www.freelance-tr.org açıldı

0
kefukar
freelance-tr.org siz programcı ve webmaster'ları Türkiye'deki firma sahipleri ve özel çözüm arayan yöneticilerle buluşturmak için aracı bir portal olarak hizmetinizde.
Bilindiği üzere ülkemizde "free lance" bilişim hizmeti veren binlerce arkadaşımız, bir o kadar da özel çözüm arayan firma var. Programcı, webMaster ve tasarımcı arkadaşların ürettikleri veya taahhüt edebilecekleri hizmetlerini duyurmakta; bu tür yazılım veya hizmet arayan firmalarla bu arkadaşları bulmakta büyük sıkıntılar çekmektedir.

Bizim tek amacımız, bu iki sektörü bir araya getirmek ve her iki tarafın da çözüme ulaşması freeLance-tr.org sayesinde olmasıdır.

Sitemize ücretsiz üye olup, kendinizi, programlarınızı ve hizmetlerinizi tanıtarak hemen başlangıç yapabilirsiniz...

http://www.freelance-tr.org/forum

Ayrıca ödüllü ilk yarismamiz düzenlenmistir. İlk yarışmamızı sitemize logo tasarlama konusunda yapmayı uygun bulduk.

Kurallar ve katılım şartlarımız çok basit :

- Sitemiz üyesi olmak.
- Logonun freelance çalışmayı ve Türkiye'yi anımsatması
- Logo gif formatında ve 250 x 40 pixel boyutunda olması
- Her üye 1 logo ile katılabilir.
- Şayet aynı üyenin değişik isimlerle kayıt olup birden fazla logo ile katıldığı tespit edilirse üyelikleri yasaklanacaktır. (Bu kural forum kullanımı açısından da geçerlidir)

Katılımcı üyelerimiz bu konu altında katıldıklarını beyan etmeliler.

Yarışmaya son katılma tarihi 30/11/2006 dır.

Logolar bu tarihe kadar katılımcı üyelerimiz tarafından yarisma@freelance-tr.org adrsine gönderilmelidir.

Yarışma süresi dolduktan sonra, logolar tarafımızdan ilan edilerek üyelerimizin oylarına sunulacaktır. En çok oy alan 3 logo arasından yönetimimizce belirlenecek logo 1. (kazanan) olarak açıklanacaktır.

Bu logo freelance-tr.org un logosu olarak kullanılacak ve tüm hakları site yöneticilerinin olacaktır.

ÖDÜL :

1. olacak logonun tasarımcısına sitemizin de hosting çözümünü sağlayan TrTeknik tarafından 1 adet alan adı + 75 Mb. Alan (1 yıllık) hediye edilecektir.

Başarılar....

Görüşler

0
naruthitaf
Peki bu istediğiniz şeyi neden çalıntı bir tasarımla yapmaya çalışıyorsunuz? Bir tasarımı çalınan siteye, bir de sizin siteye bakın(screenshot olarak buradan görebilirsiniz). Açıkcası bu kafa yapısı ile hiçbir web geliştiricisi veya işveren kişilere yardımcı olabileceğinizi düşünmüyorum.
0
naruthitaf
sizin sitenin bağlantısını yanlış verdim düzeltiyorum: http://www.freelance-tr.org. Aslında pek problem olmazdı ama. Herneyse...
0
yilmaz
<!-- Mirrored from www.filene.org/ by HTTrack Website Copier/3.x [XR&CO'2006],
Wed, 18 Oct 2006 23:17:47 GMT -->

:)
0
naruthitaf
yorum yok . :)))
0
yilmaz


:)
0
katelibby
Bu haber ne arıyor burada çok merak ettim açıkçası?
0
experience
birinciye verilen odule bakin hele.
o odulu aldiktan sonra gelsin 1500mb da ben vereyim.
0
sulh
Ortada haber geçmeyi gerektirecek birşey göremiyorum. Sadece bir forum var ve 1-2 istisna dışı örneği saymazsak sadece bir forumla yapılabilecek pek bir şey yok.

Serbest çalışan arkadaşlar için rentacoder benzeri bir ortamın eksiği hala sürüyor.

Uzun lafın kısası bir domain+hosting alıp üstüne hazır bir forum yazılımını koyarak pek bir şey olmuyor, biraz daha emek harcamak lazım. Eğer ortada planlanmış bir şey varsa planların hiç değilse birazı uygulamaya geçildikten sonra sağa sola reklam yapmak lazım.
0
kefukar
:) Zaman sadece zaman....
Olumsuz da olsa yorumlarınız için teşekkürler...
0
tecnop
FM bittiği anmıdır ? :) başladımı ki ? bunu sormak lazım ! buraya yer yer çok orginal teknoloji haberleri gönderdim veya farklı konularda haberler kabul edilmedi! şuan yayınlanan habere bakıyorumda FM ne yapmış oluyor amacı gayesi reklam yapmak mı ? bu site sahiplerinin kafa yapısında merak ettim açıkçası haber metnide beyni bulandıran bir yapıdayken verilen ödül çok basit bu amcalara basit bir logo nun min 750 YTL yapıldığını söyleyeyin lütfen...
0
meteryus_
Zambiya'da yaşasam belki "yaşasın forumumuz oldu diye sevinebilirdim" ama Türkiye için bu ideallerle yola çıkan sitenin bu olması gerçekten üzücü.
0
Tarık
Bu başlık altında puflayan arkadaşların sepetinde ayrıca şunlarda vardı :"off off fm varya fm, bu sefer gümlemiştir arkadaş. kaldırımlara yan basmıştır. bütün karizması çizilmiştir. Ve görüldüğü gibi fm in Türk mühendisleri tarafından geliştirilmiş üstün robot editörler tarafından yönetildiği apaçık bir yalandır, efsanedir, safsatadır. ben bunu bilir bunu söylerim, kandırılıyoruz!!! kendimize gelelim. . bir pazar akşamıydı bu haberi burda gördüm ve acaip sarsıldım. halbuki daha dün "evrenin sırrı çözüldü" başlıklı bir yazı göndermiştim. yayınlanmamış. yayınlamayan zihniyeti kınıyorum. Yuh olsun torba dolsun. hooop gümm!!! Bu site varya bu site aghh ulan aghh 1000 sene çevirimiçi olup google reklamından kazandıklarını bana çek olarak verse ödeyemez benim hakkımı. Bir kere ben buraya gelip kalabalık yapmazasam insan girmez buraya be pehh. Yazık cok yazık. ben fmcler.blogspot.com a kaydolup daha gürbüz, daha coder, daha deeper, daha hacker adamlarla tanışmaya gidiyorum. Burada kalıp, bu şekil şekilsizliklere ayıracak ne vaktim nede param var. neymiş efendim freelance miş, landcruiser miş, landrover miş bizi bozar bunlar gülüm."

Takmayın kafanız şapkadan başka bişe yau :)

0
fantom_huseyin
çok amatörce işler
0
Bayozgur
Türkiye ye freelance sektörünü ciddi anlamda açmak için amerikan merkezli bir firmayla bu anlamda ortak olarak bir anlaşma imzaladım.

Kısa süre içerisinde geliştirilecek olan projede buradan da haber vermeye çalışacağım.

Teşekkürler,
S. Ozgur CANKURT
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2006 SourceForge.net Community Choice Awards / Sonuçlar

anhanguera

"2006 SourceForge.net Community Choice Awards" sonuçları açıklandı, kazananlar listesine http://sourceforge.net/awards/cca/ adresinden bakabilirsiniz.

xynth, ve f4l kendi kategorilerinde ilk üçe bile girememişler. :| olsun, finale kalmak da güzeldi diyerek önümüzdeki maçlara bakacağız ;) Destekleyen ve ilgi gösteren herkeze teşekkürler.

alper akçan "anhanguera"

İnsan Beynine Mikroçip Yerleştirmek için Onay Alındı

FZ

İnsanlar yıllarca beyinlere yerleştirilebilecek makinalarla ilgili kurgu eserler ürettiler. Şimdi ise buna bir adım daha yaklaşıldı. Doğrudan beyne yerleştirilip oradaki sinyalleri algılayacak ve bununla cihazların kontrol edilmesini, karmaşık zihinsel işlemlerin yapılmasını sağlayacak cihazlar çok uzakta değil. İnsan denekler üzerinde beyin-bilgisayar arayüzleri denenmek üzere.

Cyberkinetics Inc. of Foxboro, Mass., firması ABD "Food and Drug Administration" kurumunun onayını aldı ve denemelerine başlamaya hazırlanıyor. Geliştirilen yonga dört milimetrekare genişliğinde ve yaklaşık 1.5 milimetre yükekliğinde, felçli hastaların doğrudan kafataslarının altına yerleştirilecek.

Eğer başarılı olunursa bunun anlamı şu: Hastalar doğrudan düşünerek bir bilgisayarı yönetebilecek, ona bağlı olan cihazlara sadece düşünmek sureti ile komuta edebilecekler.

Bu tür cihazların başka hangi amaçlar için kullanılabileceğine dair ise henüz bir açıklama yapılmadı.

FM sitesinde bu konuda daha önce şu habere yer vermiştik. (Bkz. gazetecelikte fikri takip mefhumu!)

Tüm zamanların en kopuk UNIX iş ilanlarından biri

FZ

Microsoft Word´ün ‘Unix’i hala ‘UNIX’ olarak düzeltmeye çalıtığını biliyor muydunuz? Aman allahım ne kadar da 80´ler kokuyor değil mi?

Unix ile ilgili asıl problem şu: Kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Evet yani birileri `bash´, `grep´ falan diyor da nedir ki yani bunlar? Ben söyleyeyim: bash, Bourne Again Shell demek ve aslında bu bir arayüz. İnsanları bir Unix makinası üzerinde bash yazarken pek görmezsiniz. Windows kullananlar windows yazar mı, yazmaz. `exit´ yazarlar ve sonra da `format c:´ yazarlar.

“grep” ise biraz daha detaylı bir konu. Ancak burada uzun uzadıya bahsetmek istemiyorum. İşte tam da bu yüzden Unix uzmanlarına ihtiyacımız var. Benden size bir tavsiye, eğer Linux ile ilgili bir probleme takılırsanız forumlara gidip acaba bunu nasıl yapabilirim diye sormayın sakın, yapmanız gereken forumlardan birine gidip: `Bu salak Linux mudur nedir çok aptal bir şey, falanca işi yapmayı bilmiyor´ demek. Çok çok kısa süre içinde insanlar size aksini ispatlamak ve milyon farklı alternatif göstermek için yalvarıyor olacaklar. Hey, bu kıyağımı unutmayın!

Neyse, lafı uzatmayalım, aradığımız özellikler kısaca: Solaris 2.6 – 9 yönetim deneyimi, Red Hat 7 – AS 3.0 yönetim deneyimi, Jumpstart, Sun Cluster, TomCat, SunOne Application Server/Web Server, Kickstart, Veritas VM 3.5 ve Solstice Disk Suite ile disk yönetimi deneyimi. Eğer bunlara sahipseniz o zaman size yaptıracak işimiz var. 6 aylık bir iş. Günde 500$ da diyebiliriz.

Bize telefon edin ya da e-posta yazın. `bash´te `pine´ yazabilirsiniz. Ya da her neyse. Çılgınsınız! Başvurular buraya.

Not: Sundance´e soruyorum, yahu bu Unix adminleri harbiden züppe mi ya? :)

Nokia Trolltech'i Satın Aldı

erika

Küçük Open Source üreten yazılım firmaları çok başarılı olunca hemen büyükler tarafından satın alınıyor: Nokia Buys Trolltech

Haberde de belirtildiği gibi Trolltech şirketi Skype, Gogle Earth, Adobe Photoshop Elements, ve daha başka pek çok ürünün grafik arayüzlerinin geliştirilmesinde kullanılan dünyaca meşhur Qt kütüphanesini geliştiren firma.

4.500.000 € Bedelindeki Özgür Yazılım Zaferi

FZ

Erkan Tekman'ın blogunda geçtiği habere göre:

Bakanlığın yaklaşık 4,5 milyon € değerinde Microsoft lisansı alımı için Şubat ayında açtığı ihale, yine Bakanlık tarafından iptal edildi. Dernek, ihale şartnamesinin yalnızca tek bir üreticinin 11 dağıtıcısını kapsadığını ve ilgili yasanın "Kamu kurumları yazılım satın alırken özgür yazılım dahil tüm seçenekleri değerlendirmeli" hükmüne aykırı olduğunu belirterek ihalenin iptali için mahkemeye başvurmuştu. Bakanlık, mahkemenin konuyu görüşmesini ve bir karar almasını beklemeden geri adım attı. Dernek bu durumu, bilgiye özgür erişim (açık formatlar), güvenilir teknolojilerin kullanımı (özgür yazılım) ve kamu parasının vatandaşlar yararına harcanması açısından tarihi bir zafer olarak niteliyor. Derneğin icraatları devam edecek...