PC-BSD 1.3 Beta hazır

0
alperfm
BSD tabanlı işletim sistemlerinin en kolay ve bana göre en iyisi olan pcbsd nin 1.3 versiyonunun betası hazır.

Yeni sürüm için bir öngörüş teşkil edecek deneme versiyonunu kullanıcılar test edip geliştiricilere katkıda bulunabilirler.

1.2 den farklı olarak kde 3.5.4 var ve sistemde taban düzenlemesi yapılmış. 1.3 Betada yalnızca ingilizce dil seçeneği var. Diğer dillerin sonraki versiyonlarda ekleneceği belirtilmiş. -- PCBsd.org
BSD

Görüşler

0
robertosmix
PC-BSD çok güzel bir fikirle yola çıkılmış bir çalışma. Masaüstünde FreeBSD görmek göz yaşartıcı ve bir o kadarda FreeBSD'nin geleceği konusunda fikir verici. Keşke kullanıcı sayısı milyonları bulsa da, FreeBSD bir anda Window$ ve Linux'u piyasadan silebilecek ortamı yakalasa. Evet.
0
yilmaz
freeBSD yazılım geliştirme için uygun bir işletim sistemi midir? Demek istediğim kıldan tuyden sürücü problemleri yada vidyo bileşenleri ile uğraşmak yerine yazılıma vakit harcamak isterim.
0
misafir
deneyin. pişman olmayacaksınız.
0
robertosmix
Window$ 64 Bit sürücüsü olmayan ses kartımı çatırtttt diye tanıyıp, "driver konusunda donanım üreticisi bağımlılığı da neymiş" şeklinde bir karakter ortaya koyan şahane birşey olmaya adaydır FreeBSD.. deneyin deneyin.. en azından tecrübe edinirsiniz.
0
simor
...,FreeBSD bir anda Window$ ve Linux'u piyasadan silebilecek ortamı yakalasa

MacOsX'i unuttunuz. Silinecekse toptan silelim bari değilmi?
0
Challenger
-se, -sa. Ne FreeBSD, ne de başka bir işletim sistemi Windows' u ya da Linux' u piyasadan silemeyecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tost makinesi tamam, sıra ampulde...

tongucyumruk

NetBSD, bildiğiniz gibi, taşınabilirliği ile meşhur, neredeyse içinden elektrik geçen herşeyin üzerinde çalışabilen bir BSD'dir. Vax'tan Atari'ye, i386'dan Playstation 2'ye çok çesitli donanımlar üzerinde çalışabilen bu işletim sistemi artık fantazi sınırlarını zorlamaya başladı. NetBSD artık tost makinenizde de çalışıyor.

Technologic Systems tarafından gerçekleştirilen denemede firmanın TS-7200 adlı, ARM işlemcili, entegre sistem kartı tost makinasının içerisine monte edilerek kendisine bir adet LCD ekran ve klavye bağlanmış ve üzerine de NetBSD yüklenmiş.

Evet... Sırada ampul var...

FreeBSD 8.0 Duyuruldu!

Tarık

FreeBSD 8.0, bir önceki sürümü 7.2 gibi sessiz sedasız duyuruldu.

Duyuru: http://www.freebsd.org/releases/8.0R/announce.html
İndirme Bağlantıları http://www.freebsd.org/where.html

FreeBSD 6.1-RELEASE çıktı

mesutgul

FreeBSD 6.1-RELEASE çıktı.

i386 ve diğerleri, indirmeniz için sizleri bekliyor.

Türkçe FreeBSD 6 Kitabı

hbilgil

EnderUNIX yeni bir FreeBSD kitabı çıkardı.

Kitap içeriğine buradan erişebilirsiniz. Kitaptan bir bölüm.

Satın almak icin burayı kullanabilirsiniz.

BSD Lisans Sorunu

tongucyumruk

Hepimizin bildiği gibi özgür yazılım lisanslarının çeşitliliği sıklıkla tartışmalara yol açan bir durum. Özellikle kimi lisansların birbiri ile olan uyumsuzlukları, felsefi farklılıkları bu tartışmaları daha da körüklüyor. İşte bu kargaşa içinde bir noktayı daha aydınlığa kavuşturmak adına BSD tarzı lisansların geçmişteki en büyük sorunlarından biri olan "BSD reklam sorunu" hakkında Richard M. Stallman'ın yazdığı bir makalenin fazlamesai.net üyelerinden Dursun Can "Anduril" Turan tarafından yapılan çevirisini yayınlıyoruz.

İyi okumalar.