Tost makinesi tamam, sıra ampulde...

0
tongucyumruk
NetBSD, bildiğiniz gibi, taşınabilirliği ile meşhur, neredeyse içinden elektrik geçen herşeyin üzerinde çalışabilen bir BSD'dir. Vax'tan Atari'ye, i386'dan Playstation 2'ye çok çesitli donanımlar üzerinde çalışabilen bu işletim sistemi artık fantazi sınırlarını zorlamaya başladı. NetBSD artık tost makinenizde de çalışıyor.

Technologic Systems tarafından gerçekleştirilen denemede firmanın TS-7200 adlı, ARM işlemcili, entegre sistem kartı tost makinasının içerisine monte edilerek kendisine bir adet LCD ekran ve klavye bağlanmış ve üzerine de NetBSD yüklenmiş.

Evet... Sırada ampul var...
BSD

Görüşler

0
sametc
len beee arkadaşıma yazdırdım(netbsd) bootable çıkmadı...... şansızlığa bakın ama bu sefer adsl gelmiş iken disketlik sürüm ile netten kuracam anasını satayım beni ateşlediğin için teşekkürler tonguçyumruk usta.....
0
cbc
Burada dikkat çekilmek istenen nokta her ortamda çalışabilir olmasından ziyade her ortamda çalıştırabilir olması.

İşletim sistemi dediğimiz yazılım birşeyleri işletir, kendisinin pek çok ortamda işlemesi demek işletebildiği yazılımların da o ortamlarda işleyebilmesi demek.

bilgisayarlar oda sıcaklığında bile fansız çatlayabilecekken, bu cihazın ürettiği ısıda nasıl çatlamıyor acaba. Port eden kişi de asıl derdin bu olduğunu söylemiş zaten.

Cihazın iç resmine baktığınızda ortada fazla bir sihir olmadığını, bir adet anakartı birkaç portundan biryerlere bağladıklarını göreceksiniz. Bir de yanında 512MB gibi 5 karakter var.
0
deathline
Acaba bu makine kaç dakika bir tost ekmeğine 700MB yazabiliyor?.Hadi yazdı diyelim nasıl okuyor:D
0
mrtksn
bu reklamdan ibaret.

şimdi o tost makinesine <b>sonreadan</b> takılan parçaları alıp sifona taksalar bu kez de sifonda mı çalıştı denecek? peki ben alsam benim PC yi komple buzdolabına koysam, bu kez de Windows XP buzdolabında çalışıyor mu diyeceğiz?
0
zekeriya_akyildiz
eğer NETBSD nin ne biçim platformlarda çalıştığını öğrenmek istiyorsan buyur.

http://www.netbsd.org/Ports/ acaba senin winXP bu platformalrın hangilerinde aşık atabilir?
0
mrtksn
yanlış anlaşıldım sanırım. demek istediğim şey, bunun bir şov olduğuydu. verdiğin listede "tost makinesi" yok öyle değil mi :). Çünkü tost makinesinde değil, tost makinesi içine yerleştirilen bilgisayar üzerinde çalışıyor(bilgisayar tost makinesinin temel bir parçası değil çünkü). Ama haber senki tost makinesinde çalışıyormuş izlenimi yaratıyor ilk başta. bu olay, netbsd nin nekadar farklı platformlarda çalıştığını vurgulamak için yapılmış bir gösteri, teknik başarı fln değil.

xp ye gelince, o daha benim bilgisayarda bile doğru düzgün çalışmıyor.
0
FZ
PC'lerde ve laptoplarda tüm yan birimlerle sorunsuz ve kolayca çalışsın vallahi billahi başka bir şey istemiyorum ben! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PC-BSD 1.3 Beta hazır

alperfm

BSD tabanlı işletim sistemlerinin en kolay ve bana göre en iyisi olan pcbsd nin 1.3 versiyonunun betası hazır.

Yeni sürüm için bir öngörüş teşkil edecek deneme versiyonunu kullanıcılar test edip geliştiricilere katkıda bulunabilirler.

1.2 den farklı olarak kde 3.5.4 var ve sistemde taban düzenlemesi yapılmış. 1.3 Betada yalnızca ingilizce dil seçeneği var. Diğer dillerin sonraki versiyonlarda ekleneceği belirtilmiş. -- PCBsd.org

OpenBSD 3.9 Çıktı!

honal

Özgür yazılım dünyasının güçlü oyuncularından OpenBSD'nin 3.9 sürümü 1 Mayıs 2006 itibari ile FTP'lerde yerini almış durumda. Göze batan çok yeniliğin olmadığı sürümde daha çok sürücü desteği ve çalışan sistemde iyileştirmeler yapılmış. Bu sürümün özel şarkısı "Blob!", kapalı kod aygıt sürücüleri kullanan diğer açık kod sistemlere ithaf edilmis. Gelen tüm yeni özellikler için http://www.OpenBSD.org/plus39.html adresi ziyaret edilebilir.

BSDCONTR: 1. Türkiye BSD Konferansı

FZ

Türkiye'de BSD sistemler üzerine önemli çalışmalar yapan ve dünya çapında kullanılan açık kaynak kodlu yazılımlar geliştiren EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ile Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen konferans, 20 - 21 Ekim 2007 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleşecektir.

Konferansa, FreeBSD çekirdek takımı üyesi ve TrustedBSD projesi kurucusu Robert Watson davetli konuşmacı olarak katılacaktır.

BSD Lisans Sorunu

tongucyumruk

Hepimizin bildiği gibi özgür yazılım lisanslarının çeşitliliği sıklıkla tartışmalara yol açan bir durum. Özellikle kimi lisansların birbiri ile olan uyumsuzlukları, felsefi farklılıkları bu tartışmaları daha da körüklüyor. İşte bu kargaşa içinde bir noktayı daha aydınlığa kavuşturmak adına BSD tarzı lisansların geçmişteki en büyük sorunlarından biri olan "BSD reklam sorunu" hakkında Richard M. Stallman'ın yazdığı bir makalenin fazlamesai.net üyelerinden Dursun Can "Anduril" Turan tarafından yapılan çevirisini yayınlıyoruz.

İyi okumalar.

OpenBSD 4.0 Çıktı

honal

"Varsayılan kurulumda uzaktan tek bir güvenlik açığı" parolası ile 10. yılını dolduran OpenBSD projesinin 4.0 sürümü 1 Kasım'da çıktı. Yeni sürümde yapılan iyileştirmeler ve eklenen özellikler için bu adres ziyaret edilebilir.