DivX değil OpenDivx ;-)

0
butch
Divx in ne olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Çalıntı olduğu söylenen çok başarılı bir görüntü sıkıştırma teknolojisi diyebiliriz kısaca. Bunun sıkıntısı çeken bir ekip aylar önce bir araya gelip, dışarıdan insanların da katılabildiği bir ekip kurdular Divx algoritmasını yeniden yazmak üzere... Amaç: DivX´i özgür kılabilmek.
Birkaç gün önce bu ekip ilk ürünlerini internet üzerinden yayınladı. Adı OpenDivx. Henüz gelişme aşamasında ama bu gelişme hızlı olacağa benzer çünkü -adı üzerinde- bu da kodu kullanıma açık bir proje. Söylediklerine göre yayınlanan kod iceberg´in sadece görünen kısmı , projeyi çok daha ileri noktalara götürmek istiyorlar tabi insanların katkısıyla. Proje hakkında geniş bilgi burada...

İlgili Yazılar

Donanım (Hardware) DivX Player Çıkmış!

murat09

İlk donanımsal DivX player çıktı. Kiss Technology tarafından üretilen KiSS DVD Player DP-450, DivX 4,5 sürümlerini donanım destekli oynatabildiği gibi, aynı zamanda bir DvD/VCD/WMA/MP4/JPEG player. Ürün bütün bu çoklu ortam desteğini, barındırdığı EM8500 çipi sayesinde sağlıyor. Bu ürünle ilgili detaylı teknik incelemeye Tom's Hardware Guide dan ulaşabilirsiniz. Fiyat hakkında bir bilgiye henüz ulaşamadım fakat aldığım duyumlar 400 EU civarında olduğu yönünde.

Vestel DVD 4500 DivX Player Güncellemesi

parsifal

Vestel DivX player'ı piyasaya sürdükten sonra kullanıcılardan gelen istekleri de göz önüne alarak ilk güncellemesini çıkarttı.
Bu güncelleme ile:
- Menüde Türkçe karakter desteği sağlanması
- Menüde dosya isimleri ile ön izleme pencerelerinin yerlerinin sabitlenmesi
- Zaman arama bölümüne filmin tüm süresinin eklenmesi
- Zoom modunda iken arama yapabilme
- Değişik menü programlama mesajlarında renk değişikliği gibi özellikler ekleniyor.

Movix, olması gerektiği gibi Divx ;-)

sundance

Linux kullananların çoğu bilir, gelmiş geçmiş en iyi divx oynatıcısı MPlayer`dır. Filmin altyazısının zamanlamasından, ses trackinin önden ya da arkadan gelmesine, mouse wheeli profesyonel video konsollarının kontrolerleri gibi ileri geri sarmak için kullanmasına, her türlü formatı desteklemesine, dahası bunlarda kodlayabilmesine kadar bir çok güzellikleri olan Mplayer`a bir kardeş geldi. Movix tamamen MPlayer altyapısını kullanarak çalışan bir bootable CD. Linux`a biraz yakınsanız, bir de CD Writerınız varsa, artık Divx CD`lerinizi bootable yapıp, codec, harddisk vs. gibi sorunlarınızdan tamamen kurtuluyorsunuz. Yeni versionda Türkçe altyazı fontları desteği ve otomatik cd oluşturma scripti de var. Ey cemaat DVD`i nasıl bilirdiniz ? PAHALIIIIII

BitTorrent ve Faydaları

anonim

Ben bu haberi Radikal'de Serdar Kuzuoğlu'nun sayfasında okudum, çok yeni olmasa da gözden kaçmaması gereken bir haber.

Kısaca özeti şu; Battlestar Galactica dizisinin yeniden çevriminin BBC de Amerika'dan 3 ay önce yayınlanmasına karar verilir, ama dizi BBC de yayınlandığı akşam torrent sitelerine düşer. Projenin Amerika ayağı olan Sci-Fi kanalı panikler, onca yatırım yaptıkları diziyi herkes izlediği için. Programın çok az kişi tarafından izleneceğini düşünürken, merak edip netten 1-2 bölüm indirenlerin, diziyi beğenip tanıdıklarına söylemesiyle ve insanların TV de dizi seyretme keyfi nedeniyle diziyi 3.100.000 kişi seyreder ve bir rekor kırar.

Donanımda DivX

sundance

Yaklaşık iki yıldır ilgi ile takip ettiğimiz, DSL ve Kablonet`e sahip olanlarımızın Sharereactor.com ve Easynews.com gibi siteler yüzünden geceleri bilgisayar fanının sesi ile uyumak zorunda kaldığı, MP3`ten sonra en çok ilgi uyandıran (tabi JPG hala sayıca üstün) DivX formatı, sonunda chip üreticilerinin de ilgisini çekti.

Yahoo Biz`de yeralan habere göre DivX Networks ve hesap makinaları ile gönlümüze yeretmiş olan Texas Instruments işbirliği ile ilk DSP chipini üretti. Bu sayede yakında VCD-CD ve MP3 çalan playerler divx bile gösterebilecekler :) Doğubank`a nur yağacak