Metin ortamında X

0
tongucyumruk
Linux'ta komut satırında animasyon izlemek, video oynatmak, oyun oynamak zaten sıradan, gündelik işler. Peki biraz daha abartırsak ne olur? Bu tip işler için sıkça kullanılan aalib'in kullanım alanlarının bir sınırı yok gibi.
İşte en son örnek. Komut satırına gönülden bağlıysanız, ancak X'in de bazı özelliklerinden (mesela web browser) vazgeçemiyorsanız ne yaparsınız? Andrew Wales bu soruya X'i komut satırında çalıştırarak cevap vermiş. SVGATextMode'un ve aalib'in yardımıyla komut satırı ortamında X kullanmış. Peki pratikte bunun anlamı nedir. İlk bakışta oldukça anlamsız bir iş gibi görünse de Andrew Wales'in bu projesi çok önemli bir faydaya sahip. Birine "hack" ve "hacking" nedir açıklamanız gerekirse tek yapmanız gereken bu pojenin adresini vermeniz fazlasıyla yeterli olacaktır. Site geri kalanını sizin yerinize hallediyor.
x

Görüşler

0
FZ
Birilerine `basit ve güzel bir fikir, net ve güçlü bir uygulama´ kavramını anlatmam gerekirse bu yazıda anlatılanları örnek verebilirim diye düşünüyorum ;-)
0
cbc
zamaninda text mode quake vardi, onu yapan herifin sayfasindaki sss kisminda su vardi animsarim:

s: neden boyle birsey yaptin ne gerek vardi
c: bunu anlayamiyorsan siteden s.k..r git

:) bu da o sekil sanirsam :))
0
WoLoLo
Konsoldan aatv ile televizyon seğretmek pek hoş oluyor :P

Bu arada link çalışmıyor.
http://www.meow.org.uk/stan/xserver/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Themes.org Hacklendi

PCc0d3r

Linux altında çalışan çoğu X Window için bir çok masaüstü teması (theme) barındıran www.themes.org hacklendi. Umarım bu geçici olur çünkü ben yeni yaptığım theme'imi yayınlıyamadım daha =..(

GNOME 2.8 Çıktı

Challenger

Popüler masa üstü ortamı GNOME' un 2.8 sürümü duyurduldu. Bu sürümün yenilikleri arasında yeni MIME sistemi, CD, DVD, USB bellek gibi taşınabilir kayıt aygıtlarını otomatik bağlama, Windows' takine benzer Bilgisayarım ara yüzü, uzak masa üstü bağlantısı için VNC istemcisi gibi özellikler yer alıyor.

GNOME 2.8 sürüm notları için: http://www.gnome.org/start/2.8/notes/index.html
Sürümdeki yenilikler için: http://www.gnome.org/start/2.8/notes/rnwhatsnew.html
Ekran görüntüleri için: http://ftp.gnome.org/pub/GNOME/teams/marketing/en/2004/two-eight-screenshots/html/index.html

1984'ten günümüze masaüstlerinin evrimi

Titus

1984 yılından beri bilgisayarların ekranında gördüğümüz pencere yöneticilerinin resimlerine kısa bir bakış atmak istersen olursa, burada resimlere ulaşabilirsiniz

İnceledikten sonra dikkatinizi çekecektir sanırım GNOME listede yer almamış nedense? Bunun yorumunu da FM üyelerine bırakıyorum.

KDE 5 Yaşında

anonim

Unix tabanlı işletim sistemlerini kullanan çoğu kişinin tercihi olan KDE 14 Ekim 1996 da ilk kez duyuruldu. Son 5 yıl içinde çok büyük başarı sağlayarak gelişen ve yayılan KDE X Windows'larımızı görsel bir hale getirdi. MS Windows a alışık olup da Unix tabanlı sistemleri de kullanan kişilerin artık MS Windows'u oyun haricinde kullanmalarını bir nebze engelledi. Doğum günün kutlu olsun KDE.
http://dot.kde.org/1003095688/

XPcilere XPde

anonim

XPde, Windows XP kullanıcılarının alışık oldukları XP arayüzünü Linux'a taşımış olan bir masaüstü ve pencere yöneticisi. Amacı ise, tüm işini XP üzerinde yapmaya alışmış "son kullanıcı"yı; canını fazla yakmadan Linux'a geçirmek.
Ekran görüntülerine baktığımızda, bunu başarabileceğine inanmamak zor.