Gnome 2.0 Alpha hazır

0
anonim
Gnome 2.0`ın alpha sürümü dün itibari ile hazır hale geldi. Fakat bu sürüm son kullanıcıdan ziyade yazılım geliştirenlere hitap ediyor, ve Gnome1.X üstüne kurulamıyor. Yine de Gnome 2.0 alpha`yı alıp test edebilirsiniz. İndirmek için: ftp://ftp.gnome.org
x

İlgili Yazılar

1984'ten günümüze masaüstlerinin evrimi

Titus

1984 yılından beri bilgisayarların ekranında gördüğümüz pencere yöneticilerinin resimlerine kısa bir bakış atmak istersen olursa, burada resimlere ulaşabilirsiniz

İnceledikten sonra dikkatinizi çekecektir sanırım GNOME listede yer almamış nedense? Bunun yorumunu da FM üyelerine bırakıyorum.

Metin ortamında X

tongucyumruk

Linux'ta komut satırında animasyon izlemek, video oynatmak, oyun oynamak zaten sıradan, gündelik işler. Peki biraz daha abartırsak ne olur? Bu tip işler için sıkça kullanılan aalib'in kullanım alanlarının bir sınırı yok gibi.

XFree86 4.1 çıktı

tongucyumruk

Linux (ve daha birçok unix çeşidi) altında en çok kullanılan grafik ortamı XFree86'nın son sürümü 4.1 çıktı. Şu an sadece kaynak kodu mevcut ancak 1-2 güne kadar da binary versiyonlarının hazırlanacağı kesin. Sourceforge'dan download edebilir, Readme dosyasına da buradan ulaşabilirsiniz.

KDE 5 Yaşında

anonim

Unix tabanlı işletim sistemlerini kullanan çoğu kişinin tercihi olan KDE 14 Ekim 1996 da ilk kez duyuruldu. Son 5 yıl içinde çok büyük başarı sağlayarak gelişen ve yayılan KDE X Windows'larımızı görsel bir hale getirdi. MS Windows a alışık olup da Unix tabanlı sistemleri de kullanan kişilerin artık MS Windows'u oyun haricinde kullanmalarını bir nebze engelledi. Doğum günün kutlu olsun KDE.
http://dot.kde.org/1003095688/

XPcilere XPde

anonim

XPde, Windows XP kullanıcılarının alışık oldukları XP arayüzünü Linux'a taşımış olan bir masaüstü ve pencere yöneticisi. Amacı ise, tüm işini XP üzerinde yapmaya alışmış "son kullanıcı"yı; canını fazla yakmadan Linux'a geçirmek.
Ekran görüntülerine baktığımızda, bunu başarabileceğine inanmamak zor.