FreeBSD 7.2 çık<u>mış</u>.

0
mesutgul
BSD

Görüşler

0
onal
Kisa da olsa burada bahsetmistim. Yeni sistemlere guncelleme yapildikca eminim konuyla ilgili yazilarin sayisi artacaktir.
0
hayalci
iso dosyalarının eski olması sürümün duyurusunun "unutulmasından" kaynaklı değildir de, isoları oluşturduktan sonra kritik bir hata olmadığından emin olmak için biraz beklemelerindendir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD 4.0 Çıktı

honal

"Varsayılan kurulumda uzaktan tek bir güvenlik açığı" parolası ile 10. yılını dolduran OpenBSD projesinin 4.0 sürümü 1 Kasım'da çıktı. Yeni sürümde yapılan iyileştirmeler ve eklenen özellikler için bu adres ziyaret edilebilir.

BSD Lisans Sorunu

tongucyumruk

Hepimizin bildiği gibi özgür yazılım lisanslarının çeşitliliği sıklıkla tartışmalara yol açan bir durum. Özellikle kimi lisansların birbiri ile olan uyumsuzlukları, felsefi farklılıkları bu tartışmaları daha da körüklüyor. İşte bu kargaşa içinde bir noktayı daha aydınlığa kavuşturmak adına BSD tarzı lisansların geçmişteki en büyük sorunlarından biri olan "BSD reklam sorunu" hakkında Richard M. Stallman'ın yazdığı bir makalenin fazlamesai.net üyelerinden Dursun Can "Anduril" Turan tarafından yapılan çevirisini yayınlıyoruz.

İyi okumalar.

EnderUNIX 7. yaşında

bemre

EnderUNIX Açık kaynak kod yazılım geliştirme ekibi aralık ayının üçünde 7 yaşına girmiş bulunmaktadır.
Açık kaynak üzerine geçirdiği 7 altın yıl sonrasında bugün hala paylaşımla büyüme felsefesi doğrultusunda daha fazla şey üretmek için çalışmaktadir. Bu bağlamda ekip üyeleri 7. yılında 7 ender belge hazırladı.
EnderUNIX takipçilerinden de 7. yılında yayınlanmak üzere 70 belge talep etmektedir.

FreeBSD 6.0 Çıktı!

slay3r

OpenBSD, NetBSD ve en son olarak da FreeBSD 6.0 karşınızda!

İşletim sistemi hakkındaki yenilikleri burada bulabilirsiniz.

İşte bonus olarak yeni FreeBSD logomuz.

OpenBSD pf ve Squid ile Transparent Proxy Kurulumu

honal

OpenBSD 3.7 işletim sistemi üzerinde Packet Filter ve Squid kullanarak Transparent (şeffaf) proxy kurulumunu anlatan belgeye http://www.enderunix.org/docs/squid.pdf adresinden erişilebilir. Belge beta seviyesindedir, Linux ve FreeBSD desteği de eklendikten sonra tam sürümü yayınlanacaktır.