KDE 5 Yaşında

0
anonim
Unix tabanlı işletim sistemlerini kullanan çoğu kişinin tercihi olan KDE 14 Ekim 1996 da ilk kez duyuruldu. Son 5 yıl içinde çok büyük başarı sağlayarak gelişen ve yayılan KDE X Windows'larımızı görsel bir hale getirdi. MS Windows a alışık olup da Unix tabanlı sistemleri de kullanan kişilerin artık MS Windows'u oyun haricinde kullanmalarını bir nebze engelledi. Doğum günün kutlu olsun KDE.
http://dot.kde.org/1003095688/
x

İlgili Yazılar

Klavye canlısı pencere yöneticisi!

cazz

Ion! ;-) Ion : kesinlikle çok kolay kullanımı olan ve eliniz fare'ye değmeden rahatça kullanabileceğiniz, oldukça HAFİF bir window manager!

Açıkçası her uygulama ve herkes için çok pratik olacağını savunamam! Ama ben beğendim tavsiye ederim! En ilginci şu : Hiçbir zaman pencereleriniz üst üste binmiyor! olur mu canım öyle şey, çekilmez öyle de diyebilirsiniz.DURUN! Bir deneyin derim! ;-)

(bkz. ion)

Themes.org Freshmeat.net Altında Açıldı!

anonim

themes.org en sonunda freshmeat.net çatısı altında açıldı. Aslında bu kadar olayın ardından böyle bir şey olması kaçınılmazdı...
Nasıl olaylar mı; server'in login'leri kabul etmemesi, haliyle theme upload'u yapılamaması, sayfanın çok yavaş açılması ve vs vs...
Kısacası fm büyüklüğünü gösterdi ve ver onu bakiyim dedi biraz ;) Konu hakkında ayrıntılı bilgi için freshmeat.net'deki habere yada themes.org'a bakabilirsiniz.

GNOME 2.8 Çıktı

Challenger

Popüler masa üstü ortamı GNOME' un 2.8 sürümü duyurduldu. Bu sürümün yenilikleri arasında yeni MIME sistemi, CD, DVD, USB bellek gibi taşınabilir kayıt aygıtlarını otomatik bağlama, Windows' takine benzer Bilgisayarım ara yüzü, uzak masa üstü bağlantısı için VNC istemcisi gibi özellikler yer alıyor.

GNOME 2.8 sürüm notları için: http://www.gnome.org/start/2.8/notes/index.html
Sürümdeki yenilikler için: http://www.gnome.org/start/2.8/notes/rnwhatsnew.html
Ekran görüntüleri için: http://ftp.gnome.org/pub/GNOME/teams/marketing/en/2004/two-eight-screenshots/html/index.html

XPcilere XPde

anonim

XPde, Windows XP kullanıcılarının alışık oldukları XP arayüzünü Linux'a taşımış olan bir masaüstü ve pencere yöneticisi. Amacı ise, tüm işini XP üzerinde yapmaya alışmış "son kullanıcı"yı; canını fazla yakmadan Linux'a geçirmek.
Ekran görüntülerine baktığımızda, bunu başarabileceğine inanmamak zor.

Slackware XFree86 yerine X.org'u tercih etti!

Challenger

Slashdot' ta yayınlanan habere göre, en sağlam dağıtımlardan biri olan Slackware artık XFree86 yerine X.org kullanacakmış. Daha önce de Mandrake, XFree86 lisansının değiştirilmesi nedeniyle XFree86 4.4 sürümünden vazgeçip, 4.3' e geri dönmüş. Konuyla ilgili olarak Debian, OpenBSD ve Gentoo listelerinde de tartışmalar başlamış. OpenBSD grubundan Theo de Raadt yazdığı mesajda, yeni XFree86 lisansının "kabul edilemez" olduğunu belirtiyor.

Raadt' ın mesajı
Debian listesindeki mesaj
Gentoo listesindeki mesaj