Mozilla 1.6 Çıktı!

0
anonim
Mozilla'nın yeni 1.6 versiyonu çıktı. Buradan indirebilirsiniz.

Birkaç yeni özellik:
  • Mozilla Mail için vCard desteği.
  • Cross-platform NTLM authentication desteği. Böylece Windows Authentication isteyen sitelere kolayca girebilme imkânı.
  • Çok daha gelişmiş View Source özelliği
  • ve daha neler neler... :)
Tüm zamanların en güzel Internet tarayıcı ve e-posta yazılımını kullanmanız için bir sebep daha...

Görüşler

0
yalcink01
Bu Mozilla'yı windows platformları altında sadece güncelleme gibi bir şansımız var mı? Ben her yeni sürüme geçme kararının ardından full download yapıyorum. Acep iyi mi yapıyorum? sürüm 1.5 den sürüm 1.6 ya sadece güncelleme yapmanın bir yolu mevcut mudur?
0
St
Benim nazli yarim Opera'dir! :)
0
St
Benim nazli yarim Opera'dir! :)
0
tongucyumruk
Ama nazlı yarinin kodu kapalıdır, bu konudaki görüşlerinizi alayım?
0
St
Biliyorum kodu kapali. Biliyorum degi$tirmek istesem, kurcalamak istesem elimden bir$ey gelmeyecek... Ama ne yapalim kismen de olsa mukemmeliyeti yakalami$ amcamlar, bana daha da fazlasini isteyecek bir nokta birakmami$lar ki :)
Her neyse, bu browser sava$larinin surup gitmesinden yanayim, malum kapitalist ekonomilerde rekabet ve serbest piyasa ko$ullari daha kaliteliyi daha ucuza maletmeyi gerektirir. Darisi Winblows'un ba$ina (ya da bo$verin, zaten rekabete bir$ey kattiklari da yok halihazirda :))
0
yuxel
bir doz opera da ben alayım ... biliyorum kapalı kodlu, biliyorum spyware...
şimdi mozilla ile bi kıyaslama yapsak (internet explorer mı o da ne ? )
1) sanırım daha az kaynak kullanıyordur *flame on*
2) daha hızlıdır
3) mouse gestures'ları , tab complation'ını daha iyidir (ehe belki alışkanlıktan bana öyle geliyor)
4) Mail client'ı , download manager'ı,pop-up blocker'ı (hatta 7.5 de irc client'ı gelecek ) /*gerçi ben sadece browser olan bir opera daha mi iyi olur */ve yüzüne bakmaya doyamayacağın türlü edevatı sadece 4-5 mb ki o da qt ile static derlenmiş hali
5) misyonerliğini yapmışım bunca yıldır ;)
Şu debian repository'den non-free kaldırılsın kaldırılmasın tartışması süredursun ben yine misyonerliğime devam edeyim.
Gönül ister açık kaynak ailesine opera da katılsın, ben de %100 pure free bir sistem kullanayım ;)
0
FZ

Firebird 0.7:

http://www.mozilla.org/products/firebird/

Açık kodlu özgür yazılımları desteklemeye devam ;-)
0
dcc
Mozilla 1.6'yı az önce indirdim. Deminden beri farklı farklı sitelere giriyorum. Siz farkettiniz mi bilmem ama 1.6 bana IE ya da Opera'dan çok daha hızlı gibi geldi.
0
realist
MozillaFirebird'ün getirdiği yenilikler Mozilla 1.5'e eklenecekti. Sonra vazgeçip 1.6 dediler. Changelog'da bu konu ile ilgili ek bilgi verilmemiş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox Party

anonim

Firefox'un 1.0 sürümünü kutlamak için dünya genelinde bir parti düzenleniyor. Ben Türkiye için bir parti fikri verdim. Yer olarak sadece Taksim / Istanbul belirttim. Ve tarih olarak da 21 Kasım girdim. Buradan vereceğiniz önerilere göre bilgileri düzenleyebilirim. Parti ayrıntılarını öğrenmek ve katılmak için buraya

Bu arada Partinin ismini beğenmeyip de önerisi olan varsa yeni önerilere de açığım :)

Bu partiyi düzenlersek hem ailemizin browser'ı olan Firefox'un 1.0 sürümünü kutlamış oluruz hem de tanışmış oluruz diye düşünüyorum...

Firefox'ta Güvenlik Açığı

Soulblighter

01 Ekim 2004 tarihinde Firefox'ta 'download işlemi sırasında meydana gelebilecek veri kaybı' açığına karşı yama yayınladı. Yamayı buradan indirebilirsiniz.

Firefox'a kardeş geldi: Flock

gismo

Mozilla ekibinin yeni fırlaması Flock'un beta sürümü yayınlandı. Flock ile neler yapabileceğini merak edenler buraya, indirmek isteyenler buraya, katkıda bulunmak isteyenlerse şuraya bakabilir.

Google ve Mozilla işbirliği

vizyoner

Google Microsoft´a karşı ciddi rekabete girişiyor ve tarayıcı savaşlarında yeni bir dönüm noktasına geliyormuşuz gibi görünüyor. Mozilla'nın güçlü tabanını kullanarak, ötesinde Semantic Web kullanılacak gibi: http://novaspivack.typepad.com/nova_spivacks_weblog/

TTNet ADSL kullanıcıları için Firefox eklentisi

sundance

DivxPlanetda dolaşırken, sınırlı ADSL kullanıcılarının kotalarının neresinde olduklarını öğrenebilmeleri için geliştirilmiş bir Firefox eklentisiMiniMeter'a denk geldim.

İşin güzel yanı DivxPlanet forumuna yazan arkadaş, sözkonusu eklentinin yazarı ile bağlantıya geçmiş ve kendisine eklentinin TTNet'e uyarlanması için yardımcı olmuş.

Çok başarılı bir uygulama, sınırsız DSL kullanıcısı olmama rağmen ben de keyifle kullanıyorum.