Türkçe FreeBSD 6 Kitabı

0
hbilgil
EnderUNIX yeni bir FreeBSD kitabı çıkardı.

Kitap içeriğine buradan erişebilirsiniz. Kitaptan bir bölüm.

Satın almak icin burayı kullanabilirsiniz.
Adı: FreeBSD 6 İşletim Sistemi 
ISBN: 978-975-98099-4-2
Yayın Tarihi: 2007-05-09
Sayfa sayısı: 288
Boyut: 19,5 x 26
Fiyat: 20 YTL, Açık Akademi Satış Fiyatı: 19 YTL (KDV Dahil)
Yazarlar:İsmail Yenigül, Barış Şimşek, Atılım Boy

Yeni FreeBSD, Yeni Kitap! Bu kitap, FreeBSD işletim sistemini geniş bir şekilde ele almakla birlikte FreeBSD 5 serisinden itibaren FreeBSD 6.2 ve FreeBSD 7 'de yer alan yenilikleri de içermektedir. Kitap sıfırdan yazılmış olup bazı konularda eski kitaptan yararlanılmıştır. Ayrıca FreeBSD ile doğrudan ilgisi olmayan veya eskimiş olan konular çıkartılarak daha verimli ve kullanışlı bir kitap ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır.

Ülkemizde çok tanınmasa da UNIX türevi işletim sistemlerinin atası olan FreeBSD işletim sistemi, ilk ve tek Türkçe kaynak olan Açık Akademi Yayınevi'nden çıkan FreeBSD 4 kitabının ardından Türkiye'de yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. İlk kitabın yayınlanmasının üzerinden üç yıl geçti ve bu süreçte FreeBSD işletim sistemi oldukça radikal değişiklikler geçirdi. Yüzlerce resmi ve binlerce gönüllü geliştiricinin çabaları sonucu yeni ve modern bir işletim sistemi ortaya çıkarıldı. Bu kitap, FreeBSD işletim sistemini geniş bir şekilde ele almakla birlikte FreeBSD 5 serisinden itibaren FreeBSD 6.2 ve FreeBSD 7 'de yer alan yenilikleri de içermektedir. Kitap sıfırdan yazılmış olup bazı konularda eski kitaptan yararlanılmıştır. Ayrıca FreeBSD ile doğrudan ilgisi olmayan veya eskimiş olan konular çıkartılarak daha verimli ve kullanışlı bir kitap ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır. Türkiye'de FreeBSD'nin gönüllü tanıtımını yapan ve bu konuda en yetkin bilgi birikimine sahip olan EnderUNIX?in yazılım geliştiricilerinden İsmail Yenigül, Barış Şimşek ve Atılım Boy tarafından yazılmış olan kitap FreeBSD işletim sistemi için başvuru kitabıdır 
BSD

İlgili Yazılar

Tost makinesi tamam, sıra ampulde...

tongucyumruk

NetBSD, bildiğiniz gibi, taşınabilirliği ile meşhur, neredeyse içinden elektrik geçen herşeyin üzerinde çalışabilen bir BSD'dir. Vax'tan Atari'ye, i386'dan Playstation 2'ye çok çesitli donanımlar üzerinde çalışabilen bu işletim sistemi artık fantazi sınırlarını zorlamaya başladı. NetBSD artık tost makinenizde de çalışıyor.

Technologic Systems tarafından gerçekleştirilen denemede firmanın TS-7200 adlı, ARM işlemcili, entegre sistem kartı tost makinasının içerisine monte edilerek kendisine bir adet LCD ekran ve klavye bağlanmış ve üzerine de NetBSD yüklenmiş.

Evet... Sırada ampul var...

BSD Lisans Sorunu

tongucyumruk

Hepimizin bildiği gibi özgür yazılım lisanslarının çeşitliliği sıklıkla tartışmalara yol açan bir durum. Özellikle kimi lisansların birbiri ile olan uyumsuzlukları, felsefi farklılıkları bu tartışmaları daha da körüklüyor. İşte bu kargaşa içinde bir noktayı daha aydınlığa kavuşturmak adına BSD tarzı lisansların geçmişteki en büyük sorunlarından biri olan "BSD reklam sorunu" hakkında Richard M. Stallman'ın yazdığı bir makalenin fazlamesai.net üyelerinden Dursun Can "Anduril" Turan tarafından yapılan çevirisini yayınlıyoruz.

İyi okumalar.

PC-BSD 1.3 Beta hazır

alperfm

BSD tabanlı işletim sistemlerinin en kolay ve bana göre en iyisi olan pcbsd nin 1.3 versiyonunun betası hazır.

Yeni sürüm için bir öngörüş teşkil edecek deneme versiyonunu kullanıcılar test edip geliştiricilere katkıda bulunabilirler.

1.2 den farklı olarak kde 3.5.4 var ve sistemde taban düzenlemesi yapılmış. 1.3 Betada yalnızca ingilizce dil seçeneği var. Diğer dillerin sonraki versiyonlarda ekleneceği belirtilmiş. -- PCBsd.org

OpenBSD Belgeleme Projesi

honal

EnderUNIX olarak kısa bir süre önce başlattığımız "OpenBSD Belgeleme Projesi " sonuçlandı. Henüz beta seviyesinde sayılsa da zamanla hedeflediğimiz seviyeye geleceğini düşünüyorum.

OpenBSD Belgeleme Projesi Projesi Nedir?

OpenBSD Belgeleme Projesi, OpenBSD işletim sisteminin Türkiye'de tanıtımı ve kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Aralık 2005 tarihinde başlatılmıştır. Belgelemenin daha hızlı ve sağlıklı olması amacıyla ilk olarak OpenBSD FAQ(Şıkça Sorulan Sorular)'nun belirli bölümleri çevrilmiştir. Projenin ilerleyen adımlarında belirlenen bu içerik üzerinden belgeler genişletilecektir. Vakit sınırlılığından dolayı içerik çevirmenlerden alındığı gibi sunulmuştur, çalışmanın ilerleyen dönemlerinde çeviriler tekrar gözden geçirilerek daha anlaşılır başlıklarla sunulacaktır.

FreeBSD 6.1-RELEASE çıktı

mesutgul

FreeBSD 6.1-RELEASE çıktı.

i386 ve diğerleri, indirmeniz için sizleri bekliyor.