Bilişim Akademisi Hayata Geçti

0
FZ
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), bilişim sektöründeki eleman açığını kapatmak ve eğitim kalitesini yükseltmek amacı ile TBV Akademisi'ni kurdu. Akademiden mezun olanlar, "CNAP Eğitmen Sertifikası" almaya hak kazanacak ve yerel akademilerde öğrenci yetiştirebilecek. TBV Akademisi eğitimlerine Haziran ayında başlayacak.
TBV ve teknoloji şirketi Cisco Systems işbirliğinde oluşturulan TBV Akademisi'nde ilk etapta, uluslararası bir meslek eğitimi olarak kabul edilen Cisco Networking Akademisi Programı (CNAP) eğitimleri verilecek.

TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, akademi ile bilişim alanında geniş gruplara mesleki eğitim verilmesini amaçladıklarını belirtti. Eczacıbaşı, öncelikle bilişimle ilgili eğitim veren tüm lise, meslek yüksekokulu ve üniversitelerdeki öğretim görevlilerine yönelik bir kampanya gerçekleştireceklerini söyledi... Haberin devamı: www.haberx.com

Görüşler

0
pirx
Bu haberde sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sayısı eksik? ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

One Laptop Per Child: Türkiye'ye Satış Başladı

auselen

Amerikan "Her Çocuğa Bir Dizüstü" (OLPC) organizasyonunun Üçüncü Dünya ülkelerinde yaşayan çocukları hedef alacak şekilde geliştirdiği XO dizüstü bilgisayarlar, dünden itibaren Amazon.com aracılığıyla Türkiye'den de müşterilere satılmaya başlandı.

Doç. Dr. Mustafa Akgül'ü Kaybettik

butch

Linux Kullanıcıları Derneği web sitesinden duyurulan üzücü haberi aynen paylaşıyorum.

"Derneğimizin kurucusu ve onursal üyesi olan Doç. Dr. Mustafa Akgül, bir süredir tedavi gördüğü hastanede bugün Hakkın rahmetine kavuşmuştur, merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesinin acısını paylaşıyor, başta ailesine, üyesi olduğu dernek çalışma arkadaşları, üniversite çalışma arkadaşları ve...

GNU/Linux Ortamında C İle Gömülü Programlama Yarışması

FZ

GNU/Linux'ta gömülü yazılım geliştirme yarışması:

Linux'ta Gömülü C programlamada bizden iyisi yok! diyorsanız, ödüllü yarışmamıza bekliyoruz! AIRTIES - ITU IEEE Öğrenci Kolu işbirliğinde gerçekleştirilecek proje yarışmasında AIRTIES tarafından sağlanacak donanımlarla özgün projeni üret, finale kal ve süpriz ödüle sahip ol.

(Ödül PROJEKENT organizasyonundaki Sunumda açıklanacaktır) İlgili herkesi PROJEKENT'e bekliyoruz.

Güney Kore'de Okullar GNU/Linux'a Geçiyor

FZ

Güney Koreli uzmanlar tarafından geliştirilen açık kaynak işletim sistemi halen başkent Seul’de 190 okulda birden denenmeye başladı. Güney Kore, böylece kendi ulusal Linux sistemini okullarında yaygınlaştırmış oluyor. Güney Kore Bilişim Dairesi (KIPA) Başkanı Jin Ko Hyun, Linux’un Güney Kore versiyonunun başarısına inandıklarını açıkladı.

Hyun, yeni sistemin yazılım devi Microsoft’a karşı bir hamle olmadığını, ülkenin kendi ulusal yazılım ve donanım teknolojisini geliştirmede bir adım olduğunu vurguladı. Hyun, ayrıca güvenlik sorunlarının ve maliyetin kendileri için önem taşıdığının altını çizdi. Hyun, yerli sistemlerin kullanılmasının yerli yazılımcıların etkinliğini artıracağını ve yerli endüstrinin güçlenmesinin yolunu açacağını belirtti.

Yazılım Patentine Hayır: NoSoftwarePatents.com

Soulblighter

Red Hat, MySQL AB ve üç Alman web barındırma şirketi, yazılım geliştirici Florian Muller ile beraber NoSoftwarePatents.com sitesine destek olmak için birlik kurdu.

Birliğin görev yöneticisi Muller, ABD'deki Patent ve Ticari Marka Ofisinin, Avrupa'daki eşi olan Patent Kurultayının şu an patentlere izin vermediğini söyledi. Fakat, Avrupa Birliği'nin, yazılım patentini oluşturmak istemesi, ABD'deki sisteme benzer bir sistem oluşturacağından yazılım patenti karşıtlarını korkutuyor.

Avrupa Konseyi ise yazılım patentine destek vererek, Avrupa Parlementosuna bu öneriyi sunmuştu.

"Geçen sene Avrupa Parlementosu öneriyi reddedmiş ve yazılım patentine karşı çıkmıştı. Fakat Konsey öneriyi veto edebilir." diyor Muller ve ekliyor "Yazılım patentinden tamamen kurtulmak için Patent Ofisi'nin yazılım patentini tanımadığını bildiren kesin kararı gerekiyor."

Kaynak: NewsForge