MSN Maps ile Haugesund'dan Trondheim'e Çılgın Bir Yolculuk!

0
resilence
Biraz önce http://planet.gnome.org sitesinde okuduğum bir MSN komedisini paylaşayım dedim. Olayı canlı canlı yaşayıp derin derin gülmek için:

1- http://mappoint.msn.com/DirectionsFind.aspx adresine gidin

2- Başlangıç noktası (start) Norway, City: Haugesund girin.

3- Bitiş noktası (end) Norway, City: Trondheim girin.

4- "Get Directions" tuşuna bastığınızda karşınıza gelen harita gerçekten programcılığın son harikası!

Buradan da ulaşabileceğiniz süper harita akıllara zarar güzellikte...
DeliPenguen@BTTürk'e teşekkürler.

Editörün Notu: Bir de İstanbul'da ulaşım, trafik falan zor derler! Böyle rota düşman başına! Norveç'e taşınmaktan vazgeçerse insanlar sorumlusu MSN Map Service'tir artık, böyle biline, koskoca teknoloji lideri MSN harita servisi yanlış rota çizecek değil ya arkadaş, alla alla! ;-)

Görüşler

0
SilWeX
Bu soruna ilgili yetkililerin bulacağı çözüm kanımca şöyle birşey olacaktır : eğer verilen değerler yukarıdaki gibi iae hiç algortima , hesaplama, kısayol felan fazma aha yol budur bunu göster kullanıcıya....
0
tongucyumruk
Kılavuzu karga olanlar için ata sözlerimiz vardır, bilirsiniz...
0
FZ
LOL! :) :) :) :D
0
bahadirkandemir
Sanırım bu harita servisi, rotaları MS ürün satış noktalarını birleştirerek çiziyor. En kısa yol üzerindeki satış noktası sayısı 3'ten az ise bir sonraki rotayı izle gibi bir IF bloğu oluşturmuş olmalılar... Evet, kesinlikle böyle olmalı.


0
FZ
"Reverse engineering" kokuları geliyor burnuma! Ayağını denk al, MS'nin aldığı bazı patentlere bulaşabilirsin, sonra dava üstüne dava açılabilir, başa çıkamazsın, yol yakınken gel vazgeç bu işten, ben sana en bi süper igzemelli web servisli böyle adete teknolojinin doruk noktası MapPoint servisini kullanarak gideceğin yolu göstereyim :-P
0
bm
US Patent 87690798 Useless Web Service that Makes Money

Granted to: Microsoft Corporation

Examiner: M.F. Asswipe

Claims:

(1) A map and dirving direction service consisting of

(a) inane ads
(b) more inane ads
(c) an routing engine that gives wrong directions

thereby being absolutely no use at all except separating brand-loyal people who know no better from their time and and advertisers from their money.

(2) A marketing campain hawking C.(1)

(a) to drill into people if it is MSN it cannot be wrong
(b) directions are only wrong if people cannot reach their destination (ref: O'Brian et. al. US Patent 6578945 "Less is More" 1984).


-------------------------------

Hayatimda bir tane Turkce patent gormus olsaydim bunu Turkce yazardim. Kusura bakmayin. O zaman da gulmezdiniz, kacan birsey yok.
0
FZ
LOL^LOL :) Exponential LOL! MS-LOL! :o :)
0
bahadirkandemir
Reverse Engineering değil. Geriye dönük bilgileri kullanan doğal bir sinir ağının ürünü :)
0
FZ
Acaba diyorum, ziyaret etmesi gereken şehirler olan bir satıcı bu igzemelli, pekmezli, peksimetli son .NET teknolojili web servisi (bu çok önemli, her şeyi web servisi ile yapmak, herkesin birbirine servis vermesi, orada bir yerde servis var, programın içinden soruyorsunuz söylüyor, servis göçerse, orasını bilemem, bir yerlere tazminat davası açın, kullanıcıları da psikiyatriste yollayın!) ile bu işi yapmak istese ama hani yani bir gittiği şehirden bir daha geçmek istemese ve olası yollar içinden ennnnn bi kısa olanının bulmak istese, olur mu ki acaba, MSN MapPoint ile, yani kulağa da pek hoş ve karizmatik geliyor.

Yoksa karıncalara mı sorsak?

Hayat bazen ne kadar NP-tam ne kadar karmaşık. Verili bir metin içindeki komik bölgeleri işaretleyebilecek bir doğal sinir ağı üretmek, algoritma geliştirmekten daha mı kolay acaba.

Neyse, gecenin bir vakti bilişsel psikoloji ödevi yazan bu faniyi hoşgörün, gülün geçin (komik mi ki benim dediklerim?).
0
Ansugo
Boyle bir programda hata olmasi normal. Hata olmayacagini dusunmek hata olur.

Hatta bir Ulu Bilge birgun soyle buyurur : "Hatasiz program bekleyen kisinin midesi tavugu tuyu ile yiyen bir insanin midesine denktir. Onlari gozardi et"

Tabii buradan iyi bir programlama trajedisi cikar. Bu isi programlayanlara kurban bayrami tatili vermezler galiba.
0
resilence
DP nerden buldu derken öğrendim, linux-sohbet listesine gönderilmiş bir mesajmış bu. ben gönderirken "blockquote" olarak yazmama rağmen sanki ben yazmışım gibi gözüküyor, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermeyelim. ben yazmadım, okudum aktardım.
0
FZ
Nereden alıntı yaptığınızı belirtmeyip de (URL filan yazmadan yani, öteki türlü yani metnin kendisinden yola çıkıp orjinal kaynağı bulmaya çalışmak bizim adımıza vakit kaybettirici, yazıyı siz yolladığınıza göre bu sizin sorumluluğunuzdadır diye düşünüyoruz) blockquote HTML etiketini kullandığınızda pek anlamlı olmuyor, kafa karıştırıcı oluyor. Buna dikkat ederseniz elbette biz de yanlış anlamalara yol açmamak için elimizden geleni yaparız.

Not: Bu eğlenceli ve dikkat çekici haberi buraya da aktardığınız için teşekkürler! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IE'de yeni güvenlik açığı

Challenger

"Yine mi?" dediğinizi duyar gibiyim. NTVMSNBC' de yer alan bu heberde "Güvenlik açığının arka-kapı açılarak, crackerların kullanıcının bilgisayarına sızabilecekleri ifade edildi. Açığı suistimal eden programın internet sitelerine konulduğu ve kullanıcıların internette dolaşırken, söz konusu açığı kullanan programı kapabilecekleri belirtildi. Microsoft güvenlik yetkilisi Stephen Toulouse, “Gerekli güvenlik yamalarının tamamlanması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını” ifade etti." deniliyor.

Microsoft geleneğine uygun olarak bu açığa yama henüz çıkmış değil. İşin asıl ilginç yanı şu cümlede saklı: "Internet Storm Center ise daha ileriye giderek, internet girmek isteyen kullanıcıların bir süre için IE’den başka bir tarayıcı kullanmalarını önerdi."

Konu ile ilgili diğer kaynaklar: isc.incidents.org, Microsoft

Editörün Notu: Mozilla, FireFox, vs. gibi kolay kullanılan ve güvenli yazılımları çevremizde yaymak, eşimize dostumuza güzelce anlatmak ve onlara yardımcı olmak için bir sebep daha (olmadı masaüstü Mozilla ikonunu alışılmış IE mavi e ikonu ile değiştirin ;-).

C#, CLI ve Standardizasyon!

FZ

Microsoft firması, C# programlama dili ve CLI (Common Language Infrastructure) teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlarını ECMA (European Computer Manufacturers Association) standardizasyon kurumuna sunmuş durumda. Bu kurum neyin nesi derseniz, JavaScript adı ile meşhur olmuş dilin bu kurum tarafından standardize edilip artık ECMAScript diye nitelendirildiğini söylemem sanırım yeterli olacaktır.

Linux Today - Boykotlasak da mı saklasak...

sundance

Distrowatch'un haftalık bülteninde yeralan habere göre LinuxToday.com Microsoft tarafından sponsor edilen anti-linux reklamlar yayınladıklarından dolayı boykot ile karşı karşıya.

Haberde LinuxWorld Australia ve LinuxPlanet'ın da sözkonusu firmanın sponsorluğunda anti-linux bannerlar yayınladığından bahsediliyor.

Ne dersiniz, pürist yaklaşıp boykota katılmak mı lazım, yoksa pembe renkli sivri kulaklı hayvandan ne kopartsak kar mıdır ?

Bill Gates emekli oluyor!

larweda

Microsoft'un yaptığı basın açıklamasına göre, Bill Gates Microsoft'taki günlük işlerini Temmuz 2008'de bırakmaya karar vermiş. Bu süreye kadar geçecek iki sene boyunca Microsoft'un şu anki CTO'su (Chief Technical Officer - Teknik Genel Müdür) Ray Ozzie'nin Bill Gates'in yanında Chief Software Architect (En baba yazılım mimarı :), başka bir CTO olan Craig Mundy'nin de Bill Gates'in yanında Chief Research and Strategy Officer (Araştırma ve strateji'den sorumlu genel müdür) pozisyonlarında çalışacakları ve Bill Gates'in sorumluluklarını almaya başlayacakları açıklanmış.
Bill gates, emekli olduktan sonra Microsoft'un yöneticisi pozisyonunda olmaya devam edecek ama zamanının çoğunu Bill ve Melinda Gates vakfı'na harcayacakmış.
Slashdot haberi Wired News haberi

Microsoft, Linux’a göz kırptı

anonim

Biraz önce NTVMSNBC de haberleri okuyordum ve bakın Microsoft ne yapacakmış bunu sizlerle paylaşmak istedim. Microsoft yaş yere yatmaz ama bakalım bunun altından ne çıkacak.

Microsoft, tek makinede çoklu işletim sistemlerinin çalışmasına olanak veren Virtual Server 2005 R2 yazılımına açık kaynak Linux’u katıyor. Haber bu adreste.