Microsoft´un Yeni Testi

0
anonim
Microsoft Linux'a karşı giderek düşen prestijini kurtarmak için yeni bir girişim başlattı. Olay özetle şöyle, Microsoft Redmond'daki test merkezine Üzerinde Linux+Apache+MySQL ve Open LDAP olan bir sistem kuruyor yanınada kendi ürünlerini. Ve ardından özellikle iş hayatından müşterileri davet edip ürünleri test etmelerini istiyor. Bu hamlesiyle Microsoft müşterilerinin kendi ürünlerinin teknik ve fiyat üstünlüklerini görmesini hedefliyormuş.
Bill amca ve ortakları insanları ne zamana kadar aptal yerine koymaya devam edecek merak ediyoum. Eminim Linux yüklü sistemin konfigürasyon ayarlarınıda Maksimum performans için itina ile ayarlamışlardır. Birde Teknik ve Fiyat üstünlüğü konusu var. Teknik kısım hadi neyse belki tartışılabilir. Ama fiyat üstünlüğünü hemen kıyaslayalım. Microsoft server ürünleri 10.000+$, Open source 1+$ (Cd parası) Gerçektende Microsoft'un fiyatı üstün. Yazıda bir yerlerde Steve Ballmer hala TCO'danda bahsediyor ama ben hiç girmek istemiyorum.
Orjinal metin için buraya...

Görüşler

0
mysterious
İt kaşınınca çobanın değneğine sürtünürmüş.
M$'un yaptığıda bu.. (kaşınmak) :))
0
realist
O testi ben bile görsem; biz yanılmışız Windows daha iyiymiş derim.
Linux'u berbat göstermeyi gayet iyi becerirler. Tüm büyük şirketler yalanla yaşar.
0
robertosmix
Çok haklısın. Eğer bir m$ pazarlama yetkilisi linux'un şusu bizim buyumuzdan iyi derse öbürsü gün işine son verilir. Ayrıca neden m$ intihar etsinki göz göre göre??
0
o_ozardic
Tersi e$yanın doğasına aykırı olurdu.. M$ gibi çalışmayan şeyleri dahi alayıp pullayıp satma becerisi göstern bi şirket (bu da bi başarıdır) bunu da yapar :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

Windows Vista bugün tanıtıldı

ahmetozdemir

Bugün Widows Vista, Bill Gates tarafından tanıtıldı. Habere ntvmsnbc,ABC ve reuters'ten ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da reuters muhabirinin Bill Gates ile yaptığı röportaj bulunuyor.

Toplam sahip olma maliyeti - (devam) (SUS raporu)

cayfer

Geçen hafta Blast/Welchia solucanları ve MS işletmeme sistemleriyle ilgili güncelleme yamaları ile ilgili sıkıntılardan söz ederek birşeyler karalamıştım.

Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

vst

Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.

Değiştirilmeden hemen bakın

cayfer

Yılın olayı! MDAC (Microsoft Data Access Components) da yeni bir güvenlik gediği bulunmuş. Buraya kadar normal. Ne de olsa yazılımdır, hataları olabilir. Esas Microsoft'un çözüm önerisi ilginç!

What steps could I follow to prevent the control from being silently re-introduced onto my system?

The simplest way is to make sure you have no trusted publishers, including Microsoft. If you do that, any attempt by either a web page or an HTML mail to download an ActiveX control will generate a warning message.

Microsoft'un affına sığınarak web sayfalarından yukardakı paragrafı aynen aldım; yalnızca bir bölümünü kırmızıya boyadım. Umarım EULA'yı delmemişimdir :)