XFree86 4.1 çıktı

0
tongucyumruk
Linux (ve daha birçok unix çeşidi) altında en çok kullanılan grafik ortamı XFree86'nın son sürümü 4.1 çıktı. Şu an sadece kaynak kodu mevcut ancak 1-2 güne kadar da binary versiyonlarının hazırlanacağı kesin. Sourceforge'dan download edebilir, Readme dosyasına da buradan ulaşabilirsiniz.
x

İlgili Yazılar

Fluxbox: Blackbox`dan da öteye

sundance

Kimin hangi pencere yöneticisini ya da text editörü tercih ettiği nispeten `dinsel` bir konudur, kolay kolay başkasının tercihini değiştirtemezsiniz. Ama yine de bahsetmeden geçemeyeceğim Fluxbox çooook güzel :)

Çok şık bir web sitesine sahip olmanın yanısıra, başta Blackbox taraftarlarına :) hitap etmekle birlikte, dört dörtlük, çok başarılı bir pencere yöneticisi. Blackbox`ın bütün iyi özelliklerini almış, yanına özel tuş komutları, tab özellikleri vs. gibi bir çok pratik özellik getirmiş, dahası dockapplar ve KDE programları da destekeniyor. Bence bir deneyin. Bu arada vi rules :)

Gnome 2.0 Alpha hazır

anonim

Gnome 2.0`ın alpha sürümü dün itibari ile hazır hale geldi. Fakat bu sürüm son kullanıcıdan ziyade yazılım geliştirenlere hitap ediyor, ve Gnome1.X üstüne kurulamıyor. Yine de Gnome 2.0 alpha`yı alıp test edebilirsiniz. İndirmek için: ftp://ftp.gnome.org

1984'ten günümüze masaüstlerinin evrimi

Titus

1984 yılından beri bilgisayarların ekranında gördüğümüz pencere yöneticilerinin resimlerine kısa bir bakış atmak istersen olursa, burada resimlere ulaşabilirsiniz

İnceledikten sonra dikkatinizi çekecektir sanırım GNOME listede yer almamış nedense? Bunun yorumunu da FM üyelerine bırakıyorum.

Fluxbox dökümanı

warex

Fluxbox pencere yöneticisinin kurulum ve konfigürasyonunu anlatan, örnek konfigürasyon dosyalarının da bulunduğu bir döküman hazırladım.
İçerisinde "terminal emülatörü, dosya yöneticisi vb. olarak ne kullanabilirim?" sorusunu cevaplamaya yönelik bir bölüm de var.

KDE 5 Yaşında

anonim

Unix tabanlı işletim sistemlerini kullanan çoğu kişinin tercihi olan KDE 14 Ekim 1996 da ilk kez duyuruldu. Son 5 yıl içinde çok büyük başarı sağlayarak gelişen ve yayılan KDE X Windows'larımızı görsel bir hale getirdi. MS Windows a alışık olup da Unix tabanlı sistemleri de kullanan kişilerin artık MS Windows'u oyun haricinde kullanmalarını bir nebze engelledi. Doğum günün kutlu olsun KDE.
http://dot.kde.org/1003095688/