SPAM savaşları - SPAM tarama

0
cayfer
Kendi gözlemlerimize ve çeşitli kaynaklara göre e-posta trafiğinin yarısından fazlasını SPAM mesajlar oluşturuyor. Buna katlanmak gittikçe zorlaşıyor. SPAM ile savaşta çok çeşitli yöntemler kullanılıyor. İşte size bir yöntem daha...
SPAM ile savaşta spamassassin'in önemli yeri tartışılamaz. Hele "Bayesian Filtering" tekniklerinin yazılıma eklenmesiyle, SPAM yakalama oranı yüzde doksan dokuzun üzerine çıkmiş durumda.

Peki kalan yüzde bir ne olacak? İşte bu konudaki deneyimlerimizi (Bilkent Üniversitesi'nde) paylaşmak istedim.

Yakın zamana kadar SPAM filtrelerini postfix'in filtreleme yeteneklerini kullanarak uyguluyorduk. Uygulamamız iki noktada sorun yaratıyordu: İçinde "viagra" sözcüğü geçen her e-posta mesajı SPAM değildi (evet, bu konuda bilimsel araştırma yapanlar var); ve SPAMciler "viagra"yı "viagra" diye yazmıyorlardı. Daha önemlisi bazı kullanıcılarımnız kendilerine gelen e-posta mesajlarının kendilerinin iradesi dışında filtrelenmesinden hoşlanmıyorlardı.

Bu durumda bir "isteğe bağlı filtreleme" yöntemi geliştirmeliydik.

Spamassasin'i açık kaynak SPAM filtreleri arasındaki en başarılı olanı olarak gözlemledik ancak bu yazılım o kadar derinlemesine ve ayrıntılı kontroller yapıyor ki, bazı uzun mesajların denetimi 5-6 saniye sürüyordu. Kullanıcı sayımızı ve e-posta trafiğinin hacmini göz önüne alınca SMTP sunucularımızın (evet, birden fazla var) donanım yeteneklerini arttırmak gerekecekti.

"Olacak iş değil!" dedik. Millet mal satacak diye biz para harcayacağız!

Onun üzerine "Remote SPAM Filtering" ve "isteğe bağlı SPAM kontrolu" diye düşünmeye başladık.

UNIX'in yetenekleri sağolsun, temiz ve ucuz bir çözüm oluşturduk. Sıradan bir PC üzerine spamassassin kurduk, küçük bir Perl yazılımı geliştirdik, "procmail" sayesinde temiz bir çözüm geliştirdik.

Şimdi isteyen kullanıcılarımız gelen e-posta mesajlarını bir adrese yönlendiriyorlar; burada SPAM deneeimi yapılıyor, eğer SPAM ise mesajlar işaretleniyor, kullanıcılarımız da e-posta istemcilerinde isterlerse SPAM işaretli mesajları doğrudan otomatik olarak siliyorlar.

SPAM'in oluşturduğu gereksiz trafiği önlüyor mu? Hayır! Ama hiç değilse posta kutularının gereksiz yere dolmasını önlüyor. Öte yandan SMTP sunucularımızın performasından da yemiyor.

Ayrıntıları burada bulabilirsiniz. Ama, tüm İnternet camiası yararlansın diye herşey İngilizce!...

Görüşler

0
lazarus
Güzelmiş de bi zahmet türkcesini de yazıverin o halde :)
0
oktay
http://www.spambouncer.org/

Yoğun bir şekilde güncellenen spam ve virüs filtreleri. Procmail ile çalışıyor ve son kullandığım zaman oldukça memnundum. Gayet de güzel kullanım klavuzu var. Güncelleme olduğunda tek yapmanız gereken eski dizini kaldırıp yerine yenisini koymak. Hatta symlink'ler ile sunucu çapında bir çözüm oluşturmuştuk.

Bugün de kullanıyor olurdum fakat 'Virtual Mailbox' + Postfix kombinasyonunda Procmail'i kullanamıyoruz malesef.

Oktay
0
mazareth
Spam ile benim uyguladığım en etkili yöntem e-mail adresi düzgün ise SPAM ın ne olduğunu belirten bir e-mail göndermek ve biraz da kırıcı (küfürlü) bir e-mail göndermek. E-mail adresi düzgün değil veya karşınızda anlayışlı birisi yok ise, zaten bütün eleştirilere göz yuman veya sineye çeken biriridir. (Yağmur yağıyor zanneder). SPAM gönderenlerin çoğu SPAM ın farkında değildir. En ciddi kamu kurumlarından bile SPAM alırsınıız. Gönderen kişiler yöneticilerinin emirlerine uyarlar veya olayın farkında değillerdir. Eğitim şart.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java(TM) 2 SDK, Standard Edition sürüm 1.4.0 çıktı

conan

En son Ocak sonunda Release Candidate (Sürüm adayı?) haberini gördüğüm J2SE`nin son sürümü olan 1.4.0 çıkmış. (Ya sessiz sedasız çıktı ya da sağırım :) Çıkış bildirisini buradan, dökümanlara buradan, yeni özelliklerine tam buradan, karar verdim indireceğim diyorsanız da buradan ulaşabilirsiniz. ;)

Python 2.3 çıktı

tongucyumruk

Python'un birçok yenilik içeren 2.3 sürümü çıktı. Özellikle "iteration" konusundaki yeniliklerin göze çarptığı yeni sürümdeki değişikliklerden bazıları şöyle:
  • Kaynak kodu dosyalarında karakter seti belirtilebiliyor
  • Evrensel yeni satır karakteri desteği eklendi
  • Zip dosyalarından modül alabilme yeteneği
  • Windows sistemlerde Unicode dosya isimlerine erişim
  • Jeneratör desteği
  • Gerçek bir boolean veri tipi
  • enumerate() ve sum() fonksiyonları

Ofis Yazılımlarımızı Yükseltelim Lütfen!

conan

Bu ay GNU/Linux dünyasında Ofis yazılımları ayı sanırım! Dün gnomedesktop.org GNOME Office 1.0 sürümünün çıkarıldığının haberini verdi. Bu Ofis sürümünün içindeki AbiWord de böylece 2.0 sürümüne ulaşmış oldu. GNOME Office içinde aynı zamanda GNOME-DB 1.0, Gnumeric 1.2.0 da bulunuyor.

Borland Turbo Ailesini Bedava Olarak Dağıtıyor

kosumi_

Borland, şu anki saate göre 9 gün 16 saat sonra Turbo Delphi, Turbo C++, Turbo Delphi ( .NET), Turbo C# programlarını bedava olarak dağıtacağını açıkladı. Ayrıntılar için buraya bakabilirsiniz.

Kazaa Yolun Sonuna mı geldi?

anonim

Dünyanın en popüler P2P paylaşım araçlarından biri olan kazaa , Müzik endüstrisiyle uzun zamandır amasız bir mücadele vermekteydi. Uzun zamandır bu çarpışmadan galipte çıkıyordu. Fakat son alınan mahkeme kararıyla yolun sonundaki ışık görünmeye başladı..

Kazaa yazılımının sahibi olan Sharman Networks adına Avustralya'da açılan davaların sonuncusunda şirket , kopya hakkı bulunan dosyaların paylaşıma açıldığı gerekçesiyle suçlu bulundu. Uzun zamandır birçok davadan kıl payı kurtulan şirket için bu karar , çok ağır bir darbe olacak gibi..