentoo listesindeki mesaj

Klavye canlısı pencere yöneticisi!

cazz

Ion! ;-) Ion : kesinlikle çok kolay kullanımı olan ve eliniz fare'ye değmeden rahatça kullanabileceğiniz, oldukça HAFİF bir window manager!

Açıkçası her uygulama ve herkes için çok pratik olacağını savunamam! Ama ben beğendim tavsiye ederim! En ilginci şu : Hiçbir zaman pencereleriniz üst üste binmiyor! olur mu canım öyle şey, çekilmez öyle de diyebilirsiniz.DURUN! Bir deneyin derim! ;-)

(bkz. ion)

Themes.org Freshmeat.net Altında Açıldı!

anonim

themes.org en sonunda freshmeat.net çatısı altında açıldı. Aslında bu kadar olayın ardından böyle bir şey olması kaçınılmazdı...
Nasıl olaylar mı; server'in login'leri kabul etmemesi, haliyle theme upload'u yapılamaması, sayfanın çok yavaş açılması ve vs vs...
Kısacası fm büyüklüğünü gösterdi ve ver onu bakiyim dedi biraz ;) Konu hakkında ayrıntılı bilgi için freshmeat.net'deki habere yada themes.org'a bakabilirsiniz.

KDE 5 Yaşında

anonim

Unix tabanlı işletim sistemlerini kullanan çoğu kişinin tercihi olan KDE 14 Ekim 1996 da ilk kez duyuruldu. Son 5 yıl içinde çok büyük başarı sağlayarak gelişen ve yayılan KDE X Windows'larımızı görsel bir hale getirdi. MS Windows a alışık olup da Unix tabanlı sistemleri de kullanan kişilerin artık MS Windows'u oyun haricinde kullanmalarını bir nebze engelledi. Doğum günün kutlu olsun KDE.
http://dot.kde.org/1003095688/