Sun Microsystems PostgreSQL'i Takibe Aldı

0
gz
Slashdot sitesindeki habere göre Sun firması PostgreSQL ile ciddi olarak ilgilendiğini yazdı. John Loiacono'nun (Sun, Ex. vice president) açıklamalarına dayandırılan haberde Sun'ın Oracle, IBM ve hatta Micro~1 ile olan lisans sözleşmelerin maliyetli olması dolayısıyla PostgreSQL'e daha farklı bir gözle bakıldığı bildirildi. İleri bir tarihte PostgreSQL'i sistemlerine entegre edeceklerini de sözlerine ekledi.

İngilizce tam metni http://developers.slashdot.org adresinden okuyabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Scribus artık Türkçe!

batasoy

Pahalı masaüstü yayıncılık programlarının kabusu Scribus, artık Türkçe! Pozitif ekibi olarak %90'a yakın kısmını Türkçeleştirdiğimiz program için bazı Türkçe kelime önerilerinizi de bekliyoruz.

Bir dergiye verilen (!) destek ve hazin son: PozitifPC

FZ

FM ana sayfalarında haberlerini geçtiğimiz ve açık kodlu yazılım geliştirme dünyasına da yer ayıran PozitifPC dergisi artık çıkmayacak mı? Derginin güncellenen web sitesinde Son Mesaj başlıklı yazıda şöyle deniyor:

"2 aylık hazırlık aşamasını saymazsak, dergimiz 5 aylık oldu. Haziran sayısı, önümüzdeki hafta, ayın 6-9'u arası, belirsiz bir gün çıkacak ve bu muhtemelen, Pozitif'in son sayısı olacak.

Dergimizi maalesef yeterince duyuramadık. 'Rekor kırdık' dediğimiz bu sayıda, dergi sadece 8500 kişiye ulaşmış.

Türk Güneş Teknesi Muavenet Dünya 2.si

kosumi

Güneş enerjisi ile çalışan teknelerin yarıştığı Solar Splash yarışmasında geçen sene 3. olan Türk takımı, bu sene yeni tekneleri Muavenet ile Dünya 2.si oldular. İTÜ'lü takım ayrıca; En İyi Sistem Dizaynı, (Önceki Seneye Göre) En Gelişmiş Takım, En Seksi Tekne (Hottest Looking :P), Ticari Değeri En Yüksek Tekne ödüllerinin de sahibi oldu. Ayrıntılı sonuçlar için tıklayınız. Seneye de 1.lik haberlerini duyururum umarım :)

Ideefixe.com`dan örnek kampanya

sundance

Artvin'de bir ortaokulda öğrencilerine Halide Edip, Reşat Nuri, Tarık Buğra, Yaşar Kemal ve John Steinbeck'in eserlerini tavsiye eden öğretmenlerin tayini çıkıyor ve maaşlarına el konuluyor.

Söz konusu yazarlar hakkındaki iddialar vesaire için www.ideefixe.com Fikri sabit köşesi söylenebilecek herşeyi en güzel haliyle söylemiş. Dahası sakıncalı bulunan kitaplar arasındaki Çalıkuşu`nu söz konusu salaklıktan mağdur olan öğrencilere bedava olarak gönderiyorlar.

Bizse burada Internet kültüründen, zihniyetlerin değişmesinden sözediyoruz...

Samba Geliştiricisi MS-Novell Patent Anlaşmasını Protesto İçin İstifa Etti!

FZ

Açık ve özgür yazılım kod dünyasının efsanevi isimlerinden, Samba geliştiricisi Jeremy Allison, MS ile Novell arasındaki patent anlaşmasını protesto amacı ile Novell'den istifa etti.