Fluxbox pencere yöneticisinin kurulum ve konfigürasyonunu anlatan, örnek konfigürasyon dosyalarının da bulunduğu bir döküman hazırladım.
İçerisinde "terminal emülatörü, dosya yöneticisi vb. olarak ne kullanabilirim?" sorusunu cevaplamaya yönelik bir bölüm de var.
Bu kadar kısa bir yazıya ancak bu kadar faydalı bilgi sığdırılabilirdi diye düşünüyor ve yazarı tebrik ediyorum :)
Sadece fluxbox anlatmakla kalmayıp standart işler için program önermesi ve Aterm gibi güzel bir yazılımın özelleştirilmesine dair en önemli ipuçlarını sunması da konu ile yeni yeni ilgilenenleri vakit kaybından kurtaracaktır.
Bu arada yazının bir yerinde dosya yöneticilerinden bahsediyor, acaba diyorum vakti zamanında Amiga kullanmış olanlar şu programı tercih edebilirler mi?:
Yazarin eline saglik. Fazlamesai de bir masaustu anketi olsa da kim neler kullaniliyor bir gorsek.
Benim merak ettigim, gnome desktop'ta oldugu gibi dosyalari sirf mouse cekip goturerek ile floppy disk'e
kaydetmek, fluxbox windowmaker vs ile mumkun olur mu?
evet mümkün. ben dosya yöneticisi olarak rox-filer kullanıyorum ve sürükle bırak işlemleri yapıyorum. örnek olarak dosya taşıma veya kopyalama, dosyaları xmms, xcdroast gibi programlara sürükleme gibi..
isterseniz fluxbox altında da yine dosya yöneticisi olarak nautilius kullanabilirsiniz, bu sizin tercihiniz. (nautilius'u sadece dosya yöneticisi olarak kullanabilmek için --no-desktop opsiyonu ile başlatın)
Ben nautilus'u "-nodesktop " secenegi olmadan kullaniyorum ve sanki daha iyi olyor. Extra bir desktop penceresi aciliyor. Orda floppy cdrom vs gorunuyor. Boylece surukleme yaparak floppy'ye dosya kopyalanabiliyor. Fakat nautilus yakalasik 20-25MB memory goturuyor. Rox-filer'ise 7MB civari. Rox-filer'da
hangi dosyanin hangi application ile acilacagi meselesi nautilus'a dore daha zor.
Valla bir yılı aşkın bir süredik fluxbox kullanan, son bir iki aydır pekwm'e [www.pekwm.org] geçmiş birisi olarak eline sağlık demek istiyorum. Süper bir makale olmuş.
Özellikle rox-filer kısmı bu tür pencere yöneticileri kullananlar için önemli bir ek.
tongucyumruk 19 Aralık 2002, 1 dakika okuma süresi
Son yıllarda özellikle KDE ve GNOME gibi masaüstü ortamlarının iyice olgunlaşmasıyla Linux'un masaüstü pazarında payını arttırdığı ortada (bunun getirileri, götürüleri bambaşka bir konu hiç değinmiyorum). Bu masaüstü ortamları sayesinde Windows kullanıcıları için adaptasyon sorunu büyük oranda ortadan kalkıyor. Ancak şimdiye kadar bu tip masaüstü ortamlarında Linux'un yaptığı Windows'u takip etmek olmuştu.
XPde, Windows XP kullanıcılarının alışık oldukları XP arayüzünü Linux'a taşımış olan bir masaüstü ve pencere yöneticisi. Amacı ise, tüm işini XP üzerinde yapmaya alışmış "son kullanıcı"yı; canını fazla yakmadan Linux'a geçirmek.
Ekran görüntülerine baktığımızda, bunu başarabileceğine inanmamak zor.
themes.org en sonunda freshmeat.net çatısı altında açıldı. Aslında bu kadar olayın ardından böyle bir şey olması kaçınılmazdı...
Nasıl olaylar mı; server'in login'leri kabul etmemesi, haliyle theme upload'u yapılamaması, sayfanın çok yavaş açılması ve vs vs...
Kısacası fm büyüklüğünü gösterdi ve ver onu bakiyim dedi biraz ;)
Konu hakkında ayrıntılı bilgi için freshmeat.net'deki habere yada themes.org'a bakabilirsiniz.
tongucyumruk 3 Haziran 2001, 1 dakika okuma süresi
Linux (ve daha birçok unix çeşidi) altında en çok kullanılan grafik ortamı XFree86'nın son sürümü 4.1 çıktı. Şu an sadece kaynak kodu mevcut ancak 1-2 güne kadar da binary versiyonlarının hazırlanacağı kesin. Sourceforge'dan download edebilir, Readme dosyasına da buradan ulaşabilirsiniz.
Gnome 2.0`ın alpha sürümü dün itibari ile hazır hale geldi. Fakat bu sürüm son kullanıcıdan ziyade yazılım geliştirenlere hitap ediyor, ve Gnome1.X üstüne kurulamıyor. Yine de Gnome 2.0 alpha`yı alıp test edebilirsiniz. İndirmek için: ftp://ftp.gnome.org
Yardım
Editör markdown formatını desteklemektedir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
@kullanici ile birisinden bahsedebilir veya :emoji: ile emoji kullanabilirsiniz.
Sadece fluxbox anlatmakla kalmayıp standart işler için program önermesi ve Aterm gibi güzel bir yazılımın özelleştirilmesine dair en önemli ipuçlarını sunması da konu ile yeni yeni ilgilenenleri vakit kaybından kurtaracaktır.
Bu arada yazının bir yerinde dosya yöneticilerinden bahsediyor, acaba diyorum vakti zamanında Amiga kullanmış olanlar şu programı tercih edebilirler mi?:
http://www.boomerangsworld.de/worker/