Dünyadaki bütün filmleri bedavaya download edip izliyorum!

0
ninja-g
Dünyadaki bütün divX'leri downlaod edip izliyorum. Sonra arkadaşlarıma veriyorum. onlar da izliyor. CD'lere kopyalıyor. Dağıtıyor...
İşte böyle sinema dünyası free-movie'lerin giderek yayılmasından çok ağır etkilenecek. Bu insanlık dramasına bi çözüm bulmak gerekir. Film üretilemsin mi? Prodüksüyona harcanan bunca para nereye gidecek? Filmler bedavaya seyrediliyorsa para nereden kazanacak bu filmler? Film sektörü insanları artık yok mu olacak? Yoksa bu filmleri ilk yayınlayacak şirket veya site, ilk kopyayı dağıttığı için aslan payını mı alacak? Tek bir sinema gibi düşünebiliriz bunu da. Bir ilerisi; dağıtıcı siteler prodüksüyonları da karşılıyor hale gelir.

İşte bu dünyalara gelindiğinde dev şirketlerden başka alternatifler olacak. Yeni başlayan bir çalışma: `Open Film` herkesin katılabileceği film yapma klübü. Prodüktöründen kameramanına, yazarından bilgisayarcısına aklında fikri olup üzerinde çalışmak isteyen herkese açık.

ninja-g
Gtrio

Görüşler

0
SHiBuMi

Once MP3 sonra da Divx bilgi caginin anti-kahramanlari olacak gibi gözüküyor. Müzik ve film endüstrisi eglence sektörünün iki büyük devi olduguna göre, ve devletleri de cok uzun zamandan beri cok uluslu sirketler yönetiyor olduguna göre, bu konulara yasak getirilme calismalarinin baslamasi cok yakin, hatta Napster'la ilk adim atildi bile. Sorun su ki, bu yapi icersinde yasaklarin uygulanabilmesi mümkün degil. Benim cok sasirarak takip ettigim bir olaydir, Napster ile bu kadar ugrasan müzik endüstrisinin avukatlari, audiogalaxy.com gibi bana göre cok daha islevsel ve kaliteli bir sitenin adini bile agizlarina almiyorlar? Benim soruya cevabim, cünkü bu tip sitelerle savasta daha baslamadan magluplar. Internetteki trafigi, simdiye kadar kim hakimiyeti altına alabilmiş de, müzik endüstrisinin anli sanli avukatlari iki tane yasa cikarttirip alabilecek?

Bilgi artik akip gidiyor. Ve müzik ya da film, bu akisin haricinde degil. Sayisallastirilabilen her sey bundan nasibini alacak. Peki serbest yazilim ile karsilastirarak bu iki endüstride de yeni bir dönem ya da akim baslayacak diyebilir miyiz, yazida bahsedilen Open Film örneğinde olduğu gibi? Bence kesinlikle bahsedebiliriz. Serbest yazilimci ürettigi yazilimin direk satisindan elbette para kazanmaz, birakin para kazanmayi bir de üstüne her seyini de insanlara acar. Ama en büyük geri dönüsü, cok fazla insana cok hizli yayilacak olmasidir, yeter ki kaliteli olsun. Müzik endüstrisinde de ayni sekilde, CD'ler bedava el degistirebilir ancak, hayran kitlesini en cok arttiran, yeni müzik ekonomisinin de kaymagini kapacak. Nasil mi? konserlerdeki hinca hinc insan topluluguyla, hediyelik esyalariyla, ve bilimum tüketim malzemesiyle...

Bu ne kadar iyi ya da kötü olur hicbir fikrim yok. Ayrica film sektöründekiler konser veremeyeceklerine göre onlar bu kadar güclü baska bir alternatif bulmak zorunda kalabilirler. Öte yandan, sinema apayri bir zevktir, ve cogu insan bir filmi sinemada seyrettikten sonra bir de CD'sini alir. Belki bu yolla sinemalar evdeki DVD'lere karsi üstünlük kurabilmek icin daha farkli atraksiyonlar denemeye baslarlar :)

Neyse bu yorum yazidan daha uzun oldu, kesiyorum :) Herkese bol MP3'lü ve divx'li günler ;)

0
anonim
Bence sinemanın yerini başka birşey alamaz. Yalnız Open Film hareketini destekliyorum. Open Source film yapmak, filmlerin de kaynağını paylaşmak, önümüze kimbilir ne hasta filmler çıkarır, tabii yanında mevcut film sektörünü çok zorlayacaktır...
0
anonim
nerden indircem ama
0
babacanyilmaz
0
anonim
nerden indiriceksin tabiki p2p programlarıyla (kaza gibin)
ben kaza kullanıyorum ve su anda the signs sı izliyorum gerçi çok üfürük bir film ama ne yapalım 730 mb download edince insanın izliyesi geliyor :)
webmaster@karabaglar.com
0
anonim
sana sorabilirmiyim nasil izliyorsun? e-mail: akyildiz21@gmx.de
0
anonim
Maalesef Turkiyedeki internet baglantisi ile bedava film izlemek o kadar da kolay deil. bilmem kac gun geciyo kazaa dan bir filmi download etmek...
0
anonim
Palladium PKI denen sey, buna dogru ilk adimlar olan su Win 2003 serverdeki DRM vs. acaba ne amaca hizmettir hic dusundunmu ?

Merak etme, bir sure sonra diledikleri gibi yaparlar dunyayi..
0
murat09
Bu DivX den ziyade, korsan ve kalitesiz VCDler ortalığı batıracak. Sinemaya gidip film izleyene filmin DvD sini (veya fragmanlar+yapım aşamalarını içeren cd leri) verseler, fiyat yükselir ama, ne bileyim belki de izleyici artabilir, belki de o korsan kötü kopya cdlerin satışı düşebilir.. Mi?
0
wish666
Tek bir kelimem var abi.
Belkide hepimizin ezbere bildigi program Edonkey:)

http://www.edonkey2000.com

Take care on you:)
0
anonim
Benim de bir kelimem var...

Take care of you denir ona...

:)
0
anonim
Bizim arkadaş olayı çözmüştü.
- Yaw onlarda filim yapmasın kardeşim !
0
anonim
sana sora bilirmiyim nasil izliyorsun ? benim email im ferhattheking@hotmail.com
0
anonim
Bunu nasıl yaptığını bana söylersen çok sevinirim:) oguzuslu2002@yahoo.com
0
anonim
bende izlemek istiyommmm, madem bu yazıyı yazdın nasıl izlendiğinide söyle, bilgi paylaşmak için değilmidir
0
anonim
bende izlemek istiyommmm, madem bu yazıyı yazdın nasıl izlendiğinide söyle, bilgi paylaşmak için değilmidir
0
anonim
OK
0
anonim
OK IYI
0
anonim
Dostlar bu işin sırrını bizede anlatın da bizde divx izleyelim demi..Uğraşmaylım Kazaayla falan adresim hazer_fen@yahoo.com
0
anonim
Mesele genlerimizde en hırsız,en sahtekar en adi insan topluluğu olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz zaten tek ilerlediğimiz şey bu havaya kurşun sıksak beleş diye önüne atlıyoruz biz böyle mi olucaktık?Emeğe saygı lütfen... Bir Sinema sever
0
anonim
Evet emeğe saygı diyorsunuz....Herşeyin kartelleştiği ve belirli güçlerin eline geçtiği bir dünyada parası az olan insanlar napıcak..Hem emeğe sayğı diyenlerin çoğuda korsan yazılım kullanıyor....Eğer bir gün ülkemin insanın ekonomik refahı artarsa tabiki emeğe sayğı derim ...Düşün korsan yazılımlar olmasaydı kaç kişi bilgisayarda istediği şeyi yapabilird ve kaç kişi sinamaya gidebiliyor..
0
anonim
Peh.. PEh... vede pes..

O zaman, bak olay ne tarafa gider. Guzel bir kiz var. Zengin. Istesen vermezler. Sende gider tecavuz edersin. Simdi bu sence kabul edilebilir mi ? Diyelim ki paran var. Ama kiz seni sevmiyor. gucum yetiyor, ortalikta yeterince tenha diyerek ona tecavuz etme hakkini kendinde gorebilirmisin ? Hatta bunuda boyle sanki yasalmis gibi savunabilirmisin ?

Emege tecavuzde ayni sey degilmi ?

Bak benim param yok. Ama korsan yazilim kullanmiyorum. Linux kullaniyorum. Ayni sekilde, dunya guzelimiz Azra'ya hastayim ama o beni begenmiyor. Fakat beni seven sayan bir esimde var ve mutluyum.

Emege tecavuzculuk mesru goruldugu surece hic bir yere varamazsiniz. Ama adi ve serefsiz bir insan alcakligina dusmekte buyuk mesafe katedersiniz. Bu filmde olabilir, Program'da..

Tembel FM'ci..

0
elrond
Yuh artık. Bir şeye ihtiyacın varsa git ücretsiz olanını bul emin olm biraz ararsan bulursun. Bu kadar da olmaz.
0
anonim
Dünyadaki bütün filmleri bedavaya download edip izliyorum baslikli yazi dizisine mart 18 @ 15:06 da eklenen yaziya cevaptir.


Sana her kotu soz mustahaktir.Kac tane ulke gordun. Turkiyeden bi cik baska ulkelerde yasa neyin ne oldugunu gor daha sonra Turkiyenin degerini anlarsin. Bir cok ulkede kopya cd-film-software olayi mewcuttur. Asya ulkelerinde bizdeki gibi tezgahlarda dukkanlarda satilir. Avrupa ve su an bulundugum avustralya da ise download edilir. Yillardir evinde lisansli software den baska bisey kullanmayan bir avuc insandan baskasini goremedim buralarda.

Ben kesinlikle film kopyalamayi savunmuyorum. Ama her kanun disi isi turkluge,millete mal eden serefsizlerden nefret ediyorum.

Kendini elestirebilmek guzel birseydir ama suyunu cikarmadan. Millete,inanclara pislik atarak modern olunmaz.
Saygilar.

0
oktay
Amerika'da New York'un gobeginde de hem korsan film hem de korsan yazilim catir catir satiliyor. Bunun ulke ile falan hic alakasi yok.
0
anonim
Iyide boyle olmus olmasi, tecavuz'u hakli kilar mi ? Su yazi bir ibret vesikasi degil mi:

Düşün korsan yazılımlar olmasaydı kaç kişi bilgisayarda istediği şeyi yapabilird ve kaç kişi sinamaya gidebiliyor..

Simdi bunu soyleyebilen elemana ne diyebiliriz ? Bakin bunu boyle yazmak sundance'in mahkemede ifade vermesine bile sebep olabilir. Evet, kanunen suc olan bir seyden bahsediyoruz, dunyanin her tarafinda hemde..

Dunyanin her yerinde soyguncular, hirsizlar, tecavuzculer vardir ve olacaktir. Turkiye'de de bolca bulunacaktir bu serefsizlerden. Fakat bunlarin mevcut oluyor olmasi bu pislige mazeret olabilir mi ?

Ya bize dusen bu pisligi masumaneymis gibi gostermek mi ? Yoksa buna karsi tavir almak mi ?
0
anonim
Ben dedim Düşün korsan yazılımlar olmasaydı kaç kişi bilgisayarda istediği şeyi yapabilird ve kaç kişi sinamaya gidebiliyor
Geçenlerde Yaşar Kemal'le yapılmış bir ropörtaşı okudum..Soruyorlar korsan kitaplar hakkında ne düşünüyorsunuz diye ? oda şöyle cevaplıyor..Bizim çocuklar bazen iyi basamıyor...Bende emege saygılı bir insanım benim karşı çıktıgım olay bilginin tekelleşmesi..Gittikce fakirleşiyoruz hem ekonomik hem bilimsel bilgi açısından ...Hala görmüyormusunuz bilgi de kartelleşti..Bunu yazan arkadaş hiç Anadoluya gittimi acaba oradaki eğitim koşullarını gördümü adam kitap alamıyor Lisanslı yazılım nasıl alıçak ...
0
fleaux
Arkadaşlar hakli pöfür pöfür o sigaralar içileceğine. haftada 5 milyon verinde bir sinemaya gidin. Orda insanlar seyredilsin diye milyonlarca dolar harcıyor. okadar emek çaba.. ama onlarda haklı türk milleti kardeşim uzaya gitse orayı da satar..Valla yazık yaa Ağlanılacak haldeyiz aslında divx miş adam o kadar uğraşsın sen bes para vermeden sahip ol düzen buysa ben yokum arkadaş.....
0
sundance
Şahsen, bence bu haber, FM'in en hıyar haberlerinden biri. Yanlış anlamayın, haberin yazımından filan değil, milletin iki yıl önce yazılmış habere hala kefal gibi atlayıp, nerden indiriyorsun ? nasıl indiriyorsun, zaten türk milleti çalıp çırpmaktan daha iyi ne yapar vs diye atlamasından dolayı...

Bir kişi de şu Open Film hareketi üzerine iki kelam etsin be kardeşim, yok hırsızmışız da yok bilmemne. Bu kadar mı içerik ıskalanır.
0
korhan
Iskalamak bizim doğamızda var.
Bunu aşmak için daha çok uğraşmak gereklidir...
0
elrond
Birileri bazı yorumları ciddiye alıp FTP, IRC,TORRENT linki filan vermeye başalarsa bu başlıkta hiç şaşırmayacağım...
0
anonim
kazaa yla ugraşmadan nereden divx film leri download edebilirim mehmetebren@hotmail.com tşk
0
murat09
Biraz da haberi ve bağlı yorumlarını okumayı deneseniz diyorum...
DivX i sadece arşivleme için kullanan bir FMci
0
rojda
bende ulaşmaya çalıştım ama olmadı acaba bana yardımcı olabilirmisiniz.
0
malkocoglu_2
||Filmler bedavaya seyrediliyorsa para nereden
|| kazanacak bu filmler?

BBC de izledigim bir Holywood belgeselini hatirliyorum; Yapimcilardan biri dedi ki: "Para kazanan filmlerin orani o kadar az, ve kar riski o kadar buyuktur ki, film sponsorlari paralarini bankaya koysalar bugun daha cok para kazanmis olurlardi". :)
0
nehuse
Bu iş güzel fakat yapımcılarıda düşünmek lazım ..
Kefir Kefir Okul Adresleri
0
Betelgeuse
Spam yapmanın yeni bir yolunu bulduğunu mu zannediyorsun? üst üste gönderdiğin bütün yorumlar aynen bunun gibi spam. Aklın yalnızca bu kadarına çalışıyorsa yazık sana...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DivX değil OpenDivx ;-)

butch

Divx in ne olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Çalıntı olduğu söylenen çok başarılı bir görüntü sıkıştırma teknolojisi diyebiliriz kısaca. Bunun sıkıntısı çeken bir ekip aylar önce bir araya gelip, dışarıdan insanların da katılabildiği bir ekip kurdular Divx algoritmasını yeniden yazmak üzere... Amaç: DivX´i özgür kılabilmek.

DivX 5.0 !!!!

elrond

Geri dönüş haberi için hiç te fena bir konu değil. Evet arkadaşlar DivX 5.0 release olmuş durumda.DivX.com` a gidip ne yapacağımızı herkes biliyor sanırım. Neler var yeni CODEC`te diye kısaca aktarayım.
- Daha küçük file boyutları ;-)(% 25)
- Geriye tam uyumluluk.
- AMD optimizasyonu.
- Artırılmış Decode/Encode performansı
- MPEG4 uyumluluğu ;-)
- Hızlı çift geçişli encoding.(% 30 daha hızlı)
- Tekrar kullanılabilir encoding filtreleri.
- Komut satırından konfigurasyon.
..... Devamı DivX 5.0 Features

Donanım (Hardware) DivX Player Çıkmış!

murat09

İlk donanımsal DivX player çıktı. Kiss Technology tarafından üretilen KiSS DVD Player DP-450, DivX 4,5 sürümlerini donanım destekli oynatabildiği gibi, aynı zamanda bir DvD/VCD/WMA/MP4/JPEG player. Ürün bütün bu çoklu ortam desteğini, barındırdığı EM8500 çipi sayesinde sağlıyor. Bu ürünle ilgili detaylı teknik incelemeye Tom's Hardware Guide dan ulaşabilirsiniz. Fiyat hakkında bir bilgiye henüz ulaşamadım fakat aldığım duyumlar 400 EU civarında olduğu yönünde.

DVD korunma sistemini kıran 7 satırlık perl programı

larweda

DVD filmlerin kopyalanmasını engelleyen CSS (Content Scrambling System) algoritması uzun süre once dağıtıma sunulan DeCSS programcığından sonra, amerikali iki programcının geliştirdiği 7 satırlık bir perl script'i ile de kırılabiliyor. Keith Winstein ve Marc Horowitz tarafından geliştirilen script, milyonlarca dolar harcanarak geliştirilen algoritmaların aslında ne kadar zayıf olabileceğini gözler önüne seriyor.

Vestel DVD 4500 DivX Player Güncellemesi

parsifal

Vestel DivX player'ı piyasaya sürdükten sonra kullanıcılardan gelen istekleri de göz önüne alarak ilk güncellemesini çıkarttı.
Bu güncelleme ile:
- Menüde Türkçe karakter desteği sağlanması
- Menüde dosya isimleri ile ön izleme pencerelerinin yerlerinin sabitlenmesi
- Zaman arama bölümüne filmin tüm süresinin eklenmesi
- Zoom modunda iken arama yapabilme
- Değişik menü programlama mesajlarında renk değişikliği gibi özellikler ekleniyor.