FreeBSD 7.2 çık<u>mış</u>.

0
mesutgul
BSD

Görüşler

0
onal
Kisa da olsa burada bahsetmistim. Yeni sistemlere guncelleme yapildikca eminim konuyla ilgili yazilarin sayisi artacaktir.
0
hayalci
iso dosyalarının eski olması sürümün duyurusunun "unutulmasından" kaynaklı değildir de, isoları oluşturduktan sonra kritik bir hata olmadığından emin olmak için biraz beklemelerindendir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PC-BSD 1.3 Beta hazır

alperfm

BSD tabanlı işletim sistemlerinin en kolay ve bana göre en iyisi olan pcbsd nin 1.3 versiyonunun betası hazır.

Yeni sürüm için bir öngörüş teşkil edecek deneme versiyonunu kullanıcılar test edip geliştiricilere katkıda bulunabilirler.

1.2 den farklı olarak kde 3.5.4 var ve sistemde taban düzenlemesi yapılmış. 1.3 Betada yalnızca ingilizce dil seçeneği var. Diğer dillerin sonraki versiyonlarda ekleneceği belirtilmiş. -- PCBsd.org

Tost makinesi tamam, sıra ampulde...

tongucyumruk

NetBSD, bildiğiniz gibi, taşınabilirliği ile meşhur, neredeyse içinden elektrik geçen herşeyin üzerinde çalışabilen bir BSD'dir. Vax'tan Atari'ye, i386'dan Playstation 2'ye çok çesitli donanımlar üzerinde çalışabilen bu işletim sistemi artık fantazi sınırlarını zorlamaya başladı. NetBSD artık tost makinenizde de çalışıyor.

Technologic Systems tarafından gerçekleştirilen denemede firmanın TS-7200 adlı, ARM işlemcili, entegre sistem kartı tost makinasının içerisine monte edilerek kendisine bir adet LCD ekran ve klavye bağlanmış ve üzerine de NetBSD yüklenmiş.

Evet... Sırada ampul var...

EnderUNIX 7. yaşında

bemre

EnderUNIX Açık kaynak kod yazılım geliştirme ekibi aralık ayının üçünde 7 yaşına girmiş bulunmaktadır.
Açık kaynak üzerine geçirdiği 7 altın yıl sonrasında bugün hala paylaşımla büyüme felsefesi doğrultusunda daha fazla şey üretmek için çalışmaktadir. Bu bağlamda ekip üyeleri 7. yılında 7 ender belge hazırladı.
EnderUNIX takipçilerinden de 7. yılında yayınlanmak üzere 70 belge talep etmektedir.

OpenBSD pf ve Squid ile Transparent Proxy Kurulumu

honal

OpenBSD 3.7 işletim sistemi üzerinde Packet Filter ve Squid kullanarak Transparent (şeffaf) proxy kurulumunu anlatan belgeye http://www.enderunix.org/docs/squid.pdf adresinden erişilebilir. Belge beta seviyesindedir, Linux ve FreeBSD desteği de eklendikten sonra tam sürümü yayınlanacaktır.

PC-BSD v. 1.3 Kararlı Sürüm

cross_fire

Kolay kurulan ve kullanılan BSD tabanlı işletim sistem PC-BSD'nin kararlı 1.3 versiyonu hazır. KDE 3.5.5 içeren PC-BSD, "PF" güvenlik duvarı, HAL backend desteği, yeni bir "Hizmetler" menüsü ve daha fazlasını sunuyor.

PC-BSD'nin 1.3 sürümünü http://www.pcbsd.org/?p=download adresinden indirebilirsiniz.