FreeBSD 7.2 çık<u>mış</u>.

0
mesutgul
BSD

Görüşler

0
onal
Kisa da olsa burada bahsetmistim. Yeni sistemlere guncelleme yapildikca eminim konuyla ilgili yazilarin sayisi artacaktir.
0
hayalci
iso dosyalarının eski olması sürümün duyurusunun "unutulmasından" kaynaklı değildir de, isoları oluşturduktan sonra kritik bir hata olmadığından emin olmak için biraz beklemelerindendir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD 3.9 Çıktı!

honal

Özgür yazılım dünyasının güçlü oyuncularından OpenBSD'nin 3.9 sürümü 1 Mayıs 2006 itibari ile FTP'lerde yerini almış durumda. Göze batan çok yeniliğin olmadığı sürümde daha çok sürücü desteği ve çalışan sistemde iyileştirmeler yapılmış. Bu sürümün özel şarkısı "Blob!", kapalı kod aygıt sürücüleri kullanan diğer açık kod sistemlere ithaf edilmis. Gelen tüm yeni özellikler için http://www.OpenBSD.org/plus39.html adresi ziyaret edilebilir.

Türkçe FreeBSD 6 Kitabı

hbilgil

EnderUNIX yeni bir FreeBSD kitabı çıkardı.

Kitap içeriğine buradan erişebilirsiniz. Kitaptan bir bölüm.

Satın almak icin burayı kullanabilirsiniz.

OpenBSD pf ve Squid ile Transparent Proxy Kurulumu

honal

OpenBSD 3.7 işletim sistemi üzerinde Packet Filter ve Squid kullanarak Transparent (şeffaf) proxy kurulumunu anlatan belgeye http://www.enderunix.org/docs/squid.pdf adresinden erişilebilir. Belge beta seviyesindedir, Linux ve FreeBSD desteği de eklendikten sonra tam sürümü yayınlanacaktır.

Tost makinesi tamam, sıra ampulde...

tongucyumruk

NetBSD, bildiğiniz gibi, taşınabilirliği ile meşhur, neredeyse içinden elektrik geçen herşeyin üzerinde çalışabilen bir BSD'dir. Vax'tan Atari'ye, i386'dan Playstation 2'ye çok çesitli donanımlar üzerinde çalışabilen bu işletim sistemi artık fantazi sınırlarını zorlamaya başladı. NetBSD artık tost makinenizde de çalışıyor.

Technologic Systems tarafından gerçekleştirilen denemede firmanın TS-7200 adlı, ARM işlemcili, entegre sistem kartı tost makinasının içerisine monte edilerek kendisine bir adet LCD ekran ve klavye bağlanmış ve üzerine de NetBSD yüklenmiş.

Evet... Sırada ampul var...

BSDCONTR: 1. Türkiye BSD Konferansı

FZ

Türkiye'de BSD sistemler üzerine önemli çalışmalar yapan ve dünya çapında kullanılan açık kaynak kodlu yazılımlar geliştiren EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ile Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen konferans, 20 - 21 Ekim 2007 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleşecektir.

Konferansa, FreeBSD çekirdek takımı üyesi ve TrustedBSD projesi kurucusu Robert Watson davetli konuşmacı olarak katılacaktır.