Türkçe FreeBSD 6 Kitabı

0
hbilgil
EnderUNIX yeni bir FreeBSD kitabı çıkardı.

Kitap içeriğine buradan erişebilirsiniz. Kitaptan bir bölüm.

Satın almak icin burayı kullanabilirsiniz.
Adı: FreeBSD 6 İşletim Sistemi 
ISBN: 978-975-98099-4-2
Yayın Tarihi: 2007-05-09
Sayfa sayısı: 288
Boyut: 19,5 x 26
Fiyat: 20 YTL, Açık Akademi Satış Fiyatı: 19 YTL (KDV Dahil)
Yazarlar:İsmail Yenigül, Barış Şimşek, Atılım Boy

Yeni FreeBSD, Yeni Kitap! Bu kitap, FreeBSD işletim sistemini geniş bir şekilde ele almakla birlikte FreeBSD 5 serisinden itibaren FreeBSD 6.2 ve FreeBSD 7 'de yer alan yenilikleri de içermektedir. Kitap sıfırdan yazılmış olup bazı konularda eski kitaptan yararlanılmıştır. Ayrıca FreeBSD ile doğrudan ilgisi olmayan veya eskimiş olan konular çıkartılarak daha verimli ve kullanışlı bir kitap ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır.

Ülkemizde çok tanınmasa da UNIX türevi işletim sistemlerinin atası olan FreeBSD işletim sistemi, ilk ve tek Türkçe kaynak olan Açık Akademi Yayınevi'nden çıkan FreeBSD 4 kitabının ardından Türkiye'de yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. İlk kitabın yayınlanmasının üzerinden üç yıl geçti ve bu süreçte FreeBSD işletim sistemi oldukça radikal değişiklikler geçirdi. Yüzlerce resmi ve binlerce gönüllü geliştiricinin çabaları sonucu yeni ve modern bir işletim sistemi ortaya çıkarıldı. Bu kitap, FreeBSD işletim sistemini geniş bir şekilde ele almakla birlikte FreeBSD 5 serisinden itibaren FreeBSD 6.2 ve FreeBSD 7 'de yer alan yenilikleri de içermektedir. Kitap sıfırdan yazılmış olup bazı konularda eski kitaptan yararlanılmıştır. Ayrıca FreeBSD ile doğrudan ilgisi olmayan veya eskimiş olan konular çıkartılarak daha verimli ve kullanışlı bir kitap ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır. Türkiye'de FreeBSD'nin gönüllü tanıtımını yapan ve bu konuda en yetkin bilgi birikimine sahip olan EnderUNIX?in yazılım geliştiricilerinden İsmail Yenigül, Barış Şimşek ve Atılım Boy tarafından yazılmış olan kitap FreeBSD işletim sistemi için başvuru kitabıdır 
BSD

İlgili Yazılar

FreeBSD 7.2 çık<u>mış</u>.

mesutgul

Özelliklerini, falanı filanı FreeBSD resmi web sitesi duyuru sayfasından okuyabilirsiniz.

Sadece birşey dikkatimi çekti: www.enderunix.org dahil hiçbir Türk sitesinde duyurusuna rastlamadım.

Hatta, resmi FTP sitesinde ilgili bölümlerde en son 1 Mayıs 2009 tarihli ISO dosyaları olmasına rağmen, FreeBSD resmi web sitesinde (2 gün sonra) 3 Mayıs 2009'da duyurulmuş.

OpenBSD 3.9 Çıktı!

honal

Özgür yazılım dünyasının güçlü oyuncularından OpenBSD'nin 3.9 sürümü 1 Mayıs 2006 itibari ile FTP'lerde yerini almış durumda. Göze batan çok yeniliğin olmadığı sürümde daha çok sürücü desteği ve çalışan sistemde iyileştirmeler yapılmış. Bu sürümün özel şarkısı "Blob!", kapalı kod aygıt sürücüleri kullanan diğer açık kod sistemlere ithaf edilmis. Gelen tüm yeni özellikler için http://www.OpenBSD.org/plus39.html adresi ziyaret edilebilir.

FreeBSD 8.0 Duyuruldu!

Tarık

FreeBSD 8.0, bir önceki sürümü 7.2 gibi sessiz sedasız duyuruldu.

Duyuru: http://www.freebsd.org/releases/8.0R/announce.html
İndirme Bağlantıları http://www.freebsd.org/where.html

EnderUNIX 7. yaşında

bemre

EnderUNIX Açık kaynak kod yazılım geliştirme ekibi aralık ayının üçünde 7 yaşına girmiş bulunmaktadır.
Açık kaynak üzerine geçirdiği 7 altın yıl sonrasında bugün hala paylaşımla büyüme felsefesi doğrultusunda daha fazla şey üretmek için çalışmaktadir. Bu bağlamda ekip üyeleri 7. yılında 7 ender belge hazırladı.
EnderUNIX takipçilerinden de 7. yılında yayınlanmak üzere 70 belge talep etmektedir.

FreeBSD 6.0 Çıktı!

slay3r

OpenBSD, NetBSD ve en son olarak da FreeBSD 6.0 karşınızda!

İşletim sistemi hakkındaki yenilikleri burada bulabilirsiniz.

İşte bonus olarak yeni FreeBSD logomuz.