Telnet üzerinden Star Wars!

1
larweda
Hollandalı bazı amcamlar, (nedense böyle hikayeler hep hollandadan çıkıyor zaten) bir shell script'i ile Starwars Episode IV: A new Hope filmini ascii-art olarak yapımışlar, yani şuraya (towel.blinkenlights.nl) telnet yapıyorsunuz, başlıyor "A long time ago, in a galaxy far far away" kabilinden, ve filmin tüm sahneleri, prensesin gemisinin yakalanışı, ışın kılıcı savaşları, prensesin kurtuluşu, Luke'un eğitimi vs tamamiyle ascii-art olarak karşınıza çıkıyor, tamamiyle basit bir olay olmasına rağmen bir ya da bir kaç kişi epey zamanını almış. Bi göz atın, görmedim demezsiniz.

Görüşler

0
anonim
Cok tatli olmus, larweda ellerine saglik iyi hazirlanmis bir site hos yani ne diyim..
0
anonim
Amcalar eglenmisler :)
0
PCc0d3r
ben daha kaliteli bekliyordum
ama genede hos olmus
cizgi roman okumaktan daha iyidir...
0
sundance
Nasıl ya ?
1) Daha ne yapsınlar, full film var
2) Hiçbirşey çizgi romandan iyi değildir :))
0
anonim
Ya animasyonu yapanlar hollandali degil sanirim. Acilis ekraninda kaynak olarak yazan adres .nz
Hollandali biraderlerimiz sadece telnete koymuslar. Kaynaginda ise java appletten izliyosunuz ve daha iyi (telnette bazi kareler tam cikmiyor, en azindan benim baglantimda).
http://www.asciimation.co.nz/
Arastirmaci gazetecilik anlayisina uymuyor boyle hatalar biraz daha dikkat lutfen :-)
0
anonim
Adini hatirlamiyorum, bir program vardi. Text ekranda ASCII ile bildigimiz VCD filmleri izliyorduk. Enteresan bir seydi.

Sanirim size ufku genis insanlarin neler yaptigini gostermede faydali olur. freshmeat'te filan ararsaniz bulursunuz..
0
PCc0d3r
adini bende unuttum ama freshemat.net'de aratirsaniz bulur kesinlikle
ayrica indirip swordfish'i izlemistim mukemmeldi! =)
0
anonim
programı freshmeat''te bulamadim, yardimci olursan svinirim
0
sundance
Xine diye bir Multimedia player. Aslında normal player fakat consol ekranından karakterlerle görüntü verme opsiyonu da var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yerli malı böcek robot hazır

FZ

Türk araştırmacılar, zor arazi koşullarında böceklerdeki gibi yüksek hareket kabiliyeti ve hayatta kalma becerisine sahip altı bacaklı robot "SensoRHex"in tasarım ve üretimini tamamladı. TÜBİTAK desteğiyle ODTܒlü ve Bilkent’li araştırmacılar tarafından Türkiye’de ilk kez üretimi gerçekleştirilen robot, böceklerdeki gibi merdivene tırmanma, seri şekilde zıplama, çok hızlı koşma ve takla atma gibi hareketleri yapabiliyor. Uzmanlar, robotun bu özellikleri ile mayın arama ve afet durumlarında başarıyla kullanılabileceğini belirtiyor.

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uluç Saranlı, ODTÜ öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Afşar Saranlı ve Yrd. Doç. Dr. Yiğit Yazıcıoğlu’nun ortaklığında geliştirilen çok bacaklı robot "SensoRHex"in temel tasarımını ve prototip üretimini tamamladıklarını bildirdi.

Kaynak: Radikal

Bir ücretsiz bilgisayar dergisi daha çıktı!

anonim

www.pdfdergi.com'dan Ücretsiz Bilişim Teknolojileri ve Yaşam konulu dergi.

Her ay yayınlanacak olan dergi pdf formatında olacak. Derginin ilk sayısı (Nisan) beta olarak kullanıma açıldı. Amatör bir ruhla hazırlanan dergi profesyonel bir içerikle dolu.

ABD Ordusu İçin Dünya Simülasyonu

FZ

``There´´ isimli oyun firması, ABD ordusu tarafından kullanılmak üzere sanal bir dünya modeli geliştiriyor. Söz konusu model gerçek dünyanın 1:1 ölçekli simülasyonu olacak.

Söz konusu bilgisayar modelinin gelecekteki çatışmalarla ilgili önceden planlama yapabilme amacına hizmet edeceği belirtiliyor.

Kaynak: http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/3507531.stm

E-öğrenme İçin 2.500.000$

FZ

Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.

Toshibadan Evinize Çok Küçük Bir Nükleer Reaktör

zorkun

Toshiba alışılmış örneklerinden 100 kat küçük bir nükleer reaktör geliştirdi. 200 kilowatt üretim gücündeki reaktörün yaklaşık 6x1,8 metrelik boyutları hayli etkileyici. Tamamen arıza çıkarmayacak ve kendi kendine işleyecek bir şekilde üretilmiş. Bu reaktörle üretilen enerjinin maliyeti, kilowatt saati 5 cent olarak hesaplanmış. Ürün 2008 yılında Japon, 2009 yılında ise Amerika ve Avrupa pazarına sunulacak.