Fluxbox dökümanı

0
warex
Fluxbox pencere yöneticisinin kurulum ve konfigürasyonunu anlatan, örnek konfigürasyon dosyalarının da bulunduğu bir döküman hazırladım.
İçerisinde "terminal emülatörü, dosya yöneticisi vb. olarak ne kullanabilirim?" sorusunu cevaplamaya yönelik bir bölüm de var.
x

Görüşler

0
FZ
Bu kadar kısa bir yazıya ancak bu kadar faydalı bilgi sığdırılabilirdi diye düşünüyor ve yazarı tebrik ediyorum :)

Sadece fluxbox anlatmakla kalmayıp standart işler için program önermesi ve Aterm gibi güzel bir yazılımın özelleştirilmesine dair en önemli ipuçlarını sunması da konu ile yeni yeni ilgilenenleri vakit kaybından kurtaracaktır.

Bu arada yazının bir yerinde dosya yöneticilerinden bahsediyor, acaba diyorum vakti zamanında Amiga kullanmış olanlar şu programı tercih edebilirler mi?:

http://www.boomerangsworld.de/worker/
0
GaripFakir

Yazarin eline saglik. Fazlamesai de bir masaustu anketi olsa da kim neler kullaniliyor bir gorsek.

Benim merak ettigim, gnome desktop'ta oldugu gibi dosyalari sirf mouse cekip goturerek ile floppy disk'e
kaydetmek, fluxbox windowmaker vs ile mumkun olur mu?
0
warex
evet mümkün. ben dosya yöneticisi olarak rox-filer kullanıyorum ve sürükle bırak işlemleri yapıyorum. örnek olarak dosya taşıma veya kopyalama, dosyaları xmms, xcdroast gibi programlara sürükleme gibi..
isterseniz fluxbox altında da yine dosya yöneticisi olarak nautilius kullanabilirsiniz, bu sizin tercihiniz. (nautilius'u sadece dosya yöneticisi olarak kullanabilmek için --no-desktop opsiyonu ile başlatın)

herkese olumlu yorumlari icin tesekkur ederim
0
GaripFakir
Ben nautilus'u "-nodesktop " secenegi olmadan kullaniyorum ve sanki daha iyi olyor. Extra bir desktop penceresi aciliyor. Orda floppy cdrom vs gorunuyor. Boylece surukleme yaparak floppy'ye dosya kopyalanabiliyor. Fakat nautilus yakalasik 20-25MB memory goturuyor. Rox-filer'ise 7MB civari. Rox-filer'da
hangi dosyanin hangi application ile acilacagi meselesi nautilus'a dore daha zor.
0
sundance
Valla bir yılı aşkın bir süredik fluxbox kullanan, son bir iki aydır pekwm'e [www.pekwm.org] geçmiş birisi olarak eline sağlık demek istiyorum. Süper bir makale olmuş.

Özellikle rox-filer kısmı bu tür pencere yöneticileri kullananlar için önemli bir ek.
0
yalcink01
mary jane ile fazla ilgilenen örümcek adam linkleri düzenlemeye vakit ayıramaz..
Bir fanatik daha. Allah bilir ya sen boş vakitlerinde Silver Surfer da okumuşsundur :) Yazı için de eline sağlık.
0
sametc
bir fluxbox fanatiği olarak soyleyebilirimki harika bir dokuman ;) ....... tebrikler warex :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Klavye canlısı pencere yöneticisi!

cazz

Ion! ;-) Ion : kesinlikle çok kolay kullanımı olan ve eliniz fare'ye değmeden rahatça kullanabileceğiniz, oldukça HAFİF bir window manager!

Açıkçası her uygulama ve herkes için çok pratik olacağını savunamam! Ama ben beğendim tavsiye ederim! En ilginci şu : Hiçbir zaman pencereleriniz üst üste binmiyor! olur mu canım öyle şey, çekilmez öyle de diyebilirsiniz.DURUN! Bir deneyin derim! ;-)

(bkz. ion)

Slackware XFree86 yerine X.org'u tercih etti!

Challenger

Slashdot' ta yayınlanan habere göre, en sağlam dağıtımlardan biri olan Slackware artık XFree86 yerine X.org kullanacakmış. Daha önce de Mandrake, XFree86 lisansının değiştirilmesi nedeniyle XFree86 4.4 sürümünden vazgeçip, 4.3' e geri dönmüş. Konuyla ilgili olarak Debian, OpenBSD ve Gentoo listelerinde de tartışmalar başlamış. OpenBSD grubundan Theo de Raadt yazdığı mesajda, yeni XFree86 lisansının "kabul edilemez" olduğunu belirtiyor.

Raadt' ın mesajı
Debian listesindeki mesaj
Gentoo listesindeki mesaj

Efsane geri dönüyor

loker

Sıfırdan yazılan işletim sistemi istanbuLX, bir süredir geliştirilmesi durmuş olan pencere yöneticisi Efsane'yi kod ağacına dahil ederek üç kişilik bir ekiple desteklemeye başladığını duyurdu.

Kaynak: acikkod.org

Themes.org Hacklendi

PCc0d3r

Linux altında çalışan çoğu X Window için bir çok masaüstü teması (theme) barındıran www.themes.org hacklendi. Umarım bu geçici olur çünkü ben yeni yaptığım theme'imi yayınlıyamadım daha =..(

1984'ten günümüze masaüstlerinin evrimi

Titus

1984 yılından beri bilgisayarların ekranında gördüğümüz pencere yöneticilerinin resimlerine kısa bir bakış atmak istersen olursa, burada resimlere ulaşabilirsiniz

İnceledikten sonra dikkatinizi çekecektir sanırım GNOME listede yer almamış nedense? Bunun yorumunu da FM üyelerine bırakıyorum.