Türkçe FreeBSD 6 Kitabı

0
hbilgil
EnderUNIX yeni bir FreeBSD kitabı çıkardı.

Kitap içeriğine buradan erişebilirsiniz. Kitaptan bir bölüm.

Satın almak icin burayı kullanabilirsiniz.
Adı: FreeBSD 6 İşletim Sistemi 
ISBN: 978-975-98099-4-2
Yayın Tarihi: 2007-05-09
Sayfa sayısı: 288
Boyut: 19,5 x 26
Fiyat: 20 YTL, Açık Akademi Satış Fiyatı: 19 YTL (KDV Dahil)
Yazarlar:İsmail Yenigül, Barış Şimşek, Atılım Boy

Yeni FreeBSD, Yeni Kitap! Bu kitap, FreeBSD işletim sistemini geniş bir şekilde ele almakla birlikte FreeBSD 5 serisinden itibaren FreeBSD 6.2 ve FreeBSD 7 'de yer alan yenilikleri de içermektedir. Kitap sıfırdan yazılmış olup bazı konularda eski kitaptan yararlanılmıştır. Ayrıca FreeBSD ile doğrudan ilgisi olmayan veya eskimiş olan konular çıkartılarak daha verimli ve kullanışlı bir kitap ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır.

Ülkemizde çok tanınmasa da UNIX türevi işletim sistemlerinin atası olan FreeBSD işletim sistemi, ilk ve tek Türkçe kaynak olan Açık Akademi Yayınevi'nden çıkan FreeBSD 4 kitabının ardından Türkiye'de yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. İlk kitabın yayınlanmasının üzerinden üç yıl geçti ve bu süreçte FreeBSD işletim sistemi oldukça radikal değişiklikler geçirdi. Yüzlerce resmi ve binlerce gönüllü geliştiricinin çabaları sonucu yeni ve modern bir işletim sistemi ortaya çıkarıldı. Bu kitap, FreeBSD işletim sistemini geniş bir şekilde ele almakla birlikte FreeBSD 5 serisinden itibaren FreeBSD 6.2 ve FreeBSD 7 'de yer alan yenilikleri de içermektedir. Kitap sıfırdan yazılmış olup bazı konularda eski kitaptan yararlanılmıştır. Ayrıca FreeBSD ile doğrudan ilgisi olmayan veya eskimiş olan konular çıkartılarak daha verimli ve kullanışlı bir kitap ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır. Türkiye'de FreeBSD'nin gönüllü tanıtımını yapan ve bu konuda en yetkin bilgi birikimine sahip olan EnderUNIX?in yazılım geliştiricilerinden İsmail Yenigül, Barış Şimşek ve Atılım Boy tarafından yazılmış olan kitap FreeBSD işletim sistemi için başvuru kitabıdır 
BSD

İlgili Yazılar

OpenBSD 4.0 Çıktı

honal

"Varsayılan kurulumda uzaktan tek bir güvenlik açığı" parolası ile 10. yılını dolduran OpenBSD projesinin 4.0 sürümü 1 Kasım'da çıktı. Yeni sürümde yapılan iyileştirmeler ve eklenen özellikler için bu adres ziyaret edilebilir.

BSD Lisans Sorunu

tongucyumruk

Hepimizin bildiği gibi özgür yazılım lisanslarının çeşitliliği sıklıkla tartışmalara yol açan bir durum. Özellikle kimi lisansların birbiri ile olan uyumsuzlukları, felsefi farklılıkları bu tartışmaları daha da körüklüyor. İşte bu kargaşa içinde bir noktayı daha aydınlığa kavuşturmak adına BSD tarzı lisansların geçmişteki en büyük sorunlarından biri olan "BSD reklam sorunu" hakkında Richard M. Stallman'ın yazdığı bir makalenin fazlamesai.net üyelerinden Dursun Can "Anduril" Turan tarafından yapılan çevirisini yayınlıyoruz.

İyi okumalar.

FreeBSD 6.0 Çıktı!

slay3r

OpenBSD, NetBSD ve en son olarak da FreeBSD 6.0 karşınızda!

İşletim sistemi hakkındaki yenilikleri burada bulabilirsiniz.

İşte bonus olarak yeni FreeBSD logomuz.

BSDCONTR: 1. Türkiye BSD Konferansı

FZ

Türkiye'de BSD sistemler üzerine önemli çalışmalar yapan ve dünya çapında kullanılan açık kaynak kodlu yazılımlar geliştiren EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ile Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen konferans, 20 - 21 Ekim 2007 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleşecektir.

Konferansa, FreeBSD çekirdek takımı üyesi ve TrustedBSD projesi kurucusu Robert Watson davetli konuşmacı olarak katılacaktır.

FreeBSD 7.2 çık<u>mış</u>.

mesutgul

Özelliklerini, falanı filanı FreeBSD resmi web sitesi duyuru sayfasından okuyabilirsiniz.

Sadece birşey dikkatimi çekti: www.enderunix.org dahil hiçbir Türk sitesinde duyurusuna rastlamadım.

Hatta, resmi FTP sitesinde ilgili bölümlerde en son 1 Mayıs 2009 tarihli ISO dosyaları olmasına rağmen, FreeBSD resmi web sitesinde (2 gün sonra) 3 Mayıs 2009'da duyurulmuş.