EnderUNIX 5 yaşında!

0
honal
Aralık ayında 5 yaşına giren EnderUNIX, 5. yılın şerefine 10 seçkin belge yayınladi. Ayrıca web sayfalarını da yenileyen ekibe bundan sonra da başarılar.

İşte belgelerin listesi:
Murat BALABAN: Kâr ve eğlence için filtreleri çengellemek: PFIL_HOOK / İngilizcesi
Halil DEMIREZEN& Robert Watson Nasıl FreeBSD hacker olunur?
Bâkır EMRE :Unix araçları ile detaylı paket analizi
Huzeyfe ONAL: Acik kod guvenlik yazilimlari
Gokhan ALKAN: Nagios ile Ag ve servis Kontrolü
Ismail YENIGUL: FreeBSD ve Yeni nesil Internet Protokolü(IPV6)
Ozkan KIRIK: AWK Kullanim Rehberi
Omer Faruk SEN: FreeBSD ve Kablosuz Aglar
Necati Ersen SISECI: Linux Aygıt Sürücüleri
Atilim BOY :Çalıştırılabilir ve Bağlanabilir Biçim (ELF)
BSD

Görüşler

0
fnoyan
Az kaynak okumadık oradan :) Daha nice 5 senelere diyelim artık....
0
hardheart
Sadece üreten, bizim gibi geyik yapmayan enderunix ailesine daha nice yıllar dilerim. Sessiz ilerleyişlerinin hep devam etmesini diliyorum. Onlar sayesinde bilgisayar dünyasını daha iyi idrak etmeye devam edeceğiz. Kendi adıma çok teşekkur.
0
sundance
Kaliteli dökümanlarını okumaktan her zaman keyif aldığımız EnderUnix'e bundan sonraki çalışmalarında da başarılar dilerim.

Açık Kod yayınevinden de yine Free BSD kitabı gibi güzel kitaplar bekliyoruz.

Not: Huzeyfe bey, ben sizi de Ender Unix ekibinde biliyordum. Haberi üçüncü şahıs olarak yazıp bir de "Ekibe başarılar" deyince bir an şüpheye düştüm ;)
0
honal
Disaridan bir gozle bakmaya calistim ;)
0
anonim
Daha nice 5 yıllara...
0
ttk
Tebrikler, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.
0
ae
Nice 5 yıllara , elleriniz dert gormesin.
0
ankbaron
Nice 5 yıllara sağlıkla ve aynı çizgide,aynı motivastonda ulaşmaları dileğiyle.Başarı mı?Ondan şüphem yok zaten.Sevgiler ve saygılar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FreeBSD 6.0 Çıktı!

slay3r

OpenBSD, NetBSD ve en son olarak da FreeBSD 6.0 karşınızda!

İşletim sistemi hakkındaki yenilikleri burada bulabilirsiniz.

İşte bonus olarak yeni FreeBSD logomuz.

OpenBSD 3.9 Çıktı!

honal

Özgür yazılım dünyasının güçlü oyuncularından OpenBSD'nin 3.9 sürümü 1 Mayıs 2006 itibari ile FTP'lerde yerini almış durumda. Göze batan çok yeniliğin olmadığı sürümde daha çok sürücü desteği ve çalışan sistemde iyileştirmeler yapılmış. Bu sürümün özel şarkısı "Blob!", kapalı kod aygıt sürücüleri kullanan diğer açık kod sistemlere ithaf edilmis. Gelen tüm yeni özellikler için http://www.OpenBSD.org/plus39.html adresi ziyaret edilebilir.

BSD Lisans Sorunu

tongucyumruk

Hepimizin bildiği gibi özgür yazılım lisanslarının çeşitliliği sıklıkla tartışmalara yol açan bir durum. Özellikle kimi lisansların birbiri ile olan uyumsuzlukları, felsefi farklılıkları bu tartışmaları daha da körüklüyor. İşte bu kargaşa içinde bir noktayı daha aydınlığa kavuşturmak adına BSD tarzı lisansların geçmişteki en büyük sorunlarından biri olan "BSD reklam sorunu" hakkında Richard M. Stallman'ın yazdığı bir makalenin fazlamesai.net üyelerinden Dursun Can "Anduril" Turan tarafından yapılan çevirisini yayınlıyoruz.

İyi okumalar.

FreeBSD 7.2 çık<u>mış</u>.

mesutgul

Özelliklerini, falanı filanı FreeBSD resmi web sitesi duyuru sayfasından okuyabilirsiniz.

Sadece birşey dikkatimi çekti: www.enderunix.org dahil hiçbir Türk sitesinde duyurusuna rastlamadım.

Hatta, resmi FTP sitesinde ilgili bölümlerde en son 1 Mayıs 2009 tarihli ISO dosyaları olmasına rağmen, FreeBSD resmi web sitesinde (2 gün sonra) 3 Mayıs 2009'da duyurulmuş.

Tost makinesi tamam, sıra ampulde...

tongucyumruk

NetBSD, bildiğiniz gibi, taşınabilirliği ile meşhur, neredeyse içinden elektrik geçen herşeyin üzerinde çalışabilen bir BSD'dir. Vax'tan Atari'ye, i386'dan Playstation 2'ye çok çesitli donanımlar üzerinde çalışabilen bu işletim sistemi artık fantazi sınırlarını zorlamaya başladı. NetBSD artık tost makinenizde de çalışıyor.

Technologic Systems tarafından gerçekleştirilen denemede firmanın TS-7200 adlı, ARM işlemcili, entegre sistem kartı tost makinasının içerisine monte edilerek kendisine bir adet LCD ekran ve klavye bağlanmış ve üzerine de NetBSD yüklenmiş.

Evet... Sırada ampul var...