Efsane geri dönüyor

0
loker
Sıfırdan yazılan işletim sistemi istanbuLX, bir süredir geliştirilmesi durmuş olan pencere yöneticisi Efsane'yi kod ağacına dahil ederek üç kişilik bir ekiple desteklemeye başladığını duyurdu.

Kaynak: acikkod.org
x

İlgili Yazılar

Fluxbox: Blackbox`dan da öteye

sundance

Kimin hangi pencere yöneticisini ya da text editörü tercih ettiği nispeten `dinsel` bir konudur, kolay kolay başkasının tercihini değiştirtemezsiniz. Ama yine de bahsetmeden geçemeyeceğim Fluxbox çooook güzel :)

Çok şık bir web sitesine sahip olmanın yanısıra, başta Blackbox taraftarlarına :) hitap etmekle birlikte, dört dörtlük, çok başarılı bir pencere yöneticisi. Blackbox`ın bütün iyi özelliklerini almış, yanına özel tuş komutları, tab özellikleri vs. gibi bir çok pratik özellik getirmiş, dahası dockapplar ve KDE programları da destekeniyor. Bence bir deneyin. Bu arada vi rules :)

1984'ten günümüze masaüstlerinin evrimi

Titus

1984 yılından beri bilgisayarların ekranında gördüğümüz pencere yöneticilerinin resimlerine kısa bir bakış atmak istersen olursa, burada resimlere ulaşabilirsiniz

İnceledikten sonra dikkatinizi çekecektir sanırım GNOME listede yer almamış nedense? Bunun yorumunu da FM üyelerine bırakıyorum.

Minimalist Esintiler

misafir

Biz GNU/Linux kullanıcıları artık ticari bir işletim sistemi kullanmadığımızı bazen unutuyoruz. Oysa özgür bir işletim sistemi kullanıyoruz. Bu da diğer pek çok şeyin yanında seçme özgürlüğü demek.

Themes.org Freshmeat.net Altında Açıldı!

anonim

themes.org en sonunda freshmeat.net çatısı altında açıldı. Aslında bu kadar olayın ardından böyle bir şey olması kaçınılmazdı...
Nasıl olaylar mı; server'in login'leri kabul etmemesi, haliyle theme upload'u yapılamaması, sayfanın çok yavaş açılması ve vs vs...
Kısacası fm büyüklüğünü gösterdi ve ver onu bakiyim dedi biraz ;) Konu hakkında ayrıntılı bilgi için freshmeat.net'deki habere yada themes.org'a bakabilirsiniz.

Slicker

tongucyumruk

Son yıllarda özellikle KDE ve GNOME gibi masaüstü ortamlarının iyice olgunlaşmasıyla Linux'un masaüstü pazarında payını arttırdığı ortada (bunun getirileri, götürüleri bambaşka bir konu hiç değinmiyorum). Bu masaüstü ortamları sayesinde Windows kullanıcıları için adaptasyon sorunu büyük oranda ortadan kalkıyor. Ancak şimdiye kadar bu tip masaüstü ortamlarında Linux'un yaptığı Windows'u takip etmek olmuştu.