Pardus'ta Staj Olanağı

0
anonim
Pardus'ta yaz stajları ile ilgili duyurumuzu az önce yayınladık. Pardus anasayfasına girenler duyuruyu ve içeriğini görebilirler.
Açıkçası ben bu konuda çok heyecanlıyım.

Bu projeler elbette Pardus'un bir takım eksiklerini kapatacaklar, kendileri 'verelim çocuklara yapsınlar' projeleri olmaktan ziyade bizim için önem arz eden projeler. Fakat öğrencilerin bu staj dönemi boyunca göreceklerinin ve öğreneceklerinin en az Pardus'un ihtiyaçlarına çözümler bulunması kadar önemli olduğuna ve bu dönemin öğrenciler için harika bir deneyim olacağına inanıyorum. Ayrıca geriye 'bayrağı kimlerin devralacağına' dair güzel fikirlerin kalacağı da şüphesiz.

Büyük şirketlerde staj yapıp 'hiç bir şey öğrenmediğinden' şikayet eden, küçük şirketlerde staj yapıp 'yapacak iş bulamamış olmaktan' yakınan öğrencilerin bu fırsatı kaçırmamalarını, şanslarını denemelerini ve vizyonlarını ciddi ölçüde değiştireceğine inandığım bu staj programında yer almalarını dilerim. Çünkü öğrenciler yaptıklarının geliştirme ofisinden son kullanıcılara uzanan Pardus akışının parçası oluşunu izlerlerken, her 'gelecek vaat eden öğrencinin' yaşadığı 'soru soracak ve mühendislik anlamında vizyonundan feyz alacak yeterince insan bulamama' sıkıntısına bir yazlığına ara verme şansı yakalayacaklar, yazılım geliştirme dünyasının güçlü araçları ile haşır-neşir olacaklar. Başarabiliyorsanız bu deneyimi mezun olmadan yaşamayı deneyin derim.

Kısa süre sonra sizlere üniversitelerinize asmanız için afişler sağlayacağız, o noktada duyuru konusundaki yardımlarınızı da bizden esirgemeyeceğinize inanıyoruz.

Kaynak: A. Murat Eren (http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/blog/blog.cgi?file=Pardus-Staj-2007.txt)

Görüşler

0
FZ
2 sene önce acaba Google Summer of Code etkinliği resmi staja sayılabilir mi bilgisayar bölümü öğrencileri için diye biraz bakınmıştık ancak olumlu bir sonuç çıkmamıştı diye hatırlıyorum.

Acaba başlıkta geçen staj resmi staj manasında mıdır? Yani YÖK boyunduruğundaki üniversitelerimizin itaat ettikleri merkezi yönetmeliklere göre geçerli staj sayılacak mıdır? Yoksa değişen bir şey yoktur da öğrencilerin fiziksel olarak TÜBİTAK'a gidip geleneksel şekilde staj defteri mi imzalatmaları gerekmektedir? Eğer böyle değilse yani yönetmelikler değişti ise o zaman öğrenciler için belki Google SoC açısından da şans olabilir, oturdukları yerden dünya çapında projelere katılıp çok deneyimli insanlar danışmanlığında proje yapıp staja saydırabilir ve para da kazanabilirler. (Burada soruyorum çünkü burada ve burada cevap bulamadım).

Bu arada Pardus, Google SoC'a bazı proje önerileri götürmüştü, onlar kabul edildi mi, ne oldu?
0
ozancaglayan
Merhaba.

Okul bir şekilde TÜBİTAK, UEKAE'yi geçerli staj yeri olarak kabul ettikten sonra geriye sadece dediğiniz gibi staj defterini imzalatmak kalıyor onun dışında stajını Gebze'den ya da evinden yapmanın okulla bir bağı kalmıyor.
Ha, bu staj defterinin içeriği okuldan okula değişiyor ve güncelliği tartışılır tıpkı her konunun tartışmaya açık olduğu gibi. Ancak dediğiniz gibi okula en azından resmi bir faks ulaşmadan yapılmış bir staj okullar tarafından sayılmayabilir. Bu bağlamda Google SoC ya da başka bu tarz bir uluslararası projede en azından elde öğrenci adına düzenlenmiş resmi bir kağıdın varlığı işi kolaylaştırabilir.
Kaldı ki bu bürokrasiye çözüm olarak getirilen aslında staj yapılmayan bir dost şirketinden yazı ve staj defterine imza elde edilip stajını başka yerde ya da hiç yapmayan öğrenciler de hayli çoğunlukta.

İyi günler.
0
onur80
Bir yaz suren bir staj yerine 1 sene suren bitirme tezi olsa soyle Turkiye'nin dort bir yanından universite ogrencileri bitirme tezlerini Pardus üzerine yapsalar guzel olurdu. Tabi bu is hocalara dusuyor cunku bitirme tezi konularını hocalar tayin ediyor. Onlarda bazımsızlar konu secmekte.
0
gtr
İlan veren arkadaş neden bu kadar açıklama gereği,yabancı kaynak ver gereği duymuş anlamadım.
Bir de neden ,insan kaynaklarında çalışan veya eleman seçme sorumluluğu verilen kişiler, hep yabancı kaynakları karıştırma gereği duyar. Bunlar Türkiye'ye birebir uygulanabilir mi? Ben uygulamaya çaışanların komik duruma düştüğüne şahit oldum.
Birde sorum olacak A. Murat Eren'e. Acaba tam zamanlı eleman alırken nasıl bir yol izliyorsunuz?
Özgürlükten bahsediliyor hep ama neden gezegen'e ve de Murat Bey'in blog'una yorum yazamıyoruz?
0
bm
Özgürlükten bahsediliyor hep ama neden gezegen'e ve de Murat Bey'in blog'una yorum yazamıyoruz?

Biri blog girdileri toplayip gostermeye yariyor ondan, oburu sahsi blog/sahsi tercih. Pardus gurubunun umuma acik posta listeleri olduguna gore buyuk bir problem olmasa gerek. Yanlis mi anliyorum?

0
anonim
arkadaşlar aramızda üniversite okuyan ve Python ile ilgilenen ilgilenmenin yanıdan bilen var mı?
meraktan soruyorum sadece.
0
onur80
2 haftada ogrenirsin Python'u.. Visual C++ ogrenmiyoruz burda.. Alti ustu Platform bagimsiz bir script dili.. Universitenin sana bunu ogretmesine gerek yok.. Universite sana script dili nedir onu ogretsin yeter bence.. Sonucta biz universite de temel aliyoruz.. Ustune tuglalari dizmek sana kaliyor..
0
ozirus
Bilgisayar mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Kendimce 6-7 aydır uğraşıyorum. Okulda C#, Java ile 40 dk. da yapılan şeyleri Python'da 5 dk'da yapması zevkli gerçekten. Bu arada yanılmıyorsam Çanakkale 18 Mart üniversitesinde Python dersleri veriliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pardus 1.1 Alpha (kod adı: meren) Çıktı!

anonim

Pardus'un ilk kararlı kurulabilir sürümü olan Pardus 1.0'ın ardından beklenen 1.1 sürümünün ALPHA kararlılığındaki deneme sürümü "meren" kod adı ile çıktı.

Pardus 2007.2: Caracal Caracal

zekzekus

Pardus'un son kararlı sürümü olan 2007.2, Caracal Caracal adıyla bugün saat 11:00 itibariyle sunuculardaki yerini alacak.

Bir Yıllık Pardus Bilançosu

anonim

Pardus geliştiricilerinden A. Murat Eren günlüğünde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Pardus'un performansına dair çeşitli istatistikler yayınlayarak yorumlarını dile getirdi.

Pardus Semineri 28 Ocak'da TOBB'da

javacikiz

Pardus'un topluluk sitesi olan Özgürlükİçin.com Pardus Semineri vermek için TOBB ETÜ'ye geliyor. 28 Ocak Çarşamba günü saat 15:30'da başlayacak seminerde Ali Işıngör ve Akın Ömeroğlu Pardus hakkında sunumlar yapacaklar. Geçen hafta gerçekleşen birinci Pardus seminerinde Pardus göç ortaklarından Portakal Teknoloji Yazılım Şirketi kurucusu ve genel müdürü Bora Güngören Özgür yazılım ve Pardus'un gelişimi hakkında yaptığı güzel sunumla dinleyicilerini aydınlatmıştı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin ana bina Mavi Amfisinde yapılacak ikinci Pardus seminerini de yine üniversitenin Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu organize ediyor.
TOBB ETÜ adres: Söğütözü Cad.No:43, Söğütözü, Ankara, 06560 Türkiye

Resmi Pardus Testçileri Aranıyor...

tekman

Sevgili kediciğimiz Pardus'un 1.0 sürümü için yol haritasını belirlemenin heyecanını yaşıyoruz. Yapacak çok işimiz var, en önemlilerinden üçü de test yapmak, test yapmak ve test yapmak. Gerek geliştirici ekip ve gerekse çeşitli katkıcılarımız (sağolun, varolun, siz olmasanız biz ne yapardık!) tarafından yürütülen testler zaten haftalar ve aylardır sürüyor.