Microsoft´un Yeni Testi

0
anonim
Microsoft Linux'a karşı giderek düşen prestijini kurtarmak için yeni bir girişim başlattı. Olay özetle şöyle, Microsoft Redmond'daki test merkezine Üzerinde Linux+Apache+MySQL ve Open LDAP olan bir sistem kuruyor yanınada kendi ürünlerini. Ve ardından özellikle iş hayatından müşterileri davet edip ürünleri test etmelerini istiyor. Bu hamlesiyle Microsoft müşterilerinin kendi ürünlerinin teknik ve fiyat üstünlüklerini görmesini hedefliyormuş.
Bill amca ve ortakları insanları ne zamana kadar aptal yerine koymaya devam edecek merak ediyoum. Eminim Linux yüklü sistemin konfigürasyon ayarlarınıda Maksimum performans için itina ile ayarlamışlardır. Birde Teknik ve Fiyat üstünlüğü konusu var. Teknik kısım hadi neyse belki tartışılabilir. Ama fiyat üstünlüğünü hemen kıyaslayalım. Microsoft server ürünleri 10.000+$, Open source 1+$ (Cd parası) Gerçektende Microsoft'un fiyatı üstün. Yazıda bir yerlerde Steve Ballmer hala TCO'danda bahsediyor ama ben hiç girmek istemiyorum.
Orjinal metin için buraya...

Görüşler

0
mysterious
İt kaşınınca çobanın değneğine sürtünürmüş.
M$'un yaptığıda bu.. (kaşınmak) :))
0
realist
O testi ben bile görsem; biz yanılmışız Windows daha iyiymiş derim.
Linux'u berbat göstermeyi gayet iyi becerirler. Tüm büyük şirketler yalanla yaşar.
0
robertosmix
Çok haklısın. Eğer bir m$ pazarlama yetkilisi linux'un şusu bizim buyumuzdan iyi derse öbürsü gün işine son verilir. Ayrıca neden m$ intihar etsinki göz göre göre??
0
o_ozardic
Tersi e$yanın doğasına aykırı olurdu.. M$ gibi çalışmayan şeyleri dahi alayıp pullayıp satma becerisi göstern bi şirket (bu da bi başarıdır) bunu da yapar :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Today - Boykotlasak da mı saklasak...

sundance

Distrowatch'un haftalık bülteninde yeralan habere göre LinuxToday.com Microsoft tarafından sponsor edilen anti-linux reklamlar yayınladıklarından dolayı boykot ile karşı karşıya.

Haberde LinuxWorld Australia ve LinuxPlanet'ın da sözkonusu firmanın sponsorluğunda anti-linux bannerlar yayınladığından bahsediliyor.

Ne dersiniz, pürist yaklaşıp boykota katılmak mı lazım, yoksa pembe renkli sivri kulaklı hayvandan ne kopartsak kar mıdır ?

XP Service Pack yolda

SHiBuMi

Geçtiğimiz Cuma günü, Microsoft bu ay sonunda XP için ilk service pack'inin beta sürümünü yayınlayacağını duyurdu. Bu service pack ile ilk hedef, Microsoft'un güvenlik açıklarının üzerine gitmek ve bu konuda IT dünyasında yaygın olan Microsoft'a karşı güvensizliği ortadan kaldırabilmek. Atalarımız "Adın çıkacağına canın çıksın" diye boşuna söylememişler, bu izlenimi silebilmek Microsoft için pek de kısa sürede gerçekleşecek gibi gözükmüyor.

Herşey windows için ;)

conan

shellcity'de dolaşıyordum ki gözüme çarpan birşeyle irkildim :) Bir de ne goreyim, sevgili desktop managerimiz blackbox'ın windows için olanı da varmış! İlgilenip denemek isteyenler için sayfası şurada. Benim gibi görmeden inanmayanlar da buraya. Denemeden inanmayanlar ise koşa koşa tam buraya.

sundance buna bayılacak (tabii daha önceden görmediyse)

XBox Gizli Anahtarı kırma projesi

raistlinthewiz

Bu projede amaç Microsoft XBox medyalarını imzalamak için kulladığı 2048 bitlik gizli anahtarı kırmak. Başarılı olunursa modchiplere ihtiyaç duyulmayacak. (Bildiğim kadarıyla bu chipler sayesinde bu sistemin önüne geçiliyor) Çalışmalar başladı bile :)

http://theneoproject.com/

http://slashdot.org/articles/03/01/05/1456203.shtml?tid=109

Vista'yı 2007'nin 2. çeyreğinden önce beklemeyin

anonim

Gartner'in yaptığı araştırmaya göre Microsoft'un bir sonraki Windows sürümü olan Vista'nın 2007'nin 2. çeyreğinden önce piyasaya çıkmayacağı tahmin ediliyor. Kaynak