Üniversitedeki Radyoaktif Madde

0
anonim
Hayata verilen değer ve saygı kategorisinden bir haber. FM müdavimlerinden bir anonim bildiriyor:

Bugün saat 14.00-15.00 sıralarında İÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü girişinin yaklaşık 2-3 metre ilerisinde radyoaktif madde içeren bir sandık duruyordu.

Sandığa yaklaşık 4 metre uzaklıkta bulunan profesörler ve araştırma görevlileri dedektör ile ölçüm yaptılar.
Sandığa dedektör ile 1 metre mesafeye kadar yaklaşan profesör aletin adeta bağırması üstüne hızlıca geri döndü. Daha sonra sandık , fakülte içerisine giren bir aracın bagaj kısmına, okulda tuvalet ve bahçenin temizliğinden sorumlu görevliler tarafından çıplak elle taşındı!

Hocaların , okulda sarhoş gibi dolaşan her tarafı pislik içindeki kedilerden uzak durduğu (radyoaktif madde ile temasta bulunmuş olabileceklerinden) , öğrenciler arasında ara sıra dile getirilen bir konuydu. Umarım bilinçsiz temizlik görevlileri ve sandık götürülmeden önce fizik bölümüne giriş yapan öğrenciler , sağlıklarını etkileyecek kadar radyasyona maruz kalmamışlardır...

Görüşler

0
simor
Anladığım kadarıyla okulun içinden bir şekilde tanık olduğunuz bir durum bu.
Acaba basına yansımış bir haber, kaynak vs var mı bu olay için?

0
towsonu2003
bunun fotograflari ya da videosu cekilmis olsa birileri birilerini dava edebilirdi ama, su haliyle soylenti... ispat edilmesi gerekli... haber degeri yok su anda...
0
FZ
Demek ki İÜ fizik bölümünden (ya da yakın bölümlerden) insanlar ellerinde videolu, foto makinalı cep telefonları ile dolaşmıyorlar her zaman. İşin bu kısmı bir yana, haberin perde arkası güvenilir bir kaynağa dayanıyor, bu yazı buraya geçilmeden önce kendisi ile epey iletişim kuruldu sonra da yazısı onaylandı. Maalesef elde foto ya da video yok, olsaydı onu da koyardık. Haber değeri taşıyıp taşımadığının takdirini ise FM üyelerine bırakıyoruz.
0
emreguzer
Araştırıldıysa ve birkaç kişiden onaylandıysa haber değeri yok demek yanlış olur tabi, ayrıca; dava açmak için illa elde görüntü olmasına gerek yok, birkaç kişinin şahitliği yeterli olacaktır diye düşünüyorum
0
koraypeksayar
İlginç bir haber...

Görsel bir "delil" olsa çok iyi olur.

Umarım ciddi bir zarar vermemiştir iddianıza rağmen.
0
desenturk
Şimdi bizim ofiste üç adet radyasyon test kaynağı var. İşe yarar bir radyasyon ölçüm cihazı ile yanına yaklaşırsanız o cihazda bağırmaya başlar. Hem de bir metre yakınında değil daha uzaktan...

Sorum şu olacak, ortalığı velveleye vermeden önce (ki kabul edelim orada çalışanlara taşıtılması hatadır) bu radyasyon kaynağının radyoaktif gücü nedir? Asıl konu budur.
0
eraycanli
kac Curi yaydigi onemli, aletin ayarlarini hassas yaparsaniz cok uzaktan da ciyak ciyak bagirir. somut bir delil gosterseydiniz keske...
0
anonim
IU fizik mezunu olarak 4 yilda o kampusde cok enteresan seylere tanik oldum. Bi keresinde cok iyi hatirliyorum kenara konan bir torbadan bomba diye bizi uzaklastirmislardi. Bomba ekibi falan beklerken hademenin birini sahneye cikmis, torbayi durtuklemis, icinden caydanlik cikmisti(saka degil).

Bunyesinde nukleer fizik kursusu bulunduran, bircok onemli insani yetistirmis bir fakulte olsada organizasyon, idari isler ve yonetim fakiridir. Sasirmadim bu duymadiklarima... Ha torba durtuklemis ha piknikten doner gibi radyoaktif madde tasinmis...
0
Zebani
Ben bu profesörlerin adını çok merak ediyorum, doğrusu. Bir de gerçekten güvenlik önlemi alınması gereken bir durum var ve almadılarsa bu şahısların nasıl olup da profesör ünvanı aldıklarını merak ediyorum doğrusu...
0
anonim
Guvenlik onlemleri ile profesorlerin hicbir alakasi yok. Onlar bilim adami/kadini. Guvenlik onlemlerini prosedurel olarak idarece alinmasi gerekir. Bu prosedurlerin devlet daireleri ve kuruluslarinca kapsanmasi gerekir. Dikkati cekmek istedigim nokta okadar beyinle "beyinsizligin(prosedurel olarak)" ayni mekanda bulma tezatligi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TTNet 145 servisi

anonim

Geçen gün internetteki yavaşlığın sebebini sormak için ttnet'in 444 0 145 destek servisini aradım. Karşıma çıkan bayanla aynen şu konuşma oldu:

Sayısal Ortama Geçirdik Ama Sadece Dilekçe İle Başvuranlara Veriyoruz

FZ

Başlıktaki ifade ve tavır biz Türk bilgisayar ve Internet kullanıcılarının çok da yabancısı olduğumuz bir tavır değil. Ülke kurumlarının kültürel eserleri çılgıncasına sahiplenmelerine dair daha önce bu sayfalarda haberler geçtiğimiz ve tartıştığımız oldu.

İşte şimde de başka bir örnek:

"Eserlerin bir kısmının veya tamamının elektronik kopyalarını almak isteyen okuyucularımızın talepleri; “Başvuru Formu”nu doldurarak başvurmaları ve ücretini yatırmaları halinde, isteklerine göre CD ve mikrofilm olarak karşılanmaktadır.

E-posta, mektup, faks yada telefon ile talepte bulunan okuyucularımızın istekleri de yerine getirilmektedir. Okuyucumuzun talebine ait ücretin yatırıldığını gösteren dekontun faks olarak gönderilmesi halinde, 2(iki) iş günü içerisinde yazışma adreslerine kargo ile gönderilerek karşılanmaktadır."

CD'sinin mi? CDsinin mi? Yoksa sidisinin mi?

sundance

Bir önceki haberde haberi yazan arkadaşımızın "Ben sidisinin yazmıştım, CDsinin diye yanlış olarak değiştirilmiş" demesi bayağıdır yapmayı düşündüğüm bir araştırmayı tetikledi. Zira genel kullanım "CD'sinin" olmasına rağmen, "CDsinin" ve hatta "CD sinin" yazanlar bile var (sidisinin lafını ilk kez duydum ama) Bunun üzerine, bu konuyu biraz araştırdım.

Bulabildiğim en iyi kaynak, Prof. Dr. Şükrü Halûk AKALIN 'ın Yabancı Kökenli Bilişim Terimlerinin Yazılışları makalesi. Bu makalede halihazırda yabancı dildeki kısaltmaların sonuna Türkçe ek geldiğinde bu ekin nasıl yazılacağı ile ilgili net bir kural bulunmadığı, fakat en yakın kullanımın CD'sinin şeklinde, yabancı dildeki isimlere Türkçe ekler gelmesindeki (Nice'li, Bordeaux'lu gibi) kullanım olduğu belirtiliyor. Yazıda bu konudaki birçok karmaşaya da açıklık getirilmiş.

Milliyet'e göre telif hakkı ne demek?

mrtksn

Milliyet'teki haberleri okurken sağ tıkladığınızda fotoğraf ve metinlerin kopyalanamayacağına dair uyarı ile karşılaşırsınız. Bunun sebebinin telif hakları olduğunu tahmin etmek güç değil; peki Milliyet'in benim fotoğrafımı izin almaksızın kendininmiş gibi kullanması ve bir haberlerine yaptığım yorumun metnini resmin bana olduğunu belli etmeyecek şekilde değiştirmesi telif haklarına nekadar uygun?

CCIE'ler Ne Yer Ne İçer?

FZ

CCIE'ler yani Cisco Certified Internetworking Expert sertifikasına sahip uzmanlar ne yapar ne eder? Bu sertifikanın anlamı nedir? Ağ uzmanlığı nasıl bir şeydir? Üniversite sınavı, CISCO sınav kıyaslaması nasıldır? Söz konusu sertifikayı alan bilgisayarcıların hayatı nasıl değişmektedir? CISCO sertifikasyonu bilgisayar uzmanlarını tek bir şirkete yöneltip kötü bir oluşuma mı yol açmaktadır? Milliyet Bilişim sormuş ağ uzmanları cevaplamış burada ve devamında.