Michael Moore´dan Dosya Paylaşımı Hakkında Yorumlar

0
tongucyumruk
Bowling For Columbine belgeseli ile Oscar alan, The Awful Truth ile gönüllerimize taht kuran yönetmen Michael Moore'un dosya paylaşımı hakkında ne düşündüğünü öğrenmek için kendisiyle yapılmış bir röpörtajdan kesilmiş olan şu parçayı izleyebilirsiniz (yaklaşık 5 mb).

Görüşler

0
sametc
bu micheal moore ne cesur adamdır gercekten dun gece cnbc-e de izlerken yanlıs hatırlamıyorsam petrolden ceplerine pay koyan adamları rezil ediyordu millete gercekten adam felaket :))
0
jai
Ürkütücü... Ben Michael Moore'un kitlelerde ortaya çıkan negatif enerjiyi soğuran ve böylelikle pasif kalma eğilimini artıran bir adam olabileceğini düşünüyorum. Belki de rahatsızımdır bilmiyorum, ama şu bir gerçek ki kahramanların yaşadığı yerde zorlukların üzerinden kahramanların gelmesi beklenir.
Belki de Michael Moore bir CIA ajanıdır. Hmmm...
0
sundance
Bence tam da dediğin sebepten Michael Moore iyi bir iş yapıyor. Çünkü, böyle bizdekiler (Uğur Dündar, Reha Muhtar, Saadettin Teksoy vs.) gibi gibi kahramanlığa soyunarak yapmıyor bunu. Gayet de rahatsız edici, izlemesi zor (gırtlak kanseri olmuş adamlara, sigara şirketinin önünde koro halinde şarkı söyletmesi gibi) bir şekilde yapıyor. Ve vay anasını diyen adamlar bile bayağı bir gıcık oluyor kendisine.

Benzer bir adam da Oliver Stone.

Ama burda şöyle bir dert var, bir adam böyle göbekten, çok da herkesin görmek istemediği çarpıklıkları ortaya koyduğunda ve günümüzün karmakarışık sisteminde aralar açıldığında, bir süre sonra o adam da toplumu bilgilendirdiği çarpıklıklarla anılmaya başlar.

Michael Moore çok zeki bir adam, bundan sıyırabilecek mi bilemem.

0
jai
Muhtar'larla Teksoy'larla aynı kulvarlarda değiller zaten... Bizdekiler uyku ilacı gibi, verildikçe uyuyoruz. Uyuyoruz uyuyoruz... Sonra içimizden bazıları birden uyanıveriyor, bu hep oluyor... İçimizde birşeyler birikiyor, kusmak istiyoruz belki, belki de dağıtmak istiyoruz... Çok tehlikeli olmuşuz, soru falan soruyoruz... Sonra birileri uyuyanları da ayakta uyutmanın yolunu buluyor. Uyku ilacıyla yapmıyor bu işi. Uyanan kişi tam bağıracakken birden düzenin kendisi bağırıyor... Avazı çıktığı kadar... İspat edilebilecek birşey değil tabii söylediklerim. Sesli düşünce gibi. Fakat neden olmasın? Sen düşünebilen koyunları idare etmekle görevli bir çoban olsaydın ne yapardın? Yüzlerce yıl sürmüş olan soy deneyimin sana neler öğretmiş olurdu? ABD demokrasinin öyle bir ilüzyonunu oluşturmuş ki inan gerçeğinden daha gerçekçi görünüyor... Ve bu ilüzyon onları (yokolup bitmeleri gerektiği halde) hala tek bir vücutta birleştiriyor. ABD çobanlığın hakkını veriyor.

Bunlar sadece fikir tabii.. Selamlar
0
jai
Elimde imkan olsaydı Fahrenheit 911'i izlemişler üzerinde son seçimlerde kime oy verdikleri konusunda araştırma yapardım. Merak ediyorum, böyle bir film bizim ilk anda zannettiğimiz gibi oyları azaltıyor mu, yoksa başka şeyler mi oluyor. Neden tereddütteyim, çünkü bu film oynadı, savaş aleyhtarı gösteriler yapıldı, lakin seçimi yine de o kazandı. Gün geliyor "zehir" dediğin "panzehir" olup zehri söküyor.
0
sundance
Fahrenheit 911'i izlemişlerin kime oy verdiği konusunda araştırmanın çok bir işe yarayacağını düşünmüyorum, belki Fahrenheit 911'i beğenmişler arasında bir araştırma olsa olabilir.

Zaten onlar arasında George W.'a oy verenler çok çıksa çok bir anlamı olmaz, çünkü herşeyin %90'ı posadır ve iyi ki de posadır, çünkü herşey öz olsa, (saf oksijen, saf su, saf medya vs.) ölürüz.

Baudrillard "Herşey şeffaflaşıyor, bir şeyi yıkmak istiyorsanız, ona karşı tepki bile vermeyin" der kimbilir belki Moore bu şekilde yapıyordur.

0
bm
Pardon pardon, toplumda yanlisliklar olmasi ne derece rahatsizlik vericiyse Stone ve Moore gibi rezillerin birseyler yapiyormus gibi yaparak alkis alip ceplerini doldurmalari da o darece rahatsizlik verici. Tarz olarak bizdeki zibidilere benzememeleri, rezillik boyutu bakimindan eksik kaldiklarini gostermez.

Yakin veya uzak tarihle ilgili bilgileri filimden edinmek gibi bir zararli aliskanligi olan topluma SIFIR sorumlulukla hem para hem Moore kepazesinin durumunda abuk ideolojik kaygilarda sacmalik yutturmak iyi vatandaslik degil. Stone'un ve Moore'un filmlerindan ciktiktan sonra birseyler ogrendiklerini sananlarin 'krimizi dugme'ye sahip bir toplumun okumus tabakasi olmasi hepimizin kanini dondurmali bence. Kendini yarim akilli hale getirmis ama hasbel kader entellektuel kabul edilenlere birseyler yutturup alkis toplamakta sayan-i takdir hicbirsey yok bence.

Inanin FM'de al takke ver kullah cekistigimiz insanlar hem yerli rezillerden daha zeki hem bu Mooremus Stonemus gibi ihtal kepazelerden cok daha temiz ahlakli. En azindan burada bir vatandaslik bilinci ve sorumluluk gibi kaygilar olabiliyor. Buradaki gurubun o insanlara sanata yatkinliklari haricinde sahsen hicbir takdir hissi duymamalari lazim, biz ikisinden de daha 'adam gibi' adam ve kadinlar(?)iz. Acikcasi boyle olmak cok da zor degil.

Bu arada bizim de iki gidim aklimiz olsa Stone kepazesi burada gulucukler sacip 'ah ah ne pismanim bilseniz' dediginde 'oyle mi Mr. Stone, parasini biz veriyoruz altina imzani at NY Times'a pisman oldugunu itiraf ettigin bir ilan verelim' derdik. Boyle haltlari edenlere de cikar kovalamaya buraya gelmeden evvel "iki yalan kiviririm, unluyum de, basin pozitif haber verir" diye dusunmenin yanlisligini gorurlerdi. Yanlis anlamayin "tiz o mel'un yakalana, o oskar kicina sokula" demiyorum, ama goz gore gore essek yerine konmaya razi olmamiz hos degil.

Obur taraftan ikisin de zeki olduguna katiliyorum, tabi. O ayri. Moore'un durumunda adamin siyrilmasi gereken birsey yok, belirli bir kesim (budala Amerikan solu) bu adamin kliseler uzerinde dans etmesini her zaman alkislayacak. Orada aci olan Bush'un "bizle olmayan bize karsidir" sacmaliginin benzeri bir dusunsel teror havasinin caktirmadan ve acikca soylenmeden F-911 icin estirilmis olmasi. Insanlar 'yani sen Bushcu musun?' ithamina muhatap olmak korkusundan siyasi egilimleri ne olursa olsun Moore iyi bir bok yemis gibi yaptilar. Orada universite cervelerinde zaman gecirmis arkadaslar bu tur dusunsel baskilarin 911'den cok cok evvel yerlesmis oldugunu teyid edeceklerdir.

0
jai
Awful Truth'un bir bolumunde Moore yine bir sirketle kapisiyordu. Bu kapismayi dahiyane(!) bir fikirle bir bilgisayar oyununa benzetmislerdi. Sirket dunyadaki tum subelerine "Moore'la diyaloga girmeyin" yazisi gondermis, Moore da sirket burolarina ani baskinlar duzenleyerek calisanlarin yaziya uyup uymadiklarini kontrol ediyor. Her neyse, ilk birkac seferde puanlari sirket kazaniyor, sonra da Moore bunlari yeniyor falan. Oyunun sonunda Moore'un studyosundan goruntuler veriliyor. Insanlar hem alkisliyor, hem de kahkahalarla guluyor. Neden guluyor? Cunku Moore oyunda sirketi yenerek ona gereken cevabi veriyor... Eeee? Yani? Sirket kapatiliyor mu, hayir. Sirkete ceza geliyor mu, hayir. Insanlar birseyleri farkedip "Bir isciyi nasil 9 yil 'gecici isci' statusunde calistirirsiniz" deyip gosteri mi yapiyor (sanki gosteri yapmak birsey ifade edermis gibi konustum), tabii ki hayir. Peki ne oluyor? Insanlar guluyor... Guluyor ve alkisliyor. Eee? Yahu birseyler olsun, yoo olmuyor. Haa su oluyor, insanlar awful truth'un bir sonraki bolumunu "acaba kimin agzina *icacak" diye bekliyor. Insanlar *icma olayinin neden yapildigina da yabancilasiyor. Moore tum toplum adina buyuk sirketlerden, bakanlardan kucuk intikamlar aliyor. Bu kucuk intikamlar alkislarla buyuyor, Moore sohreti gotururken topluma da masaj yapilmis oluyor...

Ben bu durumu biraz da bizim Levent kirca'ya benzetiyorum. Neredeyse onyillarca adam bagirdi cagirdi skeclerde... Acaba gercekten bagirip cagirdi mi??? Hepimiz sadece gulduk o onyillarda... Eee?
0
FZ
Moore, evet çok popüler, çok eleştiriliyo vs. Benim dikkat çekmek istediğim ise Prof. Noam Chomsky'nin iki videosu. Çok daha sessiz, sakin iki film, öyle Moore'unkiler gibi popüler değil. Bilen biliyor kategorisinde ama daha çok insanın bilmesinde fayda var. ABD, medya, dünya, vs. üstüne önemli eserler. Birincisi aynı isimli kitap ile bağlantılı:

DVD: Manufacturing Consent - Noam Chomsky and the Media (1993)
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B00005Y726/qid%3D1017604823/ref%3Dsr%5F11%5F0%5F1/104-2235718-7765508

Diğeri ise:

DVD: Noam Chomsky - Distorted Morality: America's War on Terror? (2002)
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00008AOW1/ref=pd_bxgy_text_1/104-2235718-7765508?v=glance&s=dvd&st=*

Söz konusu DVD filmlerden birincisi İstanbul Bilgi Üniversitesi kitaplığında da mevcut:
http://library.bilgi.edu.tr/search/cPN1995.9.D6+M294+2002/cpn+1995.9+d6+m294+2002/-2%2C-1%2C0%2CE/frameset&FF=cpn+1995.9+d6+m294+2002&1%2C1%2C

Tek teknik problem Türkçe altyazı olmaması, bu yüzden Türkiye'de pek çok insana ulaşması zor.

Yine de eğer bulabiliyorsanız mutlaka izleyin ve arkadaşlarınıza da izlettirin derim.

Chomsky gibi önemli dilbilimcilerden biri olan Lakoff'un "war on terror" tabirine karşı getirdiği eleştirilere de zaman zaman dikkat çekiyorum:

http://www.berkeley.edu/news/media/releases/2004/08/25_lakoff.shtml

Tabii Lakoff'un da Türkçe çevirisi var mı bilmiyorum, bilen varsa lütfen paylaşsın.

Şu adreste Lakoff'a karşı bir eleştiri de var:

http://www.lies.com/wp/2004/08/27/lakoff-on-why-you-shouldnt-say-war-on-terror/

Kısaca:

"Underlying all of Lakoff’s political musings (2003’s “Moral Politics,” in particular") is the conviction that people–except for him, and others like him–are stupid, and respond to certain words like programmed automatons.

Lakoff’s constructs are Aristotelian, in an ivory-tower sort of way: a series of assertions about how the world is, without any evidence whatsoever, raised up into a vast edifice of elite assumption."

demiş birisi eleştiri mahiyetinde. Pek katıldığımı söyleyemem çünkü öncelikle Aristo'yu vurgulayıp negatif çağrışım yapmaya çalışmakla eleştiren kişi belki tam da Lakoff'un dediğini yapıyor, özellikle de "ivory tower" yani fildişi kule derken. Çağrışım kavramı basit bir kavram değil, psikolojide en çok incelenen konulardan biri ve pek çok etkisinin olduğuna dair birçok araştırma, yayın, vs. var. İnsanlar bazı tabirleri, bazı sözcükleri ve kavramları benzer bağlamda duya duya çağrışım ya da başka bir deyişle otomatik bağlantılar kurmaya başlıyorlar. Bu, eleştirel düşünceyi engelleyici bir faktör de olabiliyor zaman zaman, dikkat edilmezse işimiz zor. Ama işte tam da bu dikkatten, bir enerji gerektirdiğinden ötürü kullanılıyor, bir kez insan belli bir çağrışıma alıştı mı (burada serbest çağrışımdan değil şartlanma halinden bahsediyorum, ve, hayır, tabii ki buradaki şşartlanma Pavlov tarzı şartlanma değil, o kadar basite indirgediğim düşünülmesin) sonra onun etkisinden kurtulması kolay değil, hele de etrafında bu durumu güçlendiren benzer pek çok insan var ise.

Film, yazı, vs. üreten insanlara gelince, son olarak şunu da söylemek istiyorum, yani mesela Chomsky'e de soruyorlar, yahu bu kadar eleştiriyorsun, önerin, çözümün, alternatifin nedir diye, adam İstanbul'a geldiğinde de daha önce bin kez duyduğu bu soruyu şöyle yanıtlamıştı yanlış hatırlamıyorsam: Ben analiz ediyor, eleştirilerimi, görüşlerimi kamuoyu ile paylaşıyorum vakti zamanında aktif protesto eylemlerine de katıldım, sanırım bir insandan her şeyi beklememek de lazım, benim yazılarımı okuyan sizler, eğer ki katılıyorsanız bir şeyler yapmaya, bir şeyleri değiştirmeye çalışırsınız...
0
bm
Hmm, Chomsky eskiden o sorulara bazen 'ben anarcho-syndicalism iyi calisir diye dusunuyorum' filan derdi. Acaba vaz mi gecti yoksa sadece ic isleri ile ilgili konularda mi bunu diyor?

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünyadaki bütün filmleri bedavaya download edip izliyorum!

ninja-g

Dünyadaki bütün divX'leri downlaod edip izliyorum. Sonra arkadaşlarıma veriyorum. onlar da izliyor. CD'lere kopyalıyor. Dağıtıyor...

Donanım (Hardware) DivX Player Çıkmış!

murat09

İlk donanımsal DivX player çıktı. Kiss Technology tarafından üretilen KiSS DVD Player DP-450, DivX 4,5 sürümlerini donanım destekli oynatabildiği gibi, aynı zamanda bir DvD/VCD/WMA/MP4/JPEG player. Ürün bütün bu çoklu ortam desteğini, barındırdığı EM8500 çipi sayesinde sağlıyor. Bu ürünle ilgili detaylı teknik incelemeye Tom's Hardware Guide dan ulaşabilirsiniz. Fiyat hakkında bir bilgiye henüz ulaşamadım fakat aldığım duyumlar 400 EU civarında olduğu yönünde.

DivX 5.0 !!!!

elrond

Geri dönüş haberi için hiç te fena bir konu değil. Evet arkadaşlar DivX 5.0 release olmuş durumda.DivX.com` a gidip ne yapacağımızı herkes biliyor sanırım. Neler var yeni CODEC`te diye kısaca aktarayım.
- Daha küçük file boyutları ;-)(% 25)
- Geriye tam uyumluluk.
- AMD optimizasyonu.
- Artırılmış Decode/Encode performansı
- MPEG4 uyumluluğu ;-)
- Hızlı çift geçişli encoding.(% 30 daha hızlı)
- Tekrar kullanılabilir encoding filtreleri.
- Komut satırından konfigurasyon.
..... Devamı DivX 5.0 Features

BitTorrent ve Faydaları

anonim

Ben bu haberi Radikal'de Serdar Kuzuoğlu'nun sayfasında okudum, çok yeni olmasa da gözden kaçmaması gereken bir haber.

Kısaca özeti şu; Battlestar Galactica dizisinin yeniden çevriminin BBC de Amerika'dan 3 ay önce yayınlanmasına karar verilir, ama dizi BBC de yayınlandığı akşam torrent sitelerine düşer. Projenin Amerika ayağı olan Sci-Fi kanalı panikler, onca yatırım yaptıkları diziyi herkes izlediği için. Programın çok az kişi tarafından izleneceğini düşünürken, merak edip netten 1-2 bölüm indirenlerin, diziyi beğenip tanıdıklarına söylemesiyle ve insanların TV de dizi seyretme keyfi nedeniyle diziyi 3.100.000 kişi seyreder ve bir rekor kırar.

Donanımda DivX

sundance

Yaklaşık iki yıldır ilgi ile takip ettiğimiz, DSL ve Kablonet`e sahip olanlarımızın Sharereactor.com ve Easynews.com gibi siteler yüzünden geceleri bilgisayar fanının sesi ile uyumak zorunda kaldığı, MP3`ten sonra en çok ilgi uyandıran (tabi JPG hala sayıca üstün) DivX formatı, sonunda chip üreticilerinin de ilgisini çekti.

Yahoo Biz`de yeralan habere göre DivX Networks ve hesap makinaları ile gönlümüze yeretmiş olan Texas Instruments işbirliği ile ilk DSP chipini üretti. Bu sayede yakında VCD-CD ve MP3 çalan playerler divx bile gösterebilecekler :) Doğubank`a nur yağacak