Tost makinesi tamam, sıra ampulde...

0
tongucyumruk
NetBSD, bildiğiniz gibi, taşınabilirliği ile meşhur, neredeyse içinden elektrik geçen herşeyin üzerinde çalışabilen bir BSD'dir. Vax'tan Atari'ye, i386'dan Playstation 2'ye çok çesitli donanımlar üzerinde çalışabilen bu işletim sistemi artık fantazi sınırlarını zorlamaya başladı. NetBSD artık tost makinenizde de çalışıyor.

Technologic Systems tarafından gerçekleştirilen denemede firmanın TS-7200 adlı, ARM işlemcili, entegre sistem kartı tost makinasının içerisine monte edilerek kendisine bir adet LCD ekran ve klavye bağlanmış ve üzerine de NetBSD yüklenmiş.

Evet... Sırada ampul var...
BSD

Görüşler

0
sametc
len beee arkadaşıma yazdırdım(netbsd) bootable çıkmadı...... şansızlığa bakın ama bu sefer adsl gelmiş iken disketlik sürüm ile netten kuracam anasını satayım beni ateşlediğin için teşekkürler tonguçyumruk usta.....
0
cbc
Burada dikkat çekilmek istenen nokta her ortamda çalışabilir olmasından ziyade her ortamda çalıştırabilir olması.

İşletim sistemi dediğimiz yazılım birşeyleri işletir, kendisinin pek çok ortamda işlemesi demek işletebildiği yazılımların da o ortamlarda işleyebilmesi demek.

bilgisayarlar oda sıcaklığında bile fansız çatlayabilecekken, bu cihazın ürettiği ısıda nasıl çatlamıyor acaba. Port eden kişi de asıl derdin bu olduğunu söylemiş zaten.

Cihazın iç resmine baktığınızda ortada fazla bir sihir olmadığını, bir adet anakartı birkaç portundan biryerlere bağladıklarını göreceksiniz. Bir de yanında 512MB gibi 5 karakter var.
0
deathline
Acaba bu makine kaç dakika bir tost ekmeğine 700MB yazabiliyor?.Hadi yazdı diyelim nasıl okuyor:D
0
mrtksn
bu reklamdan ibaret.

şimdi o tost makinesine <b>sonreadan</b> takılan parçaları alıp sifona taksalar bu kez de sifonda mı çalıştı denecek? peki ben alsam benim PC yi komple buzdolabına koysam, bu kez de Windows XP buzdolabında çalışıyor mu diyeceğiz?
0
zekeriya_akyildiz
eğer NETBSD nin ne biçim platformlarda çalıştığını öğrenmek istiyorsan buyur.

http://www.netbsd.org/Ports/ acaba senin winXP bu platformalrın hangilerinde aşık atabilir?
0
mrtksn
yanlış anlaşıldım sanırım. demek istediğim şey, bunun bir şov olduğuydu. verdiğin listede "tost makinesi" yok öyle değil mi :). Çünkü tost makinesinde değil, tost makinesi içine yerleştirilen bilgisayar üzerinde çalışıyor(bilgisayar tost makinesinin temel bir parçası değil çünkü). Ama haber senki tost makinesinde çalışıyormuş izlenimi yaratıyor ilk başta. bu olay, netbsd nin nekadar farklı platformlarda çalıştığını vurgulamak için yapılmış bir gösteri, teknik başarı fln değil.

xp ye gelince, o daha benim bilgisayarda bile doğru düzgün çalışmıyor.
0
FZ
PC'lerde ve laptoplarda tüm yan birimlerle sorunsuz ve kolayca çalışsın vallahi billahi başka bir şey istemiyorum ben! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FreeBSD 6.1-RELEASE çıktı

mesutgul

FreeBSD 6.1-RELEASE çıktı.

i386 ve diğerleri, indirmeniz için sizleri bekliyor.

FreeBSD 6.2-RELEASE çıktı

mesutgul

FreeBSD Resmi Sitesi'nde duyurulmamış olmasına rağmen, FreeBSD FTP Server ve hatta FreeBSD Türkiye yansısı üzerinde 12 Ocak 2007 tarihli FreeBSD 6.2-RELEASE dosyaları yayınlanmaktadır.

PC-BSD v. 1.3 Kararlı Sürüm

cross_fire

Kolay kurulan ve kullanılan BSD tabanlı işletim sistem PC-BSD'nin kararlı 1.3 versiyonu hazır. KDE 3.5.5 içeren PC-BSD, "PF" güvenlik duvarı, HAL backend desteği, yeni bir "Hizmetler" menüsü ve daha fazlasını sunuyor.

PC-BSD'nin 1.3 sürümünü http://www.pcbsd.org/?p=download adresinden indirebilirsiniz.

OpenBSD 3.9 Çıktı!

honal

Özgür yazılım dünyasının güçlü oyuncularından OpenBSD'nin 3.9 sürümü 1 Mayıs 2006 itibari ile FTP'lerde yerini almış durumda. Göze batan çok yeniliğin olmadığı sürümde daha çok sürücü desteği ve çalışan sistemde iyileştirmeler yapılmış. Bu sürümün özel şarkısı "Blob!", kapalı kod aygıt sürücüleri kullanan diğer açık kod sistemlere ithaf edilmis. Gelen tüm yeni özellikler için http://www.OpenBSD.org/plus39.html adresi ziyaret edilebilir.

OpenBSD Belgeleme Projesi

honal

EnderUNIX olarak kısa bir süre önce başlattığımız "OpenBSD Belgeleme Projesi " sonuçlandı. Henüz beta seviyesinde sayılsa da zamanla hedeflediğimiz seviyeye geleceğini düşünüyorum.

OpenBSD Belgeleme Projesi Projesi Nedir?

OpenBSD Belgeleme Projesi, OpenBSD işletim sisteminin Türkiye'de tanıtımı ve kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Aralık 2005 tarihinde başlatılmıştır. Belgelemenin daha hızlı ve sağlıklı olması amacıyla ilk olarak OpenBSD FAQ(Şıkça Sorulan Sorular)'nun belirli bölümleri çevrilmiştir. Projenin ilerleyen adımlarında belirlenen bu içerik üzerinden belgeler genişletilecektir. Vakit sınırlılığından dolayı içerik çevirmenlerden alındığı gibi sunulmuştur, çalışmanın ilerleyen dönemlerinde çeviriler tekrar gözden geçirilerek daha anlaşılır başlıklarla sunulacaktır.