MSN Maps ile Haugesund'dan Trondheim'e Çılgın Bir Yolculuk!

0
resilence
Biraz önce http://planet.gnome.org sitesinde okuduğum bir MSN komedisini paylaşayım dedim. Olayı canlı canlı yaşayıp derin derin gülmek için:

1- http://mappoint.msn.com/DirectionsFind.aspx adresine gidin

2- Başlangıç noktası (start) Norway, City: Haugesund girin.

3- Bitiş noktası (end) Norway, City: Trondheim girin.

4- "Get Directions" tuşuna bastığınızda karşınıza gelen harita gerçekten programcılığın son harikası!

Buradan da ulaşabileceğiniz süper harita akıllara zarar güzellikte...
DeliPenguen@BTTürk'e teşekkürler.

Editörün Notu: Bir de İstanbul'da ulaşım, trafik falan zor derler! Böyle rota düşman başına! Norveç'e taşınmaktan vazgeçerse insanlar sorumlusu MSN Map Service'tir artık, böyle biline, koskoca teknoloji lideri MSN harita servisi yanlış rota çizecek değil ya arkadaş, alla alla! ;-)

Görüşler

0
SilWeX
Bu soruna ilgili yetkililerin bulacağı çözüm kanımca şöyle birşey olacaktır : eğer verilen değerler yukarıdaki gibi iae hiç algortima , hesaplama, kısayol felan fazma aha yol budur bunu göster kullanıcıya....
0
tongucyumruk
Kılavuzu karga olanlar için ata sözlerimiz vardır, bilirsiniz...
0
FZ
LOL! :) :) :) :D
0
bahadirkandemir
Sanırım bu harita servisi, rotaları MS ürün satış noktalarını birleştirerek çiziyor. En kısa yol üzerindeki satış noktası sayısı 3'ten az ise bir sonraki rotayı izle gibi bir IF bloğu oluşturmuş olmalılar... Evet, kesinlikle böyle olmalı.


0
FZ
"Reverse engineering" kokuları geliyor burnuma! Ayağını denk al, MS'nin aldığı bazı patentlere bulaşabilirsin, sonra dava üstüne dava açılabilir, başa çıkamazsın, yol yakınken gel vazgeç bu işten, ben sana en bi süper igzemelli web servisli böyle adete teknolojinin doruk noktası MapPoint servisini kullanarak gideceğin yolu göstereyim :-P
0
bm
US Patent 87690798 Useless Web Service that Makes Money

Granted to: Microsoft Corporation

Examiner: M.F. Asswipe

Claims:

(1) A map and dirving direction service consisting of

(a) inane ads
(b) more inane ads
(c) an routing engine that gives wrong directions

thereby being absolutely no use at all except separating brand-loyal people who know no better from their time and and advertisers from their money.

(2) A marketing campain hawking C.(1)

(a) to drill into people if it is MSN it cannot be wrong
(b) directions are only wrong if people cannot reach their destination (ref: O'Brian et. al. US Patent 6578945 "Less is More" 1984).


-------------------------------

Hayatimda bir tane Turkce patent gormus olsaydim bunu Turkce yazardim. Kusura bakmayin. O zaman da gulmezdiniz, kacan birsey yok.
0
FZ
LOL^LOL :) Exponential LOL! MS-LOL! :o :)
0
bahadirkandemir
Reverse Engineering değil. Geriye dönük bilgileri kullanan doğal bir sinir ağının ürünü :)
0
FZ
Acaba diyorum, ziyaret etmesi gereken şehirler olan bir satıcı bu igzemelli, pekmezli, peksimetli son .NET teknolojili web servisi (bu çok önemli, her şeyi web servisi ile yapmak, herkesin birbirine servis vermesi, orada bir yerde servis var, programın içinden soruyorsunuz söylüyor, servis göçerse, orasını bilemem, bir yerlere tazminat davası açın, kullanıcıları da psikiyatriste yollayın!) ile bu işi yapmak istese ama hani yani bir gittiği şehirden bir daha geçmek istemese ve olası yollar içinden ennnnn bi kısa olanının bulmak istese, olur mu ki acaba, MSN MapPoint ile, yani kulağa da pek hoş ve karizmatik geliyor.

Yoksa karıncalara mı sorsak?

Hayat bazen ne kadar NP-tam ne kadar karmaşık. Verili bir metin içindeki komik bölgeleri işaretleyebilecek bir doğal sinir ağı üretmek, algoritma geliştirmekten daha mı kolay acaba.

Neyse, gecenin bir vakti bilişsel psikoloji ödevi yazan bu faniyi hoşgörün, gülün geçin (komik mi ki benim dediklerim?).
0
Ansugo
Boyle bir programda hata olmasi normal. Hata olmayacagini dusunmek hata olur.

Hatta bir Ulu Bilge birgun soyle buyurur : "Hatasiz program bekleyen kisinin midesi tavugu tuyu ile yiyen bir insanin midesine denktir. Onlari gozardi et"

Tabii buradan iyi bir programlama trajedisi cikar. Bu isi programlayanlara kurban bayrami tatili vermezler galiba.
0
resilence
DP nerden buldu derken öğrendim, linux-sohbet listesine gönderilmiş bir mesajmış bu. ben gönderirken "blockquote" olarak yazmama rağmen sanki ben yazmışım gibi gözüküyor, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermeyelim. ben yazmadım, okudum aktardım.
0
FZ
Nereden alıntı yaptığınızı belirtmeyip de (URL filan yazmadan yani, öteki türlü yani metnin kendisinden yola çıkıp orjinal kaynağı bulmaya çalışmak bizim adımıza vakit kaybettirici, yazıyı siz yolladığınıza göre bu sizin sorumluluğunuzdadır diye düşünüyoruz) blockquote HTML etiketini kullandığınızda pek anlamlı olmuyor, kafa karıştırıcı oluyor. Buna dikkat ederseniz elbette biz de yanlış anlamalara yol açmamak için elimizden geleni yaparız.

Not: Bu eğlenceli ve dikkat çekici haberi buraya da aktardığınız için teşekkürler! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu XML de neyin nesi ?

darkness

Kısa bir zaman öncesine kadar herhangi bir Veritabanı uygulamasından WEB üzerine bilgi aktarabilmek için ASP (Active Server Pages), OCX, DHTML gibi yöntemleri kullanıyorduk. Bu yöntemlerin her birinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardı. ASP uygulamalarının geliştirilmesi kolay olmasına rağmen çok büyük kapasiteli sorgulamalarda pek de verimli çalışmadığı biliniyor.

İstanbul Metrosu ve BSOD

FZ

FM Galaksi ve Boran'ın blogunda kalmasına gönlüm razı olmadı.

Karşınızda İstanbul Metrosu ve Ölümcül Mavi Ekran ;-)

IE'yi Durdurun

Soulblighter

www.stopie.com, neden Internet Explorer kullanılmaması gerektiği üzerine hazırlanmış bir site. Özellikle Internet Explorer kullanan arkadaşlar bir gözatsınlar :)

Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

acemi_

Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

MSN Messanger`da önemli Problemler.

elrond

Son günlerde MSN Messanger servisinde yoğun login problemleri yaşanmakta. Bunun yanında kullanıcıların Buddy List`lerini kaybettiği durumlar da yoğunlaşmış. Amerika, Kore, Singapur ve Şili de probleme rastlanmış durumda ve problemin hızla yayılıyor.

Microsoft problemin farkında olduğunu ve henüz bir sebep bulamadıklarını açıklamış durumda. Yoğun olarak çalışıyorlarmış. Bazı uzman kaynaklar MS`in "Passport login" sisteminden kaynaklanan bir problem olabileceğini öne sürüyor ancak ellerinde delil yok.