Metin ortamında X

0
tongucyumruk
Linux'ta komut satırında animasyon izlemek, video oynatmak, oyun oynamak zaten sıradan, gündelik işler. Peki biraz daha abartırsak ne olur? Bu tip işler için sıkça kullanılan aalib'in kullanım alanlarının bir sınırı yok gibi.
İşte en son örnek. Komut satırına gönülden bağlıysanız, ancak X'in de bazı özelliklerinden (mesela web browser) vazgeçemiyorsanız ne yaparsınız? Andrew Wales bu soruya X'i komut satırında çalıştırarak cevap vermiş. SVGATextMode'un ve aalib'in yardımıyla komut satırı ortamında X kullanmış. Peki pratikte bunun anlamı nedir. İlk bakışta oldukça anlamsız bir iş gibi görünse de Andrew Wales'in bu projesi çok önemli bir faydaya sahip. Birine "hack" ve "hacking" nedir açıklamanız gerekirse tek yapmanız gereken bu pojenin adresini vermeniz fazlasıyla yeterli olacaktır. Site geri kalanını sizin yerinize hallediyor.
x

Görüşler

0
FZ
Birilerine `basit ve güzel bir fikir, net ve güçlü bir uygulama´ kavramını anlatmam gerekirse bu yazıda anlatılanları örnek verebilirim diye düşünüyorum ;-)
0
cbc
zamaninda text mode quake vardi, onu yapan herifin sayfasindaki sss kisminda su vardi animsarim:

s: neden boyle birsey yaptin ne gerek vardi
c: bunu anlayamiyorsan siteden s.k..r git

:) bu da o sekil sanirsam :))
0
WoLoLo
Konsoldan aatv ile televizyon seğretmek pek hoş oluyor :P

Bu arada link çalışmıyor.
http://www.meow.org.uk/stan/xserver/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Klavye canlısı pencere yöneticisi!

cazz

Ion! ;-) Ion : kesinlikle çok kolay kullanımı olan ve eliniz fare'ye değmeden rahatça kullanabileceğiniz, oldukça HAFİF bir window manager!

Açıkçası her uygulama ve herkes için çok pratik olacağını savunamam! Ama ben beğendim tavsiye ederim! En ilginci şu : Hiçbir zaman pencereleriniz üst üste binmiyor! olur mu canım öyle şey, çekilmez öyle de diyebilirsiniz.DURUN! Bir deneyin derim! ;-)

(bkz. ion)

Minimalist Esintiler

misafir

Biz GNU/Linux kullanıcıları artık ticari bir işletim sistemi kullanmadığımızı bazen unutuyoruz. Oysa özgür bir işletim sistemi kullanıyoruz. Bu da diğer pek çok şeyin yanında seçme özgürlüğü demek.

1984'ten günümüze masaüstlerinin evrimi

Titus

1984 yılından beri bilgisayarların ekranında gördüğümüz pencere yöneticilerinin resimlerine kısa bir bakış atmak istersen olursa, burada resimlere ulaşabilirsiniz

İnceledikten sonra dikkatinizi çekecektir sanırım GNOME listede yer almamış nedense? Bunun yorumunu da FM üyelerine bırakıyorum.

Slicker

tongucyumruk

Son yıllarda özellikle KDE ve GNOME gibi masaüstü ortamlarının iyice olgunlaşmasıyla Linux'un masaüstü pazarında payını arttırdığı ortada (bunun getirileri, götürüleri bambaşka bir konu hiç değinmiyorum). Bu masaüstü ortamları sayesinde Windows kullanıcıları için adaptasyon sorunu büyük oranda ortadan kalkıyor. Ancak şimdiye kadar bu tip masaüstü ortamlarında Linux'un yaptığı Windows'u takip etmek olmuştu.

XPcilere XPde

anonim

XPde, Windows XP kullanıcılarının alışık oldukları XP arayüzünü Linux'a taşımış olan bir masaüstü ve pencere yöneticisi. Amacı ise, tüm işini XP üzerinde yapmaya alışmış "son kullanıcı"yı; canını fazla yakmadan Linux'a geçirmek.
Ekran görüntülerine baktığımızda, bunu başarabileceğine inanmamak zor.