Microsoft´un Yeni Testi

0
anonim
Microsoft Linux'a karşı giderek düşen prestijini kurtarmak için yeni bir girişim başlattı. Olay özetle şöyle, Microsoft Redmond'daki test merkezine Üzerinde Linux+Apache+MySQL ve Open LDAP olan bir sistem kuruyor yanınada kendi ürünlerini. Ve ardından özellikle iş hayatından müşterileri davet edip ürünleri test etmelerini istiyor. Bu hamlesiyle Microsoft müşterilerinin kendi ürünlerinin teknik ve fiyat üstünlüklerini görmesini hedefliyormuş.
Bill amca ve ortakları insanları ne zamana kadar aptal yerine koymaya devam edecek merak ediyoum. Eminim Linux yüklü sistemin konfigürasyon ayarlarınıda Maksimum performans için itina ile ayarlamışlardır. Birde Teknik ve Fiyat üstünlüğü konusu var. Teknik kısım hadi neyse belki tartışılabilir. Ama fiyat üstünlüğünü hemen kıyaslayalım. Microsoft server ürünleri 10.000+$, Open source 1+$ (Cd parası) Gerçektende Microsoft'un fiyatı üstün. Yazıda bir yerlerde Steve Ballmer hala TCO'danda bahsediyor ama ben hiç girmek istemiyorum.
Orjinal metin için buraya...

Görüşler

0
mysterious
İt kaşınınca çobanın değneğine sürtünürmüş.
M$'un yaptığıda bu.. (kaşınmak) :))
0
realist
O testi ben bile görsem; biz yanılmışız Windows daha iyiymiş derim.
Linux'u berbat göstermeyi gayet iyi becerirler. Tüm büyük şirketler yalanla yaşar.
0
robertosmix
Çok haklısın. Eğer bir m$ pazarlama yetkilisi linux'un şusu bizim buyumuzdan iyi derse öbürsü gün işine son verilir. Ayrıca neden m$ intihar etsinki göz göre göre??
0
o_ozardic
Tersi e$yanın doğasına aykırı olurdu.. M$ gibi çalışmayan şeyleri dahi alayıp pullayıp satma becerisi göstern bi şirket (bu da bi başarıdır) bunu da yapar :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bill Gates'in günlerdir beklenen konuşması (Tam Metin)

sundance

Dünyanın en önde gelen yazılım firması Microsoft'un sahibi Bill Gates, günlerdir merakla beklediğimiz konuşmasını az önce bitirdi. Ankara'da Başbakan Erdoğan ve diğer devlet erkanının katılımıyla yapılan toplantıda Bill Gates çok önemli mesajlar verdi.

Kaçıranlar için konuşmanın tam metni, ilk olarak FAZLAMESAİ.NET'te.

Slashdot'ın gelmiş geçmiş en kötü haberi!

sundance

Yaz aylarında herkes sıcak kumlardan, serin sulara dalarken, yapacak haber bulamayan bazı geek siteleri ;) Microsoft'a virüs bulaştı; diye haber yapabiliyor.

Slashdot okurlarının bir kısmının gelmiş geçmiş en kötü haber diye nitelediği yazıda "Denizaşırı ülkelere gitmiş bir Microsoft çalışanının, ishal olmuş halde geldiğini ve bu virüsün şirket içinde yayıldığı" anlatılıyor.

"Yeter be kardeşim, Micros~1'la bu kadar da uğraşmayın" diyenlere bu haberlik katılıyor, /.'ı kınıyorum.

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...

SQL`de veritabanı kopyalama: Copy demek yetmiyor!!!

darkness

SQL Server`la ilgilenen herkes MS SQL server üzerindeki bir veritabanının başka bir MS SQL server`a taşımanın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir.

MSN Messanger`da önemli Problemler.

elrond

Son günlerde MSN Messanger servisinde yoğun login problemleri yaşanmakta. Bunun yanında kullanıcıların Buddy List`lerini kaybettiği durumlar da yoğunlaşmış. Amerika, Kore, Singapur ve Şili de probleme rastlanmış durumda ve problemin hızla yayılıyor.

Microsoft problemin farkında olduğunu ve henüz bir sebep bulamadıklarını açıklamış durumda. Yoğun olarak çalışıyorlarmış. Bazı uzman kaynaklar MS`in "Passport login" sisteminden kaynaklanan bir problem olabileceğini öne sürüyor ancak ellerinde delil yok.