DivX uyumlu ilk DVD çalar!

0
nirvana
fazlamesai sayesinde aldığımız pcworld dergisinden: "Sesi CD kalitesinde elektronik ortama aktarabilen MP3 formatının filmlere uyarlanmış hali olarak tanımlanan DivX formatındaki dosyalar, bugüne kadar yalnızca bir bilgisayarda seyredilebiliyordu. Danimarkalı KiSS Technology firması, bu engeli aşarak DivX formatını DVD çalarlara da taşıyor. Firmanın DivX destekli ilk DVD çaları yakında piyasada.
Bu ayın sonunda Avrupa ve Kuzey Amerika’da piyasaya çıkması beklenen DP-450 isimli DVD oynatıcı, DivXNetworks tarafından lisanslanan video sıkıştırma formatının 4.xx ve 5.xx sürümleriyle kodlanmış filmleri gösterebilecek. Yaklaşık 400 Euro’luk bir fiyatla satılacak olan cihaz CD/MP3, CD-RW, SVCD, VCD ve DVD- RW formatlarını da destekliyor.
DivX’in PC’lerin tekelinden kurtulması, bu formatın yakın bir gelecekte daha da yaygınlık kazanacağı anlamına geliyor. Ürünün pazarda kabul görmesi durumunda, bu sınıfa giren ürünlerin sayısının artmasına kesin gözüyle bakabiliriz. Ayrıntılı bilgiyi www.kiss-technology.com adresinden alabilirsiniz.

Görüşler

0
elrond
Ayıptır günahtır yahu. Bu telif hakları avcıları milletin FTP leri IRC kanalları ve P2P leri ile uğraşacağına bunlara baksın ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünyadaki bütün filmleri bedavaya download edip izliyorum!

ninja-g

Dünyadaki bütün divX'leri downlaod edip izliyorum. Sonra arkadaşlarıma veriyorum. onlar da izliyor. CD'lere kopyalıyor. Dağıtıyor...

Vestel DVD 4500 DivX Player Güncellemesi

parsifal

Vestel DivX player'ı piyasaya sürdükten sonra kullanıcılardan gelen istekleri de göz önüne alarak ilk güncellemesini çıkarttı.
Bu güncelleme ile:
- Menüde Türkçe karakter desteği sağlanması
- Menüde dosya isimleri ile ön izleme pencerelerinin yerlerinin sabitlenmesi
- Zaman arama bölümüne filmin tüm süresinin eklenmesi
- Zoom modunda iken arama yapabilme
- Değişik menü programlama mesajlarında renk değişikliği gibi özellikler ekleniyor.

Donanımda DivX

sundance

Yaklaşık iki yıldır ilgi ile takip ettiğimiz, DSL ve Kablonet`e sahip olanlarımızın Sharereactor.com ve Easynews.com gibi siteler yüzünden geceleri bilgisayar fanının sesi ile uyumak zorunda kaldığı, MP3`ten sonra en çok ilgi uyandıran (tabi JPG hala sayıca üstün) DivX formatı, sonunda chip üreticilerinin de ilgisini çekti.

Yahoo Biz`de yeralan habere göre DivX Networks ve hesap makinaları ile gönlümüze yeretmiş olan Texas Instruments işbirliği ile ilk DSP chipini üretti. Bu sayede yakında VCD-CD ve MP3 çalan playerler divx bile gösterebilecekler :) Doğubank`a nur yağacak

Donanım (Hardware) DivX Player Çıkmış!

murat09

İlk donanımsal DivX player çıktı. Kiss Technology tarafından üretilen KiSS DVD Player DP-450, DivX 4,5 sürümlerini donanım destekli oynatabildiği gibi, aynı zamanda bir DvD/VCD/WMA/MP4/JPEG player. Ürün bütün bu çoklu ortam desteğini, barındırdığı EM8500 çipi sayesinde sağlıyor. Bu ürünle ilgili detaylı teknik incelemeye Tom's Hardware Guide dan ulaşabilirsiniz. Fiyat hakkında bir bilgiye henüz ulaşamadım fakat aldığım duyumlar 400 EU civarında olduğu yönünde.

BitTorrent ve Faydaları

anonim

Ben bu haberi Radikal'de Serdar Kuzuoğlu'nun sayfasında okudum, çok yeni olmasa da gözden kaçmaması gereken bir haber.

Kısaca özeti şu; Battlestar Galactica dizisinin yeniden çevriminin BBC de Amerika'dan 3 ay önce yayınlanmasına karar verilir, ama dizi BBC de yayınlandığı akşam torrent sitelerine düşer. Projenin Amerika ayağı olan Sci-Fi kanalı panikler, onca yatırım yaptıkları diziyi herkes izlediği için. Programın çok az kişi tarafından izleneceğini düşünürken, merak edip netten 1-2 bölüm indirenlerin, diziyi beğenip tanıdıklarına söylemesiyle ve insanların TV de dizi seyretme keyfi nedeniyle diziyi 3.100.000 kişi seyreder ve bir rekor kırar.