Fluxbox dökümanı

0
warex
Fluxbox pencere yöneticisinin kurulum ve konfigürasyonunu anlatan, örnek konfigürasyon dosyalarının da bulunduğu bir döküman hazırladım.
İçerisinde "terminal emülatörü, dosya yöneticisi vb. olarak ne kullanabilirim?" sorusunu cevaplamaya yönelik bir bölüm de var.
x

Görüşler

0
FZ
Bu kadar kısa bir yazıya ancak bu kadar faydalı bilgi sığdırılabilirdi diye düşünüyor ve yazarı tebrik ediyorum :)

Sadece fluxbox anlatmakla kalmayıp standart işler için program önermesi ve Aterm gibi güzel bir yazılımın özelleştirilmesine dair en önemli ipuçlarını sunması da konu ile yeni yeni ilgilenenleri vakit kaybından kurtaracaktır.

Bu arada yazının bir yerinde dosya yöneticilerinden bahsediyor, acaba diyorum vakti zamanında Amiga kullanmış olanlar şu programı tercih edebilirler mi?:

http://www.boomerangsworld.de/worker/
0
GaripFakir

Yazarin eline saglik. Fazlamesai de bir masaustu anketi olsa da kim neler kullaniliyor bir gorsek.

Benim merak ettigim, gnome desktop'ta oldugu gibi dosyalari sirf mouse cekip goturerek ile floppy disk'e
kaydetmek, fluxbox windowmaker vs ile mumkun olur mu?
0
warex
evet mümkün. ben dosya yöneticisi olarak rox-filer kullanıyorum ve sürükle bırak işlemleri yapıyorum. örnek olarak dosya taşıma veya kopyalama, dosyaları xmms, xcdroast gibi programlara sürükleme gibi..
isterseniz fluxbox altında da yine dosya yöneticisi olarak nautilius kullanabilirsiniz, bu sizin tercihiniz. (nautilius'u sadece dosya yöneticisi olarak kullanabilmek için --no-desktop opsiyonu ile başlatın)

herkese olumlu yorumlari icin tesekkur ederim
0
GaripFakir
Ben nautilus'u "-nodesktop " secenegi olmadan kullaniyorum ve sanki daha iyi olyor. Extra bir desktop penceresi aciliyor. Orda floppy cdrom vs gorunuyor. Boylece surukleme yaparak floppy'ye dosya kopyalanabiliyor. Fakat nautilus yakalasik 20-25MB memory goturuyor. Rox-filer'ise 7MB civari. Rox-filer'da
hangi dosyanin hangi application ile acilacagi meselesi nautilus'a dore daha zor.
0
sundance
Valla bir yılı aşkın bir süredik fluxbox kullanan, son bir iki aydır pekwm'e [www.pekwm.org] geçmiş birisi olarak eline sağlık demek istiyorum. Süper bir makale olmuş.

Özellikle rox-filer kısmı bu tür pencere yöneticileri kullananlar için önemli bir ek.
0
yalcink01
mary jane ile fazla ilgilenen örümcek adam linkleri düzenlemeye vakit ayıramaz..
Bir fanatik daha. Allah bilir ya sen boş vakitlerinde Silver Surfer da okumuşsundur :) Yazı için de eline sağlık.
0
sametc
bir fluxbox fanatiği olarak soyleyebilirimki harika bir dokuman ;) ....... tebrikler warex :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

XFree86 4.1 çıktı

tongucyumruk

Linux (ve daha birçok unix çeşidi) altında en çok kullanılan grafik ortamı XFree86'nın son sürümü 4.1 çıktı. Şu an sadece kaynak kodu mevcut ancak 1-2 güne kadar da binary versiyonlarının hazırlanacağı kesin. Sourceforge'dan download edebilir, Readme dosyasına da buradan ulaşabilirsiniz.

Minimalist Esintiler

misafir

Biz GNU/Linux kullanıcıları artık ticari bir işletim sistemi kullanmadığımızı bazen unutuyoruz. Oysa özgür bir işletim sistemi kullanıyoruz. Bu da diğer pek çok şeyin yanında seçme özgürlüğü demek.

GNOME 2.8 Çıktı

Challenger

Popüler masa üstü ortamı GNOME' un 2.8 sürümü duyurduldu. Bu sürümün yenilikleri arasında yeni MIME sistemi, CD, DVD, USB bellek gibi taşınabilir kayıt aygıtlarını otomatik bağlama, Windows' takine benzer Bilgisayarım ara yüzü, uzak masa üstü bağlantısı için VNC istemcisi gibi özellikler yer alıyor.

GNOME 2.8 sürüm notları için: http://www.gnome.org/start/2.8/notes/index.html
Sürümdeki yenilikler için: http://www.gnome.org/start/2.8/notes/rnwhatsnew.html
Ekran görüntüleri için: http://ftp.gnome.org/pub/GNOME/teams/marketing/en/2004/two-eight-screenshots/html/index.html

Themes.org Hacklendi

PCc0d3r

Linux altında çalışan çoğu X Window için bir çok masaüstü teması (theme) barındıran www.themes.org hacklendi. Umarım bu geçici olur çünkü ben yeni yaptığım theme'imi yayınlıyamadım daha =..(

Slicker

tongucyumruk

Son yıllarda özellikle KDE ve GNOME gibi masaüstü ortamlarının iyice olgunlaşmasıyla Linux'un masaüstü pazarında payını arttırdığı ortada (bunun getirileri, götürüleri bambaşka bir konu hiç değinmiyorum). Bu masaüstü ortamları sayesinde Windows kullanıcıları için adaptasyon sorunu büyük oranda ortadan kalkıyor. Ancak şimdiye kadar bu tip masaüstü ortamlarında Linux'un yaptığı Windows'u takip etmek olmuştu.