O`Reilly artık yazılım üretmeyecek

0
sundance
Açık kaynak kodunu desteklemek ve piyasadaki en işe yarar teknik kitapları yayınlamakla ün yapmış O'Reilly firması, bir süredir askıya aldığı yazılım geliştirme alanından tamamen çekileceğini açıkladı.

Kitaplarından zevkle faydalandığımız O`Reilly`nin tamamen bu yöne kanalize olma yönündeki bu hareketi sanırım sırada gerçekten çok iyi bazı kitapların beklediğine işaret.
gnu

İlgili Yazılar

Türkçe Open Source muhasabe yazılımı

raistlinthewiz

Fazlamesai slashdot tarzı bir site olduğuna göre sanırım ordaki gibi sorular sorabiliriz.
Hepimiz compiere'ı duymuşuzdur ve başarısını biliyoruzdur.
Peki Türkiye open source bir muhasebe yazılımı üretilse sizce, Türk yazılım firmalarının tepkisi nasıl olur, kullanıcılar buna nasıl yaklaşır?

Qt LGPL Oluyor

anonim

Nokia Qt'u satın aldığından beri Qt lisansının LGPL olabileceği telaffuz ediliyordu. Qt'un resmi sitesindeki açıklamaya göre bu beklenenden de çabuk gerçekleşiyor. Mart ayında çıkacak olan Qt 4.5 ile masaüstü ve gömülü platformlar için lisans seçenekleri arasına LGPL de eklenecek.

Linux masaüstünde önemli bir ağırlığı olan Qt'un Symbian portunun da hazırlanmakta olduğunu hatırlatalım. Ülkemizde hazırlanan Pardus Linux dağıtımı da Qt temelli olması nedeniyle bu gelişmeden, Linux ekosistemi oluşturma gücü açısından olumlu bir şekilde etkilenecektir.

Dağıtık C Derlemesi

sundance

Sabah sabah Freshmeat'de güzel bir program buldum.

\r \r Basitçe büyük bir C programını network üzerinde dağıtık olarak derlemeye imkan sağlayan bu program ne makinaların NTFS ile birbirine bağlanmasını, ne saatlerinin ayarlı olmasını, ne de aynı geliştirme kütüphanelerine sahip olmalarını gerektiriyor.

\r Wine derlerken bir deneyin derim ;)

GPLv3 Duyuruldu

tongucyumruk

Ve sonunda beklenen gün geldi. 16 yıllık uzun hizmetinin ardından Özgür Yazılım Vakfı GPL'in (General Public License) ikinci sürümünü emekliye ayırması beklenen üçüncü sürümünü duyurdu

`Open Source´ nelere kadir...

butch

Blender'ın open source olması yolunda önemli adımlar atıldığından daha önce bahsetmiştik. Amaç bir "Blender Vakfı" kurulması ve bundan sonra blender'ın açık kodlu olarak geliştirilmesiydi. Fakat bunun için 100.000 dolar toplanması gerekiyordu. 7 Eylül'de http://www.blender3d.com 'da yapılan açıklamaya göre toplanması hedeflenen miktar tamamlanmış. Yani çok yakında GPL lisanslı Blender'a kavuşacağız. Görün bakın "Open Source " nelere kadir.