Movix, olması gerektiği gibi Divx ;-)

0
sundance
Linux kullananların çoğu bilir, gelmiş geçmiş en iyi divx oynatıcısı MPlayer`dır. Filmin altyazısının zamanlamasından, ses trackinin önden ya da arkadan gelmesine, mouse wheeli profesyonel video konsollarının kontrolerleri gibi ileri geri sarmak için kullanmasına, her türlü formatı desteklemesine, dahası bunlarda kodlayabilmesine kadar bir çok güzellikleri olan Mplayer`a bir kardeş geldi. Movix tamamen MPlayer altyapısını kullanarak çalışan bir bootable CD. Linux`a biraz yakınsanız, bir de CD Writerınız varsa, artık Divx CD`lerinizi bootable yapıp, codec, harddisk vs. gibi sorunlarınızdan tamamen kurtuluyorsunuz. Yeni versionda Türkçe altyazı fontları desteği ve otomatik cd oluşturma scripti de var. Ey cemaat DVD`i nasıl bilirdiniz ? PAHALIIIIII

Görüşler

0
anonim
... ses trackinin önden ya da arkadan gelmesine ...
burada bir yanlislik var sanirim, bilmiyorum benim bilgisayarima mi ozgu ama -bir iki mplayer versiyonu denemem regmen- divx`lerde ileri geri oynatirken ses -yanlis hatirlamiyorsam- geride kaliyordu.
ama yine de mplayer just rockz!
0
anonim
valla bende geri kalmaması bir yana, alete diyebiliyorum ki, ses 23fps, subtitle 25, videonun ne olduğunu sen zaten biliyorsun, hepsini bir ayar yap bakiim. Çok da iyi yapıyor :)

Bu arada bu yorumu da, konsoldan w3m kullanarak atıyorum.
Sundance
0
anonim
Iyi hos ama kurulumu zor sanirim biraz. Denedim ve calistiramadim. Script dosyasinin yarattigi iso file 34 KB oluyor. Bir turlu basaramadim. Sistemde Mplayer olmasi gerekiyor mu acaba?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünyadaki bütün filmleri bedavaya download edip izliyorum!

ninja-g

Dünyadaki bütün divX'leri downlaod edip izliyorum. Sonra arkadaşlarıma veriyorum. onlar da izliyor. CD'lere kopyalıyor. Dağıtıyor...

DivX değil OpenDivx ;-)

butch

Divx in ne olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Çalıntı olduğu söylenen çok başarılı bir görüntü sıkıştırma teknolojisi diyebiliriz kısaca. Bunun sıkıntısı çeken bir ekip aylar önce bir araya gelip, dışarıdan insanların da katılabildiği bir ekip kurdular Divx algoritmasını yeniden yazmak üzere... Amaç: DivX´i özgür kılabilmek.

BitTorrent ve Faydaları

anonim

Ben bu haberi Radikal'de Serdar Kuzuoğlu'nun sayfasında okudum, çok yeni olmasa da gözden kaçmaması gereken bir haber.

Kısaca özeti şu; Battlestar Galactica dizisinin yeniden çevriminin BBC de Amerika'dan 3 ay önce yayınlanmasına karar verilir, ama dizi BBC de yayınlandığı akşam torrent sitelerine düşer. Projenin Amerika ayağı olan Sci-Fi kanalı panikler, onca yatırım yaptıkları diziyi herkes izlediği için. Programın çok az kişi tarafından izleneceğini düşünürken, merak edip netten 1-2 bölüm indirenlerin, diziyi beğenip tanıdıklarına söylemesiyle ve insanların TV de dizi seyretme keyfi nedeniyle diziyi 3.100.000 kişi seyreder ve bir rekor kırar.

DVD korunma sistemini kıran 7 satırlık perl programı

larweda

DVD filmlerin kopyalanmasını engelleyen CSS (Content Scrambling System) algoritması uzun süre once dağıtıma sunulan DeCSS programcığından sonra, amerikali iki programcının geliştirdiği 7 satırlık bir perl script'i ile de kırılabiliyor. Keith Winstein ve Marc Horowitz tarafından geliştirilen script, milyonlarca dolar harcanarak geliştirilen algoritmaların aslında ne kadar zayıf olabileceğini gözler önüne seriyor.

Vestel DVD 4500 DivX Player Güncellemesi

parsifal

Vestel DivX player'ı piyasaya sürdükten sonra kullanıcılardan gelen istekleri de göz önüne alarak ilk güncellemesini çıkarttı.
Bu güncelleme ile:
- Menüde Türkçe karakter desteği sağlanması
- Menüde dosya isimleri ile ön izleme pencerelerinin yerlerinin sabitlenmesi
- Zaman arama bölümüne filmin tüm süresinin eklenmesi
- Zoom modunda iken arama yapabilme
- Değişik menü programlama mesajlarında renk değişikliği gibi özellikler ekleniyor.