The Free Software Song

0
barisozyurt
Özgür yazılımın kendisine ait bir şarkısı olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik bu şarkının sözlerini GNU'nun yaratıcısı ve Richard Stallman' ın yazdığını?...
Şarkının birkaç farklı yorumu var:

- Stallman' ın kendi sesinden :
http://www.gnu.org/music/free-software-song.au
- Fenster adlı grubun pop ya da rap tarzı yorumu ile :
http://audio-video.gnu.org/audio/Fenster-Free-Software-Song.ogg
- Bu da video clip'i :
http://revolution-os.com/Free_Software_Song_video.mpg

Sözleri ise şöyle :

Join us now and share the software;
You'll be free, hackers, you'll be free.
x2
Hoarders may get piles of money,
That is true, hackers, that is true.
But they cannot help their neighbors;
That's not good, hackers, that's not good.

When we have enough free software
At our call, hackers, at our call,
We'll throw out those dirty licenses
Ever more, hackers, ever more.

Join us now and share the software;
You'll be free, hackers, you'll be free.
x2
gnu

Görüşler

0
barisozyurt
Bu arada, John Vanderslice ''nin Bill Gates Must Die diye bir şarkısı varmış, burayı tıklayarak indirebilirsiniz.
0
rootshell
klip baya guzelmis,linux world expo'dan goruntuler var.
0
anonim
vaaaaaaaaay
aramızda epitonic çiler de mi varmış?
hakkaten merak ettim nerden duydun sen onu?
bu arada john vanderslice'ın sitesinde www.tinytelephone.com süper mp3 ler var tavsiye ederim

daha fazla link isteyen mesaj yassın
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım Dergisi

wetware

Kısa bir zaman önceye kadar Özgür Yazılım dergisinin yeni sayıları ücretliydi. Daha çok okuyucuya ulaşmak için şimdi tamamen ücretsiz. Yani "free as in free beer" ;)
http://www.freesoftwaremagazine.com. Güzel okumalar.

Muhasebeci 0.3a Kullanıma Hazır

muhasebeci

Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden GNU/Linux için GPL lisanslı muhasebe programı muhasebeci´nin 0.3a sürümü hizmete sunulmuştur.

Stallman ile Röportaj

FZ

"Windows XP, İnternet’e bağlandığınız zaman otomatik güncelleme sürecini başlatmak için size sorar. Ve sizin haberiniz bile olmadan “sadece size özel” bir güncelleme yapabilir. Özgür olmayan yazılımın arka kapısı da olabilir. Hindistan’daki bazı programcılar El-Kaide’nin parçası olmakla ve Microsoft kodlarının içine arka kapı koymakla suçlandılar."

"Unesco, özgür yazılımla ilgili iki şey yaptı. Bize para ve veri verdiler. Özgür Yazılım Dizini, özgür yazılımların tamamını kapsamaya yönelik bir proje. Amacımız kullanılabilir olan ve GNU/Linux sistemleri üzerinde çalışan tüm özgür yazılım paketlerini listelemek. Listeye dahil etme şartımız, tamamen özgür bir işletim sistemi üzerinde çalışmaları. Normalde, bitmemiş programları listelemiyoruz. Ancak istisna olarak, GNU paketlerini bitmedilerse bile bu durumu etiketlerinde belirterek listeliyoruz. Bu dizini ihtiyaçlarınıza uygun özgür yazılımı bulmak için kullanabilirsiniz."

"Bence Lisp en güzel ve en güçlü programlama dilidir. Lisp’de Lisp bilmeyenlerin fikir sahibi olmadıkları şeyler var. Programların veri de olabilmeleri örneğin. Basit veri yapılarınız var ve her biri bir işi genel bir şekilde yapıyor. Bunları birleştirerek veri yapıları inşa ediyorsunuz. Standart kısımlar var ve bunları istediğiniz şeyi yapmak için kullanıyorsunuz. Halbuki, 1970’lerden bu yana hakim olan programlama dilleri tasarımı ekolü “kendi veri tipini kendin tanımla” yaklaşımına dayalı ve buna göre her kullanım için özel amaçlı veri yapısı tanımlıyorsunuz. Lisp’de kendi liste yapısı tipinizi tanımlamanıza gerek yoktur. O zaten oradadır."

SOL dergisi sormuş, üstad Richard M. Stallman cevaplamış. Röportajın tamamını bu adreste okuyabilirsiniz.

MUHASEBECİ: Linux için GPL muhasebe programı

anonim

Muhasebeci; başlıktan da anlaşılacağı gibi Linux için yazılan bir muhasebe programı. Programın gelişimi Yüksel ÖZCAN ve Özkan PAKDİL tarafından yapılmakta olup muhasebeci.sf.net adresinden edinilebilir. Geliştirme işlemleri glade-2 & anjuta ikilisi ile c dili, arayüz olarak kullanımı kolay ve hızlı çalışan gtk+/gnome bilesesenleri ve veritabanı olarak ta MySQL kullanımaktadır.

Bu işte bir hata var! :)

sundance

Dyndns.org 18 Ocak günü, Perl Foundation`a $20,000`lık bağışta bulundu.

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r Tamamen gönüllülerle ve bağışlarla yürüyen bir organizasyonun, yine kendisi ile aynı statüde bulunan bir başka gönüllü organizasyonuna böyle bir bağışta bulunabilmesi, serbest piyasa koşullarında utançla ve esefle karşılanacak :) bir gelişme olarak algılandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir çok uluslu şirket yetkilisi `İnsanlar tüketmek ve sahip olmak yerine, üretmek ve paylaşmayı seçerlerse bütün bu sistem nasıl yürüyecek, bunu engelleyecek yasalar olmalı!` diye beyanat verdi ;)