Metin ortamında X

0
tongucyumruk
Linux'ta komut satırında animasyon izlemek, video oynatmak, oyun oynamak zaten sıradan, gündelik işler. Peki biraz daha abartırsak ne olur? Bu tip işler için sıkça kullanılan aalib'in kullanım alanlarının bir sınırı yok gibi.
İşte en son örnek. Komut satırına gönülden bağlıysanız, ancak X'in de bazı özelliklerinden (mesela web browser) vazgeçemiyorsanız ne yaparsınız? Andrew Wales bu soruya X'i komut satırında çalıştırarak cevap vermiş. SVGATextMode'un ve aalib'in yardımıyla komut satırı ortamında X kullanmış. Peki pratikte bunun anlamı nedir. İlk bakışta oldukça anlamsız bir iş gibi görünse de Andrew Wales'in bu projesi çok önemli bir faydaya sahip. Birine "hack" ve "hacking" nedir açıklamanız gerekirse tek yapmanız gereken bu pojenin adresini vermeniz fazlasıyla yeterli olacaktır. Site geri kalanını sizin yerinize hallediyor.
x

Görüşler

0
FZ
Birilerine `basit ve güzel bir fikir, net ve güçlü bir uygulama´ kavramını anlatmam gerekirse bu yazıda anlatılanları örnek verebilirim diye düşünüyorum ;-)
0
cbc
zamaninda text mode quake vardi, onu yapan herifin sayfasindaki sss kisminda su vardi animsarim:

s: neden boyle birsey yaptin ne gerek vardi
c: bunu anlayamiyorsan siteden s.k..r git

:) bu da o sekil sanirsam :))
0
WoLoLo
Konsoldan aatv ile televizyon seğretmek pek hoş oluyor :P

Bu arada link çalışmıyor.
http://www.meow.org.uk/stan/xserver/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Klavye canlısı pencere yöneticisi!

cazz

Ion! ;-) Ion : kesinlikle çok kolay kullanımı olan ve eliniz fare'ye değmeden rahatça kullanabileceğiniz, oldukça HAFİF bir window manager!

Açıkçası her uygulama ve herkes için çok pratik olacağını savunamam! Ama ben beğendim tavsiye ederim! En ilginci şu : Hiçbir zaman pencereleriniz üst üste binmiyor! olur mu canım öyle şey, çekilmez öyle de diyebilirsiniz.DURUN! Bir deneyin derim! ;-)

(bkz. ion)

Fluxbox dökümanı

warex

Fluxbox pencere yöneticisinin kurulum ve konfigürasyonunu anlatan, örnek konfigürasyon dosyalarının da bulunduğu bir döküman hazırladım.
İçerisinde "terminal emülatörü, dosya yöneticisi vb. olarak ne kullanabilirim?" sorusunu cevaplamaya yönelik bir bölüm de var.

GNOME 2.8 Çıktı

Challenger

Popüler masa üstü ortamı GNOME' un 2.8 sürümü duyurduldu. Bu sürümün yenilikleri arasında yeni MIME sistemi, CD, DVD, USB bellek gibi taşınabilir kayıt aygıtlarını otomatik bağlama, Windows' takine benzer Bilgisayarım ara yüzü, uzak masa üstü bağlantısı için VNC istemcisi gibi özellikler yer alıyor.

GNOME 2.8 sürüm notları için: http://www.gnome.org/start/2.8/notes/index.html
Sürümdeki yenilikler için: http://www.gnome.org/start/2.8/notes/rnwhatsnew.html
Ekran görüntüleri için: http://ftp.gnome.org/pub/GNOME/teams/marketing/en/2004/two-eight-screenshots/html/index.html

KDE 5 Yaşında

anonim

Unix tabanlı işletim sistemlerini kullanan çoğu kişinin tercihi olan KDE 14 Ekim 1996 da ilk kez duyuruldu. Son 5 yıl içinde çok büyük başarı sağlayarak gelişen ve yayılan KDE X Windows'larımızı görsel bir hale getirdi. MS Windows a alışık olup da Unix tabanlı sistemleri de kullanan kişilerin artık MS Windows'u oyun haricinde kullanmalarını bir nebze engelledi. Doğum günün kutlu olsun KDE.
http://dot.kde.org/1003095688/

Efsane geri dönüyor

loker

Sıfırdan yazılan işletim sistemi istanbuLX, bir süredir geliştirilmesi durmuş olan pencere yöneticisi Efsane'yi kod ağacına dahil ederek üç kişilik bir ekiple desteklemeye başladığını duyurdu.

Kaynak: acikkod.org