Mozilla 25.000.000 kullanıcı barajını aştı

0
St
Çıktığı günden bu yana ortalığı kasıp kavuran açık kaynak kodlu Mozilla Firefox sonunda 25.000.000 barajını da aştı ;)
1.0 sürümünün yayınlanmasının üzerinden tam 99 gün geçtiğinde spreadfirefox sitesinin sayaçları 25.000.000 (yazıyla 25 milyon) indirme gösteriyor artık. Açık kaynak dünyasının devrimsel ürünlerinden birisi haline gelen Firefox gerek 1.0 RC gerek 1.0 sürümüyle internet gezintisine yeni bir bakış açısı getirmiş, eski tarayıcıların en iyi yönlerini sentezleyip ekstra güvenlik ve hızla internet sakinlerinin beğenisine sunmuştu. Bugün ulaştığı rakam ve Microsoft şirketinin sahibi Bill Gates'in Internet Explorer 7.0'ın kısa sürede yayınlayacağını duyurması, Firefox'un başarısının temelsiz olmadığının ispatları ;)

Viva Firefox, daha nice 25 milyonlara!

İlgili Linkler:
Firefox
SpreadFirefox

İlgili Yazılar

Firefox ve Thunderbird 1.5.0.4 çıktı

anonim

Firefox ve Thunderbird 1.5.0.4 sürümleri çıktı.

Yeni sürümlerde, daha önceki sürümlerde bulunan güvenlik sorunları ortadan kaldırılırken, yazılımların istikrarlı çalışması konusunda da ilerlemeler kaydedildi.

Mozilla.TR ye Suikast...

anonim

Dün Mozilla Türkiye sitesini gezmek istedim... Ama sonunda ne oldu...

FireFox 1.0 Preview Release

mentat

Mozilla FireFox Preview Release 1.0 çıkmış ve ilk 100 saat içinde 1 milyon kez indirilmiş bile! (Thunderbird de 0.8 olmuş)
Yenilikler:
- Pop-up önleyici biraz daha gelişmiş.
- Güvenlik artmiş.
- Sayfa içinde arama gelişmiş.
- Plug-in arama/bulma aracı.
- Live bookmarks.
http://www.mozilla.org/products/firefox/
Duyurulalı 10 gün olacak neredeyse, FM'de haberi geçti de ben mi göremedim?

Editör'ün notu: Valla biliyodum. Hatta kullanıyorum bile. Ama neden yazmadım ben de bilmiyorum?

Mozilla Suite'in geliştirilmesine son veriliyor

Soulblighter

Mozilla Vakfı, Tarayıcı, e-Posta istemcisi, Web yayınlama aracını bir arada sunan Mozilla Suite ürününü geliştirmeyi durdurduğunu açıkladı. şu an 1.7.5 sürümü bulunan Mozilla Suite'in 1.8 sürümü çıkmayacak. Vakıf bundan sonra Firefox ve Thunderbird üzerinde yoğunlaşacak Vakıf ayrıca yaptığı açıklamada Mozilla topluluğunda yer alan her geliştiricinin isterse Mozilla Suite'i sahiplenerek geliştirmeye devam edebileceğini ve 1.8 sürümünü çıkartabileceğini bildirdi.

Kaynak: eWeek

Mozilla Thunderbird

butch

Mozilla bölünerek çoğalmaya devam ediyor. Daha önce de Firebird projesi Mozilla'nın diğer yüklerinden arındırılıp hızlı, hafif ve amacına uygun bir tarayıcı olması amacıyla başlatılmıştı. Bu kez Mozilla'nın diyet sebebi bir mail istemcisi. Projenin adı Thunderbird. Amaçlar Firebird ile benzer. Bir deneyin derim. Ama uyarayım Mozilla'nın tamamı 11 MB'ken, Thunderbird 9 MB.